Skip to content
Fijnproever in schoenen
Maureen  - 
Ga terug

Hoe maak je UGG's schoon?

Voor de één is het een boot die altijd en overal onder gedragen kan worden; een ander draagt de luxe laars het liefst in en om het huis. Wat beide schoenenliefhebbers met elkaar gemeen hebben, is dat ze dol zijn op hun heerlijke warme, zachte en luxe UGG's. De van oorsprong Australische sheepskin laarzen zijn sinds enkele tientallen jaren niet meer weg te denken uit onze schoenenkasten. Inmiddels zijn de boots uitgegroeid tot statement schoenen die in vele toonaangevende modetijdschriften en op catwalks bewonderd worden. En daarom zetten we ze vandaag in de schijnwerpers. Lees meer over hoe een functionele laars een echte musthave werd en hoe je deze boot het beste kunt onderhouden.

Short, mini, classic, met knoop, rits of strik, in het roze, paars, grijs, met glans of gewoon in het lichtbruin zonder poespas: UGG's zijn er in vele soorten, kleuren en leuke details, maar bestaan allemaal uit dezelfde basis: kwalitatieve materialen en natuurlijk de herkenbare binnenkant van sheepskinUGG's worden met de grootste precisie ontworpen en gemaakt. De iconische schoen kent een bijzondere geschiedenis die ons terugvoert naar de Australische kust waar een jonge surfer een grote voorliefde had voor sheepskin. Deze surfer met visie was ervan overtuigd, dat de wereld deze liefde op een dag met hem zou delen.

A shoe is born

Brian Smith, een jonge surfer uit Australië, vertrok in 1978 met een zak vol sheepskin laarzen richting Californië, Amerika. Daar aangekomen lanceerde hij zijn merk: UGG. Nadat Deckers Outdoor Corporation het schoenenmerk overnam, kwamen er in 1998 twee laarzen, vier pantoffels en een aantal casual schoenen op de markt. De ontspannen levensstijl van Californië had duidelijk invloed op de ontwerpen van UGG. Vanaf het jaar 2000 ontwikkelde het merk zich van laarzen en pantoffels naar stijlvolle items. UGG belandde in het segment van hoogkwalitatieve schoenen en werd gezien als een luxemerk. Modetijdschriften tilden de boots naar een hoger niveau en ook op de catwalk paradeerden topmodellen rond op de warme luxe laarzen. Inmiddels zijn deze heerlijk warme en comfortabele schoenen van schapenvacht niet meer weg te denken uit modeland. De winkels van het schoenenlabel zijn te vinden in de betere winkelgebieden over de hele wereld, waaronder: Soho New York, Covent Garden Londen, Omotesando Hills Japan, Solana Peking China en Le Marais Parijs.

Californische tour

Sinds UGG neerstreek in Californië, zijn de laarzen gebaseerd op de 'Californië-constructie'. Wat dat precies is? Dit is een ontwerp waarmee UGG zo dicht mogelijk bij het 'op-blote-voeten-lopen' gevoel wil komen. Het is een constructie die meestal wordt toegepast op hardloopschoenen. Het gewichtloze en flexibele karakter van de zool ondersteunt de natuurlijke loopbeweging en geeft de drager het gevoel geen schoenen aan te hebben. Een echte UGG-zool bestaat uit een Treadlite by UGG-buitenzool die zestien procent duurzamer is, twintig procent meer grip biedt en een demping geeft die vijfentwintig procent langer aanhoudt, dan de traditionele EVA-buitenzolen. Daarnaast heeft een originele UGG-zool een Imprint van UGG-binnenzool die uit drie verschillende lagen zacht en dempend schuim bestaat. De eerste laag is gemaakt van geheugenschuim, de tussenlaag van PORON-schuim en de onderste laag is van EVA gemaakt en geeft de binnenzool het prettige 'kusseneffect'.

Het grote voordeel van deze binnenzool, is dat deze zich naar uw voet vormt en voor een gedegen ondersteuning zorgt de hele dag lang. Eerst worden het leren bovendeel en de binnenzool aan elkaar genaaid, waarna het geheel aan de buitenzool wordt vastgemaakt. Het resultaat daarvan is de lichtste schoen ooit!     

 

UGG materialen en vakmanschap

Hoogwaardige sheepskin

Naast die lichte en flexibele zool maakt UGG gebruik van de beste dubbelzijdige schapenvacht ter wereld. Bij de inkoop van deze kenmerkende hoogwaardige sheepskin streeft het luxemerk naar uniformiteit en een perfecte, fijn generfde structuur. Ook moet de vacht op de wolzijde over het hele stuk gelijkmatig rechtop staan. Om er zeker van te zijn dat alleen de sheepskin van de allerhoogste kwaliteit geselecteerd wordt, ondergaat de schapenvacht op zes verschillende momenten een intensieve controle.

Natuurlijke wol

Een echte UGG wordt gemaakt van hoogwaardige natuurlijke wol: UGGpure. Deze wol moet van nature vocht afvoeren en warmteregulerend werken, zodat u de hele dag aangenaam warme voeten heeft. Een veelgebruikte wolsoort bij UGG is Toscaanse wol. Dit lichte, zachte en soepele wol, komt van een Europees schapenras. UGG kiest specifiek voor dit type wol, omdat het niet alleen heel prettig aanvoelt, het houdt uw voeten zelfs bij extreem koude temperaturen lekker warm.

Kwaliteitsstof

De combinatie van zacht katoen met elastisch nylon maakt dat de HyperWeave-stof een ademende én stevige stof is. Deze naadloze enkele laag stof heeft een gewichtloze flexibiliteit en beweegt met de voet me

Brandschone UGG's

Een schoen die met zoveel toewijding is gemaakt en die uw voeten zo heerlijk warm houdt, dag in dag uit; wilt u natuurlijk zo lang mogelijk in perfecte staat houden. Omdat UGG's over het algemeen een stoffen bovenlaag hebben, verdienen ze qua onderhoud extra aandacht. Anders dan een leren schoen, zijn er voor UGG's geen standaard schoenpoetsmiddelen die gemakkelijk intrekken. Wat u dan wel kunt doen om uw luxelaarzen helemaal in shape te houden? Wij hebben vijf tips voor u!

Tip 1: voorkomen is beter dan...

Inderdaad, ook voor uw (nieuwe) UGG's geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Wat er niet aan vuil op komt, hoeft er ook niet af. Daarom hanteren we de volgende vuistregel: wanneer u uw UGG's zeven dagen per week draagt, is het verstandig om de schoenen één keer per week in te spuiten. Wij raden de Collonil Carbon Pro spray aan.

Tip 2: handle with care

Een UGG kan best tegen een stootje, maar een flinke poetsbeurt met grove borstel is niet aan deze schoen besteed. Het gevaar is dat de bovenste laag wordt beschadigd. Om dit te voorkomen, gebruikt u bij het verwijderen van droog vuil een zachte borstel of een sponsborstel.

Tip 3: sneeuwalarm

Anders dan de laars misschien doet vermoeden, zijn uw UGG's niet geschikt om in de sneeuw te dragen. U riskeert een paar natte voeten en het zout dat doorgaans wordt gestrooid om de wegen begaanbaar te houden, kan vlekken geven op uw mooie boots.

Tip 4: natuurlijke droogmethode

Stel dat u toch wordt verrast door regen- of sneeuwbui terwijl u op uw UGG's loopt, trek ze bij binnenkomst direct uit en laat ze rustig opdrogen bij kamertemperatuur. Voor een maximaal resultaat kunt u gebruikmaken van cederhouten spanners in de schoenen. Zet uw UGG's niet bij een kachel of een verwarming in de buurt en stop ook geen kranten in uw schoenen om het droogproces te versnellen. Met kranten loopt u het risico dat de inkt door het stof drukt en dat is niet meer terug te draaien.

Tip 5: reinigingsservice bij Van den Assem

Heel soms helpen zelfs de beste adviezen en goedbedoelde huis,-tuin- en keukentips niet. Gelukkig is er ook voor uw UGG's met een flinke portie viezigheid een oplossing te vinden. Bij Van den Assem bieden wij alle UGG-dragers een extra service. U kunt uw UGG's laten reinigen door onze experts. Na deze speciale reiniging kunt u uw UGG's weer naar hartenlust dragen!

UGG's & kisses

De van oorsprong Australische kustlaars is onder de Californische zon uitgegroeid tot één van de meest geliefde boots ooit. Van popster tot kassajuffrouw tot kleuter; UGG's zijn voor iedereen. En dat vinden wij niet gek. UGG's zijn verkrijgbaar in vele verschillende varianten, kleuren en prints. Ze staan leuk onder diverse outfits en last but definitely not least: ze houden uw voeten heerlijk warm tijdens de donkere dagen. Het lichte gewicht van deze boots geeft u bovendien het gevoel dat u geen schoenen draagt. Dankzij een speciale constructie, een techniek die ook populair is bij hardloopschoenen, voelt de laars vederlicht aan. Kijk, dat is nu een luxelaars naar ons hart. Wij wensen u een hele warme winter met een paar fashionable UGG's aan uw voeten. En u weet het: laat ze lekker warm binnen staan als het regent of sneeuwt, dat klusje mogen de echte sneeuwschoenen opknappen.