Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Dankzij deze vijf trucs loop je zonder pijn op hakken!

Feestjes, evenementen, borrels en diners vragen om feestelijke outfits en uiteraard; de bijbehorende hakken schoenen. Overigens passen schoenen met hak ook bij de doordeweekse dagen. Want niets staat zo elegant en powerful als een paar geweldige eyecatchers onder je feestelijke of zakelijke outfit. Toch? Of staan ‘power heels’ wat jou betreft vooral voor ‘pijnlijke voeten’? Ben jij iemand die altijd dat tweede paar makkelijke, lage schoenen bij de hand heeft waar de killer heels een half uur na binnenkomst voor worden ingeruild? Of zorgt het idee aan pijnlijke voeten er bij voorbaat voor dat je je speciale feestelijke hakken in de kast laat staan? Dan helpen de vijf onderstaande trucs jou pijnloos shinen bij iedere gelegenheid mét een paar fantastische hakken aan je voeten!

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de noodzaak om feestjes op hakken door te brengen? Wellicht helpen de tips die wij verzamelden jou bij het dragen van schoenen met hakken. Want het kan echt: comfortabel lopen op beauties van schoenen.

Schoenen met hak: vijf trucs voor pijnloze voeten

Truc 1: Ga voor liefde op het eerste gevoel

Net zoals iedere schoen, moet ook een schoen met een hak direct lekker zitten. Zeker bij een schoen met een hogere hak, kan de pasvorm anders zijn dan je gewend bent. Dit kan komen, omdat je voet in een hogere schoen wat naar voren schuift. Let daarom goed op de maat, de pump mag achter niet te los zitten want dan schiet deze uit. Ook mag de schoen nergens knellen. Heb je bij het passen het gevoel dat je urenlang op je pumps zou kunnen lopen? Dan heb je de juiste pump te pakken!

Truc 2: Build it up

Loop je normaal gesproken het liefst op lage schoenen? Ga dan tijdens de feestdagen niet direct voor een schoen met een hak van negen centimeter, maar bouw je hakhoogte langzaam op. Kies voor schoenen met een bredere hak -zoals de blokhak of sleehak- en een maximale hakhoogte van zes centimeter. Ook een slimme variant zijn hakschoenen met een plateauzool. Deze lopen heerlijk en dankzij het plateau voeg je ongemerkt extra centimeters toe zonder dat je voeten hier last van hebben. Liever elegant op een lagere hak dan ongemakkelijk op een hoge. Is een hak van zes centimeter voor jou niet ongebruikelijk? Dan vormen echte high heels met wat centimeters meer, een leuke uitdaging voor de feestdagen. Schoenen in deze hakhoogte hebben vaak een spitse staarthak -een hak die doorloopt vanuit de schoen-. Een hoge hak geeft je complete look direct een extra vrouwelijke touch. Bovendien dwingt dit soort hak een rechte houding af, die zorgt voor een krachtige uitstraling. Niet voor niets worden dit soort schoenen power heels genoemd!

Truc 3: Een goede voorbereiding

Het elegant rondlopen op hoge, smalle hakken vergt vaak wat oefening. Maar hoe gemakkelijker je op je hoge hakken beweegt, hoe lager het risico op pijnlijke voeten of verzwikte enkels. Ga je voor de (hoge) hak? Dan is nu de tijd aangebroken om de beauties van hakken die je hebt gespot, te kopen. Dit geeft je nog een aantal weken om je hakken thuis regelmatig even aan te schieten. Goed ingelopen schoenen zorgen immers voor minder pijnlijke voeten.

Truc 4: Het inlegzooltje

Naast zere tenen of blaren op de hiel, is een veelvoorkomende klacht als het gaat om het dragen van schoenen met hakken, pijn aan de bal van de voet. Deze pijn ontstaat wanneer er, dankzij een (hoge) hak, meer druk op de voorvoet komt te staan. Een inlegzooltje dat speciaal gemaakt is om de drukpunten op de bal van de voet te ontlasten, kan in dat geval wonderen verrichten. De bal van je voet wordt extra ondersteund en voilà: je danst zonder problemen de sterren van de hemel op je high heels!

Truc 5: Wrap it up

Nog een veel gedeelde tip die pijnlijke voeten tegengaat, is de tape-truc. Hierbij tape je je derde en vierde teen (geteld vanaf de grote teen) samen met Leukoplast of Hansaplast. Ook deze tip helpt een pijnlijk gevoel aan de bal van voet te voorkomen. Kleine extra tip: smeer een beetje vaseline op de plekken op je voet waar wrijving kan ontstaan, zoals de hiel. Helpt echt!

Hakken schoenen: de perfecte party schoenen

Nu je precies weet wat je kunt doen om pijnlijke voeten te voorkomen, liggen alle mogelijkheden voor het dragen van de mooiste hakschoenen weer open. Zo vind je bij Van den Assem eindeloos veel mooie schoenen met hakken die ook na de aankomende decembermaand een feest zijn om te dragen!

De pump

De pump is een klassieker onder de schoenen. Ze staan vrouwelijk en kunnen zowel business als casual worden gedragen. Combineer ze met een zakelijke outfit, denk aan een pantalon of kokerrok met bijpassende top of blouse, en draag daaronder je favoriete paar pumps. 'Beginners' kunnen kiezen voor een pump met een lage hak of voor een pump met plateauzool.

De fashion tip bij jouw pumps

Wat je outfit met pumps helemaal ‘af’ maakt? De perfect bijpassende zwarte clutch met schubbenprint van Lodi. Zowel de pumps als de clutch zijn los van elkaar al echte blikvangers, maar samen geven ze uw outfit een ware stijlboost!

Het enkellaarsje

Enkellaarsjes kunnen zowel vrouwelijk als stijlvol als comfortabel zijn. Er zijn enkellaarsjes met een dunne hak, maar ook exemplaren die juist een blokhak hebben, waardoor je meer steun hebt aan je voet. Enkellaarsjes kun je combineren met je favoriete jeans, maar ook een meer zakelijke outfit, zwierige korte rok met blouse, wordt extra speciaal in combinatie met een mooi enkellaarsje.

De fashion tip voor enkellaarsjes

Enkellaarsjes kun je eigenlijk overal bij dragen, maar echt tot hun recht komen ze onder een mini-rok of een midi-rok in metallic uitvoering.

De laars

Overknees, half hoog, hoog, cowboystijl, leer, suède, vrouwelijk, stoer: laarzen zijn er in allerlei soorten en maten. Als je kiest voor een laars met een hoge hak, dan heb je nog steeds een enorme keus aan modellen en merken. Draag de laars naar kantoor door deze te combineren met een midi-rok. Combineer je hoge laars op casual dagen met een skinny en een grote wollen trui.

De fashion tip voor jouw laarzen

Laarzen komen ook mooi tot hun recht onder een all black outfit. Denk hierbij aan een zwart broekpak of een zwarte maxi-dress. Een subtiel glimmertje in de verdere outfit mag, maar less is in dit geval more. Ben je niet zo van de zwarte feestelijke outfit? Ga dan dit jaar voor een velvet jurkje, jasje of pak in bordeauxrood, flessengroen of donkerblauw. Leopard kleurt hier mooi bij en combineert warm met het zachte velvet. Mooi en stemmig voor de feestdagen en tijdens de rest van de winter!

Hakken schoenen: happy new heels!

Met de belangrijkste tips voor pijnloze pump-tastische dagen op zak en een voorproefje van alle mooie modellen waarin deze party schoen te vinden is, rest je alleen nog een snelle -online- sprint op zoek naar de perfect passende pumpsde mooiste enkellaarsjes of de meest trendy laarzen met imponerende hakken voor jou! Want als je nu start met het inlopen van dat perfecte paar, staat niets je meer in de weg om het stralende middelpunt op ieder feest of meeting te zijn.