Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Ze zijn weer binnen: de mooiste boots voor heren!

Bij welke schoen kom je uit wanneer je sneakers te sportief zijn en je instappers te klassiek? Precies: de boot! De herenboot, ofwel de (veter)laars, is het perfecte alternatief wanneer je graag een geklede en tegelijkertijd vlotte schoen draagt. Niet voor niets dus dat de boot ook dit seizoen weer goed vertegenwoordigd is. Met een ruime keuze aan nieuwe modellen, nemen we je graag mee in de nieuwste trends op het gebied van de bootThese boots are made for walking!

Kijken we naar de nieuwe collectie herenschoenen, dan zijn er weer verschillende nieuwe trends te bespeuren. Nu de loafersslipperssandalen en espadrilles plaats hebben gemaakt voor nieuwe instapschoenen, sneakers, veterschoenen en boots, zien we welke schoenen deze herfst en winter de toon zetten. Zo is de hiking boot niet alleen een rijzende ster in de damescollectie, maar valt deze eveneens op binnen de collectie herenschoenen. Ditzelfde geldt voor de dad sneaker, de sneaker met de chunky zool, en de veterboot. Verder is bij de herenschoenen dé print van dit moment nog steeds croco en zien we, naast de kleuren zwart, donkerblauw en groen, vooral veel schoenen uitgevoerd in cognac.

Trendy heren boots

De boot is een veelzijdig type herenschoen, die in verschillende soorten modellen voorkomt. De tijd dat met een boot vooral een chelsealaars werd bedoeld, is allang voorbij. Al bewijzen de chelseaboots hieronder, dat er een goede reden is waarom deze klassieke schoen voor veel mensen bovenaan het favorietenlijstje staat. Verder kennen we binnen de boots ook verschillende andere varianten, zoals: de veterboot, in klassieke of juist stoerdere variant, de gespbootwestern boot en de hikingboot. Hieronder delen we graag een aantal voorbeelden van drie verschillende boots met je: de veterboot, de gespboot en de chelseaboot. En natuurlijk mogen daarin een viertal fraaie wannahaves niet ontbreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de veterboot uitgevoerd in ponyhair of een stoere klassieke boot in croco!

De veterboot

De veterlaars is zowel bij de dames als heren alweer een aantal seizoenen een geliefd style item. Met name de hoge zwarte of cognackleurige veterboot met stoer uiterlijk en slank silhouet is on trend. Daar is de veterlaars van Stefano Lauran hieronder een mooi voorbeeld van. Tegenover deze trend staat de kleurrijke boot met opvallende print. En welk ander merk dan Floris van Bommel kan ons beter laten zien wat een goede print kan doen met een schoen?

Stoer en chic van Stefano Lauran

Stefano Lauran produceert zowel dames- als herenschoenen en is gespecialiseerd in het vertalen van klassieke ontwerpen naar schoenen met een tijdloos, modern uiterlijk. Hierbij geldt het motto ‘less is more’ en spreken de eenvoudige lijnvoering en de fijne kwaliteit van het gebruikte leder voor zich. Dit maakt schoenen van dit label een welkome aanvulling voor iedere garderobe.

Deze zwart leren veterbootie met ronde neus van Stefano Lauran past helemaal in de trend van hoge zwarte veterboots met een stoer randje. Mooi zijn hier de eenvoudige accenten zoals het stiksel op de achterzijde dat doorloopt in de treklus. Deze treklus helpt de schoen eenvoudig aan- en uit te trekken. Mooie details zijn de lichte contrasterende stikrand en de grove loopzool. Zij geven deze zwarte veterlaars een subtiel stoer accent. En dankzij een binnenvoering van vacht voelen deze laarzen heerlijk zacht en warm aan de voeten. Deze boots zijn daarmee perfect voor een lekkere lange dag buiten!

Stijltip: draag je zwarte veterboot onder een stoere werkbroek of jeans met opgerolde pijpen, of doe je broek juist in je schoen en strik je schoen slechts tot halverwege dicht. Hierdoor zit je schoen wat losser om je enkel en creëer je een nonchalante look.

Fraaie print van Floris van Bommel

Iedere schoenliefhebber met een passie voor opvallende kwaliteitsschoenen uitgevoerd in moderne designs, bijzondere materialen en eigentijdse patronen, kent Floris van Bommel. Een bescheiden rol spelen in een outfit is niet weggelegd voor het type schoenen van dit eigenzinnige label, juist daar waar ze kunnen shinen zijn ze op hun best. Ook deze grijs gecombineerde veterbootie met ponyhair behoort tot de categorie blikvangers.

Deze limited edition veterlaars met ronde neus van Floris van Bommel is uitgevoerd in zwart en wit ponyhair. Door het materiaal zijn dunne bruine veters geregen. Op de tong prijkt het leren logo embleem. Rondom de schacht is tevens zwart leer verwerkt. Het binnenwerk is van leer, een stevig contrefort draagt bij aan het comfort. Verder heeft dit model een rubberen loopzool met een grof profiel voor een stevige grip en meet de houtlook zool twee centimeter. 

Stijltip: deze schoen heeft niet veel nodig behalve een simpele zwarte broek met smalle pijpen en daarboven een witte blouse met trui. Simpel, casual en met stijl!

De gespboot

We zien de bootie met gespsluiting wat minder vaak voorbijkomen dan de veter- of chelsealaars. Het voordeel daarvan is dat je met een boot met gespsluiting dus al direct een bijzondere herenschoen te pakken hebt. Verder oogt een hoge gespschoen vaak iets minder formeel dan een lage gespschoen. Dat maakt de gespboot een geliefd item om een casual chique business look mee te creëren. Een paar echte musthaves in deze categorie zijn de croco gespbooties van Melvin & Hamilton.

Luxe gespboot van Melvin & Hamilton

Het Duitse merk Melvin & Hamilton maakt al meer dan 28 jaar schoenen volgens een eigen onderscheidende stijl. Mede dankzij deze creativiteit blijft het label maar groeien, in omvang en faam. Melvin & Hamilton ontwerpt en produceert originele schoenen van kwaliteitsleer in een herkenbare business stijl. Een van de details waaraan een schoen van dit kwaliteitsmerk te herkennen is, is de prachtige zool, vaak voorzien van een contrasterende kleur. Zo'n opvallende zool heeft de onderstaande Melvin & Hamilton gespboot toevallig niet, maar dat maakt deze geweldige schoen niet minder bijzonder!

Deze bruin leren gespbootie met croco print en carré neus van Melvin & Hamilton is uitgevoerd in een prachtige, warme donkerbruine kleur die de schoen een luxe uitstraling geeft. De krokodillenprint versterkt dit effect waarbij in dit geval het gladleren bovenstuk van de schoen voor het opvallende contrast zorgt. De twee zilverkleurige gespen voegen een mooi sierdetail toe. Voor het eenvoudig aan- en uittrekken van deze bootie is er een rits aan de binnenzijde van de schoen. Het luxueuze gevoel dat deze schoen uitstraalt vanbuiten, ervaar je ook wanneer je deze Melvin & Hamilton draagt. Het binnenwerk is volledig van leer en een stevig contrefort zorgt ervoor dat deze herenschoen net zo fijn zit als hij eruitziet!

Stijltip: combineer deze schoen met een mooie donkerbruine broek, een lichte trui en een stoer jack of net jasje, afhankelijk van jouw plannen voor de dag!

De chelseaboot

Hij mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje: de chelsealaars is één van de klassiekers onder de herenschoenen. De bekende chelseaboot dankt zijn naam aan de wijk Chelsea in Londen. Hier was de schoen die we nu als een klassiek model beschouwen, in de jaren vijftig zeer geliefd onder creatievelingen en kunstenaars die in de betreffende wijk woonden. Zij droegen de chelseaboot juist vanwege het feit dat het model anders was dan de reguliere herenschoenen in die tijd. Hoewel de chelseaboot altijd onderdeel uitmaakt van de collecties, is deze schoen de laatste seizoenen enorm in populariteit gestegen. Zowel bij de heren als de dames. Het fijne van deze boot is dat hij zowel onder een zakelijk, chique als meer casual look past. En ga je voor de echte klassieke look? Dan mag een chelseaboot zoals deze van Magnanni niet ontbreken!

Klassieke croco van Magnanni

Het Spaanse kwaliteitslabel Magnanni combineert ambacht en ouderwets handwerk met hedendaagse modellen. Dit verklaart waarom de schoenen van Magnanni zowel een eigentijdse als tijdloze uitstraling hebben. Deze stijlvolle klassiekers worden al meer dan zestig jaar met de hand gemaakt van het fijnste leer, wat bovendien met de hand wordt geverfd. Magnanni maakt haar schoenen voor de moderne, zelfbewuste man met een eigen stijl. Uiteraard weet een label met zo'n voorliefde voor klassieke schoenen, precies hoe je een chelseaboot de juiste uitstraling geeft.

Deze chelsealaars van Magnanni is uitgevoerd in bruin crocoleer en is voorzien van de voor een chelseaboot zo typerende elastieken stukken aan weerszijden van de schacht. De prachtige krokodillenprint in combinatie met de simpele lijnen in het ontwerp, maken van deze schoen een echte basic voor je schoenenkast. Ook het binnenwerk is in stijl afgewerkt met een leren binnenvoering. Een treklus op de achterbies zorgt ervoor dat de bootie eenvoudig aan- en uit te trekken is.

Stijltip: deze fraaie boot is zowel chic als zakelijk of casual te dragen, maar komt het best tot zijn recht onder een mooie chino met smal toelopende pijpen. Maar je kunt deze chelsealaars natuurlijk ook heel goed onder een jeans dragen en je outfit zo een klassieke upgrade geven.

Heel veel heren boots

Twijfel je nog over jouw volgende paar schoenen? Dan weet je een ding in ieder geval zeker: met een herenboot heb je een echte allround schoen te pakken, die gewoonweg niet mag ontbreken in een herfst- of wintergarderobe.