Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Modetips voor lange vrouwen: stap voor stap naar de perfecte outfit

Voordat we onze modetips voor lange vrouwen met je delen, stellen we je graag de volgende vraag: verberg jij je lengte liever of accentueert je deze juist graag? Niet iedere lezeres van dit artikel zal deze vraag beantwoorden zoals jij. Waar de ene vrouw haar lengte omarmt en deze wil laten zien, vindt de ander het in sommige situaties fijn om haar lengte iets te verbloemen. Hierdoor ontstaan er twee verschillende mogelijkheden wat betreft het geven van modetips. Aan de ene kant zullen we je tips geven over hoe je jouw prachtige lengte omarmt en accentueert. Aan de andere kant laten we je zien hoe je door bepaalde keuzes te maken, juist iets minder lang oogt. Lees verder en ontdek welke tips bij jou passen. Stap voor stap geven we voor beide mogelijkheden tips voor een complete outfit.  

Modetips voor lange vrouwen

Voor de verschillende modetips voor lange vrouwen zullen we je outfit opsplitsen in verschillende categorieën. Per stap laten we je zien hoe je jouw lengte accentueert of jezelf optisch juist iets kleiner kunt laten lijken. Belangrijk hierbij zijn de lijnen van je lichaam. Wanneer je jouw lengte wilt omarmen en met trots jouw lijnen wilt laten zien, kun je het best de verticale lijnen benadrukken. Vind je het echter fijner om iets kleiner te lijken, dan is het goed deze lange verticale lijnen te doorbreken. Dit doe je door in je outfit gebruik te maken van horizontale lijnen. We zullen beginnen bij het kleden van je bovenlichaam, gevolgd door je onderlichaam, je schoenkeuze en tot slot het toevoegen van accessoires.

Modetips voor lange vrouwen: je bovenlichaam kleden

Voor je bovenlichaam is het in beide gevallen aan te raden om rekening te houden met de lengte van je tops. Te korte tops kunnen het gevoel geven dat de kleding die je draagt niet goed past. Let er dus op dat je kiest voor extra lange tops. Deze langere tops zijn tegenwoordig alom vertegenwoordigd in het modebeeld. Zie het vooral als een mooie uitdaging de tops met de juiste lengte uit het rek te pakken.

Je lengte omarmen

Wil je je lengte omarmen, dan zijn de keuzes wat betreft het kleden van je bovenlichaam eindeloos. Zo kun je zowel voor strakke als voor wijdere tops kiezen. Wel wordt bij het dragen van strakkere tops de lengte van je torso iets meer benadrukt dan wanneer je voor wijdere tops kiest. Ditzelfde geldt voor het wel of niet dragen van tops met een print. Effen tops verlengen het lichaam, waar tops met een print het optisch verkleinen. De keuzes zijn eindeloos, maar als lange vrouw kun je nog weleens tegen een probleem aanlopen: de lengte van de mouwen. De lange mouwen van shirts, blouses en vesten zijn in sommige gevallen nét te kort.

In dit geval bieden tops met driekwartmouwen een uitkomst. Doordat de mouwen driekwart zijn, valt het minder op wanneer deze bij jou iets korter zijn dan bij een ander. Ook het opstropen van je mouwen, indien mogelijk en gepast, is een mogelijkheid om de iets te korte mouw te verbloemen. Zo kun je met verve de verschillende tops dragen!

Je lengte optisch verkleinen

Wanneer je je lengte omarmt, zijn er weinig tops die je niet kunt dragen. Wanneer je je lengte echter optisch wilt verkleinen, zijn er een aantal tips die je hierbij helpen. Zoals hierboven al kort beschreven, accentueren strakke tops de lengte van je torso. Door tops te dragen die iets wijder vallen, verminder je de nadruk op je torso. Ook het dragen van prints leidt af van je lengte en laat je hierdoor kleiner lijken.

Een goede print om te dragen als lange vrouw is de horizontale streep. Horizontale lijnen breken je lange verticale lijnen, hierdoor lijk je kleiner dan je in werkelijkheid bent. Daarnaast lijk je langer wanneer je tops draagt die qua lengte net, of net niet, passen. Om kleiner te lijken, kun je kiezen voor het lange vest. Lange vesten komen qua pasvorm tot halverwege het bovenbeen. Bij jou zullen deze vesten iets korter uitvallen, maar zijn ze wel lang genoeg om comfortabel te dragen.

Een leuke toevoeging bij een lang vest, is het dragen van een riem om je vest ter hoogte van je taille. Met deze riem voeg je een horizontale lijn toe die je lengte breekt. Ook over blouses en jurken is het dragen van een riem een leuke en slimme optie.

Modetips voor lange vrouwen: je onderlichaam kleden

Het vinden van de juiste broeken en rokken kan nog weleens een uitdaging zijn voor de langere vrouw. Het is belangrijk om goed op de lengtematen te letten. In onderstaande tips laten we je zien hoe je jouw keuze voor broeken en rokken het beste aanpakt.

Je lengte omarmen

De modetips voor lange vrouwen die graag hun lengte omarmen, zijn voor het kleden van je onderlichaam vooral gericht op accentueren van de benen. Je lange benen zijn dat waar menig kleinere vrouw jaloers op is, dus waarom zou je deze niet laten zien?

Je kunt de lange lijn van je benen mooi accentueren door het dragen van skinny jeans. Deze broeken zijn over het algemeen net iets langer, waardoor ze je qua lengte goed zullen passen. Mochten ze toch iets te kort zijn, sla dan de onderkant van de broek om. Om je benen nog meer lengte te geven, kun je kiezen voor een broek met een hoge taille. Draag je graag jurken en rokken, dan zijn de maxi-jurken en -rokken de beste keus. Deze jurken en rokken zijn, de naam zegt het al, extra lang. De lengte van de jurk en rok zullen je lengte op de juiste manier accentueren.

 

Je lengte optisch verkleinen

Om je lengte te omarmen en accentueren kun je dus mooie skinny jeans dragen met een hoge taille. Wanneer je jouw lengte optisch wilt verkleinen, kun je echter beter het tegenovergestelde dragen. Zo zorgt een lage taille ervoor dat het lijkt alsof je benen wat lager beginnen en accentueert een wijdere broek minder de lengte van je benen. Daarnaast kun je kiezen voor broeken met prints, schuine stiksels of extra zakken. Deze extra's laten de broek meer opvallen en verleggen zodoende de aandacht van je lange benen naar de broek zelf.

Draag je toch graag skinny jeans, sla dan de onderkant van de broek om. De omslag voegt een extra horizontale lijn toe die de verticale lijn van je voeten naar je benen breekt. Hierdoor ogen je benen korter dan ze in werkelijkheid zijn. Ook het dragen van schoenen en tops in een contrasterende kleur ten opzichte van de broek, zorgt ervoor dat je outfit breekpunten heeft en je optisch kleiner lijkt. Dit wordt ook wel color blocking genoemd.

Modetips voor lange vrouwen: je schoenkeuze

Je kunt als lange vrouw dezelfde schoenen dragen als iedere andere vrouw. Wel kunnen we je hier verschillende tips geven wat betreft het dragen van schoenen om je lengte te accentueren of juist te camoufleren. Langere vrouwen hebben vaak een grotere schoenmaat dan de gemiddelde vrouw. Je voeten zijn mooi in verhouding met je lichaam, maar het kan soms lastig zijn mooie schoenen te vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende schoenmerken met prachtige vrouwelijke schoenen én hakken, die zich richten op de grotere maat.

null

Je lengte omarmen

In deze modetips voor lange vrouwen willen we je laten zien dat je je als lange vrouw prima kunt kleden naar de mode van vandaag de dag. Het is aan jou wat je met je kleding wil bereiken en overbrengen. Wanneer je je lengte wil omarmen en met trots wil dragen, dan kun je qua schoenen alle kanten op. Zo is het idee dat lange vrouwen geen hakken kunnen dragen iets wat je snel moet vergeten.

Het dragen van hakken als lange vrouw kan juist heel goed! Hakken zorgen voor een mooie, zelfverzekerde houding en kunnen een vrouw laten stralen. Daarnaast laten hakken je voeten optisch kleiner lijken. Mocht je je lengte extra willen accentueren, dan kun je ervoor kiezen schoenen te dragen in dezelfde kleur als je broek. Hierdoor worden je verticale lijnen benadrukt en je benen verlengd.

Shop hier alle enkellaarsjes
null

Je lengte optisch verkleinen

Leg je liever niet de nadruk op je lengte, dan kun je goed gebruikmaken van je schoenkeuze. Zo kunnen schoenen helpen om de aandacht van je lange benen af te leiden. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke en opvallende schoenen met een (dieren)print of schoenen met veters. Wanneer er 'iets' gebeurt op je schoenen zal de aandacht hiernaar toegaan in plaats van naar je benen. Het dragen van hakken helpt niet direct bij het optisch verkleinen, maar het dragen van erg platte schoenen kan je lengte juist weer accentueren. Vermijd om die reden liever platte schoenen zoals ballerina's en kies voor bijvoorbeeld sneakers met een wat dikkere zool.

Bekijk alle damessneakers
null

Modetips voor lange vrouwen: accessoires

Je hebt een leuke top, mooie broek en opvallende schoenen. Of je nu je lengte wil omarmen of juist wil verbloemen, het toevoegen van accessoires is voor beide doelen hetzelfde. Dankzij je lengte kun je meer en grotere sieraden dragen dan vrouwen die wat kleiner zijn. Zo staan grote kettingen, armbanden en ringen jou goed. Wij adviseren je wel om niet al je sieraden groot en opvallend te dragen.

Kies je bijvoorbeeld voor een opvallende ketting? Houd dan je overige sieraden wat rustiger. Dit voorkomt overdaad en vestigt de aandacht daar waar je hem graag hebt: bij je mooie ketting. Ook qua tassen en riemen is het mooi om voor groot en opvallend te kiezen. Shopperbags zijn een leuke toevoeging aan zowel formele en informele outfits.

Bekijk onze collectie tassen

De modetips samengevat

Bovenstaande modetips geven je een idee hoe je je kunt kleden wanneer je jouw lengte wil accentueren of juist de aandacht ervan af wil leiden. Het belangrijkste verschil tussen beide doelen, is het gebruik van horizontale lijnen. Door je lengte wil je horizontale lijnen toevoegen wanneer je kleiner wil lijken. Deze lijnen breken namelijk de lange verticale lijnen van je lichaamsvorm. Wil je juist je lengte mooi uit de verf laten komen? Vermijd dan horizontale lijnen en accentueer juist de verticale lijnen. We hopen je voldoende tips en ideeën te hebben gegeven zodat jij jezelf precies zo kunt kleden als jij dat wilt. Het gaat er immers om dat jij je lekker voelt in jouw kleding!

Ken jij een lange vrouw die iets aan deze tips kan hebben?

Deel dit artikel dan via je socials en geef de tips door!