Beste gast

Dames Heren Gallery collection

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Damesschoenen

Herenschoenen

Merken

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Witte schoenen wit houden

Witte schoenen wit houden
Een eitje met deze 10 trucs.

Heb je ook een paar witte schoenen in de kast staan? En, hoe wit zijn ze nog? Witte sneakers en schoenen geven je outfit instant een frisse look, maar helaas worden ze ook heel snel grijs, geel of ronduit vies. Zonde natuurlijk, maar gelukkig is dit niet het einde van de wereld. Witte schoenen wit houden kan namelijk op verschillende manieren. Met de volgende tien trucs is witte schoenen schoonmaken geen probleem meer!

Om je witte schoenen -denk aan je favoriete witte leren sneakers- in optimale witte shape te houden, hebben wij ruim tien handige tips voor je verzameld. Zo hoef je nooit meer in paniek te raken wanneer je favoriete witte sneakers of schoenen langzaamaan hun glans beginnen te verliezen. We trappen af met twee preventieve trucs en presenteren daarna acht trucs die van pas komen wanneer je witte schoenen zichtbaar geleden hebben onder het draagplezier. Als extraatje delen we een speciale video met je waarin eveneens tips voor het schoonmaken én houden van witte schoenen worden gegeven. Verder hebben we als toegift nog twee extra huis-tuin-en-keukentips om je witte schoenen wit te houden maken. Kortom: onze uitgebreide trucdoos krijgt en houdt iedere schoen wit!

Lees snel meer over:

  1. Wat er niet op zit, hoeft er ook niet af
  2. Vergeelde witte zolen 
  3. Witte wijnazijn en stof
  4. Wassen met shampoo?
  5. Vettigheid verwijderen met vaseline
  6. Omdat veters ook bij de schoenen horen 
  7. 4x wat te doen bij suède schoenen
  8. Ook leer wordt weer witter dan wit
  9. Droog, hard en aangekoekt
  10. Krasjes camoufleren

WITTE SCHOENEN WIT HOUDEN

Je hebt nieuwe witte schoenen gekocht. Brandschoon liggen ze te shinen in de schoenendoos. Om deze schoenen nu ook wit te houden, hebben wij twee preventieve trucs voor je.

TRUC 1: WAT ER NIET OP ZIT, HOEFT ER OOK NIET AF

Witte sneakers inspuiten: natuurlijk wil je je nieuwe witte leren sneakers voor dames of witte herensneakers zo lang mogelijk wit houden. Voordat je ze aantrekt, al is het maar eventjes, kun je ze daarom het best behandelen met een water- en vuilafstotende spray. Door je witte sportschoenen hier op voorhand mee in te sprayen ontstaat er een beschermende laag, waar vuil en vocht niet doorheen kunnen. Viezigheid poets je er bovendien eenvoudig af. Hierdoor blijven je schoenen langer wit. Het insprayen doe je door je hand in de schoen te zetten en deze vervolgens van neus tot hiel te voorzien van een dun laagje spray. Houd de bus ongeveer op een afstand van twintig centimeter van de schoen en wees niet bang om te sprayen. De schoenen kunnen wat vochtig worden, maar dit droogt snel weer op. Wil je je schoenen extra lang beschermen tegen viezigheid? Herhaal deze spray-beurt dan na iedere 6 tot 7 keer dragen. 

TRUC 2: VERGEELDE WITTE ZOLEN 

Als je schoenen hebt met witte zolen, dan merk je na verloop van tijd dat de zolen gelig kunnen kleuren. Witte rubberen zolen en zonlicht zijn een horror story: het licht laat de zolen verkleuren en maakt dat het wit van je zolen langzaam verandert in allerlei tinten geel. De oplossing klinkt eenvoudig: probeer het contact met zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Maar om nu helemaal niet op je witte schoenen te lopen als het zonnetje ook maar een beetje schijnt, gaat misschien wat ver. Gelukkig is er een gulden middenweg... Bewaar je schoenen met witte zolen in een doos of in de kast, zodat ze niet in contact kunnen komen met zonlicht als je ze niet draagt. De verkleuring wordt hiermee tot een minimum beperkt. Zijn de zolen van je witte schoenen toch verkleurd en wil je de gele zool weer wit maken? Je kunt de zolen van witte schoenen schoonmaken met behulp van softgum en zo de ergste verkleuring verwijderen.

WITTE SCHOENEN REINIGEN

Ook al doe je nog zo je best en let je extra goed op waar je loopt…witte schoenen in perfecte witte staat houden is bijna onmogelijk. Gelukkig zijn er verschillende handige trucs, waarmee je je niet meer zo witte schoenen eenvoudig terug tovert tot sprankelend frisse witte blikvangers!

TRUC 3: WITTE WIJNAZIJN EN STOF

Heb je witte, stoffen sneakers gekocht en zijn deze, helaas, vies geworden? Geen nood! Je favoriete schoenen weer wit krijgen lukt binnen no-time met behulp van water, soda en witte wijnazijn. Je leest het goed, bij deze eerste truc van witte schoenen weer wit krijgen, maken we gebruik van witte wijnazijn en soda. Je maakt een soort papje door twee delen soda en drie delen witte wijnazijn goed met elkaar te mengen in een plastic of glazen bakje. Vervolgens smeer je dit mengsel met een schoon borsteltje over de vlekken op je schoenen. Als je het mengsel goed over de vlekken hebt gewreven, kun je de schoenen afspoelen met koud water. Het gevolg: je schoenen ogen weer zo goed als nieuw! Tip: Om er zeker van te zijn dat je geen kleurverschillen krijgt, kun je deze methode het best eerst even testen op een onopvallend stukje van de schoen.

TRUC 4: WASSEN MET SHAMPOO?

Je staat op een feestje te shinen met je gloednieuwe witte schoenen als je een lekker hapje wordt aangeboden. Watertandend neem je een hap, maar helaas gaat het dan mis. Er valt een druppel vet op je schoenen, waardoor er een lelijke vetvlek ontstaat. Natuurlijk probeer je de schade zoveel mogelijk te beperken, maar helaas blijf je de vlek zien. Moet je je witte schoenen dan weggooien? Nee! Een vetvlek kun je namelijk uit je schoenen verwijderen met behulp van shampoo. Kies voor een milde shampoo die je ook gebruikt om je haren mee te wassen en wrijf deze samen met wat warm water op de vetvlek. Ook voor deze methode van witte schoenen wit houden gebruik je het best een klein, schoon borsteltje. Spoel de shampoo vervolgens uit de schoen met flink wat water.

Tip: Ook voor deze manier van je witte schoenen weer wit krijgen geldt dat je hem het best even kunt testen op een onopvallend stukje van de schoen.

TRUC 5: VETTIGHEID VERWIJDEREN MET VASELINE

Je lederen witte sneakers weer wit krijgen doe je eenvoudig met een middeltje dat we vrijwel allemaal standaard thuis in de kast hebben staan: vaseline. Voor het beste resultaat wrijf je de vaseline met een zachte doek voorzichtig in je schoenen. Dit doe je door tijdens het inwrijven draaiende bewegingen te maken. Laat de vaseline vervolgens enige tijd intrekken. Na een aantal uurtjes kun je de vaseline weer verwijderen met een schone doek. Je zult zien dat ook dit zal resulteren in mooie witte schoenen.

TRUC 6: OMDAT VETERS OOK BIJ DE SCHOENEN HOREN 

Zijn je schoenen nog maagdelijk wit, maar hebben je veters door het dragen een beetje een grijs en viezig kleurtje gekregen? Om je schoenveters weer wit te maken, stop je ze in een waszakje en doe je deze in de wasmachine. Na de was komen je veters er weer als nieuw uit. Wil je ook je witte sneakers mee wassen? Sommige sneakers of witte gympschoenen zullen het aankunnen, maar wij zijn er geen voorstander van. De stof en de pasvorm van de schoenen knappen er over het algemeen niet van op. Bovendien zijn de zolen van canvas schoenen vaak verlijmd. Door je schoenen in de wasmachine te wassen laat de lijm los en gaan je schoenen mogelijk kapot.

TRUC 7: 4X WAT TE DOEN BIJ SUÈDE SCHOENEN

Suède is misschien wel het moeilijkste materiaal om schoon te maken. Zeker wit suède vormt een lastige schoonmaakklus. Onmogelijk is het echter niet, er zijn namelijk een aantal handige middeltjes waarmee je witte suède schoenen schoon kunt maken. Zo is er de suèdegum, deze gum is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van vlekken uit suède schoenen. Met de suèdegum gum je de vlek als het ware uit de schoen. Naast gum kun je hier ook een crêpe blok -van natuurrubber- voor gebruiken. Suèdereiniger is een spray waarmee je vuil uit suède kunt verwijderen. Je doet dit onder andere door de suèdereiniger aan te brengen op een borsteltje of een sponsje en deze vervolgens op de vlek te wrijven. Een suèdeborstel is een borstel met een ruwe kant voor het verwijderen van vlekken en een zachte kant om na het verwijderen van de vlekken het suède weer op te borstelen. Bovenstaande middelen kun je altijd gebruiken voor het verwijderen van vlekken uit je suède, witte schoenen. Iets dat je beter niet kunt gebruiken, is een doek. Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat je het vuil juist dieper in de schoen wrijft. De vlek wordt hierdoor alleen maar moeilijker te verwijderen.

TRUC 8: OOK LEER WORDT WEER WITTER DAN WIT

Naast suède is leer misschien wel het meest gebruikte materiaal voor schoenen. Wit leer is net als suède met verschillende reinigingsmiddelen schoon te maken. Een product dat naar onze mening goed werkt is een reinigingscrème die speciaal is ontwikkeld voor leer. Je wrijft deze crème voorzichtig met een schone doek of een borsteltje op de vlek, waarna de vlek zal verdwijnen. Ook een reinigingsspray waarmee je vuil van leer kunt verwijderen is in dit geval effectief. Door de schoen in te sprayen met een reinigingsspray en deze spray vervolgens goed uit te wrijven met een katoenen doek, zorg je ervoor dat de vlek verdwijnt. Uiteraard kun je je wit leren schoenen daarna extra wit oppoetsen met een neutrale, wit dekkende schoencrème of witte schoenpoets. Of gebruik Collonil Sneaker White, een verzorgingsmiddel speciaal voor wit leer.

TRUC 9: DROOG, HARD EN AANGEKOEKT

Zit er droog en hard vuil op je mooie witte schoenen dan hebt je ‘geluk’. Dit type vuil is namelijk relatief gemakkelijk te verwijderen. Hierbij is het wel belangrijk dat je het vuil helemaal op laat drogen voordat je het verwijdert. Als het vuil helemaal droog is, wrijf je het eenvoudig van je schoenen af. Maak de vlek vervolgens schoon met softgum of kies voor een goede reinigingsspray om ook het laatste beetje vuil te verwijderen.

Tip: Zit er droog vuil op je suède of canvas schoenen? Wees dan voorzichtig en boen het vuil er niet te fanatiek vanaf. De kans dat de kleine haartjes beschadigen als je te hard boent is erg groot. En het zou toch zonde zijn als je schoonmaakbeurt alleen maar voor meer beschadigingen zorgt, nietwaar?

TRUC 10: KRASJES CAMOUFLEREN

Soms loop je wel eens tegen iets op waardoor er een lelijke kras of zwarte strepen achterblijven op je witte schoenen. Vervelend natuurlijk! Zeker omdat een kras niet zo één, twee, drie weg te poetsen is. Maar om de schoenen nu af te schrijven is ook wat voorbarig. Met behulp van een witdekkende crème kun je de krasjes perfect camoufleren. Niemand die de beschadiging nog ziet zitten nadat je je schoenen behandeld hebt. 

NOG MEER TIPS IN DE SPECIAL VIDEO 'SCHOENENSPREEKUUR'

Wil je na het lezen van deze tips nog extra advies en tips krijgen over het schoon houden en krijgen van je witte schoenen? Kijk dan naar aflevering één van ons schoenenspreekuur. In deze video legt schoenenexpert Sofie Pelkmans onder andere uit hoe je je witte schoenen weer helemaal wit krijgt. Al deze tips samen zorgen voor een weergaloos wit resultaat. Mocht je nu denken: blij te horen dat mijn witte schoenen nog een nieuw leven tegemoet kunnen zien, maar ik ben eigenlijk wel toe aan een fris, nieuw spierwit paar? Kijk dan vooral op onze webshop en kies een brandschoon wit paar nieuwe schoenen waar je, met behulp van onze adviezen en trucs, nog heel lang van kunt genieten!

TIPS ALS TOEGIFT

De volgende twee tips zijn heuse huis-tuin-en-keukentips die wij je niet willen onthouden. Misschien dat één van de onderstaande tips wel de gouden tip voor jouw witte schoenen is.

TIP 1: WITTE TANDPASTA

Breng met behulp van een tandenborstel een witte tandpasta (zonder gel) aan op je witte schoenen. Laat de tandpasta ongeveer tien minuten intrekken. Verwijder de tandpasta met een vochtige doek. Herhaal deze stappen totdat je schoenen weer op en top wit zijn.

TIP 2: WIT WONDERSPONSJE

Een wit wondersponsje is een sponsje van melamine en te koop in verschillende winkels. Maak bij het gebruik van dit wondersponsje, het sponsje een beetje nat en veeg de vlekken op uw schoenen voorzichtig weg. Het sponsje is zowel geschikt voor leer als voor canvas of rubber.

Heb jij nog handige trucs waarmee witte schoenen wit houden heel eenvoudig wordt? Laat het ons weten in een reactie!      

Shop damesschoenen

Shop herenschoenen

Bekijk de nieuwe collectie

Gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand Naar winkelmand

Gelukt!

Ga naar mijn account