Skip to content
dame die zit op kruk en die roze loafers draagt
Ga terug

6 Tips om loafers voor dames het beste te combineren

Ze zijn elegant, casual maar toch gekleed en komen dit jaar in wel héél veel aantrekkelijke varianten voor: we hebben het hier natuurlijk over loafers voor dames! Deze klassiekers onder de damesschoenen staan bovenaan de lijst van musthave-schoenen dit seizoen. We zien loafers voor dames in felle kleuren, met chunky zolen en met grote gouden details. Kortom, er is voor iedere loafer-liefhebber wel een fraai model te vinden. Ben jij gevallen voor een mooi paar fel getinte loafers, chunky loafers of gewoon een paar fijne klassieke loafers en vraag je je af hoe je jouw loafers voor dames kunt combineren? Lees dan hier onze 6 tips om loafers voor dames te combineren. Zo hoeven jouw lovely loafers geen dag in de kast te staan!

Loafers dames combineren

In dit artikel lees je meer over trends in loafers voor dames, 6 tips om loafers voor dames te combineren en -niet onbelangrijk- loafers onderhouden. Duik jij, voordat je onze tips leest over het combineren van loafers voor dames, liever eerst in onze collectie damesschoenen om te kijken of er een paar musthave loafers voor jou bij zit? 

De trends in loafers voor dames 

Eén blik op de huidige collectie damesschoenen en het is duidelijk: loafers zijn back in business als het gaat om favoriete schoenen van dit moment. En het aanbod is rijker dan ooit. Want waar we de loafer vooral kennen als nette, veterloze instapschoen met smalle, verharde zool, zien we dit seizoen loafers voor dames in de meest uiteenlopende modellen.

Chunky loafers

Naast de klassieke penny loafers kennen we ook andere varianten. Wat te denken van chunky loafers? Chunky loafers -het woord chunky zegt het al- zijn net wat stoerder en grover dan de elegantie versie. Als echte liefhebbers kunnen wij dit gevarieerde aanbod wel waarderen. Want zeg nou zelf, wat is er fijner dan een paar loafers? Precies: een hele collectie van lievelingsloafers! Dit seizoen is er voor iedere gelegenheid wel een paar onweerstaanbaar mooie loafers voor dames te vinden. Laten we beginnen met de verschillende trends in loafers voor dames voor je op een rij te zetten. Dan zie je precies waarom ‘lovely’ hét woord is als je denkt aan loafers.

roze instapschoenen voor dames met gouden details

Gekleurde loafers

Voeg jij graag een beetje kleur toe aan je outfit? Dan kun je dit seizoen helemaal losgaan met loafers in de opvallendste kleuren. Van fuchsia tot felgroene, blauwe, oranje of lila loafers; er is in iedere kleur wel een paar loafers voor dames te vinden. Gekleurde loafers ogen zomers en geven een outfit een fijne pop of colour. En vraag je je af hoe je een paar loafers voor dames in een opvallende kleur het beste kunt combineren? Kijk dan snel bij onze tips hieronder en je zult zien dat je jezelf echt niet hoeft te beperken tot een witte of zwarte pantalon. Jouw nieuws loafers voor dames passen straks bij (bijna) iedere outfit!

zwarte loafers voor dames met grove zool

Loafers met een chunky zool

Chunky loafers zijn al een tijdje trending en wij begrijpen helemaal waarom. De chunky zool maakt van de loafer namelijk een wat stoerdere schoen, die zowel een formeel pak als informeel jurkje een extra vleugje pit geeft. Tel daarbij op dat deze grove, rubberen zool heerlijk comfortabel loopt en het is duidelijk waarom de loafers met chunky zool de musthave-lijstjes van veel dames bestormen. 

gouden loafers voor dames met sleehak onder een lange rok

Loafers met sleehak

Is de loafer met chunky zool niet helemaal je ding, maar sta je wel graag wat hoger op je schoenen? Dan biedt de loafer met sleehak uitkomst. Deze sportieve versie van de loafer is dit seizoen een van dé modellen instapschoenen voor dames. De sleehak geeft de klassieke loafer een extra elegante uitstraling, zeker wanneer de bovenkant van de loafer is uitgevoerd in een trendy metallic kleur. Zoals dit paar fantastische gouden metallic loafers voor dames van Softwaves

roze loafers voor dames onder een jeans

Loafers met opvallende details

Een andere trend in loafers en instapschoenen voor dames, is de toevoeging van opvallende details op de bovenkant van de schoenen. Nu zijn de klassieke loafers voor dames vaak voorzien van een leren bandje (zoals de penny loafer) of een metalen balkje (zoals de horse bit loafer). Nieuw is de trend dat deze details wat grootser aanwezig mogen zijn. Zoals deze fuchsia-kleurige mocassins van Stefano Lauran, die bovenop voorzien zijn van opvallende gouden decoraties. Deze geven de loafers iets chics en eigenwijs. Als je loafers met een opvallend detail dan ook nog eens zijn uitgevoerd in een trendy kleur, weet je jezelf verzekerd van een paar echte blikvangers. We lichten alvast een tipje van de sluier op als het gaat om de vraag hoe je deze loafers voor dames kunt combineren: dit chique model staat extra stoer onder een cropped mom fit jeans.

roze instapschoenen voor dames met hak onder een roze pantalon

Loafers met een hak

Oké, formeel kun je zeggen dat loafers met een hak onder de pumps kan vallen, maar dit type schoen is qua uiterlijk wat ons betreft vooral een loafer. In welk hokje we deze fraaie schoenen ook plaatsen, feit blijft dat deze gehakte versie van de loafer een wel heel aantrekkelijke schoen oplevert, die zowel casual als feestelijk of formeel goed te combineren is!

dames loafers in cognac onder een zwarte broek

Klassieke loafers

Met alle andere varianten loafers voor dames die op dit moment trending zijn, zou je bijna vergeten dat ook de klassieke loafer helemaal van nu is. Met de klassieke loafer voor dames doelen we onder andere op de penny loafer of de loafer met het metalen staafje bovenop als versiering. Klassieke loafers zijn vaker uitgevoerd in rustige kleuren, zoals zwart, donkerblauw, lichtblauw of cognac. Vooral suède is een geliefd materiaal bij deze klassieke variant. Lees in onze tips hoe je klassieke loafers voor dames eigentijds kunt combineren.

Loafers combineren: 6 tips 

Ben jij gevallen voor één -of meerdere- van de trendy loafers die we hierboven hebben beschreven, maar twijfel je hoe je deze loafers voor dames gaat combineren met de rest van je garderobe? Laat je dan inspireren door onze onderstaande tips voor het combineren van loafers. Loafers gaan namelijk geweldig samen met de meest uiteenlopende outfits. Deze tips helpen je alvast op weg, maar zeker weten dat jij thuis nog veel meer fantastische combinaties weet te maken met deze elegante, stoere en chique schoenen!

loafers voor dames onder een jeans

Tip 1: loafers onder de cropped jeans

Geef je jouw casual outfit graag een nette twist, draag dan onder je cropped jeans een paar mooie loafers. De nette loafer en de stoere jeans zorgen hier samen voor een mooi contrast. Deze trend werkt ook prima met een paar fel gekleurde loafers of chunky loafers. 

beige loafers voor dames onder een lichtblauwe broek

Tip 2: in combinatie met een pak

Deze klassieke zomerse combinatie van loafers onder een pak, is tijdloos en altijd goed. Het pak is bij uitstek geschikt als outfit voor naar kantoor. Werk je in een formele werkomgeving, dan kun je je pak het beste combineren met een paar klassieke loafers voor dames. Mag het allemaal wat informeler, dan is een paar felgekleurde loafers met opvallende details dé manier om je pak wat extra schwung te geven. 

beige loafers voor dames onder een beige pantalon

Tip 3: chunky loafers en de maxi-dress

Een leuke manier om je maxi-dress een tikje stoerder te maken, is door eronder een paar loafers met chunky zolen te dragen. Ook loafers met de sleehak passen trouwens goed onder een maxi-dress. Een mooie bijkomstigheid is dat je zomaar wat extra lengte aan je silhouet toevoegt. Dit effect wordt nog versterkt wanneer je loafers dezelfde kleur hebben als de jurk.  

loafers met hak voor dames onder een roze pantalon

Tip 4: loafers combineren onder een kleurige pantalon

Kleur is niet alleen on trend als het gaat om schoenen, dit seizoen zien we ook veel kleding in opvallende kleuren zoals fel roze, geel, blauw of groen voorbijkomen. Ga je graag voor een kleurige broek? Kies dan in je loafers voor een klassieke loafer in een neutrale kleur. Zoals deze prachtige cognac-kleurige loafers met hak. 

loafers voor dames in animal print onder midi-rok

Tip 5: loafers en de midi-rok

Loafers en de midi-rok lijken misschien op het eerste gezicht geen eerste keuze qua combi. Toch werkt het geweldig wanneer je gaat voor een paar loafers dat zowel trendy als elegant is. In dit geval geven de dierenprint loafers de zwarte midi-rok een extra beetje pit. Deze animal print loafers staan trouwens ook fantastisch onder een zwarte 7/8 pantalon en onder een stoere mom jeans

witte schoenen onder gebloemde broek

Tip 6: loafers onder een print

Net als voor de pantalon in felle kleur, geldt ook voor de pantalon met print dat deze het beste combineert met een loafer in een rustige kleur. Zoals bijvoorbeeld een paar witte loafers met chunky zool. Deze loafers geven de gebloemde pantalon een super eigentijdse uitstraling! Witte loafers met chunky zolen voor dames zijn daarnaast ook mooi te combineren met bijvoorbeeld een witte pantalon, lichtblauw midi-jurkje of een gebloemde maxi-dress.

Loafers onderhouden 

Met de tips hierboven heb je wellicht nieuwe inspiratie opgedaan als het gaat om loafers voor dames combineren. Heb jij eenmaal een paar loafers gevonden dat perfect past bij jouw garderobe, dan houd je jouw nieuwe lievelingsschoenen natuurlijk zo lang mogelijk mooi. Nu is dit bij gladleren schoenen iets gemakkelijker dan bij suède schoenen. En laat suède nu net een favoriet materiaal zijn als het gaat om loafers voor dames. Houd jij je suède loafers graag mooi? Lees dan onze ‘6 tips voor het onderhouden van suède schoenen’ zodat jij straks extra lang geniet van jouw nieuwe loafers!