Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

5x laarzen met een wijde schacht 

Het laarzenseizoen is weer aangebroken! Hoewel laarzen natuurlijk het gehele jaar door te dragen zijn, grijpen we zodra de temperaturen beginnen te dalen nog sneller naar deze geliefde schoenen. Met hak, zonder hak, van leer of suède, met stiksels of met metallic details... ook dit seizoen is er weer keuze genoeg. Maar niet iedereen vindt het even makkelijk om de juiste laars te vinden. Waar de een tijdens het passen er vaak tegenaan loopt dat de laars te ruim valt en snel afzakt, zitten laarzen voor een ander soms snel te krap. Gelukkig bestaan er laarzen met verschillende schachtwijdtes, geschikt voor een smalle of juist stevigere kuit. Dit keer laten we je vijf favoriete laarzen met een brede schacht zien. Maar voordat we dat doen, gaan we eerst nog even kort in op de verschillende schachtwijdtes. 

Verschillende schachtwijdtes 

Zodra je op pad gaat om nieuwe laarzen aan te schaffen, is het belangrijk om te weten met welke schachtmaten je rekening kunt houden. Hier noemen we drie schachtmaten die passen bij een gemiddelde en een iets bredere kuit. 

  • Schacht: omvangmaat 35-38 cm
    Omvangmaat 35-38 cm is de ‘gemiddelde’ schachtmaat. Dit noemen we maat M.
  • Schacht: omvangmaat 39-43 cm
    Deze schachtmaat is geschikt voor de iets bredere kuit, maat L.
  • Schacht: omvangmaat 44-48 cm
    Deze schachtmaat past bij een kuitomvang aangemerkt als XL.

Weet je niet precies welke schachtmaat jij hebt? In dit artikel geven we je tips hoe je jouw schachtwijdte kunt opmeten. 

Favoriete laarzen met een wijde schacht 

Dit seizoen komen de hoge laarzen weer volop in beeld. Waar we een periode veel overknee laarzen zagen, komen de lange laarzen nu vaak tot aan de knie. Hieronder laten we je graag onze vijf favoriete hoge laarzen zien. 

1. Black beauty van Bronx

Deze hoge zwarte westernlaars is van het populaire merk Bronx. Dit merk staat bekend om haar trendy en stijlvolle designs voor de sterke, zelfverzekerde vrouw. Deze zwarte cowboylaars is volledig uitgevoerd in leer, met een spitse neus en twee treklussen aan de zijkant van de schacht. De blokhak van circa 7 cm geeft je daarbij letterlijk en figuurlijk direct een uplift. 

De kuitomvang van deze laars is 40 cm (maat L) en is dus geschikt voor een iets bredere kuit. 

Stijladvies: met deze hoge laars kun je verschillende looks creëren. Combineer de laarzen bijvoorbeeld met een overhemdjurk in een donkergroene of beige tint. Of draag ze onder een plooirok, met een effen top en een zwart leren biker jack.
Tijdens de echt winterse dagen vervang je het biker jack voor een geruiten wollen of vilten jas, zoals deze van Sophie Schnoor. Stoer, warm én comfortabel. 

Laarzen met een brede schacht

In dit artikel lieten we je vijf favoriete laarzen zien met een brede schacht. Nu zijn wij benieuwd: welke van deze vijf laarzen sluit het meest aan bij jouw stijl?
Laat het ons weten in een reactie. Of deel jouw outfit met jouw favoriete lange laarzen op social met #assemstyle en maak kans op 150 euro shoptegoed!