Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Welke schoen bij een brede voet en hoge wreef? 

Het vinden van de juiste pasvorm bij jouw voet kan soms lastig zijn. Zeker wanneer je te maken hebt met een brede voet of een hoge wreef. Waar moet je in dit geval op letten bij het aanschaffen van nieuwe schoenen? In de bovenstaande video beantwoorden wij deze vraag. Kun je niet wachten en wil je het antwoord nu al weten. Lees dan dit artikel. 
 

Heb jij ook een vraag over schoenen? Laat hem achter in de reacties onderaan dit artikel. 

Voor het vinden van de juiste pasvorm bij jouw voeten is het belangrijk om te kijken naar het model van de schoen. Er zijn een paar soorten schoenen die gemakkelijk te dragen zijn wanneer je te maken hebt met een brede voet of een hoge wreef. 

Schoenen met veters

Een laars of sneaker met veters kan je gemakkelijk aanpassen naar de pasvorm van jouw voet. Hierdoor kom je met gemak de schoen in en ook weer uit. Ook kun je deze schoen zo strak of los dragen als je zelf wil. 

Schoenen met ritsen 

Laarsjes of sneakers met 1 of meerdere ritsen zorgen ervoor dat je de schoen makkelijk open kunt maken. Hierdoor schuif je gemakkelijk in de schoen wanneer je te maken hebt met een brede voet of een hoge wreef. 

Naast het model van de schoen is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van de schoen. Zo zal een schoen zonder naden aan de zijkant comfortabeler zitten bij een brede voet. 

Sommige schoenen zijn voorzien van een breedtemaat. Wanneer je te maken hebt met een brede voet of een hoge wreef zal deze het vinden van de juiste pasvorm gemakkelijker maken. We onderscheiden verschillende breedtematen.

G leest

De G leest staat voor ‘gewoon’. Deze leest zal dus beschikken over de standaard pasvorm die we veel terugzien in verschillende schoenen. 

F leest

De F leest komt goed van pas als je te maken hebt met een smalle voet. Deze pasvorm is dan ook smaller dan de standaard pasvorm. 

H leest

De H leest is perfect voor mensen met een bredere voet. Deze pasvorm valt dus iets ruimer dan de standaard pasvorm. 

J leest

De J leest is een pasvorm voor de brede voet. Hij valt nog iets ruimer dan de H leest.

K leest

De K leest is gemaakt voor de volle voet. Hij valt nog iets ruimer dan de J leest en kan gedragen worden wanneer je te maken hebt met een zeer brede voet. 

Hebben we jou kunnen helpen met het vinden van de juiste pasvorm en ben je op zoek naar een schoen met een breedtemaat? Kom dan snel langs in één van onze winkels. Onze verkoopmedewerkers kunnen je adviseren welk merk en welke breedtemaat geschikt is voor jouw voet.