Skip to content
Katja  - 
Ga terug

How to wear: schoenen onder een zomerse rok of jurk (7 looks)

Deze zomer staat wat ons betreft gelijk aan rokken en jurken in de mooiste kleuren en bonte prints. Daarbij zijn de midi-rok en de maxi-dress dé twee onmisbare items in ieders garderobe. Waar dames echter nog wel eens mee struggelen is welke schoenen ze nu onder hun zomerse rok of jurk moeten dragen. Traditioneel gezien zou je waarschijnlijk zeggen dat dit pumps moeten zijn, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Zo geeft een goed paar sneakers je outfit een sportieve touch en creëren city western enkellaarzen een mooie nonchalante look. Om je te inspireren hebben wij zeven prachtige looks voor je geselecteerd en op een rij gezet!

Wij hebben een grote collectie damesschoenen bestaande uit ruim 180 merken.

Welke schoenen onder jurk: 7 x schoenen onder een zomerjurkje

Na het zien van de zeven looks die wij voor jou geselecteerd hebben, hoef je het antwoord op de vraag: ‘Welke schoenen passen onder een zomerse rok of jurk?’, nooit meer schuldig te blijven. Althans, niet meer in de originele vorm waarbij de keuze te beperkt is. Wel is het mogelijk dat de keuze in plaats van te beperkt nu te groot wordt. Hierdoor wordt het wellicht opnieuw lastig om je zomerse rok of jurk te combineren, want de mogelijkheden zijn eindeloos!

null

Schoen onder jurk look 1: Omdat de bloemenprint nooit uit de mode raakt

Wat is er nu meer zomers dan een leuke jurk met bloemenprint? Deze midi-jurk, die reikt tot onder de knie en daarmee tussen de mini- en maxi-jurk valt, is vrouwelijk en valt op dankzij de zwarte ondergrond met daarop het patroon van beige roosjes. Deze jurk ademt een romantische city western sfeer waarbij accenten zoals de ritssluiting op de voorzijde, de jurk helemaal van nu maken. Fijn is bovendien dat de jurk ietsje wijder valt, maar hierbij niet de vrouwelijke accenten die we graag accentueren overschaduwt. Dit maakt deze outfit heel geschikt voor een casual aangelegenheid, zoals een barbecue bij vrienden, een zomers feest of een bezoek aan je (schoon)ouders.

De city western enkellaarzen van Elena Iachi die bij de jurk gekozen zijn, zijn wat ons betreft een supermatch. Enkellaarzen geven een jurk een stoer en tegelijkertijd romantisch tintje en maken van jou in dit geval een echte eigentijdse southern belle. Mooi hier is de wijze waarop het beige en zwart in de enkellaarsjes exact matcht met de kleuren in de jurk. De knalrode tas kan hierdoor extra shinen als blikvanger en laat daarmee zien dat een mooie tas een waardevolle toevoeging aan iedere outfit is.

null

Schoenen onder jurk look 2: Een dierenprint rok

Een rok met luipaardprint is gewaagd, maar deze zomer wel helemaal hot. Niet gek dus dat we je hier graag mee willen inspireren. Deze zoete roze rok krijgt een stoer accent dankzij de luipaardprint. Een effect dat wordt versterkt wanneer je het dragen van deze rok combineert met een stoer leren biker jack. Wat betreft de schoenen onder een zomerse rok is er in dit geval gekozen voor een paar witte city western laarzen van Nubikk. Zoals je ziet, zorgen enkellaarsjes in western stijl voor een mooie balans tussen vrouwelijk, chic en stoer. Draag je deze outfit naar een feest, dan ben je er door de comfortabele enkellaarzen zeker van dat je de dansvloer onveilig kunt maken zonder last te krijgen van je voeten. Maar ook als je gezellig gaat winkelen, zit je met deze schoenen goed. En dat is natuurlijk altijd een geruststellende gedachte.

Bekijk hier alle city western enkellaarsjes
null

Schoenen onder jurk look 3: Color blocking 2.0

Bij deze tweede look is ervoor gekozen om te knallen wat betreft kleurgebruik. De hoofdrol is dit keer weggelegd voor de kleuren zwart, rood, paars en wit. Hoewel dit misschien niet de eerste kleuren zijn die je bij elkaar verwacht, ziet het er wat ons betreft schitterend uit. Dat deze zomerse rok gerust een power-rok genoemd mag worden, komt met name door de manier waarop het felle rood in de rok subtiel gecombineerd is met het 'vloekende' paars. Een witte band zorgt hier voor een frisse zomerse touch. Wat deze rok mooi tot haar recht doet komen, is de basis van zwart-wit die dankzij de zwarte top en de zwart met witte enkellaarsjes gelegd wordt.

Bekijk hier alle dames enkellaarsjes
null

Schoenen onder jurk look 4: De opbloeiende zomer

Bloemenprints vormen dit seizoen nog steeds een perfecte basis voor bonte zomercombinaties, dat bewijst deze plooirok met bloemenprint. Het effect van deze fleurige rok wordt nog eens versterkt door de luchtige textuur van de stof. Deze outfit laat zien dat het mixen en matchen van een bloemenprint met een streepje je outfit een mooie verrassende touch geeft. De damesschoenen die je zomerse look in dit geval compleet maken, zijn een paar prachtige espadrilles zoals deze espadrilles met sleehak van UGG. Op het strand trek je ze uit en wandel je lekker op je blote voeten door het warme zand. Maar zodra je op de boulevard bent, accentueer je met espadrilles onder een zomerse rok of jurk je vrouwelijke figuur en je (lange), bruine benen. En die mogen deze zomer natuurlijk gezien worden!

Shop hier espadrilles
null

Schoenen onder jurk look 5: Schoenen onder lange jurk

De zomer staat niet altijd gelijk aan kort, korter, kortst. Dat bewijst deze prachtige groene maxi-dress wel. De jurk bestaat uit verschillende laagjes stof en is over de hele lengte voorzien van een subtiele print. Je kunt je taille hierbij nog extra accentueren door bijvoorbeeld een mooie riem om je middel te dragen. Om de jurk helemaal tot zijn recht te laten komen, is ervoor gekozen om deze te combineren met sportieve sneakers in een afwijkende kleur, zoals deze blauw gecombineerde sneakers. Door te kiezen voor een andere kleurstelling, valt het groen in de jurk extra op. Deze sneakers onder een zomerjurkje zorgen voor een perfecte outfit voor bijvoorbeeld een tuinfeest bij vrienden. Maar ook als je gaat lunchen, bent uitgenodigd voor een diner of gewoon lekker door de stad wilt struinen met je partner vormen sneakers en een maxi-dress de perfecte match!

Shop hier damessneakers
null

Schoenen onder jurk look 6: Omdat kiezen soms lastig is

Ook in de zomer valt het weer wel eens tegen. Maar om dan direct de lange broek en dikke trui uit de kast te halen, is ook zowat. Deze lila trui en turquoise rok zijn ons betreft dan een perfect alternatief. Opvallend aan de rok is vooral de grafische print. Hierdoor krijgt de rok een moderne, strakke uitstraling die mooi past bij de zachte uitstraling van de pastelkleurige gebreide trui. De schoenen onder deze zomerse rok zijn van het populaire merk Philippe Model. De nudekleurige sneakers zijn voorzien van een mooie witte plateauzool. De nudetint van de sneakers doet je bruine benen extra lang lijken!

Shop hier damessneakers van Philippe Model
null

Schoenen onder jurk look 7: Romantisch roze

Dat oudroze verre van ouderwets is, bewijst deze outfit met midi-jurk en romantische oudroze slingback pumps. De lengte van deze blousejurk is helemaal on trend en het zachte roze krijgt een stoer accent met behulp van dit fantastische olijfgroene suède bikerjack met gouden studs. De slingback pumps van het merk Lodi passen perfect bij dit roze plaatje en geven het totaal een extra bite met de blokhak in slangenprint. Deze geklede look met bijzondere pumps is vooral heel geschikt voor naar een feestje, maar kan natuurlijk ook perfect naar een informeel zakelijk evenement. Je zet met deze outfit namelijk een geklede, informele look met een luxe elegante twist neer. En een beetje luxe in de zomer moet kunnen, nietwaar?

Shop hier dames pumps

Zomerse schoenen onder een jurk

En… ben jij ervan overtuigd dat schoenen onder een zomerjurkje op allerlei verschillende manieren gedragen kunnen worden? De traditionele pumps blijven natuurlijk een favoriete schoen voor velen, maar ook sandalenespadrillesenkellaarsjesveterschoenen en zelfs sneakers misstaan tegenwoordig niet. Hierdoor ontstaat een hele nieuwe reeks aan mogelijkheden die je als fashionista waarschijnlijk helemaal toejuicht! Tijd om de kledingkast in te duiken en op zoek te gaan naar de leukste matches tussen je zomerjurkjes en schoenen.