Skip to content
Ga terug

Musthave schoenen met uitneembare zool

Dat schoenen met uithaalbare zool -of schoenen met uitneembare zool- net zo mooi zijn als schoenen die dit comfort niet hebben, laten we jou in dit artikel graag zien. Wij praten je bij over de laatste trends op het gebied van dames- en herenschoenen met uithaalbare zool. Bekijk verderop in het artikel onze favorieten! Ook weet je na het lezen van dit artikel waarom het dragen van schoenen met een uitneembare zool alleen maar voordelen heeft.

Hippe schoenen voor steunzolen

Vroeger werden comfortschoenen geplaagd door een stoffig imago. Zo zouden ze er alleen maar zijn voor mensen die steunzolen nodig hadden. Dit imago is intussen hartstikke achterhaald. Sterker nog: schoenen met een uithaalbare zool -waar je je eigen (steun)zool in kunt leggen- zijn vandaag de dag net zo hip als de schoenen waarbij dit niet kan. Om nog even terug te komen op het hardnekkige imago van de comfortschoen: voor het dragen van een comfortschoen hoeft je niet per se ergens last van te hebben. Dus ook zonder pijnlijke eeltplekken, vervelende knobbels of kromgegroeide tenen geeft een comfortschoen veel mensen net dat beetje extra aan comfort waardoor ze wél de hele dag lekker lopen op hun schoenen. Een confectieschoen kan namelijk net niet helemaal lekker zitten bij, bijvoorbeeld, de leest. Een, hippe, comfortschoen laat dit soort problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een elegante pump voor haar of nette veterschoen voor hem kan dus wel degelijk een comfortschoen zijn.

Schoenen met uithaalbare zool: wat is het?

Schoenen met uitneembare zool zijn dames- en herenschoenen, waarbij de binnenzool los in de schoenen ligt. Wanneer je de binnenzool eruit haalt, kun je deze vervangen door een eigen zool. Soms heeft een schoen een uitneembare zool die bovenop de binnenzool ligt. Deze inlegzool kan eruit en vervangen worden –of helemaal weggelaten worden-. Het nadeel van een losse inlegzool bovenop de binnenzool, is dat deze meer ruimte inneemt en dat kan zere voeten opleveren. Daarom kiezen mensen soms bewust voor schoenen met een uithaalbare zool, zodat de schoenen kunnen worden voorzien van een eigen binnenzool zonder daarbij ruimte in de schoen in te hoeven leveren.

Schoenen met uitneembare zool: de voordelen

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor schoenen met uitneembare zool. Dit heeft als grote voordeel -we noemden het zojuist al even- dat je je eigen binnenzool erin kunt leggen. Wanneer je bijvoorbeeld op advies van je huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts steun- of correctiezolen draagt, dan zijn comfortabele, en het liefst ook nog een beetje leuke, damesschoenen of herenschoenen met uitneembare zool een absolute uitkomst. Steun- of correctiezolen geven mensen met diverse voetklachten de verlichting en het comfort om de hele dag prettig op hun schoeisel te kunnen lopen. Bij voetklachten die vragen om extra steun of correctie kun je denken aan:

  • Voetafwijkingen zoals bijvoorbeeld platvoeten of holvoeten
  • Eeltvorming, eeltpitten/likdoorns
  • Voetproblemen na bijvoorbeeld een ongeval
  • Scheefstand als gevolg van een beenlengteverschil of een foutieve voetstand
  • (Sport)blessures
  • Rug- nek- en/of schouderklachten
  • Knieklachten
  • Reumatische aandoeningen
  • Diabetes

Schoenen met uitneembare zool: comfort in een tof jasje

Dat schoenen met uitneembare zool –welke al snel geschaard worden onder de ‘comfortschoen’- helemaal niet saai of ouderwets hoeven te zijn, hebben we al flink benadrukt. Een groot aantal uit onze schoenencollectie heeft standaard een uitneembare zool. Verderop in dit artikel laten wij een aantal beauties zien voor zowel dames als heren. Je kunt dan zelf bepalen of deze schoenen inderdaad hip en eigentijds zijn of wellicht héél erg hip en eigentijds!

Sneakers met uitneembare zool

Sneakers zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. Zo kennen we de sportieve runner, maar ook de meer 'geklede' sneaker gemaakt van het beste leer. Onderstaande modellen zijn stuk voor stuk herensneakers, maar dan in verschillende uitvoeringen en geschikt voor diverse gelegenheden. Want: allemaal voorbeelden van schoenen met uitneembare zool. Wat deze comfortabele sneakers nog meer met elkaar gemeen hebben? Juist, je ziet het er niet aan af, maar al deze schoenen hebben een uitneembare zool. Deze zijn speciaal voor de heren. Veel succes met kiezen!

null

Wit leren sneaker met suède van Philippe Model

Deze wit leren sneaker met groene suède accenten van Philippe Model is gemaakt van puur kwaliteitsleer. De schoen is zowel sportief als chic te noemen. Zijn sportieve uiterlijk heeft hij te danken aan de groene accenten en de beige rubberen zool zorgt voor een stijlvolle touch. De binnenvoering is van leer en je kunt de schoen van een eigen binnenzool voorzien. Deze mooie stapper staat knap onder een casual outfit met een classy touch.  

null

Blauwe nubuck runner van Hogan

(Bijna) al het goede komt uit Italië. Het Italiaanse schoenenmerk Hogan laat met deze sneaker weer een mooi staaltje vakmanschap zien. Deze modische en toch zeer comfortabele sneaker valt op door zijn lichtblauwe accenten, multicolour veters en bijzondere zool.  Desgewenst vervang je de uitneembare zool met een persoonlijke inlegzool.  

null

Beigekleurige suède sneaker met perforaties van Santoni

Als we deze Santoni's zien, voelen we hier en daar al een lentekriebel opkomen. Het zijn de perforaties die ons naar de zon doen verlangen. Deze luchtige en toch classy sneaker is er zo één waar je altijd mee wegkomt. En ook deze knappe sneakers zijn volledig naar je eigen draagcomfort aan te passen. Dit zijn schoenen met uitneembare zool, dus kun je je eigen voetbed erin leggen.

Dames schoenen met een uithaalbare zool

Ook voor de dames is er genoeg te kiezen in stijlvolle schoenen met uitneembare zool. Heb je een gezellig (bedrijfs)feestje of een belangrijke netwerkborrel op de agenda staan? Geen nood, voor iedere gelegenheid is een prettige en mooie schoen te vinden. Kijk je even mee?

null

Hoge witte vintage sneaker Toral

We beginnen direct met een knaller. Deze hoge runner met perforaties op de schacht is uitgevoerd in wit leer en voorzien van rood suède elementen. Bovenaan de bijpassende veters bevindt zich een rode sluiting met klittenband. Je valt hoe dan ook op in deze vintage sneaker van kwaliteitsmerk Toral. Het fijne aan deze schoen is natuurlijk de uitneembare zool, zodat iedere voet zich (nog) prettig(er) voelt in deze sneaker.

null

Wit gecombineerde sneaker met mesh van Hogan

Deze sneaker van high end merk Hogan in sneeuwwit met roze en blauwe accenten is wat ons betreft een echte musthave voor de sneakerfan. Draag hem casual onder een plissérok of combineer hem met je favoriete (grijze) skinny! De binnenzijde is volledig van leer en de uitneembare zool heeft als voordeel dat je je eigen binnenzool erin kunt leggen.

null

Goud en beige nylon sneaker van Philippe Model

We zagen zojuist al een Philippe Model voorbij komen, maar dan in de herenvariant. Ook voor de dames heeft het schoenenmodemerk een aantal knappe sneakers weten te ontwerpen. De schijnbare eenvoud, de subtiele lijnen en natuurlijk de uitstekende kwaliteit trekt steeds meer sneakerfans over de streep. Eerlijk is eerlijk, het prijskaartje is niet mals; daar staat tegenover dat deze schoen aan al je, terechte, verwachtingen voldoet. Vanbinnen gemaakt van leer en stof en deze schoenen met uitneembare zool zijn compleet naar je voeten te vormen. En hadden we al gezegd dat hij heerlijk loopt? Daar dragen een stevig hielstuk (contrefort) en de wit/zilveren zool met golvend profiel ook aan bij. Je zou ze bijna niet meer willen uittrekken…

null

Goudkleurig city western enkellaarsje van Nubikk

De city western boot is wellicht de koningin onder de enkellaarsjes op dit moment en zo goed als onmisbaar in iedere schoenenkast. Deze prachtexemplaren van het Nederlandse merk Nubikk voldoet aan al onze western-wensen: spitse neus, ferme hak, treklus op de achterbies in de kleur goud metallic. We hebben hier maar één woord voor: hebben! Zo'n western enkellaarsje doet overigens niets af aan het comfort. Deze Nubikk enkellaars heeft een stevig contrefort, een rubberen loopzool en natuurlijk een uitneembaar voetbed. Je kunt, als je wilt, een persoonlijke inlegzool in deze musthaves leggen.

De uithaalbare zool: voor maximaal draagcomfort

Dat comfort standaard staat voor fantasieloos en ouderwets hebben wij hopelijk dankzij deze kleine selectie van damesschoenen en herenschoenen met uitneembare zool weten te ontkrachten. Een uitneembare zool heeft als groot voordeel dat je je eigen binnenzool kunt plaatsen in de schoen. Dat zorgt voor nog meer draagcomfort en daar zijn je voeten je dankbaar voor. Pijnlijke voeten of wel comfort, maar geen leuke schoenen is dus nergens voor nodig. Gun jezelf en je voeten het allerbeste én het allermooiste!