Beste gast

Dames Heren Gallery collection

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Damesschoenen

Herenschoenen

Merken

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Schoenen inlopen: 8 trucs

Schoenen inlopen: 8 trucs
De manieren om je nieuwe schoenen zo snel mogelijk pijnloos te kunnen dragen.

Je kent het vast wel: je hebt een nieuw paar schoenen gescoord en je bent er he-le-maal verliefd op. Na een paar uur lopen op de schoenen is de liefde echter over, want je voeten doen ontzettend pijn! Met als resultaat: voeten met flinke blaren en een nieuw paar schoenen dat in de kast verdwijnt om er vervolgens nooit meer uit te komen. Soms moet je je nieuwe schoenen eerst even inlopen voordat je deze pijnloos kunt dragen, en dat kan wat tijd kosten.

Oma weet raad bij knellende schoenen: deze 8 trucs komen voorbij

  1. Sokken dragen
  2. Natte schoenen of vochtige sokken
  3. Loop schoenen thuis in
  4. Schoenenspanners
  5. Fietsen
  6. Föhnen
  7. Neuskap omhoog duwen
  8. Bezoek aan de schoenmaker


Schoenen oprekken

Schoenen oprekken is een hot item wat nieuwe schoenen betreft. 'Hoe kan ik mijn strakke schoenen wijder maken? 'Hoe kan ik mijn schoenen groter maken?' of 'Hoe kan ik mijn schoenen breder maken?' Het zijn een paar van de meest voorkomende online zoekopdrachten als het gaat om knellende schoenen. Vaak gaat het in dit geval om nieuwe damesschoenen of herenschoenen die nog ingelopen moeten worden. Koop je nieuwe schoenen dan moeten deze qua lengte en breedte natuurlijk perfect passen. Wel kan het zijn dat het leer van een nieuwe schoen nog wat stug is en dat de schoen daarom pas echt lekker loopt nadat deze is ingelopen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de schoenen van het bekende schoenenlabel Dr. Martens. Iedereen die deze schoenen wel eens aan de voeten heeft gehad zal erkennen dat Dr. Martens inlopen best wat tijd en moeite kan kosten, ook wanneer de maat helemaal goed is. In dit geval is het leer van deze schoenen vaak wat stug waardoor de Dr. Martens kunnen knellen bij de wreef of hiel. Hoe je je Dr. Martens -of een willekeurige andere schoen- soepeler kunt maken zodat je er daarna jarenlang pijnloos van kunt genieten, lees je hier!

8 trucs waarmee je schoenen sneller inloopt

Of het nu gaat om een nieuw paar pumps, enkellaarsjes of laarzen: een nieuw paar schoenen kan soms wat stug en strak aan de voeten zitten. Er wordt vaak dan ook aangeraden om nieuwe schoenen niet direct een hele dag te dragen, maar dit op te bouwen. Dit betekent dat je de eerste dag zo'n twee uurtjes op je nieuwe schoenen loopt, de volgende dag drie, enzovoorts. Totdat de schoenen uiteindelijk ingelopen zijn en je ze een hele dag pijnloos kunt dragen. Dit is dan eigenlijk ook de beste manier om nieuwe schoenen in te lopen. Leren schoenen soepel maken kost dus stiekem best wat tijd en hier hebben we niet altijd het geduld voor. Gelukkig is er een aantal trucjes die ervoor kunnen zorgen dat je je schoenen sneller inloopt. Met de volgende 8 tips kun je het proces van schoenen inlopen versnellen, zodat je je nieuwe blikvangers al snel de hele dag kunt dragen.

1. Sokken dragen

Je schoenen groter maken is lastig, een schoen blijft nu eenmaal van dezelfde lengte, wat je ook doet. Wel kun je je schoenen iets soepeler en een tikje wijder maken: draag in het begin dikkere sokken in je schoenen. Zo rek je het leer van je schoenen iets op en dan zitten ze sneller lekker aan je voeten. Nu is het niet heel charmant om een paar ballerina's of veterschoenen met dikke sportsokken te dragen als je over straat gaat, maar je kunt je schoenen bijvoorbeeld 's avonds thuis een paar uur dragen met dikke sokken erin. Wil je toch met sokken de deur uit? Probeer dan eens een paar glittersokjes. Zo kun je je schoenen wat breder maken en ben je ook nog eens hartstikke fashionable. Heren kunnen hun nieuwe schoenen vaak wel met sokken dragen overdag. Wil je zeker weten dat je niet halverwege de dag begint te strompelen vanwege blaren op je voeten? Ga dan voor de veilige optie en draag je nieuwe sneakers, instapschoenen, loafers of boots eerst thuis een paar uur met sokken. Je zult merken dat je schoenen na een paar dagen wat opgerekt zijn.

2. Natte schoenen of vochtige sokken

Dit is wellicht niet de prettigste optie, want lopen met natte sokken is niet erg comfortabel. Maar loop je lederen schoenen in, dan werkt dit wel. Maak een paar dunne sokken vochtig en draag deze in je nieuwe schoenen. Door het vocht gaat het leer uitzetten en wordt het soepeler. De schoen vormt zich zo sneller naar je voet. Ook kun je je schoen aan de binnenkant nat maken en deze vervolgens aantrekken. Beide opties voelen even onprettig aan, maar zijn zeker de moeite waard. Je nieuwe blikvangers zullen hierna al snel als gegoten zitten!

3. Draag de schoenen eerst thuis

Het liefst ga je natuurlijk meteen met je nieuwe gespschoenen, veterschoenen of andere nieuwe schoenen naar buiten. Naar je werk, naar een feestje of naar een diner. Het maakt niet uit naar welke gelegenheid je gaat, je nieuwe schoenen laat je het liefst meteen aan de hele wereld zien. Om je schoenen goed in te lopen is het echter een beter idee om ze eerst een paar keer thuis te dragen. Je kunt ze dan namelijk gewoon weer uittrekken op het moment dat je zere voeten krijgt. Zo kun je het dragen van de schoenen opbouwen. Trek je nieuwe schoenen bijvoorbeeld 's avonds thuis een paar uurtjes aan en draag ze dan elke dag net iets langer. Al snel kun je je schoenen dan een hele dag pijnloos dragen. Tip: Koop je een paar schoenen voor een speciale gelegenheid? Koop deze dan ruim van tevoren, zo heb je de tijd om de schoenen thuis in te lopen.

4. Een schoenspanner

Knelt je nieuwe schoen nog een klein beetje in de breedte? Met schoenspanners kun je ervoor zorgen dat je nieuwe schoenen al snel minder strak om de voeten zitten. Dit trucje werkt vooral als het gaat om het creëren van een klein beetje meer ruimte over de breedte van je schoen, een schoenspanner zorgt er immers vooral voor dat leren schoenen hun vorm behouden en dat er minder snel scheurtjes in het leer ontstaan.

5. Fietsen

Of het nu gaat om een paar leren dameslaarzen dat je wil inlopen of die nieuwe city western boots die vooraan bij de neus nog niet helemaal goed zitten: wil je je schoenen wel soepeler maken, maar doe je dit liever niet lopend? Stap dan eens op de fiets met je nieuwe eyecatchers aan je voeten. Op die manier krijgt je schoen toch de kans om soepeler te worden en meer naar je voeten te gaan staan, zónder dat jij pijnlijke voeten krijgt van het lopen. Deze manier van 'infietsen' is ook heel geschikt voor het soepel maken van de schacht van leren of suède laarzen.

6. Föhnen

Je föhn is niet alleen geschikt om je haar mee in model te brengen, je kunt er ook je nieuwe schoenen mee in model brengen! Dit trucje werkt zowel voor leren als synthetische schoenen. Trek een paar dikke sokken aan in je nieuwe schoenen en verwarm met een föhn de plek of plekken waar de schoenen knellen. Door de schoenen te verwarmen worden ze soepeler. Als je de schoenen na het verwarmen nog zo'n tien minuten aanhoudt, kunnen ze naar je voeten gaan staan. Op deze wijze kun je bijvoorbeeld eenvoudig de hiel van je schoen soepel maken zodat deze sneller naar de vorm van je voet gaat staan.

7. Naar de winkel

Sommige knelpunten kunnen in de winkel eenvoudig voor je worden opgelost. Blijven je schoenen bijvoorbeeld ook na het inlopen wat knellen bij de neus? Dan kan in de winkel de neuskap van je schoen wat omhoog worden geduwd. Ook kun je in onze winkel terecht voor het oprekken en soepeler laten maken van je schoenen. Zo zitten je schoenen al snel perfect!

8. Naar de schoenmaker

Hebben alle voorgaande trucs niet het gewenste effect gehad? Dan kun je natuurlijk altijd met je nieuwe schoenen naar de schoenmaker gaan. De schoenmaker kan vervelende knelpunten vaak gemakkelijk verhelpen of de schoenen wat uitrekken of oprekken zodat ze beter zitten. De schoenmaker weet ook precies welke methode voor jouw schoenen het beste werkt. Je schoenen inlopen kan soms wel een week duren. Met de trucjes uit dit artikel kun je dat proces gelukkig wat versnellen, zodat je je nieuwe schoenen zo snel mogelijk kunt dragen. Hoewel deze trucs helpen het proces van schoenen inlopen wat te versnellen, zijn het geen wondermiddelen. Het toepassen van de bovenstaande tips betekent dus niet automatisch dat je je nieuwe schoenen al direct de hele dag pijnloos kunt dragen. Voor schoenen inlopen geldt immers nog altijd: geduld is een schone zaak...

Voorzorgsmaatregelen bij nieuwe schoenen

Alle bovenstaande tips zijn heel handig bij het soepeler maken van je nieuwe shiny shoes. Toch kan het zo zijn dat jij en je nieuwe schoenen wel meteen een hele dag tot elkaar veroordeeld zijn (denk bijvoorbeeld aan die bruiloft waarvoor je pas op het laatste moment het perfecte paar schoenen vindt). Op dat moment is er minder tijd om je schoenen al helemaal in te lopen (of uit te lopen) voordat je er een hele dag mee op pad gaat. Daarom volgen hieronder nog enkele voorzorgsmaatregelen die helpen voetenleed te voorkomen wanneer je je nieuwe schoenen toch direct een hele dag wil dragen.

1. Blarenpleisters

Ga voorbereid op pad door blarenpleisters mee te nemen. Mocht je gedurende de dag last krijgen van een blaar, dan kun je er in elk geval een pleister opplakken om de pijn wat te verzachten. Je kunt ook op voorhand een pleister plakken op de plek waar je mogelijk een blaar verwacht. Zo verklein je de kans op een daadwerkelijke blaar.

2. Deodorant rollen

Er is een aantal plaatsen op de voeten waar vaak wrijving ontstaat bij het dragen van nieuwe schoenen. Met name de hiel en je tenen zijn hier gevoelig voor. Door deze wrijving ontstaan vervolgens blaren. Ga je je nieuwe damesschoenen of herenschoenen direct een hele dag dragen? Rol dan wat deodorant op de plaatsen waar veel kans is op wrijving. Deodorant vermindert de wrijving en zo heb je dus minder kans op blaren. Heb je even geen deo bij de hand? Een beetje water aanbrengen op de plaatsen waar het knelt helpt ook.

3. Een extra paar schoenen

Neem eventueel een extra paar schoenen mee als je je nieuwe schoenen een hele dag gaat dragen. Krijg je echt last van je voeten, dan is het prettig om je nieuwe schoenen te kunnen verwisselen voor een paar dat al ingelopen is. En dat is ook een stuk charmanter dan de rest van de dag rondstrompelen van de pijn.

Zoals je ziet hoeft het inlopen van nieuwe schoenen geen pijnlijke kwestie te worden en zijn er genoeg manieren om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat jij optimaal kunt genieten van je nieuwe favoriete paar eyecatchers! Nieuwe schoenen, gelukkige voeten!

Shop damesschoenen

Shop herenschoenen

Bekijk de nieuwe collectie

Gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand Naar winkelmand

Gelukt!

Ga naar mijn account