Skip to content
Zittende man met kleurrijke sneakers
Maureen  - 
Ga terug

Schoenentrends heren 2022/2023

Met het najaar voor de deur wil je graag weten waar je aan toe bent. Nu de zomerse outfits zijn opgeborgen en ingeruild voor het meer geklede werk, is het handig om nog even te kijken naar de laatste trends op het gebied van herenmode en schoenen voor deze herfst en winter. Ieder seizoen worden we getrakteerd op fijne trends. De ene komt net kijken, de andere draait al een seizoen of wat mee, maar is nog steeds gewild en geliefd. Omdat iedere trend zijn eigen pluspunten kent, gaan we in dit artikel dieper in op de schoenentrends voor heren winterseizoen 2022/2023. Tipje van de sluier: de schoenen voor heren dit najaar zijn stoer en sportief. Om je meteen een handig overzicht te geven, zetten wij vier belangrijke trends voor je op een rij. Wil je graag weten hoe de vork precies in de steel zit? Lees dan snel verder.

Dit artikel behandelt de belangrijkste schoenentrends voor heren wat betreft het winterseizoen 2022/2023. Zo lees je meer over:

  • Kleurrijke schoenen
  • Schoenen met vacht
  • Stoere laarzen
  • Retro sneakers
  • Herenmode trends
Kleurrijke sneakers van Diadora

Trend 1: Kleurrijke schoenen

Tussen de schoenentrends winter 2022 voor heren signaleren we dit seizoen vier belangrijke trends. Een van die trends draait om kleur. Kleurrijke schoenen voor heren geven dit najaar een vrolijke boost. We zien de kleurentrend terug in alle verschillende modellen schoenen, van nette veterschoenen tot en met casual sneakers. Twee merken die van kleurrijke schoenen voor heren hun handelsmerk hebben gemaakt, zijn Floris van Bommel en Harris. Kijken we naar de sneaker trends 2022 voor heren dan zien we ook daar de kleurrijke sneaker volop vertegenwoordigd. Zo behoort Diadora Heritage met haar kleurrijke sneakers tot de populaire sneakers voor heren in 2022. Een paar kleurrijke schoenen aan je voeten heeft bovendien als voordeel: je werpt één blik naar beneden en voelt jezelf ineens een stuk vrolijker!

Herenschoenen met vacht van UGG

Trend 2: Herenschoenen met vacht

Met het oog op de koude temperaturen die het najaar vaak vergezellen, is er niets zo fijn als de zekerheid van warme voeten. Daar sluit deze trend van schoenen met vacht naadloos op aan. Schoenen met vacht voelen zacht aan de voeten. En omdat met name schapenvacht een vocht absorberende werking heeft, blijven je voeten er heerlijk droog en fris in. UGG, een label dat is gespecialiseerd in schoenen met vacht, lanceert dit najaar een nieuwe lijn stoere herenschoenen met vacht. Deze fijne boots maken van wandelen in het bos, supporteren langs de lijn of buiten klussen een lekker warm, winters uitje!

Stoere veterboots van Santoni

Trend 3: Stoere laarzen voor heren

Binnen de leren laarzen voor heren mogen stoere mannenlaarzen en boots dit seizoen niet in de schoenenkast ontbreken. Boots zijn stevig, warm en lopen bovendien heerlijk. De schoenentrend 2023 onder de stoere laarzen voor heren, is de veterboot. De veterboot is dé schoen die je moet hebben als je houdt van een stoere en geklede look. Met de veterboot geef je jouw casual chique outfit een fijn robuust randje. Stoere mannen laarzen of boots staan extra goed onder een ripped jeans. Is dat net een beetje teveel van het goede voor je, dan kun je ook kiezen voor een jeans zonder gaten. Draag er een mooi T-shirt bij, met een daaroverheen een casual blazer of een leren jas. De merken Santoni, Magnanni en Nubikk zijn expert in het bewaren van de balans tussen nette en stoere boots.

Retro sneakers van Tod's

Trend 4: Retro sneakers

Een trend die niet nieuw is, maar zich dit seizoen verder uitstrekt, is die van retro schoenen voor heren. Met name retro sneakers behoren tot de populaire sneakers voor heren in 2022/2023. Verschillende merken omarmen deze trend. Bij sommige labels lopen retro sneakers zelfs als een rode draad door de complete collectie. Een mooi voorbeeld hiervan is het merk Diadora Heritage. Dit label heeft zich gespecialiseerd in retro schoenen voor zowel heren als dames en staat vooral bekend om haar lage en halfhoge baskets die duidelijk geïnspireerd zijn op de baskets uit de jaren 70 en 80. Maar ook andere merken geven retro sneakers dit seizoen een vaste plek in de collectie. Hierbij geeft ieder merk de retro sneaker een eigen twist. Zo presenteert Tod’s fraaie lage retro sneakers in de kleuren bruin, wit en een groene combinatie, voorzien van een retro gum zool en met op de achterzijde de voor Tod’s kenmerkende nopjes. Andere labels die dit seizoen komen met sneakers in fijne retro-kleurencombinaties, zijn onder andere Hogan, Premiata en Floris van Bommel.

Bekijk hier alle sneakers voor heren
Bruine veterboots heren

Herenmode trends

Nu je weet welke modellen schoenen hip, hot & happening zijn, richten we onze aandacht op de trendkleuren van dit moment. Het is altijd handig om te weten in welke kleuren je gezien mag worden. Ieder seizoen en iedere collectie staan er andere kleuren centraal. Dit najaar is er sprake van mode in wit- en bruintinten. Denk aan: bruin, camel, beige en taupe. Deze aardse tinten staan op zichzelf of worden gemixt met de kleuren wit en beige, of off white. Een heel plezierig kleurenpalet. De naturelle look van deze aardse tinten bezorgen iedere outfit een rustige oogopslag. Daarnaast combineer je wit- of bruintinten gemakkelijk met andere (herfst)kleuren. Denk hierbij aan donkerblauw, bordeauxrood, okergeel of flessengroen. Maar ook lichtblauw en roze komen extra goed uit de verf in combinatie met deze neutrals. Verder blijft het creëren van de perfecte look ook dit seizoen zitten in de details. Heb jij een nieuwe outfit met de juiste schoenen gevonden voor je herfst- en wintergarderobe? Maak je look dan compleet met de juiste accessoires, zoals een fraaie leren riem en stijlvolle sokken.

Helemaal klaar voor het najaar

Kort samengevat belooft het een zacht, warm en kleurrijk najaar te worden, met een vleugje retro. Wat betreft de trend in kleurrijke schoenen: hier lenen met name sneakers zich goed voor. Ook de retro-trend zet zich het komende winterseizoen voort. Een andere schoenentrend 2023 zijn de schoenen met vacht. Deze trend kunnen we alleen maar omarmen, want schoenen met vacht zorgen ervoor dat jij er dit seizoen zowel op modevlak als praktisch front warmpjes bijzit. Tot slot zien we dat ook stoere laarzen tot de schoenentrends voor de winter van 2022/2023 behoren. Hierbij komt een breed palet van stoere laarzen voorbij. Van geklede veterboots tot robuuste chelsea boots of stoere laarzen in de vorm van hiking boots. Het fijne van stoere laarzen is dat je deze schoenen op verschillende manieren kunt combineren. Draag de stoere laarzen onder een nette outfit om deze een rauw randje te geven. Of draag je stoere laarzen onder je casual jeans als je de voorkeur geeft aan een meer informele look. Ben je veel buiten? Dan blijven de hoge laarzen van Dubarry een aanrader.

Zoals je ziet, hebben de nieuwe schoenentrends voor de winter van 2022 alle heren wel iets te bieden. Welke van deze trends past het beste bij jou: de kleurrijke sneakers, de stoere laarzen of toch liever de retro-look?