Beste gast

Dames Heren Gallery collection

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Damesschoenen

Herenschoenen

Merken

Sale

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

10 x de populairste schoenen voor steunzolen

10 x de populairste schoenen voor steunzolen
Deze schoenen zijn leuk én stevig.

Gezocht: leuke schoenen die geschikt zijn voor steunzolen. Nu denk je misschien: ‘dat is als zoeken naar een speld in een hooiberg’. Toch niet. We verklappen je alvast dat er een heleboel leuke schoenen bestaan, die zeer geschikt zijn voor het dragen van steunzolen. In deze blog lees je wanneer je steunzolen nodig hebt en welke merken en schoenen geschikt zijn voor het dragen van steunzolen. Dat je zowel goed voor je voeten kunt zorgen als fantastisch mooie schoenen kunt dragen, bewijzen wij met 10 voorbeelden.

Onze voeten zijn superbelangrijk. Ze zorgen dat we van a naar b komen. Maar we verstoppen ze ook graag. In de winter is het veel te koud om op blote voeten te lopen natuurlijk, maar ook op mooie dagen zitten onze voeten vaak warm en veilig verpakt in een leuke sneaker, loafer, sandaal of ander soort schoen. Daarom is het belangrijk om onze voeten van tijd tot tijd te verwennen. Een voetenbadje, een bezoek aan de pedicure of een voetmassage is geen overbodige luxe. Het houdt je voeten in vorm. Maar soms is deze verwennerij niet genoeg en hebben je voeten extra aandacht nodig op dagelijkse basis. Dus zoek je passende schoenen met steunzolen.

Schoenen voor steunzolen

productblokken

Wanneer heb je schoenen voor steunzolen nodig?

Goede vraag. Steunzolen zijn niet zomaar inlegzooltjes. Je draagt ze niet, omdat je schoen dan nét wat beter zit. Aan het aan laten meten van steunzolen gaat vaak een medisch traject vooraf. Klachten als: holvoeten, beenlengteverschil, spierspanning, platvoeten, ontstekingen, rug-, nek-, of schouderklachten, lies- en heupklachten of problemen na een ongeval kunnen allemaal redenen zijn om steunzolen te dragen. Ook reumapatiënten, mensen met artrose of een scheef bekken kunnen baat hebben bij het dragen van steunzolen.

Schoenen met uitneembaar voetbed

Om een steunzool te kunnen dragen, ga je op zoek naar schoenen met uitneembaar voetbed. Schoenen die geen uitneembaar voetbed hebben, zijn dan ook niet geschikt voor steunzolen. Er is immers geen plek in de schoenen voor de steunzool. Als je de ideale schoenen met uitneembaar voetbed hebt gevonden waar je steunzolen in passen, dan ervaar je direct de voordelen van het dragen van steunzolen. Rug- en nekklachten nemen direct af en ook je zelfvertrouwen groeit erdoor. Je loopt niet langer met pijn rond en je evenwicht verbetert. Als extra voordeel komt daarbij kijken dat je ook kunt sporten met schoenen met steunzolen.

Naast steunzolen zijn er ook inlegzolen, correctiezolen of confectiezolen. Wil je weten wat het verschil is tussen deze zolen? Lees dan het artikel: 'Waarom deze schoenen geschikt zijn voor steunzolen'.

Hippe schoenen voor steunzolen

Hierboven omschreven we al hoe groots het effect is wanneer je schoenen met steunzolen draagt. Maar voordat het zover is, moet je die leuke, comfortabele en vlotte schoenen geschikt voor steunzolen wel zien te vinden. Anders dan vroeger is het nu gemakkelijker om hippe schoenen voor steunzolen te vinden. Wij laten je zo meteen 10 vlotte schoenen voor steunzolen zien. Allemaal schoenen met uitneembaar voetbed, waardoor je ruimte creëert voor je steunzolen.

Wat zijn de populairste schoenen voor steunzolen?

Dat laten we je graag zien. Onderstaande voorbeelden zijn allemaal damesmodellen en bijna allemaal sneakers. Geen nood, ook aan de heren is gedacht. Jullie zijn zo meteen aan de beurt.

1. Hoge damessneaker van Diadora Heritage

Houd jij van vintage? Dan is de Mi Basket Used in de kleur wit met rode accenten net wat voor jou. Deze hoge runner wordt gekenmerkt door perforaties op de ronde neus. Daarnaast vallen de rode accenten direct op. De binnenvoering is van comfortabele stof en belangrijk: het uitneembare voetbed van leer is te vervangen door een persoonlijke inlegzool. Een stevig contrefort draagt bij aan het comfort. Deze hoge sneaker staat extra leuk onder een flowy midi-rok of je favoriete jeans. 

2. Witte damesrunner van Diadora Heritage

Ben je fan van Diadora Heritage, maar zie jezelf liever lopen op een lage schoenen dan hoge basket sneakers? Ook daar weet het Italiaanse merk wel raad mee. Dit model draagt de naam Mi Basket Row Cut. Wat je ziet, is wat je gewend bent van Diadora Heritage. Een sneaker in een retro look en dus een tijdloze uitstraling uitgevoerd in wit mét speelse perforaties op de neus. Net als de hoge en grote zus van dit model, heeft ook de Mi Basket Row Cut een uitneembaar voetbed. Een perfecte schoen dus als je op zoek bent naar een lage vintage sneaker waar je ook met steunzolen ontzettend van kunt genieten.

3. Wit leren damesrunner van Copenhagen Studios

Fris en chunky. Twee woorden die de leren damesrunner van het Deense schoenenlabel Copenhagen Studios perfect omschrijven. Deze dad sneakers zien er niet alleen comfortabel uit, ze lopen ook heerlijk. Dit komt mede door het leren binnenwerk, een stevig contrefort en ook de chunky loopzool. Maar natuurlijk draagt het dragen van je eigen steunzolen -deze runner is voorzien van een uitneembaar voetbed- ook bij aan je loopcomfort.

4. Witte damessneaker met goudkleurige details van Nubikk

Nubikk kennen we als een trendy en kwalitatief merk dat je graag verrast met hippe designs. Deze witte sneaker is een schot in de roos. Want hij is wit. En een witte sneaker is altijd goed. Maar dat niet alleen. De goudkleurige details geven een leuke twist aan het ogenschijnlijk simpele design. Je draagt deze sneaker net zo goed tijdens een kantoordag als op een feestje. En het mooie is dat de binnenkant van leer is en dat de schoen is voorzien van een uitneembaar voetbed. Jouw steunzolen passen hier prima in zonder dat ze worden opgemerkt.

5. Zandkleurige dameslaars van Gabor

Bij Gabor weten ze naast sneakers ook stoere enkellaarsjes voor dames te ontwikkelen. Neem nou deze zandkleurige stoere enkellaars met dubbele rits. Naast de handige rits aan de achterkant, heeft deze laars ook een rits aan de binnenzijde van de schacht. Dit maakt het aan- en uittrekken moeiteloos en comfortabel. Bovendien beschikt de laars over een uitneembaar voetbed, waardoor je deze kunt vervangen door je eigen persoonlijke inlegzool. Door de rubberen zool met een grof profiel biedt de schoen altijd grip, of je nu door de stad loopt of een herfstwandeling maakt.  

Schoenen voor steunzolen

Productblokken invoegen

Wat zijn de populairste schoenen voor steunzolen voor dames én heren?

Niet alleen aan de dames zijn steunzolen voorbehouden, ook heren kunnen kampen met klachten die grotendeels verholpen kunnen worden door het dragen van steunzolen. Hieronder laten we een paar exemplaren zien speciaal voor dames en voor heren.

6. Wit gecombineerde leren damesrunner van Copenhagen Studios

Deze dadsneaker zag je net ook in het wit voorbij komen. Het verschil met dit model is dat deze sneaker met chunky zool van Copenhagen Studios in wit leer en stof is uitgevoerd. Qua kwaliteit en comfort verschillen deze modellen in niets met elkaar. Ook deze runner heeft een leren binnenzijde en natuurlijk een uitneembaar voetbed. Deze sneakers zien er modieus en stijlvol dat ze zowel casual als smart casual kunnen worden gedragen.

7. Suède beige enkellaars van INUIKII

Perfect voor de koude dagen deze beige snowboot voor dames van het merk INUIKII. Warm, comfortabel en een lust voor het oog. De suède snowboot is afgewerkt met een leren rand boven de zool en de schoen heeft een decoratieve veter die helemaal tot bovenaan de schacht loopt. Vanbinnen is deze enkellaars helemaal gevoerd met vacht. Wat een feest voor je voeten. Als kers op de taart kun jij de schoenen voorzien van je eigen steunzolen, want het originele voetbed is uitneembaar.

8. Blauwe nubuck herensneaker van Blackstone

Dutch design uitgevoerd in een sportieve blauwe nubuck schoen speciaal voor de heren. Wat je ziet is een ronde neus, blauw nubuck met bijpassende veters en zwart leer op het hielpand. Het zwarte accent steekt past mooi bij het donkerblauw en geeft de schoen een extra sportief karakter. Van een merk als Blackstone mag je kwaliteit verwachten, dus is het binnenwerk van leer, het contrefort van suède en is het voetbed te vervangen door een persoonlijke inlegzool.

9. Witte herensneaker van Magnanni

Fiet fiew! Wat een mooie sneaker is dit. Stijlvol en verfijnd. Ideaal om te dragen in je vrije tijd, maar hij misstaat ook zeker niet -als het kan en mag- onder een maatpak. Deze lage sneaker met ronde neus is uitgevoerd in wit leer en zijn speciaal gemaakt voor Van den Assem. Magnanni is een Spaans topmerk waar de kwaliteit vanaf spat. Ook hier is sprake van een leren binnenvoering en een uitneembaar voetbed.

10. Witte herenrunner met gekleurde accenten van Hogan

Een van onze favoriete sneakermerken is Hogan. Deze lage witte runner met ronde neus staat zowel sportief als gekleed. Het bruine accent op de achterkant van de schoen zorgt voor een speelse uitstraling. Overbodig om te vertellen misschien, maar het voetbed is uitneembaar en te vervangen door een persoonlijke (steun)zool.

Schoenen voor steunzolen

Een merk dat we in het speciaal willen noemen is Gabor. Gabor schoenen zijn comfortabel én modieus. Het Zuid-Duitse schoenenmerk ontwerpt en produceert al sinds 1949 schoenen. De schoenen van het merk staan bekend om hun uitstekende pasvorm en kwaliteit. Menig Gabor-model is voorzien van een uitneembaar voetbed. En dat is met name prettig voor iedereen die speciale orthopedische inlegzolen wil gebruiken. De Gabor schoenen knellen je voeten dan niet af. Sommige ‘Optifit-modellen’ hebben Shock Point, een extra dempend element in de hiel dat de gewrichten ontziet.Schoenen voor steunzolen: keus genoeg

Je ziet het, ook als je geen gemakkelijke voeten hebt en daarom steunzolen draagt, is er genoeg aanbod om uit te kiezen. De tijd dat schoenen speciaal voor steunzolen, direct werden bestempeld als saai en oubollig is allang voorbij. Tegenwoordig zie je niet meer wie wel of niet een steunzool draagt. En dat is fijn. Voel je dus nooit minder dan een ander en draag jouw nieuwe schoenen met steunzolen met trots.   

Shop schoenen voor steunzolen

Shop de hele collectie

Meer blogs lezen

Gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand Naar winkelmand

Gelukt!

Ga naar mijn account