Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Je slippers schoonmaken: omdat we er in de zomer fris en fruitig bij willen lopen

De zomer komt eraan en dat betekent dat je je slippers waarschijnlijk veelvuldig gaat dragen. Maar iets wat vaak wordt gedragen, heeft ook te lijden. En ook slippers kunnen minder plezierig gaan ruiken op den duur.  De rest van de zomer op vieze slippers doorbrengen, is waarschijnlijk niet wat je wilt en daarom is het verstandig om je slippers voordat je ze weer aantrekt goed schoon te maken. Zo kun je de rest van de zomer op frisse en fruitige slippers doorbrengen! Maar slippers schoonmaken? Welke methoden zijn daarvoor? In dit artikel behandelen we verschillende manieren van slippers schoonmaken. Lees dus snel verder en ontdek welke methode het best past bij jouw slippers. Zo houdt niets je meer tegen om de rest van de zomer maximaal te genieten van je zomerse lievelingen!

Mocht je nu denken: ik heb juist behoefte aan een nieuw paar...

Schoonmaak slippers

Slippers schoonmaken kan op verschillende manieren. Welke manier het meest geschikt is voor jouw slippers is afhankelijk van het materiaal waarvan je slippers gemaakt zijn en het type vuil. We behandelen hieronder wat je kunt doen bij: -Leren slippers -Suède slippers -Plastic of kunststof slippers Ook bespreken we hoe je stinkende slippers weer geurvrij krijgt!

12 x tips voor schoonmaak slippers

1. Schoonmaak slippers: leren slippers schoonmaken met een zachte borstel

Zit er een vlek op je leren slippers, dan kun je deze het best schoonmaken met een zachte borstel. Zeker als het om droog vuil gaat, is het vuil met deze methode eenvoudig te verwijderen. Je leren slippers schoonmaken met een zachte borstel doe je simpelweg door voorzichtig met de borstel over de vlek te poetsen. Eventueel kun je overmatig vuil eerst met je hand wegvegen om vervolgens ook de laatste restjes met de borstel te verwijderen. Natuurlijk kun je ook alles in één keer met de borstel verwijderen.

2. Schoonmaak slippers: leren slippers schoonmaken met water en groene zeep

Heb je de methode met de zachte borstel uitgeprobeerd, maar blijkt hiermee nog niet al het vuil verwijderd? Dan kun je deze methode van water en groene zeep toepassen. Leren slippers schoonmaken met water en groene zeep zal er namelijk voor zorgen dat ze er weer als nieuw uit komen te zien. Voordat je kunt beginnen met het daadwerkelijk schoonmaken van je leren slippers, maak je eerst een sopje van water en een heel klein beetje groene zeep. Dompel hier vervolgens een zachte doek in onder en knijp hier zoveel mogelijk water uit. De doek hoeft maar licht vochtig te zijn. Als dit het geval is, kun je met de doek over de vlekken op je slippers wrijven. En voilà, binnen een mum van tijd zijn de vlekken verdwenen en zien je leren slippers er weer als nieuw uit!

3. Schoonmaak slippers: leren slippers schoonmaken met een reinigingsmiddel

Wat ook erg goed helpt bij je leren slippers schoonmaken zijn reinigingsmiddelen die speciaal voor leer zijn ontwikkeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de producten binnen de leerlijn van Collonil. Hoe je de producten moet gebruiken is in de eerste plaats natuurlijk afhankelijk van het type product dat je gebruikt. Een spray heeft bijvoorbeeld een andere gebruiksaanwijzing dan een mousse of een crème. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing goed door of vraag eventueel hulp aan een verkoopmedewerker in een van de filialen van Van den Assem.

4. Schoonmaak slippers: leren slippers schoonmaken en laten drogen

We hebben zojuist drie methoden van leren slippers schoonmaken besproken. Naast het op de goede manier schoonmaken van uw slippers is het echter ook belangrijk dat je je slippers op de juiste manier laat drogen. Hoe dit hoort? Op een natuurlijke manier. Je kunt je leren slippers beter niet in de zon of onder de verwarming laten drogen en ook is het geen goed idee om je slippers droog te blazen met een föhn. Leer dat te snel te warm wordt kan namelijk lelijk gaan scheuren en het zou toch zonde zijn als dit bij jouw slippers gebeurt!

5. Schoonmaak slippers: suède slippers schoonmaken met een suèdeborstel

Suède is een delicaat materiaal dat niet zomaar schoongemaakt kan worden. Ga je namelijk te ruw te werk, dan is de kans groot dat je het suède beschadigt. Suède slippers schoonmaken kun je daarom het best doen met behulp van een speciale suèdeborstel. Wrijf hiermee eerst voorzichtig over de vlekken, totdat deze zijn verdwenen. Zorg dat je altijd in de richting van de haartjes wrijft, zodat je deze niet beschadigt. Zijn de vlekken helemaal weg? Wrijf het suède dan op met de andere kant van de borstel. Hierdoor zien de haartjes er weer helemaal als nieuw uit en ziet niemand dat er een vlek op je slippers heeft gezeten.

6. Schoonmaak slippers: suède slippers schoonmaken met een reinigingsproduct

Net als bij leren slippers geldt ook bij suède slippers schoonmaken dat hier speciale reinigingsproducten voor zijn. Lukt het bijvoorbeeld niet om de vlekken met de suèdeborstel te verwijderen, dan kun je naar deze middelen grijpen. Lees wederom eerst goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking of vraag een medewerker in een van onze filialen om hulp. Zij helpen je graag!

7. Schoonmaak slippers: plastic of kunststof slippers schoonmaken met water

Je weet nu hoe leren slippers schoonmaken en hoe suède slippers schoonmaken in zijn werk gaat. Tijd om de kunststof slippers te behandelen. Kunststof slippers schoonmaken is misschien wel het makkelijkst van allemaal. Met wat water kom je vaak al een heel eind. Afhankelijk van wat je fijn vindt kun je je slippers helemaal onderdompelen en vervolgens met een doek flink poetsen, maar je kunt ook een doek bevochtigen en hier vervolgens mee over je vieze slippers boenen.

8. Schoonmaak slippers: plastic of kunststof slippers schoonmaken door ze in de wasmachine te gooien

Het is een beetje tricky, maar je kunt je kunststof slippers schoonmaken door ze in de wasmachine te gooien. Een wasprogramma op een lage temperatuur kan vrijwel alle vlekken verwijderen, waardoor je slippers er weer als nieuw uitkomen. Om de was die je tegelijk met je slippers in de trommel gooit te beschermen, is het wel belangrijk om je kunststof slippers in een waszakje te doen. En zijn je slippers niet volledig van kunststof gemaakt, maar bijvoorbeeld ook deels van suède of leer, of bevatten je slippers opdrukken op applicaties? Dan raden we je af om je slippers überhaupt in de wasmachine te doen.

9. Schoonmaak slippers: plastic of kunststof slippers schoonmaken met zuiveringszout

Zuiveringszout, misschien beter bekend als baking soda heeft net als azijn (zie manier 11 hieronder) een aantal bijzondere eigenschappen. Een van die eigenschappen is dat het vlekken op kunststof eenvoudig verwijdert. Ongeacht hoe hardnekkig de vlekken zijn, zuiveringszout is de oplossing. Jouw kunststof slippers schoonmaken met zuiveringszout doe je door eerst je slippers nat te maken. Vervolgens strooi je wat zuiveringszout op het kunststof van je slippers. Laat dit een paar minuten inwerken. Poets het zuiveringszout vervolgens af met een tandenborstel of andere kleine borstel en ze zijn als herboren.

10. Schoonmaak slippers: stinkende slippers schoonmaken met koffiepads

We weten het, deze volgende methode van slippers schoonmaken klinkt een beetje gek. Toch is het de moeite van het proberen meer dan waard. Wat je moet doen? Pak een aantal ongebruikte koffiepads en leg deze op het voetbed van je slippers. De koffiepads zullen zo vocht en geurtjes uit je slippers trekken. Laat de koffiepads een nachtje in je slippers liggen voordat je jouw geurloze slippers weer aan je voeten schuift. En die koffiepads…die kun je nu beter weggooien.

11. Schoonmaak slippers: stinkende slippers schoonmaken met azijn

Azijn is een middel dat thuis overal voor gebruikt kan worden. Tegels blinken na een behandeling met azijn weer als nooit tevoren en ook insecten weren kan eenvoudig met azijn. Wat ook kan met azijn is stinkende slippers schoonmaken. Hiervoor doe je wat azijn in een schaaltje en meng je het met flink wat water. Leg daarna twee doekjes in dit mengsel. Zorg dat de azijn goed is opgenomen door de doekjes, voordat je deze uitknijpt en op de binnenzool van je slippers legt. Laat je slippers nu een nachtje rustig staan, voordat je de doekjes verwijdert. En, ruiken je slippers weer helemaal als nieuw?

12. Schoonmaak slippers: stinkende slippers schoonmaken met kruiden

Wat natuurlijk ook altijd werkt als je stinkende slippers schoon wilt maken, is gebruik maken van kruiden. Niet zomaar lukraak wat kruiden die je lekker vindt ruiken, maar kruiden die nare geurtjes bestrijden: lavendel en salie. Je stinkende slippers schoonmaken met kruiden doet je door een paar takjes lavendel en een paar takjes salie van de plant af te knippen en vervolgens op de zool van je slippers te leggen. Zorg er vervolgens voor dat er voldoende zuurstof bij uw schoenen kan en laat je schoenen nu een paar uur staan. In combinatie met zuurstof in de lucht, bestrijden de kruiden de bacteriën die voor de nare geurtjes zorgen. Heb je je slippers tot nu toe intensief gebruikt? Hebben ze je zonder te morren deze zomer naar alle plekken gebracht waar je graag wilde gaan en staan? Dan kan het zo zijn, dat je slippers hier en daar wat gebruikerssporen hebben opgelopen. Gelukkig is het schoonmaken van je slippers een klein klusje, dat je ook nu nog heel eenvoudig uit kunt voeren. Hierboven hebben we twaalf methoden besproken die geschikt zijn voor leren slippers, suède slippers, kunststof slippers en stinkende slippers.

Biedt geen enkele schoonmaakmethode soelaas, dan zit er maar één ding op: