Skip to content
Ga terug

Zo draag je gouden laarsjes

Ze zijn fantastisch tijdens de feestdagen, maar ook de rest van het jaar zijn gouden laarzen dé trend. Van gouden enkellaarsjes tot gouden hoge laarzen of gouden boots, het is op laarzenvlak alles goud wat er blinkt. En dat is logisch, want deze blikvangers met hun warme uitstraling geven iedere outfit een vleugje ‘feest’. Bovendien passen gouden laarsjes bij de meest uiteenlopende kledingcombinaties. Ben jij benieuwd hoe je ook buiten de feestdagen om maximaal geniet van jouw gouden laarzen? Wij zetten de mooiste gouden laarzen én looks met gouden laarsjes voor je op een rij!

Wij zijn dol op gouden laarzen. Geen schoenen zijn namelijk zo feestelijk en tegelijkertijd zo breed draagbaar als gouden laarsjes. In dit artikel lees je daarom meer over:

  • Gouden laarzen van dit moment
  • Gouden boots
  • Gouden laarzen combineren
  • Hoe onderhoud je gouden laarzen?

Neem jij liever meteen een kijkje in ons complete aanbod gouden laarzen voor dames?

Gouden laarzen van dit moment

Gouden laarsjes vormen al langer een gestaag groeiende trend en hebben inmiddels ook buiten de traditionele feestmaand een vaste positie in de schoenenkast veroverd. Dit is niet zo gek, want hoe mooi gouden pumps -in de feestmaand- of gouden sandalen -in de zomer- ook zijn, gouden laarsjes lenen zich nóg beter voor een look die je het hele jaar door kan dragen. Zo staan je gouden laarsjes net zo mooi onder een kort zomerjurkje als onder een winterse pantalon. Als we kijken naar het type gouden laarzen dat we op dit moment vooral voorbij zien komen, dan zijn dit met name de gouden enkellaarsjes met blokhak en de gouden western laarzen. Leuke nieuwkomers zijn de gouden boots.

null

Gouden enkellaarsjes met blokhak

Er zijn gouden laarzen in allerlei verschillende uitvoeringen te vinden, maar ga je het liefst voor een tijdloos model? Dan zijn gouden enkellaarsjes met blokhak de schoenen voor jou. Een mooi voorbeeld van dit type gouden laarsjes, zijn deze gouden enkellaarsjes van Lina Locchi. Deze prachtige gouden leren laarsjes met de spitse neus en gouden blokhak zijn niet alleen geweldige blikvangers onder een feestelijke jurk, maar weten ook een eenvoudige dagelijkse outfit net wat meer sjeu te geven. Boven loopt de 6 centimeter hoge blokhak heel prettig. Deze gouden laarsjes staan dan ook voor de welbekende uitdrukking: ‘wie mooi wil zijn, gaat voor de blokhak’. Het leuke van deze tijdloze gouden laarzen, is dat het model zowel modern als een tikje retro aandoet. Bovendien passen deze gouden enkellaarsjes zowel bij de flared als skinny trend qua wijdte van de broekspijpen.

Gouden western laarzen

Een ander type laars dat in gouden uitvoering helemaal tot zijn recht komt, is de western laars. Hierbij zien we gouden western laarzen in enkelhoge en hoge uitvoeringen voorbijkomen. Gouden western laarzen zijn echt allround te dragen en geven niet alleen je little black dress tijdens de feestdagen extra pit, maar stralen in de zomermaanden net zo goed onder je festival-outfit. Jihaaa, deze gouden parels bezorgen je spontaan een aanval van goudkoorts.

null

Gouden boots

Leuke nieuwkomers binnen de gouden laarzen, zijn de gouden winterboots voor dames. Met deze gouden warmhouders weet je je zelfs onder de meest winterse omstandigheden verzekerd van een stijlvolle look. Draag je gouden boots onder een verder volledig donkere outfit om ze nog mooier te doen uitkomen. Ook leuk zijn gouden boots onder een verder volledig lichte outfit. Juist door te kiezen voor één kleurtoon, krijgen je gouden laarzen het podium dat ze verdienen.

null

Gouden laarzen combineren

Gouden accenten zijn dit seizoen een echte interieur- en modetrend. We zien gouden details terug in onze woonkamers in de vorm van behang met gouden details, stoelen uitgevoerd in goudkleurig velours, gouden accessoires en spiegels met gouden randen. Maar ook in het modebeeld speelt de kleur goud de boventoon. Zo komt de kleur goud terug in belangrijke accessoires, zoals tassen en schoenen. Hierbij geven gouden laarsjes je outfit een gouden randje. En daarbij is de keuze reuze, want of je nu gaat voor goud onder zwart of wil knallen met kleur: gouden laarsjes maken van iedere outfit een heus fashion statement. Heb je behoefte aan wat inspiratie als het gaat om hoe je je gouden laarzen combineert? Met deze gouden tips maak je voor iedere gelegenheid een mooie match tussen kleding en je gouden laarsjes!

1. Gouden laarzen en jeans

Het leuke van gouden laarzen, is dat ze iedere outfit een lift geven; ook je dagelijkse outfit. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van zwarte of donkerblauwe jeans met daarboven een witte top of blouse met ruches en pofmouwen. Deze nonchalante look leent zich net zo goed voor een dag op kantoor, als voor een middag uit met vriendinnen.

2. Gouden laarzen onder een pak

Het velours damespak maakt ook dit jaar vast onderdeel uit van de garderobe. Nu heeft een velours pak in een mooie donkerblauwe, groene, oudroze of bordeauxrode kleur niet veel meer nodig. Maar wil je extra uitpakken, dan doet een paar gouden enkellaarsjes wonderen. Zo versterk je de warme uitstraling van het velours met de warmte van het gouden metallic. Een combinatie die zelfs de strengste winter opwarmt!

null

3. Gouden laarsjes en zwart

Goud en zwart zijn niet voor niets een vast duo. Of je nu kiest voor een korte zwarte jurk, zwarte maxi-rok of zwarte pantalon: een paar gouden laarsjes eronder, is altijd een goed idee. Ga je voor een volledig zwarte outfit, dan komen je gouden laarsjes nog mooier tot hun recht in combinatie met een of twee goedgekozen gouden accenten. Denk bijvoorbeeld aan een gouden gesp of gouden oorbellen.

4. Goud met beige, nude en cognac

Net zoals zwart en goud een fijne combinatie zijn, matcht goud ook prachtig met de warme beige-, nude- en cognactinten die dit seizoen mede het modebeeld bepalen. Combineer je gouden laarsjes bijvoorbeeld met een volledig beige wollen outfit. Draag hierover een lange wollen jas in een lichtblauw, groen of roze. Nu nog een bijpassende wollen muts en sjaal en je bent helemaal gekleed op een dagje struinen door de stad.

5. Goud en kleur

Net als de kleuren zwart, wit en dierenprint, kun je goud zien als een basiskleur; hij past bij iedere willekeurige andere kleur. Ben jij een kleurrijk type? Pak dan uit met en colour block-outfit en combineer je gouden laarsjes onder een kobaltblauwe pantalon met felrode top. Of ga voor een oudroze blouse en een groen pak. Stijl het geheel af met een paar gouden oorbellen en rode lippenstift en hallo avond uit!

6. Prints: more is more

Net zoals goud en kleur, denken veel mensen dat goud en prints al snel te veel van het goede wordt. Toch is niet minder waar; je kunt je gouden laarsjes prima onder een outfit met print dragen. De kunst hierbij is het doseren. Zo combineer je je blouse met print bijvoorbeeld met een zwarte broek en jasje. Vervolgens draag daaronder je gouden laarsjes. Ook mooi: een midi-rok in warme print met daarboven een rustige top en eronder je gouden blikvangers als kers op de taart.

null

Hoe onderhoud je gouden laarzen?

Gouden laarzen zijn vaak leren laarzen die voorzien zijn van een gouden metallic toplaag. Een belangrijke manier om deze metallic laag mooi te houden, is door je gouden laarsjes regelmatig in te spuiten met een speciale onderhoudsspray voor metallic schoenen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de metallic spray van Collonil. Door je schoenen regelmatig in te spuiten, kan vuil zich niet aan de schoen hechten. Zo houd je je gouden schoenen langer stralend. Verder is het slim om wanneer er toch vuil op je gouden laarzen komt, dit weg te poetsen met een zachte doek. Op deze manier voorkom je dat je in een iets te enthousiaste schoonmaakbui het goud van je schoenen poetst. Wil je meer tips over het onderhoud van gouden laarzen? Lees dan dit artikel over het onderhoud van metallic schoenen.

Bekijk hier onderhoudsproducten van Collonil

Gouden laarzen: een gouden keuze voor je garderobe

Zoals je ziet, zijn gouden laarzen een van dé musthave schoenen voor in je schoenenkast. En niet alleen omdat ze de perfecte schoenen voor onder je feestelijke outfit zijn, maar vooral omdat ze iedere gewone, dagelijkse outfit extra laten stralen. Daar word je het hele jaar door blij van! Dit seizoen zien we vooral gouden enkellaarsjes, gouden western laarzen en gouden boots voorbijkomen. Je gouden laarzen combineren is bovendien heel eenvoudig, want de trendkleuren beige, nude en cognac passen perfect bij de warme uitstraling van gouden laarzen. Uiteraard blijft ook de klassieke combinatie van gouden laarzen met een zwarte jurk, een goede keuze. Maak wanneer je kiest voor gouden laarsjes onder je outfit, je look compleet door te kiezen voor een bijpassend gouden accessoire. En laat je kleurrijke persoonlijkheid gerust spreken door te kiezen voor de combinatie van felle kleuren of bonte prints met daaronder je gouden laarzen. Zoals je ziet, is er voor iedere kledingstijl een gouden match te maken. Maar wat als gouden laarzen nou net niet helemaal je ding zijn? Kijk dan gerust bij de rest van ons complete aanbod damesschoenen. Of ga voor gouden pumps of gouden sandalen.

Weet jij al welke gouden schoenen jouw schoenenkast compleet maken?