TERUG

Schoenenkennisbank

Uw slippers schoonmaken: omdat we er in de zomer allemaal fris en fruitig bij willen lopen

Geschreven door Inge Cruijsen

Het is zomer en dat betekent dat u uw slippers waarschijnlijk veelvuldig draagt. Maar iets wat vaak wordt gedragen, heeft ook te lijden. En ook slippers kunnen minder plezierig gaan ruiken op den duur.  De rest van de zomer op vieze slippers doorbrengen, is waarschijnlijk niet wat u wilt en daarom is het verstandig om uw slippers voordat u ze weer aantrekt goed schoon te maken. Zo kunt u de rest van de zomer op frisse en fruitige slippers doorbrengen! Maar slippers schoonmaken? Welke methoden zijn daarvoor? In dit artikel behandelen we verschillende manieren van slippers schoonmaken. Lees dus snel verder en ontdek welke methode het best past bij uw slippers. Zo houdt niets u meer tegen om de rest van de zomer maximaal te genieten van uw zomerse schatjes!

12x uw slippers schoonmaken voor een fris begin van de zomer

Zomerse slippers

Slippers schoonmaken kan op verschillende manieren. Welke manier het meest geschikt is voor uw slippers is afhankelijk van het materiaal waarvan uw slippers gemaakt zijn en het type vuil. We behandelen hieronder wat u kunt doen bij leren slipperssuède slippers en kunststof slippers en ook bespreken we hoe u stinkende slippers weer geurvrij krijgt!

1. Leren slippers schoonmaken met een zachte borstel

Leren slippers met zachte borstel

Zit er een vlek op uw leren slippers, dan kunt u deze het best schoonmaken met een zachte borstel. Zeker als het om droog vuil gaat, is het vuil met deze methode eenvoudig te verwijderen. Uw leren slippers schoonmaken met een zachte borstel doet u simpelweg door voorzichtig met de borstel over de vlek te poetsen. Eventueel kunt u overmatig vuil eerst met uw hand wegvegen om vervolgens ook de laatste restjes met de borstel te verwijderen. Natuurlijk kunt u ook alles in één keer met de borstel verwijderen.

2. Leren slippers schoonmaken met water en groene zeep

Heeft u de methode met de zachte borstel uitgeprobeerd, maar blijkt hiermee nog niet al het vuil verwijderd? Dan kunt u deze methode van water en groene zeep toepassen. Leren slippers schoonmaken met water en groene zeep zal er namelijk voor zorgen dat ze er weer als nieuw uit komen te zien. Voordat u kunt beginnen met het daadwerkelijk schoonmaken van uw leren slippers, maakt u eerst een sopje van water en een heel klein beetje groene zeep. Dompel hier vervolgens een zachte doek in onder en knijp hier zoveel mogelijk water uit. De doek hoeft maar licht vochtig te zijn. Als dit het geval is, kunt u met de doek over de vlekken op uw slippers wrijven. En voilà, binnen een mum van tijd zijn de vlekken verdwenen en zien uw leren slippers er weer als nieuw uit!

3. Leren slippers schoonmaken met een reinigingsmiddel

Leren slippers met reinigingsmiddel

Wat ook erg goed helpt bij uw leren slippers schoonmaken zijn reinigingsmiddelen die speciaal voor leer zijn ontwikkeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de producten binnen de leerlijn van Collonil. Hoe u de producten moet gebruiken is in de eerste plaats natuurlijk afhankelijk van het type product dat u gebruikt. Een spray heeft bijvoorbeeld een andere gebruiksaanwijzing dan een mousse of een crème. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing goed door of vraag eventueel hulp aan een verkoopmedewerker in een van de filialen van Van den Assem.

4. Leren slippers schoonmaken en laten drogen

We hebben zojuist drie methoden van leren slippers schoonmaken besproken. Naast het op de goede manier schoonmaken van uw slippers is het echter ook belangrijk dat u uw slippers op de juiste manier laat drogen. Hoe dit hoort? Op een natuurlijke manier. U kunt uw leren slippers beter niet in de zon of onder de verwarming laten drogen en ook is het geen goed idee om uw slippers droog te blazen met een föhn. Leer dat te snel te warm wordt kan namelijk lelijk gaan scheuren en het zou toch zonde zijn als dit bij uw slippers gebeurt!

5. Suède slippers schoonmaken met een suèdeborstel

Suède slippers met suèdeborstel

Suède is een delicaat materiaal dat niet zomaar schoongemaakt kan worden. Gaat u namelijk te ruw te werk, dan is de kans groot dat u het suède beschadigt. Suède slippers schoonmaken kunt u daarom het best doen met behulp van een speciale suèdeborstel. Wrijf hiermee eerst voorzichtig over de vlekken, totdat deze zijn verdwenen. Zorg dat u altijd in de richting van de haartjes wrijft, zodat u deze niet beschadigt. Zijn de vlekken helemaal weg? Wrijf het suède dan op met de andere kant van de borstel. Hierdoor zien de haartjes er weer helemaal als nieuw uit en ziet niemand dat er een vlek op uw slippers heeft gezeten.

6. Suède slippers schoonmaken met een reinigingsproduct

Net als bij leren slippers geldt ook bij suède slippers schoonmaken dat hier speciale reinigingsproducten voor zijn. Lukt het bijvoorbeeld niet om de vlekken met de suèdeborstel te verwijderen, dan kunt u naar deze middelen grijpen. Lees wederom eerst goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking of vraag een medewerker in één van onze filialen om hulp. Ze helpen u graag!

7. Kunststof slippers schoonmaken met water

Plastic slippers

U weet nu hoe leren slippers schoonmaken en hoe suède slippers schoonmaken in zijn werk gaat. Tijd om de kunststof slippers te behandelen. Kunststof slippers schoonmaken is misschien wel het makkelijkst van allemaal. Met wat water komt u vaak al een heel eind. Afhankelijk van wat u fijn vindt kunt u uw slippers helemaal onderdompelen en vervolgens met een doek flink poetsen, maar u kunt ook een doek bevochtigen en hier vervolgens mee over uw vieze slippers boenen.

8. Kunststof slippers schoonmaken door ze in de wasmachine te gooien

Wasmand bij wasmachine

Het is een beetje tricky en als u geen goede ervaringen heeft, dan raden we u af om gebruik te maken van deze methode, maar u kunt uw kunststof slippers schoonmaken door ze in de wasmachine te gooien. Een wasprogramma op een lage temperatuur kan vrijwel alle vlekken verwijderen, waardoor uw slippers er weer als nieuw uitkomen. Om de was die u tegelijk met uw slippers in de trommel gooit te beschermen, is het wel belangrijk om uw kunststof slippers in een waszakje te doen. En zijn uw slippers niet volledig van kunststof gemaakt, maar bijvoorbeeld ook deels van suède of leer, of bevatten uw slippers opdrukken op applicaties? Dan raden we u af om uw slippers überhaupt in de wasmachine te doen.

9. Kunststof slippers schoonmaken met zuiveringszout

Zuiveringszout, misschien beter bekend als baking soda heeft net als azijn (zie manier 11 hieronder) een aantal bijzondere eigenschappen. Een van die eigenschappen is dat het vlekken op kunststof eenvoudig verwijdert. Ongeacht hoe hardnekkig de vlekken zijn, zuiveringszout is de oplossing. Uw kunststof slippers schoonmaken met zuiveringszout doet u door eerst uw slippers nat te maken. Vervolgens strooit u wat zuiveringszout op het kunststof van uw slippers en laat u dit een paar minuten inwerken. Poets het zuiveringszout vervolgens af met een tandenborstel of andere kleine borstel en ze zijn als herboren.

10. Stinkende slippers schoonmaken met koffiepads

Slippers met koffiepads

We weten het, deze volgende methode van slippers schoonmaken klinkt een beetje gek. Toch is het de moeite van het proberen meer dan waard. Wat u moet doen? Pak een aantal ongebruikte koffiepads en leg deze op het voetbed van uw slippers. De koffiepads zullen zo vocht en geurtjes uit uw slippers trekken. Laat de koffiepads een nachtje in uw slippers liggen voordat u uw geurloze slippers weer aan uw voeten schuift. En die koffiepads… die kunt u nu beter weggooien.

11. Stinkende slippers schoonmaken met azijn

Azijn is een middel dat thuis overal voor gebruikt kan worden. Tegels blinken na een behandeling met azijn weer als nooit tevoren en ook insecten weren kan eenvoudig met azijn. Wat ook kan met azijn is stinkende slippers schoonmaken. Hiervoor doet u wat azijn in een schaaltje en mengt u het met flink wat water. Leg daarna twee doekjes in dit mengsel. Zorg dat de azijn goed is opgenomen door de doekjes, voordat u deze uitknijpt en op de binnenzool van uw slippers legt. Laat uw slippers nu een nachtje rustig staan, voordat u de doekjes verwijdert. En, ruiken uw slippers weer helemaal als nieuw?

12. Stinkende slippers schoonmaken met kruiden

Kruiden

Wat natuurlijk ook altijd werkt als u stinkende slippers schoon wilt maken, is gebruik maken van kruiden. Niet zomaar lukraak wat kruiden die u lekker vindt ruiken, maar kruiden die nare geurtjes bestrijden: lavendel en salie. Uw stinkende slippers schoonmaken met kruiden doet u door een paar takjes lavendel en een paar takjes salie van de plant af te knippen en vervolgens op de zool van uw slippers te leggen. Zorg er vervolgens voor dat er voldoende zuurstof bij uw schoenen kan en laat uw schoenen nu een paar uur staan. In combinatie met zuurstof in de lucht, bestrijden de kruiden de bacteriën die voor de nare geurtjes zorgen. Heeft u uw slippers tot nu toe intensief gebruikt? Hebben ze u zonder te morren deze zomer naar alle plekken gebracht waar u graag wilde de gaan en staan? Dan kan het zo zijn, dat uw slippers hier en daar wat gebruikerssporen hebben opgelopen. Gelukkig is het schoonmaken van uw slippers een klein klusje, dat u ook nu nog heel eenvoudig uit kunt voeren. Hierboven hebben we twaalf methoden besproken die geschikt zijn voor leren slippers, suède slippers, kunststof slippers en stinkende slippers.

Welke methode heeft u toegepast bij uw slippers?

Laat het ons weten in een reactie. Wij zijn benieuwd!

Rating | Entry Details

Voeg uw reactie toe

Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

Hier moet je op letten bij het kopen van goede schoenen voor je rug

Rugpijn is een vervelende en lastige kwaal waar veel mensen ongewild mee worden geconfronteerd. Toch…
Lees meer
5398 | 4 | 17 Oct 2019

Schoenenkennisbank

Keuzestress in sneakers? Met deze vijf sneakermerken kies je altijd voor kwaliteit en klasse!

Diadora Heritage, Hogan, 181, Philippe Model en Ghoud deze vijf kwaliteitsmerken helpen je bij het vinden…
Lees meer
2854 | 0 | 15 Oct 2019

Trendjournaal

Witte schoenen in het najaar

Witte schoenen alleen in de zomer? Zeker niet! Ook in het najaar zien we wit als trendkleur. Benieuwd…
Lees meer
4245 | 1 | 12 Oct 2019

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen