Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Welke schoenen draag je onder een jurk?

Midi, mini of maxi dress; de jurk is voor veel dames een favoriet kledingstuk. En of je nu gaat voor een print, opvallende kleuren of voor klassiek zwart, er is altijd wel een mooie jurk die je simpelweg móét hebben. We worden dan ook massaal regelmatig verliefd op weer een nieuw exemplaar. Maar waar de keuze voor een jurk soms zo is gemaakt, kan het antwoord op de vraag die erop volgt meer tijd in beslag nemen. Want welke schoenen draag je onder je jurk? Geen nood, want daar weten wij toevallig alles van. We vertellen je welke schoenen onder een lange jurk, midi jurk, korte jurk, zakelijke jurk en nog veel meer jurken passen. Wordt het mét of zonder hak? Lees het hier!

In dit artikel lees je meer over:

  • Schoenen onder een lange jurk
  • Schoenen onder een midi jurk
  • Schoenen onder een korte jurk
  • Platte schoenen of schoenen met hak?
  • Zoveel jurken, zoveel schoenen

Weet jij al precies welke schoenen jij zoekt voor onder jouw jurk? Ga dan meteen naar onze collectie damesschoenen. Zeker weten dat jij jouw perfecte paar schoenen voor onder een jurk hier vindt!

null

Schoenen onder een lange jurk

De lange jurk, ook wel maxi dress genoemd, is een van de basisstukken van een uitgebalanceerde garderobe. Een jurk valt in de categorie ‘lange jurk’ of ‘maxi dress’ wanneer deze tot op de enkels komt, of zelfs bijna tot op de grond. Het fijne van een lange jurk, is dat je outfit verder niet veel aankleding meer nodig heeft. Sterker nog, met een paar goed gekozen sieraden en de juiste schoenen is jouw look compleet. De lange jurk is er in alle varianten; van stijlvolle winterse maxi dress met lange mouwen tot fleurige maxi dress in bloemenprint met ruches en alles daartussen.

Hoewel het uiterlijk van de lange jurk erg uiteen kan lopen, hebben lange jurken één ding met elkaar gemeen: de maxi dress zit super comfortabel! Bovendien is er voor ieder figuur een mooie lange jurk te vinden. Dit draagcomfort in combinatie met een perfecte pasvorm, maakt de maxi dress tot een geliefd kledingstuk. Qua schoenen onder een lange jurk zijn er verschillende mooie combinaties te bedenken. Hieronder delen wij onze favoriete looks voor schoenen onder een lange jurk in de winter en schoenen onder een lange jurk in de zomer.

null

Schoenen onder een lange jurk in de winter

Deze winter zien we de lange jurk vaker in een gebreide, aansluitende uitvoering. Andere trends op maxi dress-gebied zijn de wijde maxi dress met pofmouwen en de overslag lange jurk die naar beneden toe wijder uitloopt. In de winter zijn lange jurken wat betreft prints en kleuren meestal wat meer ingetogen. Favoriete kleuren zijn donkerblauw, donkergroen, cognac- en bruintinten en beige- en wittinten. Is je jurk met lange mouwen net wat te fris in de koude wintermaanden? Draag dan over je lange jurk een gilet van teddy. Een jurk met kortere mouwen wordt een echte winterse outfit in combinatie met een grof gebreid vest. Maak je outfit compleet met een paar opvallende oorbellen of lange ketting.  

Warme winterboots onder een lange jurk

Wat betreft schoenen onder een lange jurk zijn deze winter de stoere, gevoerde veterboots favoriet. Deze platte schoenen zijn de modieuze variant van de snowboot en lopen dus niet alleen heerlijk, maar voelen dankzij de voering ook lekker warm aan de voeten. Winterboots met dikke zool geven je lange jurk ook bij de koudste temperaturen een stoere en stijlvolle uitstraling. Je vindt de winterboot in uiteenlopende kleuren en materialen.

Laarzen onder een lange jurk

Een andere fijne schoen om onder je lange jurk te dragen, is de laars. Ook hier kun je wat betreft modellen alle kanten op. Een van onze favoriete laarzen voor onder een lange jurk is wel de korte laars met lage sleehak. Schoenen met een lage sleehak lopen net zo comfortabel als platte schoenen, maar geven je nét iets meer silhouet. Hierdoor komt je lange jurk nog mooier uit.

Schoenen onder een lange jurk in de zomer

Ook in de zomer kun je jouw lange jurk met behulp van schoenen op verschillende manieren stylen. Zo zijn sneakers onder een lange jurk dé manier om je outfit een sportieve uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan een paar kleurrijke dad sneakers met robuuste zool of een paar mooie witte sneakers met plateauzool. Bovendien is de sneaker een fijne schoen wanneer er nog geen sprake is van echte zomerse temperaturen. Dit maakt dat je jouw zomerse maxi dress ook bij minder warm weer, toch uit de kast kan halen. Andere mooie schoenen onder een lange jurk in de zomer zijn platte schoenen, zoals de ballerina of mocassin. En natuurlijk blijven espadrilles, sandalen en slippers de ultieme zomerschoenen voor onder een lange jurk. Draag erboven een grote strooien hoed en je kunt direct door naar la plage.

Bekijk hier de mooiste sneakers

Item 1 of 5
null

Schoenen onder een midi jurk

De midi jurk is misschien wel dé jurk van dit moment. Een van de redenen hiervoor, is de fijne lengte van deze jurk. Deze bevindt zich, zoals de naam al verklapt, ‘in het midden’ tussen de lange jurk en de korte jurk. Vind je een lange jurk te lang, bijvoorbeeld vanwege je lengte, en een korte jurk te kort, dan is de midi jurk de perfecte middenweg. De midi jurk valt net over de knie of tot halverwege de kuit. Dit maakt de midi jurk tot een jurk die je, met of zonder panty, het hele jaar door kunt dragen. Bovendien is de midi jurk misschien wel de meest veelzijdige jurk van allemaal. Met de juiste accessoires en schoenen tover je jouw midi jurk in een handomdraai om van casual dress tot feestoutfit of kantoortenue. Wij zetten hier een aantal aantrekkelijke zomerse en winterse combinaties voor je op een rij.

null

Schoenen onder een midi jurk in de winter

Van platte schoenen tot hoge laars; de midi jurk kan eigenlijk met iedere schoen. Zo maak je van jouw midi jurk met een paar pumps eronder een zakelijke outfit en vormt diezelfde jurk met sneakers het ideale tenue voor een middag in de stad met vriendinnen. Maar de meest geliefde combinatie van nu, is wel die van de midi jurk met laars. Dit mag een halfhoge enkellaars zijn, maar ook de hoge laars zonder hak wint hier aan terrein.

Enkellaarzen onder een midi jurk

Als het gaat om schoenen onder een jurk, vormen de midi jurk en enkellaars al langere tijd een gouden duo. Zeker in de winter is het enkellaarsje de fijne, warme blikvanger waarmee je jouw midi jurk een pittige uitstraling geeft. Dit geldt ook voor de feestelijke midi jurk. Combineer je feestjurk bijvoorbeeld eens met een suède bruine enkellaars met spitse hak. Hiermee creëer je een verrassende look die minstens zo feestelijk oogt als diezelfde jurk met een paar pumps. De halfhoge western laars past perfect onder de midi jurk met taille.

Hoge laarzen onder een midi jurk

Een combinatie die dit seizoen in opkomst is, is de midi jurk met hoge laars. Denk hierbij aan de hoge uitvoering van de chelsea boot met grove zool of de elegante suède laars zonder hak. Maak je outfit compleet met een lange wollen jas met ceintuur.

Schoenen onder een midi jurk in de zomer

Waar de sleehak onze favoriete schoen voor onder een lange jurk is, kiezen we bij de midi jurk in de zomer voor de elegante sandaal met hak of het muiltje met hak. Beide schoenen komt in de zomer het best tot hun recht in een kleurrijke uitvoering of in een zilveren of gouden metallic variant. Kies jij deze zomer voor gouden of zilveren metallic schoenen en wil je graag weten hoe je deze schoenen onderhoudt? Lees dan het artikel overMetallic schoenen shiny houden’.

null

Schoenen onder een korte jurk

Dat de korte jurk van alle seizoenen is, bewijst de opmars van de korte jurk deze winter. We zien de korte jurk weer vaker opduiken en dat is welverdiend. Deze categorie heeft namelijk meer te bieden dan alleen de little black dress. Een korte jurk valt iets boven de knie. Komt de jurk tot halverwege het bovenbeen, dan spreken we van een mini jurk. Net zoals de maxi dress en midi jurk, kent ook de korte jurk veel variaties. Geliefde uitvoeringen zijn de korte jurk in een drukke, kleurrijke print en natuurlijk het klassieke zwarte jurkje. Leuke nieuwkomer is het strakkere model met de pofmouwen of brede schouders. Hoewel de hoge laars een prima combinatie vormt met de korte jurk, steelt de korte chelsea boot op dit moment de show.

null

Schoenen onder een korte jurk in de winter

De algemene stelregel luidt ‘hoe korter de rok, hoe langer de laars’ en dat is een prima uitgangspunt. Zeker in de winter is het mooi én warmer om je korte jurk te combineren met een paar elegante overknees of stoere hoge laarzen. Toch kan ook de korte laars de perfecte kers op de taart van jouw winterse outfit zijn. Dat bewijzen de stoere veterboot en chelsea boot wel.

Hoge laarzen onder een korte jurk

Zoals gezegd is de combinatie hoge laars met korte jurk eigenlijk altijd goed. Hierbij kun je kiezen voor een laars zonder hak of voor de laars van nu: een lange uitvoering van de chelsea boot. De grove zool onder deze laars loopt niet alleen comfortabel, maar zorgt bij winters weer ook voor de nodige grip.

Enkellaarzen onder een korte jurk

De schoen van dit moment is de chelsea boot. Deze stoere schoen met de slanke schacht past niet alleen perfect onder een skinny jeans of worker jeans, maar combineert ook opvallend goed met de midi jurk en de korte jurk. De meest populaire uitvoering is de klassieke zwarte gladleren chelsealaars. Maar ook uitvoeringen in nubuckleer in beige, donkergroen en cognac zijn dit seizoen favoriet.

Schoenen onder een korte jurk in de zomer

Het korte jurkje is van alle seizoenen, en de schoenen die je eronder kunt dragen eveneens. Want schoenen zoals de chelsea boot, veterboot en westernlaars kunnen ook prima in het voorjaar en in de zomer. Combineer je korte jurk en stoere enkellaarzen op frisse zomerdagen met een leren biker jack en bent klaar voor een dagje festival, middag shoppen of avond uit. Andere fijne schoenen voor onder een korte zomerjurk zijn sneakers, ballerina’s, loafers en platte sandalen. Combineer je platte schoenen met een grote shopper en klaar is je nonchalante look.

null

Platte schoenen of hak?

Of je bij je schoenen onder een jurk kiest voor een platte schoen of een schoen met hak, hangt vooral af van de hakhoogte waarbij jij jezelf comfortabel voelt. Verder lenen platte schoenen zoals ballerina’s, loafers en platte sandalen zich meer voor een casual look en oogt een (hoge) hak al snel gekleder. Ga je graag voor een comfortabele, informele look, dan zit je met sneakers altijd goed. En staat er een bijzonder evenement op de agenda? Dan komt je jurk wat ons betreft het beste uit met een mooi paar blikvangers met hak. Verder is het voor je voeten beter om de hakhoogte van je schoenen regelmatig af te wisselen.  

null

Zoveel jurken, zoveel schoenen

Zoals je ziet, zijn er verschillende antwoorden op de vraag ‘welke schoenen draag ik onder een jurk?’ Wij hebben een aantal trends van dit moment voor je uitgelicht, maar daarnaast spelen natuurlijk ook jouw persoonlijke stijl en voorkeuren mee. Daarom geldt voor het kiezen van schoenen onder een jurk eigenlijk precies hetzelfde als voor de jurk zelf: kies de schoenen waar jij het meest blij van wordt. Trouwens, wie zegt er iets over kiezen? Een jaar heeft niet voor niets 365 dagen!