Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Welke laarzen passen bij mijn benen?

Bij je geboorte krijg je een rugzak mee aan kenmerken en eigenschappen. Zo heeft de één een gezicht vol sproeten, de ander staalblauwe ogen en een derde een moedervlek op z'n neus. Ondanks dat er op beautygebied veel mogelijk is, hebben we onszelf veelal te accepteren zoals we zijn. Dat neemt niet weg, dat we met behulp van kleding en schoenen de beste versie van onszelf willen presenteren. Dus trek je een getailleerd jasje aan om meer silhouet te creëren en draag je een blouseje met v-hals om je hals te accentueren. En ook met het dragen van laarzen kun je optisch veel voor elkaar krijgen. Misschien ben jij klein(er) van stuk en droom je van lange stelten? Of heb jij die lange stelten en wil je juist iets minder lang lijken? Welke laarzen bij welke benen passen, lees je hier.

Hoge laarzen in het najaar

Met de herfst voor de deur kunnen we ons verheugen op soepele truien, comfortabele skinny's en laarzen. Hoge laarzen welteverstaan. Hoge laarzen mogen niet ontbreken in je schoenenkast om meerdere redenen. Zo houden ze je voeten en onderbenen heerlijk warm, zijn ze te dragen naar verschillende gelegenheden én staan ze super vrouwelijk. Voor bijna iedere vrouw is er een geschikte hoge laars te vinden. Heb je slanke benen? Kies dan voor een nauwaansluitende suède laars. Heb je brede kuiten? Kies dan voor een laars met een extra brede schacht. Hieronder beschrijven we welke laarzen je het beste kunt dragen bij welke type benen.

Lekker lang lijken

Je kent het wel: de buurvrouw heeft prachtige krullen. Zo'n bos waar jij alleen maar van kunt dromen. Wanneer je haar dit vertelt, antwoordt zij dat ze er doodmoe van wordt. Het duurt een eeuwigheid voordat haar haar goed zit en als het dan net naar tevredenheid is gemodelleerd, begint het te regenen...Zij droomt van gemakkelijk stijl haar zonder poespas. Zo is het ook met ons figuur. De kleinere dames onder ons kunnen verlangen naar een paar ellenlange benen. Nu kun je die natuurlijk niet toveren, maar je kunt door middel van de juiste laars optisch wel langer lijken. De volgende modellen en tips geven jouw benen een paar centimeter extra lengte.

Hakken

Deze voel je wellicht wel aankomen: draag hakken. Dankzij hakken krijg je er niet alleen letterlijk een paar centimeter bij, ook je houding verandert wanneer je hakken draagt. Je loopt fier en rechtop dankzij een paar mooie hakken aan je voeten.

Platformzool

Ben je geen hakkenfan, maar wens je wel die paar extra centimeter? Draag dan een schoen met platformzool. Het grote voordeel is dat de zool gelijkmatig verhoogd is, waardoor er geen drukpunten ontstaan. Dat betekent geen pijnlijke voeten, maar wel extra lengte.

Matching kleur

Draag een broek in dezelfde kleur als je laarzen. Een zwarte skinny met zwarte laarzen zorgt voor een langer effect. In de zomer is het dan mooi om een paar nudekleurige schoenen te dragen in combinatie met blote benen. Puntige neus -Een hoge laars met een spitse/puntige neus doet optisch ook wat voor je lengte. Een puntige neus zorgt voor een slanke schoen en dus voor een slanker silhouet.

Enkellaarsje

Ook enkellaarsjes kunnen veel doen voor je lengte. Zeker in combinatie met een high-wasted broek waarbij je een stukje been laat zien.

Voor hoger dan achter

Kies laarzen die niet recht zijn aan de bovenkant, maar die bijvoorbeeld voor wat hoger zijn dan achter.

Net onder de knie

Om optisch langer te lijken kies je voor lange, slanke laarzen die tot hoog onder de knie komen. Het met een hak of sleehak.

Overkneelaars

Een laatste goede tip: overknee laarzen geven je beenlengte een echte boost. Vooral wanneer je overknees dezelfde kleur hebben als je broek of panty.

Paar centimeter eraf

Met de titel: 'Langste volk ter wereld' op zak zijn er nogal wat lange dames in Nederland. Hoewel veel andere (kleinere) dames extra lengte juist waarderen, benadrukken sommige langbenige dames hun lengte liever niet specifiek. Wat je kunt doen om je lengte niet te onderstrepen, lees je hier.

Kleur en print

Riepen we daarnet dat alles in dezelfde kleur je lengte accentueert, dan is het logisch dat je als langbenige juist de kleur en de print opzoekt. Combineer die lichte skinny vooral met een snake print laars, rood enkellaarsje of welke andere print of kleur je ook mooi vindt. Zo'n kleurrijke schoen is een goede bliksemafleider en leidt de aandacht af van je lengte.

Catchy details

Ben je niet per se dol op kleuren en prints, probeer dan een schoen te vinden met opvallende details. Met franjes, riempjes, gespen en dergelijke bereik je hetzelfde effect als met kleuren en prints. De schoen werkt als bliksemafleider én maakt van je schoen een echte eyecatcher.

Ronde neus

Waar schoenen met een puntige neus je benen optisch langer doen laten lijken, bereiken schoenen met bolle en ronde neuzen het tegenovergestelde effect. Laat de schoenen met spitse neus dus voor wat ze zijn en richt je pijlen op de exemplaren die ronder van vorm zijn.

Liever geen hak

Misschien overbodig om te zeggen, maar hakken draag je als langbenige die optisch kleiner wil lijken dus liever niet. Kies eerder voor een lage hak, kittenheel of loafer of ballerina.

Mag het ietsje minder lijken?

De meeste vrouwenlichamen hebben ronde vormen. Heupen, borsten en billen horen bij een vrouwenlijf. De een voelt zich daar super comfortabel bij, terwijl het wat de ander betreft wel een onsje minder mag zijn. Zonder je nu direct aan allerlei strakke dieet- en sportregimes te wijden, kun je ook een van onderstaande trucjes toepassen.

Hakken

Hakken dragen staat gelijk aan slanker ogen. De benen krijgen een optische verlenging, dus je benen lijken ook direct een stuk slanker.

Onder de kuit

Kies voor een laars die net boven de kuit eindigt.

Grove zool

Of kies voor een laars met een grove (platform)zool. Dit type schoen leidt ook heel gemakkelijk de aandacht af van je (boven)benen.

Overknee

De overkneelaars is de perfecte slankmaker. Zorg ervoor dat de laars goed aansluit, maar niet te strak zit. Het grootste effect bereik je wanneer de laars dezelfde kleur heeft als je broek.

Mag het ietsje meer lijken?

Sommige dames willen juist iets voller lijken dan iets slanker. Heel slank zijn wordt vaak gezien als het ideaalbeeld, maar niet iedereen die gezegend is met lange slanke benen is hier altijd content mee. Om je benen iets meer body te geven, hebben we aantal tips.

Kleur, print en franjes

Kies laarzen die eruit springen qua kleur, print of versieringen. Deze details verbreden de laarzen en hierdoor lijken je kuiten voller.

Bontje 

Laarzen gemaakt van materiaal met veel volume, zoals een bontkraagje, geven je kuiten ook een voller aanzicht. En het is heerlijk warm, zo'n bontkraag.

Gemodelleerde laarzen

Gemodelleerde laarzen -smal bij de enkels en taps toelopend richting kuit- zijn zeer geschikt voor dames met lange en smalle benen. Deze wekken de illusie van vollere kuiten.

Juiste hoogte

Probeer voor laarzen te kiezen die eindigen op het dikste deel van de kuit.

Smalle enkellaars

Ga voor een smalle enkellaars in plaats van een rechte en wijduitstaande enkellaars. Met rechte en wijduitstaande enkellaarzen lijken je benen nog smaller en je voeten onbedoeld groter.

Met deze outfit tips haal je het beste uit jezelf

Er is een aantal fashion vuistregels die je helpen bij het onderstrepen van je pluspunten. Hieronder vind je enkele van die regels. Maar onthoud dat je op je mooist bent wanneer je straalt vanbinnenuit. Een goede outfit doet de rest.

  • Draag je laarzen met een panty, legging of broek in dezelfde kleur zodat je benen langer en slanker lijken.
  • Kies voor een high-waisted broek of een skinny jeans om langer te lijken. Dit geldt ook voor de verticale streep en A-lijn rok.
  • Wil je slankere benen zonder naar de sportschool te gaan? Draag een jurk of rok net boven de knie en draag daaronder een donkere dunne panty.
  • Wil je je lengte juist niet accentueren? Kies dan voor laagjes kleding over elkaar, horizontale lijnen en lage broeken. Onderkleding in een felle kleur of print breekt je lengte ook enigszins.
  • Vollere kuiten krijg je ook door het dragen van een dikke maillot of panty.

Welke laarzen passen bij mijn benen? Nu weet je het!

Niemand is perfect en de meesten van ons hebben wel wat verbeterpunten te noemen wanneer ze zichzelf omschrijven. Gelukkig is het gros over het algemeen heel tevreden met zichzelf en dat is fijn. Neemt niet weg dat je hier en daar wat wilt finetunen of upgraden. Dus wil je langer en slanker lijken? Dan weet je dat je voor hakken kunt kiezen met bijvoorbeeld een puntige neus. Wil je je lengte juist wat downsizen, dan kies je voor kleuren, prints en versieringen. Heb je volle kuiten? Kies voor een overknee of een laars met plateauzool. Kunnen jouw kuiten juist wel wat volume gebruiken? Dan is een bontkraag, smalle enkellaars of een gemodelleerde laars een goede optie. Met deze tips straal jij zowel vanbuiten als vanbinnen.