Skip to content
Fijnproever in schoenen

Veja sneakers

Houd jij van verantwoorde sneakers? Dan ben je bij Veja aan het juiste adres. Deze duurzame sneakers worden zo groen mogelijk geproduceerd. En dat maakt lopen op Veja sneakers nóg lekkerder.

  Maat
  Mijn actieve filters
  Merk
  Highlights
  Maat
  Prijs
  € 79 - € 160
  Kleur
  Collectie
  Materiaal
  Binnenvoering
  Uitneembaar voetbed
  Mijn actieve filters

  Veja sneakers

  Duurzame sneakers. Dat klinkt niet alleen mooi, dat ís mooi. En Veja doet het. Al jaren zelfs. Sinds 2004 timmert het Franse sneakermerk aan de weg. En met succes. Want de twee oprichters -echte sneakerfanaten- wilden dat het anders ging. Hun sneakers moesten duurzaam en verantwoord zijn. En zo geschiedde. Iedere Veja sneaker wordt in Brazilië op een fairtrade manier geproduceerd. Wat dat precies inhoudt? Dat betekent dat de duurzamere Veja sneaker gemaakt wordt van onder andere biologisch katoen, wild rubber uit het Amazonewoud en natuurlijk gelooid leer. Het katoen wordt door boeren in Brazilië en Peru met respect voor mens en milieu verbouwd en geoogst. Het rubber wordt rechtstreeks van de seringueiro-gemeenschappen aangekocht (Brazilianen die latex, een melkachtige sap, tappen uit de rubberboom, waarvan rubber wordt gemaakt). En Veja-leer komt uit het zuiden van Brazilië. Bij het verwerken van leer is het 'bruinen' de meest delicate stap. Daarom werkt het sneakerlabel met een leerlooierij die onder strenge controle staat en gecertificeerd is. En ook de zolen zijn duurzaam. Per Veja paar worden 3 plastic flessen gerecycled. Dit flesgaas wordt gebruikt voor de zolen van de schoenen.

  Vegan Veja sneakers

  En het kan nóg verantwoorder. Veja heeft ook een vegan sneakerlijn. Deze sneakers, waar uiteraard geen leer bij komt kijken, bestaan uit maisafval en polyurethaan. En die lopen net zo lekker als iedere andere sneaker. Misschien zelfs wel nog lekkerder, omdat je weet dat je super groene sneakers aan je voeten hebt. En om te laten zien dat het merk het serieus meent met onze aarde heeft het zelfs een eigen recycling project. Bij een deel van de Veja winkels kun je jouw gedragen Veja sneakers inleveren. Veja maakt van jouw oude gympies dan op haar beurt weer een paar gloednieuwe sneakers.

  Veja ten voeten uit

  De Veja sneaker herken je al van een afstand. De grote V aan de zijkanten van de sneaker geeft aan dat het hier om een Veja exemplaar gaat. Verder is de Veja sneaker in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Houd je van felrood, zachtgeel of toch liever donkergroen? Je vindt de perfecte sneakers in jouw lievelingskleur bij Veja. Maar ook voor de meer basic kleuren als zwart, wit, beige, grijs en blauw ben je bij Veja aan het juiste adres. Het Franse schoenenlabel grossiert in kleuren. En ook de modellen variëren van de klassieke basket tot de Veja sneaker met chunky zool. Wat is jouw favoriet?

  Je draagt je sneakers altijd en overal

  Heb je een actieve dag voor de boeg? Een casual dag op kantoor? Een avondje uit gepand? Een city trip in het vooruitzicht? Bedenk een activiteit of een gelegenheid en je Veja sneakers passen erbij. Je combineert jouw nieuwe Veja sneakers met een jeans, maar ook onder een pantalon of een zwierige rok doen ze het goed. Hoe je ze ook draagt, het comfort is altijd even goed. Het (vegan) leer vormt zich snel naar je voeten en het fijne voetbed zorgt voor de juiste demping. De rubberen zool zorgt ervoor dat je ongeacht de weersomstandigheden letterlijk voet aan de grond houdt.