Beste gast

Dames Heren Gallery collection

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Damesschoenen

Herenschoenen

Merken

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Wat is mijn breedtemaat?

Wat is mijn breedtemaat?
De breedtemaat van je schoenen opmeten.

Vraag je iemand naar zijn lengtemaat schoenen, dan zal diegene niet lang na hoeven te denken. Onze schoenmaat weten we wel. Qua lengte ja. Maar qua breedte is dit een ander verhaal. Misschien weet je of je smalle voeten hebt of juist iets bredere. Maar welke maat daar dan bij hoort? Geen nood. In dit artikel praten we je helemaal bij en geven we antwoord op de vraag: ‘Hoe meet ik de breedtemaat van mijn voet/schoenen?’ Straks weet jij precies hoe jij de breedtemaat van jouw voeten/schoenen opmeet en welke breedtematen er zijn.

Lengtematen zijn belangrijk bij het passen van je nieuwe schoenen. Maar een breedtemaat is dat net zo goed. Het is handig om te weten welke breedte jouw voeten hebben, zodat je sneller de perfecte schoenen vindt. Hieronder vertellen wij je hoe je de breedte van je opmeet.

BREEDTEMAAT SCHOENEN: HOE MEET IK DE BREEDTEMAAT VAN MIJN VOET/SCHOENEN?

Voordat we stap voor stap uitleggen hoe je de breedtemaat van je voeten opmeet, is het goed om te weten dat breedtematen niet in cijfers worden uitgedrukt, zoals bij lengtematen natuurlijk wel het geval is, maar in letters. Breedtematen beginnen met een A (dit is de aanduiding voor de meest smalle voet) en loopt tot en met M (dit is de aanduiding voor de meest brede voet). Maat G is de gemiddelde voet. Hieronder volgt breedtemaat schoenen uitleg.

ZO MEET JE DE BREEDTEMAAT VAN JE VOETEN

We beginnen met een tip. Wat betreft breedtemaat schoenen: het is gemakkelijker als je iemand om hulp vraagt bij het opmeten van de breedtemaat van je voeten. Zo kun jij je concentreren op je houding en heeft de ander volledige focus op het daadwerkelijk meten van de voeten.

STAP 1 BLOTE VOETEN VOOR OPMETEN BREEDTEMAAT SCHOENEN

Als je de breedtemaat van je voeten goed wilt opmeten, is het van belang dat je geen sokken en schoenen draagt. Blote voeten geven het beste beeld van de breedtemaat van je voeten.

STAP 2 MET BEIDE VOETEN OP DE GROND

Zorg dat je stevig staat. Plaats beide voeten op de grond, ga boven op het meetlint staan, verdeel je gewicht evenredig over beide benen en voeten., houd je rug recht en kijk recht vooruit. Op deze manier meet je het beste je breedtemaat schoenen.

STAP 3 LAAT EEN ANDER JE VOETEN OPMETEN

Terwijl jij mooi recht staat, boven op het meetlint, brengt je meetpartner het meetlint aan rond het breedste deel van de voorste helft van de voet (ook wel bekend als de bal van de voet). Let op: je meet in dit geval dus de hele omvang van de voet.

 En nog een tip: trek het meetlint niet strak, anders komt er een verkeerde breedtemaat schoenen uit. Dan wordt er smaller gemeten dan de voet in werkelijkheid is.

STAP 4 CHECK HET AANTAL CENTIMETERS

Zorg dat het meetlint niet te los en niet strak rondom de bal van de voet zit. Noteer dan het aantal centimeters dat je meetpartner heeft opgemeten.

STAP 5 EN NU DE ANDERE VOET

Omdat de meeste mensen lichamelijk niet symmetrisch zijn, kan het goed zijn dat je voeten niet even breed zijn. Daarom is het belangrijk om deze stappen te herhalen bij de andere voet.

STAP 6 BREEDTEMATEN VAN BEIDE VOETEN ZIJN BEKEND. EN NU?

Omdat op schoenen rondlopen die niet passen bij jouw breedtemaat geen optie is, kies je voor het bepalen van de breedtemaat voor de grootste meting.

BREEDTEMATEN SCHOENEN UITLEG

Nu je weet hoe je de breedte van je voeten opmeet, leggen we je uit hoe het precies zit met de breedtemaat schoenen. Welke letter staat voor welke breedte en welke merken zijn dan geschikt voor welke voeten?

Zoals je weet, moet je bij het vinden van de perfecte schoen rekening houden met én lengtemaat én breedtemaat van de voet. Om er zeker van te zijn dat je comfortabel op je schoenen kunt lopen, is het belangrijk dat de schoen goed aansluit, zowel op je wreef -de bovenkant van je voet- als op de zijkant van je voet. De breedtemaat -ook wel bekend als de leest, wijdtemaat of balwijdte- van een schoen wordt bepaald door de omtrek van je voet en de hoogte van je wreef. Er zijn verschillende breedtematen. De meest voorkomende wijdtemaat is ‘G’ of 'G+'. Andere wijdtematen zijn:

F: smalle voet

G: gemiddelde voet

G+: gemiddelde / iets bredere voet

H: iets bredere voet

J: brede voet

K: extra brede voet

Ondanks dat alle schoenfabrikanten over de hele wereld gebruikmaken van dezelfde breedtematen letters, kan jouw breedtemaat afwijken van de vastgestelde breedtematen in centimeters. Het zou dus zomaar kunnen dat je breedtemaat H hebt en dat je toch in een G+-model past. Op jacht gaan naar schoenen betekent vooral veel passen en voelen hoe de schoen aan je voeten zit. Glip je er zo in? Sluit de schoen mooi aan? Blijft je voet goed op z’n plek? Heb je genoeg ruimte voorin je schoen? Oftewel: loop jij op wolkjes? Dan heb je jouw droomschoen te pakken. Zo één die perfect past qua lente én qua breedte.

SCHOENEN VOOR BREDE VOETEN

Heb jij schoenen voor brede voeten, smalle voeten, platvoeten, spreidvoeten, extra brede voeten of smalle voeten nodig? Op assem.nl verkopen we schoenen voor alle soorten en maten voeten. Hieronder lees je welke merken bij welke wijdtemaat horen. Kijk snel bij jouw wijdtemaat!

F VOOR DE SMALLE VOET

De meeste heren en dames met smalle voeten herkennen de volgende situatie wel: je ogen zien een mooi paar. Voordat je het weet, heb je ze in je handen of liggen ze in je winkelmandje. Je past je nieuwe lievelingsschoenen en wat blijkt? Je voet ‘floept’ er zo uit. Snel schaf je zooltjes aan, want die schoenen moeten passen. Dat kan natuurlijk, maar het beste is natuurlijk het kopen van perfect passende schoenen. Daarom een paar merkentips voor dames en heren die op schoenenjacht gaan.

Voor de heren raden we aan om te kijken bij het merk Santoni. Dit Italiaanse label heeft schoenen maken tot een kunst verheven. Het ambacht spat ervan af en de pasvorm is om te zoenen. Dames met smalle voeten; jullie kun je tegoed doen aan schoenen van merken als Floris van Bommel, Maripé en Gabor. Wat wordt het: enkellaarsjes van Nederlandse bodem of een paar booties van Duitse of Spaanse makelij?

G VOOR DE GEMIDDELDE VOET

Met gemiddeld zijn is niets mis. In tegendeel. Als je het hebt over breedtematen, dan is gemiddeld juist begerenswaardig. Het betekent dat je én ruime keus hebt wat betreft schoensoorten én uit vele merken kunt kiezen.

Voor de heren met een gemiddelde breedtemaat zijn merken als: Magnanni en Van Bommel heel geschikt. Beide merken hebben fraaie collecties met G-schoenen. De dames met een gemiddelde wijdtemaat hebben de keus uit: VIA VAIUnisaLamicaChristian DietzHassiaXsensible Stretchwalker en Floris van Bommel. Dat zijn een heleboel mooie merken bij elkaar. Okay, als we dan één nadeel mogen noemen van zo’n gemiddelde breedtemaat: keuzestress. Er is namelijk zoveel moois! Verlies jij je hart aan een sneaker? Een enkellaarsje? Een veterschoen of toch een laars?

G+ VOOR DE GEMIDDELDE VOET MET EEN BEETJE EXTRA

Je hebt wijdtemaat G, maar dan met een beetje extra. Je voeten neigen eerder naar de brede dan naar de smalle kant. Dat is overigens heel normaal, want vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren bredere voeten. Dit heeft te maken met de druk van je lichaam op je voeten. Door deze constante druk verzakt de voetboog iets, wat automatisch zorgt voor een tikje bredere voeten op latere leeftijd. Overgewicht heeft hier extra invloed op. Geen nood, je kunt je voetspieren trainen door regelmatig op je blote voeten te lopen.

Heren die toegerust zijn met een G+ wijdtemaat hoeven zich geen zorgen te maken. Er is volop keuze. Denk aan kwaliteitsmerken als: Van Bommel, Hartjes en Floris van Bommel. Dames, kijken jullie eens bij de merken Hartjes en Xsensible Stretchwalker. Beide merken staan voor sportief en comfortabel. Ideaal voor drukke dagen en leuke bezigheden.

H VOOR DE IETS BREDERE VOET

Voor jou mag het best een beetje meer zijn. Jouw voeten zijn wat breder dan gemiddeld en G+ zit net niet lekker genoeg, dus ga je voor wijdtemaat H. En dat is helemaal prima, want in wijdtemaat H heb je de keuze uit vele mooie merken. Schoenen die jouw outfit direct een oppepper geven en die jouw voeten trakteren op een groot draagcomfort.

Heren kies uit topmerken zoals: Magnanni, Waldläufer, Floris van Bommel en Van Bommel. Voor de dames hebben we ook een mooie collectie in wijdtemaat H. Hier komen de topmerken die voorzien in wijdtemaat H: Piedi NudiHassia, Waldläufer, Christian Dietz, Hartjes en Xsensible Stretchwalker.

J VOOR DE BREDE VOET

Je hebt brede voeten. En daar is niets mis mee. Ze doen het goed, alleen schoenen kopen kan soms wat lastig zijn. Maar zoals er op ieder potje een dekseltje past, is er ook een schoen voor iedere voet.

Dames met brede voeten opgelet: Hassia is hét merk voor vrouwen die gezegend zijn met bredere voeten. En dat is een geluk, want dit solide Duitse merk houdt van stijlvol en vrouwelijk. Kies voor een mooie pump, hip enkellaarsje of een chique instapschoen. Stuk voor stuk prachtexemplaren met de juiste fit voor de bredere voet.

K VOOR DE EXTRA BREDE VOET

Het kan jou niet breed genoeg zijn. En jouw brede voeten verdienen uiteraard het beste. Heren jullie kunnen jullie extra brede voeten steken in een paar mooie Waldlaüfers. Dit merk staat bekend om kwaliteit en comfort. Kies voor een mooie sneaker bijvoorbeeld. Dames jullie kunnen kiezen uit topmerken als Waldlaüfer, Hartjes en Hassia. Gelukkig bieden deze merken voor ieder wat wils. Van sportief tot chic en van casual tot stoer. Zo zie je maar: voor iedere voet, dus ook voor die van jou, is een perfecte schoen te vinden.

Welke schoenen draag je onder een jurk?

Natte schoenen drogen

Witte schoenen wit houden

Gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand Naar winkelmand

Gelukt!

Ga naar mijn account