Skip to content

Sissel Edelbo jurken

Houd jij van een moderne bohemian look? Bekijk hier ons assortiment aan Sissel Edelbo jurken.

  Maat
   Prijs
   € 0 - € 0

   Sissel Edelbo jurken

   Dit Deense merk, opgericht door twee modeliefhebbers, is niet zomaar een merk. De twee vrouwen die Sissel Edelbo geboren lieten worden, hebben een voorliefde voor vintage sari's, upcyclen en de Indiase cultuur. Jeanne Sissel Thomsen en Christina Edelbo Petersen leggen de focus op duurzaamheid in combinatie met kleurrijke prints en een moderne bohemien stijl. Op deze pagina vind je ons assortiment aan Sissel Edelbo jurken. Voor als je eens een keer iets anders, en vooral iets met een verhaal wilt dragen.

   Jurken met een verhaal

   De sari is een belangrijk en veelzeggend kledingstuk in de Indiase cultuur. Het staat voor elegantie, vrouwelijkheid en schoonheid. Een sari wordt van vrouw op vrouw doorgegeven. Het Deense modemerk ziet de kracht van vintage sari's en laat ze niet verloren gaan. De sari's worden omgetoverd tot moderne kledingstukken, zoals Sissel Edelbo jurken. Kenmerkend voor de Sissel Edelbo kleding zijn de kleuren. Sari's zijn er in veel verschillende kleuren, omdat alle kleuren een eigen betekenis hebben. Felle kleuren zijn passend bij een vrolijke gebeurtenis en een sari in zwart of wit wordt juist gedragen bij een somber gebeuren.

   Maximaal duurzaam

   Dat vintage sari's worden gebruikt voor het maken van nieuwe, moderne kledingstukken is natuurlijk al heel erg duurzaam. Maar Sissel Edelbo trekt dit nog iets verder door. Duurzaamheid is wat betreft de oprichters ook investeren in relaties. Zo brengt het tweetal 3 tot 4 keer per jaar een bezoek aan India, waarbij ze langsgaan bij hun leveranciers en fabrikanten. Op deze manier zien ze zelf toe op het welzijn van de werknemers en houden ze de relatie goed met hun contactpersonen. Leuk weetje: jaarlijks haalt Sissel Edelbo zo'n 100.000 sari's op. Uiteraard krijgt de eigenaresse van de sari een eerlijk bedrag voor het afstaan van een oude sari.

   Verantwoord shoppen op assem.nl

   Van den Assem draagt modemerken zoals Sissel Edelbo een warm hart toe. Niet alleen de Sissel Edelbo jurken vallen in de smaak, ook de vesten, rokken, shirts, tops en kimono's zijn prachtig. Wist je trouwens dat het merk ook mooie accessoires zoals tassen, riemen, hoeden en sjaals maakt? Als je wilt, hul je jezelf van top tot teen in Sissel Edelbo kleding. Voor de finishing touch -schoenen!- kijk je bij een van onze top schoenenmerken. Bestellen op assem.nl doe je makkelijk en snel. Vaak heb je je bestelling al de volgende (werk)dag in huis. Retourneren mag binnen 30 dagen. Zo heb je genoeg tijd om te beslissen of je je aankoop wilt houden ja of nee. Verzenden en retourneren is overigens helemaal gratis als je bestelling minimaal 50 euro bedraagt. Veel shopplezier.