Skip to content

Hoeden

Je outfit afmaken met een stijlvolle hoeden? Shop de mooiste exemplaren hier!

  Maat
  Merk
  Prijs
  € 16 - € 50
  Kleur
  Collectie
  Materiaal
  Lina Locchi Lina Locchi Dames Hoeden Ecru Lena Lina Locchi Lina Locchi Dames Hoeden Ecru Lena
  Lina Locchi Hoeden , 4 kleuren
  24,95 16,95
  • Lina Locchi Dames Hoeden Ecru Lena
  • Lina Locchi Dames Hoeden Beige Lena
  • Lina Locchi Dames Hoeden Brique combi Lena
  • Lina Locchi Dames Hoeden Paars Lena
  Item 1 of 4
  - 30%
  Kies je maat
  Lina Locchi Lina Locchi Dames Hoeden Paars Lena Lina Locchi Lina Locchi Dames Hoeden Paars Lena
  Lina Locchi Hoeden , 4 kleuren
  24,95 16,95
  • Lina Locchi Dames Hoeden Paars Lena
  • Lina Locchi Dames Hoeden Beige Lena
  • Lina Locchi Dames Hoeden Brique combi Lena
  • Lina Locchi Dames Hoeden Ecru Lena
  Item 1 of 4
  - 30%
  Kies je maat
  Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Groen PD21-515 Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Groen PD21-515
  Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Grijs PD21-515 Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Grijs PD21-515
  Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Blauw PD21-515 Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Blauw PD21-515
  Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Sky PD21-515 Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Sky PD21-515
  Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Zand PD21-515 Assem Essentials Assem Essentials Hoeden Zand PD21-515

  Hoeden

  Hoewel hoeden er erg stijlvol kunnen uitzien, zijn ze ook vooral heel praktisch. Ze beschermen je hoofdhuid namelijk tegen ongewenste UV-stralen in de zomer, en tegen vervelende neerslag en kou in de winter. Daarnaast is een hoed het perfecte accessoire voor wanneer je last hebt van een bad hair day: hoed op en je ziet er niets meer van. Waar komt dit accessoire eigenlijk vandaag en hoe draag je ‘m anno nu? Doe inspiratie op in de Van den Assem webshop.

  Geschiedenis van de hoed

  Hoeden hebben door de jaren heen heel wat veranderingen meegemaakt. Zo was de hoed honderden jaren geleden een heel normaal accessoire en was je een uitzondering als je er géén droeg, terwijl je nu eerder opvalt wanneer je wel een hoed op je hoofd draagt. Ook is het uiterlijk van hoeden natuurlijk behoorlijk veranderd sindsdien, en kennen we de hoedjesparade als populaire traditie tijdens Prinsjesdag. Maar waar komt de hoed eigenlijk vandaan? We duiken de geschiedenis in.

  De hoed zoals we ‘m nu kennen, stamt waarschijnlijk af van de hoge hoed zoals mannen deze aan het einde van de 18e eeuw begonnen te dragen. Het dragen van hoeden onder mannen begon in Europa, maar breidde zich ook langzaam uit naar andere werelddelen. Ze werden toentertijd nog veelal van vilt of zijde gemaakt. Van welk materiaal de hoed werd gemaakt, toonde uit welke klasse de man kwam qua rijkdom. Volgens geschiedenisliefhebbers was het ergens in de 19e eeuw dat ook vrouwen hoeden gingen dragen, die meestal versierd werden met een lint of broche in de vorm van een bloem. Dat we hoeden nu veel minder in het dagelijkse straatbeeld zien, komt waarschijnlijk door de Tweede Wereldoorlog. Toen hadden de meeste mensen zo weinig geld over, dat er alleen geld werd uitgegeven aan absoluut essentiële kledingstukken. Daarna is de hoed nooit meer zo populair geworden als hij ooit was, wat eigenlijk jammer is omdat het accessoire je outfit volledig kan afmaken. Gelukkig zijn er anno de 21e eeuw weer meer modefanaten die ervoor kiezen een hoed te dragen, of dit nou een exemplaar voor in de winter is of een zomerse variant van riet.

  Deze hoeden shop je op assem.nl

  Tegenwoordig hoeft een hoed helemaal niet meer zo deftig te zijn, en bestaan er ook veel andere hoofddeksels die regelmatig gedragen worden. Denk aan petten tegen de zon, en mutsen in de winter tegen de kou. Strohoeden zijn in de zomer juist weer op het strand populair, terwijl cowboyhoeden eigenlijk het hele jaar door worden gedragen door modeliefhebbers. Bij hoeden kun je het zo gek maken als je zelf wilt: ga voor een hoed met een opvallende strik aan de zijkant, of kies voor een hoed met een leuk printje. Bij Van den Assem shop je hoeden van merken als UGG of Assem Essentials.

  De voordelen van bestellen via onze webshop

  Heb je een hoed gevonden die goed bij jouw stijl past? Dan is de webshop van Van den Assem Schoenen de perfecte plek om ‘m te bestellen. Hier krijg je elke bestelling namelijk bij een bedrag vanaf 50 euro gratis thuisbezorgd, en dat binnen 1 tot 3 werkdagen. Wil je meteen een hele outfit shoppen? Bij Van den Assem shop je er ook stijlvolle stappers, een leuke jurk of broek met T-shirt en zelfs tassen bij. Zo ben je na het bezoek aan slechts één website voorzien van een stijlvolle look.