Skip to content
Vrouw op witte stoel met bruine UGG laarzen aan
Ga terug

Hoe vallen UGGs?

Schoenen moeten passen. Als je ze aantrekt, horen je voeten er direct blij van te worden. En nu heb je je zinnen gezet op een paar nieuw UGGs. Goed idee! Want: lekker warm én super trendy. Maar hoe weet je nu of UGGs wel wat voor jou en jouw voeten zijn? Hoe vallen UGGs eigenlijk? Kijk, dat is nou een goede vraag om te beantwoorden. Je leest het hier.

Zo vallen UGGs

Aangezien jij deze zoekvraag hebt ingetypt, hoeven we jou niet meer te overtuigen van het feit hoe leuk UGGs zijn. Toch kunnen we het niet helemaal laten. Want heb je die nieuwe collectie gezien? UGG weet hoe ze de harten van ons schoenenliefhebbers moet beroeren. Het merk heeft al vele successen gekend, maar ook diepe dalen gezien. Want UGGs zijn een hele tijd uit de gratie geweest. En toch hebben ze zich weer terug weten te knokken. En hoe. Dadelijk meer over de nieuwe collectie van UGG. Eerst die hamvraag beantwoorden. Hoe vallen UGGs?

UGGs vallen hetzelfde als je eigen schoenmaat

Schoenen kopen online kan een beetje tricky zijn. Bestel je wel de goede maat? Is de schoen niet te breed? Te smal? Afijn, wat betreft schoenen luistert die fit behoorlijk nauw. Maar wij weten hoe we jou hierop voor kunnen bereiden. Wat betreft UGGs kunnen we je een heel eind op weg helpen. Ons advies luidt dan ook, dat je jouw nieuwe en favoriete UGGs in jouw eigen maat bestelt. Met een kleine kanttekening. Want stel je bent gezegend met de allerkoudste voeten ter wereld, en je draagt graag dikke sokken ín je UGGs, alleen dan is het wijsheid om een maat groter te bestellen. Maar alleen dan. Twijfel jij aan je schoenmaat? Wij komen met raad.

Je eigen schoenmaat meten

Je eigen schoenmaat opmeten, is zo gebeurd. Wat heb je nodig:

·       Leeg A4

·       Liniaal

·       Pen of potlood

·       Meetlint

Stap 1. Zoek een A4’tje en teken op dit vel met behulp van een liniaal een lange rechte lijn.

Stap 2. Zet je blote voet op de lijn. Zorg ervoor dat je hak en je langste teen (bij de een is dit de grote teen, bij de ander de teen direct links of rechts van de grote teen) op de lijn staan.

Stap 3. Zet een punt daar waar je hak en je teen eindigen.

Stap 4. Pak je meetlint erbij en meet de lengte van je voet van punt één naar punt twee.

Stap 5. Googel een maattabel (Europese maten) en check welke maat bij jouw voetlengte hoort. 

Hoe vallen UGGs Classic Mini?

Je weet intussen dat UGGs normaal vallen. Maar geldt dit ook voor alle modellen van UGG? Neem nu bijvoorbeeld de UGGs Classic Mini. Een heel erg populair model binnen de UGG-collectie. UGG begon met een iets hogere laars (het enkellaarsje) en gooide met dit model hoge ogen. Maar toen kwam de Classic Mini en schoten de verkoopcijfers door het dak. De Classic Mini is de korte variant van originele UGG-laars. De Classic Mini ziet er iets subtieler en is dus iets minder grof. De schoen matcht heel goed met een jeans (skinny of boyfriend, wat jij wilt) of zelfs een zwierige rok. Het kan en mag allemaal. Ook voor dit model geldt: de Classic Mini valt normaal qua maat. Bestel ze dus niet een maat groter of kleiner. Houd het bij je eigen schoenmaat.

 

Groene UGGs tegen een witte achtergrond

UGG Classic Mini

Verwen jij jouw voeten deze winter met UGGs Classic Mini?

Bekijk hier alle soorten UGGs

Hoe vallen UGGs mini?

Er was eens een iets hoger UGG-enkellaarsje, toen kwam de Mini, gevolgd door de Classic Mini, om hier later als opvolger voor de Classic Mini: de Ultra Mini aan toe te voegen. Een UGG-laars met een nóg lagere schacht. Voor al deze, en alle andere modellen, geldt hetzelfde devies: koop je eigen schoenmaat.

Hoe vallen UGGs sloffen?

En hoe zit het dan met de UGGs sloffen? Hetzelfde als wat voor de originele UGGs, de Mini UGGs, de Classic Mini UGGs, de Ultra Mini et cetera geldt. De pantoffels van UGGs koop je in dezelfde maat als je eigen schoenmaat. Raak niet in paniek als je sloffen, en dit geldt ook voor de UGGs die je zowel binnen als buiten kunt dragen, in het begin wat strak aanvoelen. De voering van schapenvacht, die in de pantoffel/schoen zit, is nog niet platgelopen. Daardoor voelen je pantoffels/schoenen kleiner aan, dan ze in werkelijkheid zijn.

De comeback van UGG

We noemden aan het begin van dit artikel al kort de ups en downs van het merk UGG. Begin 2000 veroverde UGG de wereld. Waar met name 2008 en de jaren die volgden eruit springen qua succes. Toch dooft de liefde een aantal jaren later. En UGGs werden gezien als een (wel zeer succesvolle) modegril. Maar in 2017 komen ze weer net zo sterk terug. Want het is vanaf dat jaar, dat de ‘ugly boot’ trend op komt zetten. Wat begon met de ‘dad sneaker’ werkte door naar andere modellen schoenen. Waaronder de ‘ugly boot’ UGG. Tel daar de lockdowns en onze grote behoefte aan ‘comfy’ outfits plus schoenen bij op, en UGG draait weer mee als vanouds.

UGGs ugly boot trend

Wat betreft die ugly boot trend: UGG, en ook andere merken, komen dit seizoen met echte musthave ugly boots op de proppen. En natuurlijk hebben wij ze ook. Ugly boots zijn te herkennen aan hun toch ietwat lompe voorkomen. Dikke chunky zolen, grove stiksels en bont bijvoorbeeld zijn kenmerkend voor de ugly boot. UGG heeft een aantal fraaie ugly modellen in de collectie (voor dames én heren) en ook Mou weet wat een ugly boot nodig heeft.

null

Ugly boot trend by UGG

Heb jij de ugly boot trend al omarmd?

Hier vind je de ugly boots van UGG

Ugly boots combineren

Nu vraag je je misschien af: hoe combineer je een ugly boot? Ze zijn wat grof en niet per se elegant en toch zijn we er dol op. Want je kunt er heel veel mee. Draag bij jouw ugly boots bijvoorbeeld een leren short of een kort rokje met daaronder een dikke maillot. Kies voor een top in de vorm van een blouseje met ruches of een strakkere top met pofmouwen. Ben jij meer type ‘lange broek’? Ook geen probleem. Draag je favoriete jeans, maar zorg er dan wel voor, dat je de pijpen van je jeans een stukje omslaat. Op deze manier zie je alles van jouw ugly boots, en dat is wel het mooiste. Nog een voordeel aan deze trend is dat je op zeer comfortabele manier een aantal centimeter aan lengte erbij krijgt. Zonder enige vorm van moeite en/of zelfs pijn. Fijn!

Shop jouw nieuwe UGGs en ugly’s op assem.nl

Nu je weet dat je je geen enkele zorgen hoeft te maken om de maat van jouw nieuwe UGGs, omdat je gewoon je eigen schoenmaat kunt bestellen, kun jij met een gerust hart jouw keuze maken. En dames, wordt het een UGG Mini, Classic Mini of Ultra Mini? Of ben jij old skool en houd je het bij de enkellaarsjes variant? De heren kunnen kiezen voor boots in allerlei varianten. En als je van plan bent om je UGGs ook buiten te dragen -waarom niet?-, dan is het misschien handig om een paar heerlijke UGG pantoffels erbij te shoppen. Denk er nog even een dekentje en een warm drankje bij en de winter mag komen!