Beste gast

Dames Heren Gallery collection

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Damesschoenen

Herenschoenen

Merken

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Welke kleding past bij mijn figuur?

Welke kleding past bij mijn figuur?
Nadat je dit gelezen hebt, kleed je je nooit meer hetzelfde.

Welk figuur heb ik? Zoveel vrouwen, zoveel verschillende figuren. Het vrouwenlichaam is prachtig. We zien het zelf niet altijd, maar we mogen er, ongeacht of we nu wel of geen rondingen hebben, echt wezen. Zeker als we onze pluspunten extra accentueren en onze minpunten verbloemen met de juiste kleding is iedere vrouw sexy en aantrekkelijk. In dit artikel geven we je antwoord op de vraag ‘Welk figuur heb ik en welke kleding past bij mij?’ door zes veelvoorkomende vrouwelijke lichaamsvormen te bespreken. Dit doen we door in eerste instantie uit te leggen hoe een vrouw zich in theorie het best kan kleden en daarna afzonderlijke kenmerken en tips te geven voor de verschillende vrouwelijke lichaamsvormen. Bijvoorbeeld door tips te geven over: 'welke jeans bij welk figuur vrouw' passen.

En natuurlijk geven we bij ieder type figuur ook schoenenadvies. Wel zo handig!

Welk figuur heb ik? En welke kleding past bij mij? - terug naar de essentie.

Veel mensen zien het zandloperfiguur, waarbij de heupen en schouders breder zijn dan de taille, als het ideale vrouwenlichaam. Als je gezegend bent met dit lichaamstype mag je dus gerust in je handen knijpen. Uiteraard heeft niet iedereen een zandloperfiguur en zijn er nog verschillende andere lichaamsvormen. Ook voor dames met deze lichaamsvormen geldt, dat ze door hun sterke punten te accentueren en de zwakke punten te verbloemen de beste balans vinden voor hun lichaam. Dit is in theorie namelijk de kern van je kleden naar je lichaamsvorm. We zullen dit illustreren met twee voorbeelden:

Je hebt brede heupen, een smalle taille en smalle schouders. Door je schouders te accentueren, lijken deze breder en komen ze beter in balans met je heupen.
Een ander voorbeeld: je hebt schouders, heupen en een taille die ongeveer even breed zijn. Om je vrouwelijke vormen goed uit te laten komen, kun je je taille accentueren. Hierdoor ontstaat een mooie balans tussen bovenlichaam en onderlichaam.
In dit artikel bespreken we tips voor vrouwen met verschillende lichaamstypen. We bespreken de zandloper, appel, peer, omgekeerde driehoek, acht en plank. Let wel op: in de praktijk zijn de onderstaande tips puur ter inspiratie en kunnen ze gelden als richtlijnen, niet als regels.

Een zandloperfiguur

Als je het figuur van een zandloper hebt, heb je in theorie dus de meest gewilde lichaamsvorm. Dit is echter geen garantie dat je nooit onzeker voor de spiegel staat. Daarom bespreken we welke kenmerken horen bij dit lichaamstype en waar je op moet letten wat betreft je bovenkleding, onderkleding en schoenen.

Kledingadvies zandloperfiguur

We hebben eerder in dit artikel al kort benoemd waar een zandloperfiguur aan voldoet. Zo hebben dames met deze lichaamsvorm over het algemeen brede, symmetrische heupen en schouders en een smalle, korte taille. Tot slot hebben de meeste dames die voldoen aan het zandloperfiguur volle borsten en mooie, ronde billen. Dames met het zandloperfiguur kunnen zich op de volgende manier kleden om hun sterke punten te accentueren.

Bovenkleding

Wat betreft bovenkleding geldt dat je gerust nauwsluitende kleding kunt dragen die je figuur goed uit laat komen. Je smalle taille mag gezien worden. Draag daarom strakke tops en jurken die hier de nadruk op leggen. Ook blazers, jasjes en vesten accentueren je taille als deze één of twee knopen boven de navel heeft. Door hier een T-shirt of top met V-hals of vierkante hals onder te dragen, wordt je decolleté mooi zichtbaar. Zorg er echter wel voor dat dit stijlvol blijft. Tot slot is het belangrijk om geen overkill aan sieraden te dragen. Deze leiden af van je lichaam en dat is bij het zandloperfiguur nou net hetgeen waar je de nadruk op wilt leggen.

Onderkleding

Wat betreft onderkleding zijn er niet veel voorschriften als je figuur matcht met dat van een zandloper. Je kunt in principe dus dragen wat je wilt. Kies je echter voor een broek met zakken ter hoogte van je heupen of net onder je taille dan leg je hier extra accent op. Aan jou de vraag of je dat wilt of niet.

Schoenen

Waar je wat betreft je onderkleding vrij bent om te dragen wat je wilt, geldt dit voor jouw schoenen niet. Althans, niet als je jouw sterke punten optimaal naar voren wilt laten komen. Wil je dit? Kies dan voor schoenen met brede hakken, zoals mooie stoere enkellaarsjes of een zomerse sandaal met een blokhok. Ook leuk voor deze tijd van het jaar een mooie sleehak. Liever geen stiletto's of naaldhakken, want deze zorgen er namelijk voor dat je voller en misschien zelfs wat dikker oogt dan je in werkelijkheid bent. Daarnaast krijgen enkellaarsjes de voorkeur over kniehoge laarzen. Tot slot kies je het best voor schoenen met een ronde of open neus.

Een appelfiguur

Een appelfiguur is vaak niet erg geliefd onder vrouwen. Onzin, want dames met dit figuur mogen trots zijn op hun lichaam. Er zijn immers een hoop pluspunten te benoemen, waar sommige vrouwen alleen maar van kunnen dromen.

Typerend voor een appel

Dames met een appelfiguur hebben over het algemeen een ronde buik. De taille is hierdoor niet of in mindere mate zichtbaar. Daarnaast kenmerkt het appelfiguur zich door smalle heupen, volle borsten en platte billen. De benen en enkels van vrouwen met een appelfiguur zijn relatief slank.

Kledingadvies appelfiguur

De meeste vrouwen die een figuur hebben dat voldoet aan een appel zijn onzeker over hun buik. Om de aandacht hiervan af te leiden, is het zaak om het accent op andere lichaamsdelen, zoals de benen, borsten, hals en schouders te leggen.

Bovenkleding

Je legt de nadruk dus op je schouders, borsten en hals, waardoor je buik minder opvalt. Om dit te doen, draag je idealiter tops of jurken met een A-lijn. Dit wil zeggen dat ze onder je borst, op het smalle gedeelte van uw lichaam dus, nauwsluitend zitten en vervolgens wijd uitlopen. Je buik wordt op deze manier verhuld en de nadruk komt op je borst te liggen. Tevens kun je er met een mooi sieraad of met een top of jurk met een V-hals voor zorgen dat de focus op je schouders en hals komt te liggen. Tot slot kun je het smalle gedeelte van je buik accentueren met behulp van een ceintuur of een opvallende print. Let in dit laatste geval wel op: de print dient ter hoogte van je borst of net onder je borst gepositioneerd te zijn. Loopt deze te ver door op je buik, dan leg je hier het accent op.

Onderkleding

Je weet nu welke bovenkleding je het best kunt dragen als je lichaamsvorm voldoet aan het appelfiguur. Wat betreft je onderkleding geldt dat je beter kiest voor een jeans of broek met een sluiting boven de heupen dan dat je kiest voor een broek met de sluiting op de heupen. Om het accent daarnaast op je benen te leggen, kun je ervoor kiezen om deze te laten zien. Dit doe je bijvoorbeeld door jurkjes of rokken te dragen die tot op je knie reiken. Kies dan wel voor een jurk in een ingetogen kleur en vermijdt ook hier de opvallende print op je buik.

Schoenen

Je slanke benen zijn absoluut je pluspunten. Om deze extra te benadrukken, draag je sleehakken of wedges. Niet alleen je benen, maar ook je smalle enkels komen op deze manier optimaal tot hun recht.

Een peerfiguur

Heb je de vraag ‘Welke kleding past bij mij?’ nog niet kunnen beantwoorden? Mogelijk komt dit doordat je lichaam niet voldoet aan een zandloper- of appelfiguur, maar juist aan het peerfiguur.

Typerend voor een peer

Een peerfiguur kenmerkt zich door een breed onderlichaam en een smal bovenlichaam. Je heupen, dijen en bovenbenen zijn in vergelijking met je schouders aan de brede kant. Andere karakteristieken van je lichaam zijn ronde billen, slanke benen, een platte buik, een zichtbare taille en normaal gevormde borsten.

Kledingadvies peerfiguur

Een groot deel van de dames in Nederland heeft een peervormig lichaam. Een groot knelpunt voor hen zijn de heupen. Met de juiste technieken zijn deze echter prima te verhullen. Door vervolgens de accenten op je bovenlichaam te leggen is onzekerheid nergens voor nodig.

Bovenkleding

De bovenkleding is voor vrouwen met een peervormig figuur erg belangrijk. Hier leg je immers belangrijke accenten mee. Er is een aantal manieren om deze accenten te leggen. Ten eerste is het voor jou geen enkel probleem als je bovenkleding aansluit op je lichaam. Je taille mag gezien worden en kan eventueel zelfs versterkt worden met behulp van een mooie ceintuur. Daarnaast kun je ook met kleur of een opvallende print ter hoogte van je schouder of sleutelbeen een geweldig accent leggen. Tot slot is het belangrijk om niet te lange blazers en jasjes te dragen. Je versterkt hier namelijk je heupen mee. Jasjes, vesten en blazers die niet op je heupen, maar net boven je heupen eindigen, staan je stukken beter en zorgen bovendien voor een afslankend effect.

Onderkleding

Je onderkleding kun je het beste sober houden. Je wilt hier in principe immers niets mee accentueren. Draag daarom geen broeken met zakken aan de zijkant, maar met zakken aan de voorkant. Op deze manier voorkom je dat je toch een ongewenst accent op je heupen legt. Wil je daarnaast je billen en heupen iets slanker laten lijken? Draag dan jurkjes met een subtiele A-lijn of broeken met een hoge taille. Deze laatste laten niet je billen en heupen slanker lijken, maar accentueren juist de lengte van je benen, waardoor je een vergelijkbaar effect bereikt.

Schoenen

Ook met je schoenen kun je het accent leggen op de lengte van je benen. Je raadt vast al wat de bedoeling is. Mooie schoenen met een flinke hak, zoals enkellaarsjes, pumps, sandalen of hoge laarzen zorgen voor precies het juiste effect. Ze zorgen ervoor dat je benen langer lijken en geven je gehele lichaam een vrouwelijke uitstraling.

Een omgekeerde driehoekfiguur

Je kunt vast wel raden wat we met een figuur dat lijkt op een omgekeerde driehoek bedoelen. We leggen het je hieronder tot in detail uit.

Typerend voor een omgekeerde driehoek

Een vrouw met dit lichaam heeft brede schouders, een smalle taille en smalle heupen. Daarnaast hebben de meeste vrouwen met een figuur dat lijkt op een omgekeerde driehoek slanke benen, borsten van gemiddelde grootte en platte billen.

Kledingadvies omgekeerde driehoek

Waar vrouwen die een peervormig figuur hebben vaak onzeker zijn over hun heupen, zijn vrouwen met een lichaamsfiguur dat lijkt op een omgekeerde driehoek dat juist over hun schouders. Deze ‘probleemzone’ kan echter prima verbloemd worden door het accent op het onderlichaam te leggen. Hierdoor ontstaat de juiste balans tussen bovenlichaam en onderlichaam.

Bovenkleding

Je bovenkleding dient ingetogen te zijn, omdat je hier geen accent op wilt leggen. Idealiter kies je daarom voor rustige tops zonder opvallende print. Deze laten je bovenlichaam immers groter lijken. Wat betreft de hals van je top heb je verschillende keuzes. Aan de ene kant kun je kiezen voor een top met V-hals, maar ook een haltertop staat je goed.

Onderkleding

Bij vrouwen met een figuur dat lijkt op een omgekeerde driehoek draait het om de juiste onderkleding, zodat de nadruk op de benen en de heupen komt te liggen. Een manier om dit te doen is met opvallende broeken. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere stoffen, een bijzondere pasvorm of aan een felle print. Ook een plooirok of met een rok met bijzondere accenten zoals kleur en print leggen de focus op je heupen en benen en doen deze laten lijken.

Schoenen

Tot slot de schoenen. Om je schoenen volledig te matchen met je lichaamsvorm draag je het best schoenen met een rechte of puntige neus, zoals mooie pumps, gave enkellaarsjes of een paar chique instapschoenen. Het is daarbij van ondergeschikt belang of deze schoenen al dan niet voorzien zijn van een hak.

Een achtfiguur

Als je lichaam de vorm heeft van een acht, kom je aardig in de buurt van wat volgens velen het ideaalbeeld is. De acht wordt namelijk ook wel eens omschreven als de zandloper met meer rondingen. Dit zijn de kenmerken:

Typerend voor een acht

Een vrouwenlichaam dat lijkt op een acht heeft net als een lichaam dat lijkt op een zandloper symmetrische schouders en heupen. Daarnaast is een duidelijke taille zichtbaar en hebben de meeste dames met een achtvormig lichaam volle borsten.

Kledingadvies achtfiguur

Dames met een lichaam als een acht zijn nog wel eens onzeker over hun rondingen. Nergens voor nodig, want deze zorgen juist voor een vrouwelijk figuur. Door je stijlvol te kleden en het accent op je taille te leggen, komt je lichaam perfect uit.

Bovenkleding

Je lichaam kan het hebben als je strakke kleding draagt. Kies echter niet voor té strakke tops. Deze kruipen relatief snel omhoog, omdat je heupen ronder en breder zijn dan bij de gemiddelde vrouw. Je outfit verandert hierdoor snel van stijlvol naar ordinair. Aan de andere kant is ook een te losse top niet geschikt voor je lichaam. Hierdoor verdwijnt je taille. Met blazers en jasjes die je net boven je navel dicht kunt knopen, accentueer je je taille. Dit effect krijg je ook als je peplum-tops of korsetten draagt.

Onderkleding

Om je heupen te accentueren, maar niet te veel aandacht te geven, kun je zowel broeken als rokken dragen. Denk hierbij onder andere aan jumpsuits en een mooie, niet te strakke jeans. Daarnaast zorgen kokerrokken dat je billen mooi uitkomen, zonder ordinair te ogen.

Schoenen

Wat betreft schoenen kun je met deze lichaamsvorm alle kanten op. Afhankelijk van je outfit kun je mooie pumpsof enkellaarsjes dragen. Ben je daarnaast van jezelf al erg lang? Dan misstaat een mooi paar sneakers je ook absoluut niet.

Een plankfiguur

We beantwoorden de vraag ‘Welke kleding past bij mij?’ nog een laatste keer en wel voor de dames die een lichaamsvorm als een plank hebben.

Typerend voor een plank

Typerend voor deze groep vrouwen is dat zij schouders, een taille en heupen hebben die ongeveer even breed zijn. Daarnaast zijn deze vrouwen in vrijwel alle gevallen erg slank en hebben ze kleine borsten, lange benen en platte billen.

Kledingadvies plankfiguur

De lichaamsbouw van vrouwen die een figuur als een plank hebben, zijn over het algemeen onzeker over het gebrek aan vrouwelijke rondingen. Gelukkig zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken om de rondingen die er wel zijn te accentueren. We leggen het aan je uit.

Bovenkleding

Met behulp van je bovenkleding kunt je jouw schouders meer volume geven. Door daarnaast je taille te accentueren lijken je heupen breder. Om voor de gewenste taille te zorgen, kun je gebruikmaken van strakke tops en een accentuerende ceintuur rondom de taille. Wil je een vest, blazer of jas over je top dragen, kies er dan voor om de knopen ter hoogte van je taille dicht te maken. Ook hierdoor wordt deze smaller. Om je schouders meer volume te geven kun je daarnaast kiezen voor een opvallende print ter hoogte van je hals of sleutelbeen. Zorg er wel voor dat de print geen verticale strepen bevat. Deze versterken het gebrek aan rondingen in plaats van dat ze ze verbloemen.

Onderkleding

Ook bij je onderlichaam ontbreken enkele vrouwelijke accenten. Om ervoor te zorgen dat je heupen breder ogen, kun je wijde broeken of wijde rokken dragen. Als deze daarnaast een hoge taille hebben, accentueer je de rondingen op je heupen. Tot slot zorgen mooie opvallende kontzakken ervoor dat ook je billen wat voller ogen.

Schoenen

Je hebt geluk, want wat betreft je schoenen kun je alle kanten op. Je hebt in principe geen hakken nodig om optisch langer te zijn, maar je mag ze natuurlijk wel dragen om je vrouwelijke vormen te accentueren. Daarnaast passen sneakers, laarzen of mooie sandalen ook perfect bij je lichaam. Met dit artikel hebben wij geprobeerd om de vraag ‘Welke kleding past bij mij?’ voor je te beantwoorden. We hebben dit gedaan door de basis van styling aan je uit te leggen, zodat je precies weet waar je de nadruk op moet leggen. Hierbij is het overigens niet belangrijk wat anderen van je vinden, maar gaat het om waar je zich prettig bij voelt. Het is immers jouw lichaam en daar ben jij als enige de baas over.

Shop damesschoenen

Shop dameskleding

Ontdek de nieuwe collectie

Gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand Naar winkelmand

Gelukt!

Ga naar mijn account