Beste Assem-vip

Dames Heren Gallery collection

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Schoenen

Kleding

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Damesschoenen

Herenschoenen

Merken

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Hoe maak je UGG's schoon?

Hoe maak je UGG's schoon?
Zo onderhoud je deze comfortabele schoenen.

Voor de één is het een allround schoen die altijd en overal onder gedragen kan worden; een ander draagt de luxe laars het liefst in en om het huis. Wat beide schoenenliefhebbers met elkaar gemeen hebben, is dat ze dol zijn op hun heerlijke warme, zachte en luxe UGG's. En omdat je je favoriete schoenen graag in goede conditie houdt, lees je hier hoe je jouw warme UGG's het beste kunt onderhouden.

Hoe maak je UGG's schoon?

Short, mini, classic, met knoop, rits of strik, in het roze, paars, grijs, met glans of gewoon in het lichtbruin zonder poespas: UGG's zijn er in vele soorten, kleuren en leuke details, maar bestaan allemaal uit dezelfde basis: kwalitatieve materialen en natuurlijk de herkenbare binnenkant van sheepskin. UGG's worden met de grootste precisie ontworpen en gemaakt. De UGG kent een woelige geschiedenis wat betreft populariteit. Van hit naar niks en weer terug. Knap hoe een merk als UGG zich iedere keer weer op de fashion kaart weet te zetten. Maar dan nu de hamvraag: hoe maak je UGG's schoon? Het is namelijk wel de bedoeling dat je er een heel aantal seizoenen plezier van hebt. Wij komen met raad.

UGG's schoonmaken na sneeuw

Leuk die sneeuw, maar niet voor UGG's. Als je door de sneeuw heb gelopen met je (nieuwe) UGG's, dan is het wijs om ze meteen schoon te maken. Als je dit niet doet, dan veroorzaakt het zout in de sneeuw lelijke kringen op je UGG's. Gebruik een zachte, schone, vochtige doek om je UGG's voorzichtig schoon te vegen of te deppen. Op deze manier voorkom je permanente vlekken en kringen.

UGG's schoonmaken met Zwitsal

Dit is zo'n typische 'uit grootmoeders tijd' tip. Maar oma's hebben meestal gelijk, dus bij deze: de Zwitsal-tip. Als er onverhoopt viezigheid op je UGG's terecht is gekomen, dan kun je een sopje maken van lauw water en een beetje Zwitsal. Pak een schone, zachte en droge doek, dep ermee in het sopje en maak je UGG's voorzichtig schoon. Laat ze drogen aan de lucht -dit duurt wel een nachtje of wat- en als het goed is zijn je UGG's weer zo goed als nieuw.

UGG's schoonmaken met groene zeep

Op dezelfde manier zoals eerder al beschreven bij de Zwitsal-tip, kun je de 'groene zeep' truc toepassen. Dep je droge, zachte en schone doek in een lauwwarm sopje van groene zeep en behandel de vlekken voorzichtig. Natuurlijk laten drogen - niet vlak bij de verwarming, haard of kachel want dat doet het suède en de pasvorm geen goed.

De binnenkant van UGG's schoonmaken

De eerste tip is sokken dragen. Zo voorkom je de meeste viezigheid en nare luchtjes al. Mocht je na een aantal seizoenen of intensief gebruik erachter komen, dat de binnenkant van je UGG's wel een opknapbeurt kan gebruiken dan kun je wat zuiveringszout in je schoenen strooien. Voor een extra geurig effect voeg je wat etherische olie aan het zuiveringszout toe. Laat ook nu de UGG's een nachtje drogen en schud de laarzen de volgende dag leeg.

UGG's sloffen schoonmaken

Je UGG sloffen maak je op dezelfde manier schoon als je UGG laarzen. Maak een lauwwarm sopje met groene zeep of Zwitsal en dep met een droge, schone en zachte doek op de vlekken die op je UGG sloffen zijn verschenen.

Extra tips

  • Maak je schoenen nooit nat-nat tijdens het schoonmaken. Een beetje vochtig is okay. Wanneer je UGG's vochtig zijn geworden van het schoonmaken, stop er dan enkele sokken in zodat de pasvorm intact blijft.
  • Spray je UGG's voordat je ze draagt in met een water- en vuilafstotend onderhoudsmiddel. Herhaal dit regelmatig.
  • Draag je UGG's niet als het regent of sneeuwt buiten.

A shoe is born

De iconische schoen kent een bijzondere geschiedenis die ons terugvoert naar de Australische kust waar een jonge surfer een grote voorliefde had voor sheepskin. Deze surfer met visie was ervan overtuigd, dat de wereld deze liefde op een dag met hem zou delen.

Brian Smith, een jonge surfer uit Australië, vertrok in 1978 met een zak vol sheepskin laarzen richting Californië, Amerika. Daar aangekomen lanceerde hij zijn merk: UGG. Nadat Deckers Outdoor Corporation het schoenenmerk overnam, kwamen er in 1998 twee laarzen, vier pantoffels en een aantal casual schoenen op de markt. De ontspannen levensstijl van Californië had duidelijk invloed op de ontwerpen van UGG. Vanaf het jaar 2000 ontwikkelde het merk zich van laarzen en pantoffels naar stijlvolle items. UGG belandde in het segment van hoogkwalitatieve schoenen en werd gezien als een luxemerk. Modetijdschriften tilden de boots naar een hoger niveau en ook op de catwalk paradeerden topmodellen rond op de warme luxe laarzen. Inmiddels zijn deze heerlijk warme en comfortabele schoenen van schapenvacht niet meer weg te denken uit modeland. De winkels van het schoenenlabel zijn te vinden in de betere winkelgebieden over de hele wereld, waaronder: Soho New York, Covent Garden Londen, Omotesando Hills Japan, Solana Peking China en Le Marais Parijs.

Californische tour

Sinds UGG neerstreek in Californië, zijn de laarzen gebaseerd op de 'Californië-constructie'. Wat dat precies is? Dit is een ontwerp waarmee UGG zo dicht mogelijk bij het 'op-blote-voeten-lopen' gevoel wil komen. Het is een constructie die meestal wordt toegepast op hardloopschoenen. Het gewichtloze en flexibele karakter van de zool ondersteunt de natuurlijke loopbeweging en geeft de drager het gevoel geen schoenen aan te hebben. Een echte UGG-zool bestaat uit een Treadlite by UGG-buitenzool die zestien procent duurzamer is, twintig procent meer grip biedt en een demping geeft die vijfentwintig procent langer aanhoudt, dan de traditionele EVA-buitenzolen. Daarnaast heeft een originele UGG-zool een Imprint van UGG-binnenzool die uit drie verschillende lagen zacht en dempend schuim bestaat. De eerste laag is gemaakt van geheugenschuim, de tussenlaag van PORON-schuim en de onderste laag is van EVA gemaakt en geeft de binnenzool het prettige 'kusseneffect'.

Het grote voordeel van deze binnenzool, is dat deze zich naar je voet vormt en voor een gedegen ondersteuning zorgt de hele dag lang. Eerst worden het leren bovendeel en de binnenzool aan elkaar genaaid, waarna het geheel aan de buitenzool wordt vastgemaakt. Het resultaat daarvan is de lichtste schoen ooit!     

Materialen en vakmanschap

UGG staat voor kwaliteit. Dat de schoenen net zo lekker zitten als sloffen heeft te maken met een aantal zaken.

Hoogwaardige sheep skin

Naast die lichte en flexibele zool maakt UGG gebruik van de beste dubbelzijdige schapenvacht ter wereld. Bij de inkoop van deze kenmerkende hoogwaardige sheepskin streeft het luxemerk naar uniformiteit en een perfecte, fijn generfde structuur. Ook moet de vacht op de wolzijde over het hele stuk gelijkmatig rechtop staan. Om er zeker van te zijn dat alleen de sheepskin van de allerhoogste kwaliteit geselecteerd wordt, ondergaat de schapenvacht op zes verschillende momenten een intensieve controle.

Natuurlijke wol

Een echte UGG wordt gemaakt van hoogwaardige natuurlijke wol: UGGpure. Deze wol moet van nature vocht afvoeren en warmteregulerend werken, zodat u de hele dag aangenaam warme voeten heeft. Een veelgebruikte wolsoort bij UGG is Toscaanse wol. Dit lichte, zachte en soepele wol, komt van een Europees schapenras. UGG kiest specifiek voor dit type wol, omdat het niet alleen heel prettig aanvoelt, het houdt uw voeten zelfs bij extreem koude temperaturen lekker warm.

Kwalitetisstof

De combinatie van zacht katoen met elastisch nylon maakt dat de HyperWeave-stof een ademende én stevige stof is. Deze naadloze enkele laag stof heeft een gewichtloze flexibiliteit en beweegt met de voet mee.

Brandschone UGG's

Een schoen die met zoveel toewijding is gemaakt en die jouw voeten zo heerlijk warm houdt, dag in dag uit; wil je natuurlijk zo lang mogelijk in perfecte staat houden. Omdat UGG's over het algemeen een stoffen bovenlaag hebben, verdienen ze qua onderhoud extra aandacht. Anders dan een leren schoen, zijn er voor UGG's geen standaard schoenpoetsmiddelen die gemakkelijk intrekken. Wat je dan wel kunt doen om je luxelaarzen helemaal in shape te houden? Wij hebben 3 tips voor jou!

Tip 1: voorkomen is beter dan genezen

Inderdaad, ook voor jouww (nieuwe) UGG's geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Wat er niet aan vuil op komt, hoeft er ook niet af. Daarom hanteren we de volgende vuistregel: wanneer je jouw UGG's zeven dagen per week draagt, is het verstandig om de schoenen één keer per week in te spuiten. Wij raden de Collonil Carbon Pro spray aan.

Tip 2: Voorzichtig behandelen 

Een UGG kan best tegen een stootje, maar een flinke poetsbeurt met grove borstel is niet aan deze schoen besteed. Het gevaar is dat de bovenste laag wordt beschadigd. Om dit te voorkomen, gebruik je bij het verwijderen van droog vuil een zachte borstel of een sponsborstel.

Tip 3: reinigingsservice bij Assem

Heel soms helpen zelfs de beste adviezen en goedbedoelde huis,-tuin- en keukentips niet. Gelukkig is er ook voor jouw UGG's met een flinke portie viezigheid een oplossing te vinden. Bij Van den Assem bieden wij alle UGG-dragers een extra service. Je kunt je UGG's laten reinigen door onze experts. Na deze speciale reiniging kun je jouw UGG's weer naar hartenlust dragen!

De van oorsprong Australische kustlaars is onder de Californische zon uitgegroeid tot één van de meest geliefde boots ooit. Van popster tot kassajuffrouw tot kleuter; UGG's zijn voor iedereen. En dat vinden wij niet gek. UGG's zijn verkrijgbaar in vele verschillende varianten, kleuren en prints. Ze staan leuk onder diverse outfits en last but definitely not least: ze houden je voeten heerlijk warm tijdens de donkere dagen. Het lichte gewicht van deze boots geeft je bovendien het gevoel dat je geen schoenen draagt. Dankzij een speciale constructie, een techniek die ook populair is bij hardloopschoenen, voelt de laars vederlicht aan. Kijk, dat is nu een luxelaars naar ons hart. Wij wensen je een hele warme winter met een paar stijlvolle UGG's aan je voeten. En je weet het: laat ze lekker warm binnen staan als het regent of sneeuwt, dat klusje mogen de echte sneeuwschoenen opknappen.

Shop damesschoenen

Shop herenschoenen

Ontdek de nieuwe collectie

Yes, gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand Naar winkelmand

Yes, gelukt!

Ga naar mijn account