Skip to content
Ga terug

Sneakers combineren met kleding voor een casual, semi-chique of zakelijke look

Comfortabele schoenen die zowel in combinatie met een casual, als een nette of zakelijke outfit gedragen kunnen worden. Dat is hoe we sneakers het best kunnen omschrijven. Maar hoe kun je sneakers dan het best met kleding combineren? Hoewel dit jaren geleden nog een gemakkelijke opgave was en men alleen sneakers droeg in combinatie met een casual outfit, laten de trends nu zien dat sneakers ook onder zakelijke en nette kleding gedragen kunnen worden. Maar hoe? In dit artikel laten we je dat precies zien. Dit doen we door in de eerste plaats een aantal opvallende trends voor sneakers uit te lichten en vervolgens enkele inspirerende looks met verschillende herensneakers aan je te laten zien.  

De opvallende trends voor sneakers 

In de wereld van de sneakers zijn verschillende bijzondere trends te herkennen. Zo zul je de volgende typen sneakers dit seizoen ongetwijfeld terugzien in de schappen. Natuurlijk worden de bestaande trends ook veelvuldig met elkaar gecombineerd. 

null

Witte sneakers

Shop witte sneakers
null

Sneakers met dikke zolen

Sneakers met dikke zolen

Item 1 of 4
null

Nette schoenen in casual variant

null

Sneakers met een grof profiel in de loopzool

Sneakers combineren met kleding: hoe doe je dat nu eigenlijk?

Soms is het lastig om te bepalen hoe je sneakers precies kunt combineren met kleding. Draag je bij een casual outfit bijvoorbeeld andere sneakers dan bij een zakelijke of nette outfit? En kan het wat jou betreft überhaupt wel om sneakers te dragen in combinatie met nette of semi-chique kleding?

Om je te inspireren in de mogelijkheden om sneakers met kleding te combineren, presenteren we hieronder een aantal uiteenlopende outfits waarbij steeds andere sneakers gecombineerd worden met kleding. De outfits variëren van casual tot net, waardoor je een duidelijk en overzichtelijk plaatje krijgt van de mogelijkheden.

Outfit 1: één broek, twee paar sneakers

We beginnen direct met twee looks in één. Bovenstaande foto's laten zien dat je een nette, geruite broek goed kunt combineren met diverse sneakers.

Links zie je een grove sneaker, geheel uitgevoerd in wit, met een dikke, chunky zool. De bergsluitingen geven de schoen daarbij een extra stoere uitstraling. Met deze herensneakers breng je jouw outfit goed in balans. Zou je deze broek met nette gesp- of veterschoenen dragen, dan creëer je direct een strakkere, formele look. Bij deze foto zie je dat een nette broek ook zeker gecombineerd mag worden met een opvallende tegenhanger. 

De tweede outfit laat zien dat ook sneakers met kleurrijke details niet misstaan onder deze pantalon. We adviseren je de bovenkant van jouw outfit verder rustig te houden, zodat de schoenen echt de aandacht trekken. 

Welke look kies jij? Links of rechts? 

Outfit 2: de strijd tussen licht en donker

Grijze schoenen combineren lastig? Zeker niet! Bij deze tweede outfit is voor tegenstrijdigheid gekozen: een donkere pantalon, een wit overhemd, een crèmekleurige colbert en daaronder zilverkleurige/grijze metallic sneakers. Door deze rustige, maar duidelijke contrasten, vallen de glimmende sneakers extra in het oog. De bijpassende riem doet hier nog een extra schepje bovenop.  

De gehele outfit oogt casual. Dankzij de colbert en de stijl van de pantalon krijgt de outfit een vleugje netheid mee. Hierdoor kun je deze outfit prima dragen naar een zakelijke afspaak. Ook als je met vrienden op stap gaat of als je samen met jouw partner gaat dineren, kom je in deze outfit goed voor de dag.

Zoals eerder beschreven, zijn sneakers met een grof profiel in de loopzool een van de trends in herensneakers. Bij deze sneakers valt die zool nog eens extra op, door zowel wit als zwart in de zool te gebruiken. Met deze nette mannensneakers creëer je een semi-chique look, stoer én stijlvol tegelijk! 

Outfit 3: een neutrale, stoere look

Sneakers combineren met kleding kan uiteraard ook met meer kleur. Dat bewijst deze outfit wel. Met de kaki-kleurige pantalon in combinatie met de blauwe sneakers en het overhemd in jeanskleur, creëer je een totaal andere look.

Bij zo'n outfit kun je ervoor kiezen om er nog een dunne trui overheen te dragen, zoals bovenstaande trui in het grijs. Probeer eens te variëren met verschillende lagen. Zo creëer je voor diverse gelegenheden met dezelfde basisitems toch diverse looks! 

Deze outfit is zeer geschikt voor een informele lunch of een gezellige borrel in het weekend. 

Outfit 4: de kracht van een nette spijkerbroek

Als je denkt aan sneakers combineren met kleding, dan heb je waarschijnlijk snel een casual spijkerbroek in je hoofd. Maar had je daarbij ook de combinatie met een net wit overhemd en een stoer jack, zoals je op bovenstaande foto ziet, in gedachten? Door de combinatie van een casual jeans en de verschillende lagen bovenkleding ontstaat een comfortabele look, perfect voor de (doorgaans meer casual) Friday of het weekend. 

Outfit 5: zakelijk met een grote casual twist

Nette kleding combineren met sneakers zorgt er al gauw voor dat je outfit wat wordt afgezwakt in netheid en een meer casual uitstraling krijgt. Hoe dit tot stand wordt gebracht, is goed te zien bij de volgende outfit. Een net overhemd, een nette pantalon en een nette colbert zorgen door de manier van dragen en door de manier waarop ze worden gecombineerd met de sneakers toch voor een casual outfit. Het suède materiaal van de schoenen geeft de outfit een zachtere uitstraling. Ook de kleur draagt daar aan bij. De kleur van het overhemd afstemmen op de kleur van de schoenen maakt de outfit tot een mooi en stijlvol geheel. 

Deze outfit is bijvoorbeeld erg geschikt als je een zondagse wandeling gaat maken met je partner. Ook als je koffie gaat drinken bij je ouders of schoonouders kun je prima een soortgelijke outfit dragen. Je wil wel goed gekleed gaan, maar je voelt niet de druk om je extra op te doffen.

Outfit 6: van top tot teen zomers

Een van de trends op het gebied van herenschoenen zijn witte sneakers. Je kunt hiermee het contrast opzoeken met donkere kleuren, maar je kunt de rustige kleur ook doortrekken naar de rest van jouw kleding. Met bovenstaande outfit creëer je direct een frisse look. In combinatie met de crèmekleurige broek en lichte bovenkleding zorg je met deze outfit voor een rustige, neutrale uitstraling. Door de broek een klein beetje op te rollen, zorg je voor een extra zomers effect. 

De casual outfit die hier gecreëerd is, is perfect als je bent uitgenodigd voor een zomers feest zoals een barbecue. Ook tijdens een verjaardag sla je met deze outfit de juiste toon aan. Mocht het 's avonds nu wat frisser zijn, dan draag je een dunne trui over jouw overhemd of combineer je de look met een lange jas in een mooie aardetint. 

In de meeste schoenencollecties van dit seizoen zijn verschillende witte sneakers opgenomen. En wit wil je natuurlijk wit houden. Dat garandeert jou er immers van dat je jezelf altijd stijlvol kunt presenteren. Onze collega's in de winkels adviseren je graag hierin! 

Creëer jouw eigen stijl met sneakers 

Sneakers combineren met kleding kent eigenlijk geen goed of fout. Er zijn geen regels over wat wel en wat niet mag. Je bent dan ook vrij om jouw eigen stijl en jouw eigen keuzes te maken en jouw sneakers te combineren op welke manier jij maar wilt. Zelfs als dit betekent dat je jouw sneakers draagt onder een chic pak zal niemand je tegenwoordig nog raar aankijken.