Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Slangenprint: zó draag je deze trend

Slangenprint: we zijn al een paar seizoenen fan van de slangenprint. Dierenprints zijn sowieso nog steeds favoriet. Bijna iedereen heeft wel een dierenprint item in de kledingkast hangen of in de schoenenkast staan. De luipaardprint zette de toon en al snel volgden er meer exotische prints. Zo ook de slangenprint. Met name de enkellaarsjes slangenprint zijn erg geliefd onder de shoelovers. Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan de print die zich heeft ontpopt tot basic item. Lees hier meer over de slangenprint en hoe deze te combineren is.

Lees meer over:

  • Enkellaarsjes slangenprint
  • Slangenprint sneakers
  • Slangenprint City Western
  • Slangenprint laarzen
  • Slangenprint combineren
  • De kracht van slangenprint
  • Zo worden schoenen met slangenprint gemaakt

Enkellaarsjes slangenprint

Of je nu op een zwart/wit exemplaar rondloopt, bruin, beige, grijs, geel of zelfs roze: enkellaarsjes met een slangenprint misstaan niemand. De hoeveelheid snake print is helemaal aan jou. Zo zijn er enkellaarsjes met een all over print of juist enkellaarsjes die opgesierd worden met snake details. Jij bepaalt hoe ver je wilt gaan met deze spicy trend. Kies je voor the full monty, dan is het raadzaam om je verdere outfit wat rustiger te houden. Over deze en andere combinatietips lees je verderop in het artikel.

Slangenprint sneakers

De slangenprint beperkt zich niet tot de enkellaarsjes: laarzen, western boots, loafers en natuurlijk ook sneakers worden er nog fraaier op wanneer ze overgoten zijn met een slangenprint-sausje. Slangenprint sneakers zijn verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren. Denk hierbij aan wit, zwart, taupe en beige. Maar sluit de felle kleuren niet uit: roze, geel, blauw of oranje. Het leuke aan de slangenprint is dat een sneaker direct een chique uitstraling krijgt. Dit maakt deze sneakers dan ook geschikt voor meerdere gelegenheden. Zo draag je je nieuwe slangenprint sneakers prima naar een feestje, maar ook onder een zakelijke outfit die om een sportieve touch vraagt.

Slangenprint City Western

Als er een trend is die niet van het erepodium te krijgen is, dan is het wel de City Western trend. En zeg nou zelf: western boots staan toch geweldig onder een jeans, midi-rok, mini-rok, shorts...waar staan deze schoenen eigenlijk niet onder? Ook zijn ze seizoens-proof. In de winter dragen we ze graag onder onze warme broek en in de zomer stelen we op festivals de show met een luchtige outfit en daaronder onze favoriete boots. Een paar western enkellaarsjes vallen in de categorie: basis. En met een slangenprint worden je boots nóg leuker. Kies voor een totale slangenprint look of ga voor meer subtiliteit. Hoe dan ook: de snake print maakt je boots extra spannend!

Slangenprint laarzen

Omdat in Nederland niets zo veranderlijk is als het weer, kan het zijn dat je in mei nog op laarzen de deur uitloopt. Daarom is een mooi paar laarzen ook in de lente en zomer handig om in de kast te hebben staan. Voor een feestje, belangrijke meeting of gezellige date trek je misschien graag je fraaie laarzen aan. Heb je al eens gedacht aan slangenprint laarzen? Laarzen doen van zichzelf al vrouwelijk en chic aan; met een slangenprint worden deze factoren nog eens verdubbeld!

Slangenprint schoenen combineren

Een slangenprint is zonder twijfel een print die opvalt. Om je slangenprint schoenen extra mooi naar voren te laten komen, doe je er goed aan om deze te combineren met basic items en items zonder print. Draag dus liever geen kleding in deze print wanneer de snake al aan je voeten prijkt. Het misschien ietwat tegenstrijdige stijladvies dat we daaraan kunnen koppelen, is dat het combineren van verschíllende prints wel heel goed kan uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan slangenprint schoenen in combinatie met een gestreept T-shirt. Qua kleur is een slangenprint best gemakkelijk te combineren. De klassieke zwart/wit slangenprint staat extra mooi bij felle kleuren. Aardse tinten doen het juist goed in combinatie met de gekleurde slangenprint.

Slangenprint stijltips

We gaven het zojuist al aan, een klassieke snake print combineert bijzonder goed met een opvallende kleur. Om je verder op weg te helpen wat betreft het dragen van de slangenprint in combinatie met de rest van je outfit, geven wij je nog enkele tips mee.

Aardse en rustige tinten

De slangenprint is al een classy dessin van zichzelf. Toch kun je nog meer stijl creëren door hem te combineren met rustige tinten. Wij denken dan vooral aan de kleuren wit, crème, zwart en grijs. Jouw nieuwe slangenprint schoenen stelen gegarandeerd stijlvol de show, wanneer je deze matcht met een witte blouse en bijvoorbeeld een kaki pantalon.

Preciesssss genoeg

Slangenprint schoenen vallen hoe dan ook op. En omdat je echt niet om een paar slangenprint schoenen heen kunt, raden wij je aan om het wat slangenprint betreft hierbij te laten (te gekke riemen en tassen in slangenprint kun je niet negeren, dat snappen we heel goed). Zorg dat je een keuze maakt in het item dat van jou de blikvanger mag zijn. Zijn dat je slangenprint schoenen? Houd je outfit dan verder basic. Wordt het toch een slangenprint midi-rok? Kies dan voor mooie schoenen in een effen bijpassende kleur.

Pop of color

Bij een klassieke zwart/wit slangenprint steken knalkleuren zoals: (kobalt)blauw, rood, roze, (oker)geel of flessengroen mooi af. Maar sluit de pastelkleuren ook niet uit. Pastelroze, -geel of –oranje geven je outfit in combinatie met je slangenprint schoenen een extra vrouwelijke touch. Wat betreft het dragen van accessoires staan goudkleurige sieraden, tassen en riemen het mooiste bij de slangenprint. Goud is een warme kleur en combineert perfect met de warme ondertoon van de snake print.

De kracht van slangenprint

De reden waarom we massaal vallen voor de slangenprint is dat deze print drie belangrijke voordelen kent: de slangenprint is stoer, vrouwelijk en uitgesproken. De print valt op en zorgt ervoor dat iedere outfit direct verandert in een stijlvolle outfit. En niet te vergeten: een slangenprint glijdt heel gemakkelijk ieders garderobe binnen, omdat hij goed te combineren is met verschillende kleuren en stijlen. Vaak bestaat een slangenprint uit neutrale kleuren. Daarom combineren wij de slangenprint graag met een knalkleur zoals: (kobalt)blauw, rood, roze of (oker)geel. Op deze manier komt jouw chique slangenprint helemaal tot zijn recht en maak je een echt (snake)statement.

Zo worden schoenen met slangenprint gemaakt

Bij slangenprint schoenen denk je misschien aan schoenen van duizenden euro's en heel veel slangen die hun huid hebben moeten geven voor jouw schoenen. Gelukkig zijn beide gedachten misvattingen. Schoenen gemaakt van exclusief materiaal, dat bijna niet van echt te onderscheiden is, zijn voor iedereen bereikbaar. Onze slangenprint schoenen, die bedrukt zijn met een python of anaconda print bijvoorbeeld, doen qua looks niet onder voor het 'echte werk'. Van den Assem slangenprint schoenen hebben de uitstraling van een echt slangenhuidje, maar zijn 'gewoon' gemaakt van kwaliteitsleer afkomstig van een kalf. Intussen weet een aantal fabrikanten exact hoe je, met behulp van een speciale techniek, de meest stijlvolle en bijzondere schoenen maakt die je hetzelfde gevoel geven als een schoen gemaakt van een echt exotisch dier. Een schoen met slangenprint maken, is een bewerkelijk proces. Voordat je op een prachtige slangenprint schoen loopt, heeft je schoen vele stadia doorlopen. Om te beginnen worden eerst de kleuren op het leer gespoten. Zo lijkt de schoen al aardig in de buurt te komen van jouw gedroomde slangenprint schoenen. Maar een slangenprint zonder reliëf is nog geen échte slangenprint. Om een slangenprint mét reliëf te krijgen, moet er een machine aan te pas komen. Deze reliëfs worden machinaal aangebracht. Een laser snijdt het patroon lichtjes uit, waarna een stans de schubben over de lijnen erin stempelt. Als de designer het effect heeft beoogd, dat de schubben ook nog een beetje 'opstaan', dan wordt met behulp van een mesje het randje ietwat opgewerkt. Je ziet, een exclusief paar schoenen met slangenprint is niet één, twee, drie gemaakt. Juist daarom zijn deze schoenen zo bijzonder en extra geliefd.

Slangenprint: dé print voor ieder seizoen

Kun je je voorstellen dat er een tijd was waarin dierenprints, zoals de slangenprint, werden gezien als ordinair en not done? Afgezien van een aantal diehard stijlgoeroes die de print altijd al een warm hart toedroegen, zag je de dierenprints bijna nergens. Wij zijn maar wat blij dat dierenprints inmiddels een stevige voet aan de grond hebben. Wat zouden we toch zonder onze slangenprint schoenen, leopard jassen, zebrakleden en tijgerkussens moeten? Dierenprint items voorzien onze kledingkasten, schoenencollecties en interieurs van de nodige eyecatchers, die zich maar wat graag laten combineren met neutrals. Wat betreft het combineren van de slangenprint: neutrals, pasteltinten, felle kleuren, deze print kan veel hebben. Zoek naar de juiste balans en je gooit hoge ogen met je slangenprint schoenen. Dus ook dit seizoen maken we, tussen alle andere dierenprints, graag plaats voor de slangenprint.

Hoe combineer jij de slangenprint het liefst?

Laat het ons weten in een reactie!