Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Sneakers onder een jurk: de trend uitgelegd in 5 inspirerende looks

Sneakers onder een jurk dragen: het is inmiddels een van de meest geliefde stijlcombinaties. Op chic sportieve wijze gaan we massaal aan de jurk (of rok) met sneakers. Misschien heb je deze trend al helemaal omarmd en ben je al langer een fervent sneakers-onder-een-jurk-draagster. Of wellicht twijfel je nog een beetje over de wijze waarop jij deze trend kunt rocken? Welke sneakers moet je bijvoorbeeld combineren met welke jurk? Om je te helpen bij het vinden van jouw ideale sneaker-jurk combi delen we graag een aantal inspirerende looks met sneakers onder een jurk met je. Ook zetten we de belangrijkste do's en don'ts van sneakers onder een jurk nog even op een rij. Zo weet je zeker dat je jurk en sneaker het beste in elkaar naar boven brengen en jou honderd procent laten stralen!

Sneakers onder een jurk dragen: zo rock je de trend

Wat draag je onder een jurk? Naast de voor de hand liggende schoenen zoals pumpsenkellaarsjes en ballerina's, gaan steeds meer dames voor een comfortabel, stoer en sportief alternatief: de sneaker. Heb jij een geweldige jurk in je kast hangen en wil je deze wel eens dragen met een paar sneakers? Of heb jij een fantastisch paar sneakers en zoek je er nog de perfecte jurk bij? Om je te inspireren wat betreft het dragen van sneakers onder een lange jurk, sneakers onder een nette jurk of sneakers onder een zomers jurkje hebben wij vijf prachtige outfits voor je verzameld. Kijk hoe de trend hier gedragen wordt en vorm deze naar jouw eigen stijl en persoonlijkheid voor het mooiste resultaat.

Look 1: kleurrijke sneakers onder lange jurk 

Deze eerste look is wat ons betreft prachtig en heel geschikt voor aankomende zomer. De zomerse jurk is voorzien van heldere kleuren die voor een fleurig geheel zorgen. Alleen bij het zien van de jurk ga je al stralen, laat staan wat er gebeurt als je hem aantrekt. Deze outfit is door de combinatie van de jurk met de gave rode sneakers perfect voor een actieve dag buiten in de zon. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om deze of een soortgelijke outfit te dragen als je met vriendinnen gaat lunchen of als je een moeder-dochterdagje hebt gepland in je favoriete stad? De sneakers in deze outfit zijn opvallend, maar zorgen tegelijkertijd voor een beetje rust. In deze outfit spelen de sneakers eigenlijk een secundaire rol. Maar dat is als je het ons vraagt helemaal niet erg! Door de bonte kleuren gaat alle aandacht naar de jurk, maar de rode schoenen zorgen toch voor een subtiele balans. In dit geval is gekozen voor een fraaie combinatie met rode sneakers. Uiteraard is deze mooie look ook toe te passen op combinaties met gele sneakers, groene sneakersblauwe sneakers en andere kleuren sneakers.

Look 2: neutraal en subtiel: witte sneakers onder een jurk

Vind je de eerste outfit die we je lieten zien iets te opvallend? Dan past deze tweede outfit wellicht beter in je straatje. De jurk met leopard print is simpel en elegant. Door de losse fit is deze jurk zeer geschikt voor warme, zomerse dagen, maar ook op de wat koudere dagen kun je deze jurk prima dragen. Doe dit bijvoorbeeld in combinatie met een mooi spijkerjack voor een modieus geheel. De outfit wordt naar ons idee echter helemaal afgemaakt door de combinatie met de witte sneakers met het kleurrijke accent. Doordat het diepe groen perfect combineeert met de bruine en gele ondertonen van de jurk ontstaat er een prachtig plaatje.

Look 3: zomerse flair met sneakers onder een jurkje

Wauw, wat vormt dit jurkje met sneakers een prachtige vrouwelijke outfit. In deze stijl is ervoor gekozen om een vrolijke blauwe zomerjurk te combineren met gele sneakers. Wat ons betreft is dit de perfecte outfit als je samen met vrienden en vriendinnen naar een festival of openluchtconcert gaat. Je ziet er prachtig uit en deze sneakers bieden voldoende comfort, waardoor je lekker kunt dansen of van het ene naar het andere podium kunt lopen. Deze gele sneakers onder een jurk dragen is natuurlijk extra leuk doordat de kleur van de jurk zo afsteekt tegenover de kleur van de sneakers. Een mooie bijkomstigheid is het feit dat de floral look deze zomer helemaal on trend is en een paar gele schoenen zeker niet mogen ontbreken in je shoedrobe, omdat het een kleur is waar iedereen direct vrolijk van wordt.

Look 4: een match tussen jurk en sneakers

In veel gevallen geldt dat een jurk voor een chic tintje zorgt. Bovenstaande look laat echter zien dat het ook heel anders kan. De jurk die hier gedragen wordt, zorgt namelijk niet voor een chic maar voor een heel casual en nonchalant geheel. Zeker in combinatie met de sneakers die onder de jurk gedragen worden. Bovenstaande jurk, met subtiel bloemenmotief, straalt wat ons betreft echte vrijheid uit. Op je vrije dag wil je natuurlijk iets moois, maar vooral iets comfortabels dragen. En wat is er in de zomer dan beter dan een jurk zoals op bovenstaande afbeelding? Met het juiste paar sneakers erbij krijgt een zomerse, casual jurk zoals dit exemplaar een extra stijlaccent. 

Sneakers onder een nette jurk

Chique sneakers onder een jurk dragen doe je heel eenvoudig, bijvoorbeeld met de sneakers van Nubikk of Philippe Model Paris. De schoen op de foto hierboven vinden wij extra leuk vanwege de strook glitters over weerszijden van de wreef. Deze combinatie is wat ons betreft de perfecte match tussen romantisch en een beetje bling. Spreekt de chique sneaker je aan? Dit jaar zijn sneakers met een luxe uitstraling voorzien van goud- en zilverkleurige metallics helemaal on trend. Deze sneakers staan eveneens geweldig onder een little black dress of elegante, nette jurk. Ook een leren rok combineren met sneakers in deze look levert een trendy stijlplaatje op.

Look 5: de beachlook

Tot slot hebben we nog een echte beachy look voor je gevonden. De dominante kleur in deze outfit is zoals je kunt zien roze. Een prachtige zomerse kleur. Zeker in combinatie met de sneakers onder een jurk ademt je outfit: zomer. De felgekleurde sneakers hebben een opvallende chunky zool. Deze stevige en dikke zool zorgt voor een stoer effect. Het kleurgebruik in de schoen, roze met oranje, zorgt juist voor een vrouwelijke touch. Je kunt deze outfit natuurlijk voor tientallen gelegenheden dragen, maar wij vinden hem vooral heel geschikt voor een dagje strand. Even lekker uitwaaien en aan helemaal niets denken! Laat de zomer nu maar komen!

Sneakers & jurk: een fijn duo

Het is duidelijk: de combinatie jurk met sneakers zorgt voor eindeloos veel stijlmogelijkheden. Ga jij zelf ook graag aan de slag met het vinden van jouw perfecte stijl als het gaat om het dragen van sneakers met een jurk? 

De do’s & don’ts van sneakers dragen onder een jurk

Zoals de bovenstaande looks hebben laten zien, zijn er wat betreft het dragen van sneakers onder een jurk weinig regels waaraan je je dient te houden. De trend blijft zich ontwikkelen en dat betekent dat we inmiddels een bont palet aan combinaties van mini-, midi- en maxi-jurken (en rokken) met de meest uiteenlopende modellen sneakers voorbij zien komen. Eigenlijk is ieder type sneaker, van witte sneaker tot kleurrijke sneaker en van sportieve sneaker tot elegante en vrouwelijke sneaker geschikt om te combineren met een jurk (of rok). Het zit hem allemaal in de wijze waarop je beiden met elkaar matcht. Omdat we je graag helpen bij het creëren van jouw eigen look hebben we een drietal do's & don'ts verzameld. Zo leg je alvast een goede basis waarmee de liefde tussen jou en deze trend niet meer stuk kan!

DO - draag sneakers en een jurk waarin je je prettig voelt

Het klinkt zo logisch. Als je vol zelfvertrouwen een outfit wilt dragen, is het belangrijk dat je je er prettig in voelt. Draag dus alleen sneakers en een jurk waarbij dit het geval is. Kies niet voor een shiny nauwsluitende jurk als dit niet je stijl is. Hetzelfde geldt natuurlijk voor sneakers. Het is nergens voor nodig om sneakers te dragen die je zelf niet mooi vindt of die niet comfortabel zitten, alleen maar om aan de trend te voldoen. Om de trend van 'jurk met sneakers' echt te rocken kies je voor sneakers en een jurk die jíj́ mooi vindt en bij jezelf vindt passen.

DO - (on)zichtbare sokken 

Sneakers, blote benen en vervolgens een prachtige korte of juist lange jurk. In deze combinatie kunnen sokken wat afbreuk doen aan je outfit. Al moeten we hierbij opmerken dat het dragen van glittersokken of sportsokken weer een opkomende trend lijkt te zijn. Draag je graag sokken, maar liever niet zichtbaar onder je jurk? Kies dan voor enkelsokken of voor speciale sneakersokken. Deze zorgen wel voor comfort, maar zijn niet of nauwelijks te zien. Zo hoef je niet met blote voeten in je sneakers, en ervaar je toch het gemak van sokken in je schoenen. Win-win!

DON'T - afgetrapte sneakers

Ja, we weten het. Afgetrapte sneakers zitten heerlijk. Ze zijn optimaal naar je voet gevormd en ze hebben aan je voeten al verschillende avonturen beleefd. Ondanks dat jij en je trouwe sneakers onafscheidelijk zijn, is het toch raadzaam om ze thuis te laten als je een jurk draagt. Om stijlvol voor de dag te komen, is het namelijk ook als je sneakers onder een jurk draagt belangrijk dat je kleding en schoenen er mooi en verzorgd uitzien. En eerlijk is eerlijk, dat is bij afgetrapte sneakers vaak niet (meer) het geval. Poets daarom je sneakers voordat je ze aantrekt en zorg dat de kleur van je schoenen optimaal uitkomt. Afgetrapte sneakers en witte sneakers die allang niet meer wit te noemen zijn, doen bijvoorbeeld afbreuk aan je look. Hoe chic je jurk ook is.

Waarom wij dol zijn op de combinatie sneakers onder een jurk

Sneakers onder een jurk dragen kan zoals je ziet op uiteenlopende manieren. Het leuke aan deze trend is dan ook niet dat je door het volgen van verschillende regels een bepaalde look creëert, maar dat je door je eigen gevoel voor stijl te volgen voor een unieke outfit zorgt die niet alleen mooi is, maar die je ook veel zelfvertrouwen geeft!

Op welke manier draag jij het liefst sneakers onder een jurk?

Laat het ons weten in een reactie!