TERUG

Schoenenkennisbank

Schoenenkast inspiratie voor de schoen-a-holic (18 jaloersmakende voorbeelden)

Geschreven door Inge Cruijsen

"Give a girl the right shoes and she can conquer the world." - Karl Lagerfeld

Wij, dames, zijn gek op schoenen en kunnen er niet genoeg van hebben. De juiste schoenen geven ons zelfvertrouwen, waardoor we de wereld om ons heen aankunnen. Maar natuurlijk verdienen onze schatten het niet om ergens in de hoek van een kast weggestopt te worden. Ook als ze niet gedragen worden verdienen onze schoenen een ereplek in een prachtige schoenenkast. Maar hoe ziet de ideale schoenenkast er precies uit? Voor wat schoenenkast-inspiratie hebben wij 18 geweldige voorbeelden gevonden.

18 x schoenenkast-inspiratie voor de schoen-a-holic

Hoe de perfecte schoenenkast eruitziet is natuurlijk voor iedereen anders. Voor de een is het een gesloten schoenenkast, terwijl een ander liever een open schoenenkast heeft. Om u voldoende schoenenkast-inspiratie te geven om te kunnen bepalen wat u wel en wat u niet mooi vindt, hebben we 18 voorbeelden op een rijtje gezet.

1. Een decoratieve ladder

Schoenenladder

Wie had gedacht dat een ladder geschikt zou zijn voor het tentoonstellen van uw schoenencollectie bestaande uit uw mooiste pumps, enkellaarsjes, sandalen, veterschoenen, ballerina's en andere eyecatchers. Door de planken die bij bovenstaande foto op de traptreden zijn gelegd ontstaat voldoende ruimte om verschillende paren neer te zetten. Wilt u nog meer schoenen kwijt op zo'n prachtige ladder? Kies er dan voor om de linker- en de rechterschoen niet naast elkaar, maar achter elkaar te zetten. Zo is er twee keer zoveel ruimte! Een extra reden om te gaan shoppen?

2. Gereserveerd!

Schoenenplanken in kledingkast

Heeft u genoeg ruimte in huis voor een serieuze inloopkast? Te gek! Een inloopkast is de droom van iedere vrouw. Zeker als er in deze kast ruimte wordt gereserveerd voor de grote collectie damesschoenen. Bovenstaande schoenenkast-inspiratie laat zien dat u, als u het slim aanpakt, helemaal niet veel ruimte nodig heeft om tientallen schoenen tentoon te stellen.

3. Gebruik de deur!

Schoenen aan deur

Heeft u er wel eens aan gedacht om de binnenkant van een deur, bijvoorbeeld de deur naar uw slaapkamer of inloopkast, te gebruiken voor het opbergen van uw pumps en al uw ander hooggehakte schoenen? In bovenstaand voorbeeld is ervoor gekozen om de pumps aan mooie goudkleurige stangen op te hangen. Hierdoor heeft u een goed overzicht om te bepalen welke schoenen het best onder uw nieuwe jurk passen.

4. Een koninklijke schoenenkast

Luxe schoenenkast

Wauw! Deze schoenenkast lijkt haast koninklijk. Overal waar u kijkt ziet u hetzelfde, namelijk oogverblindende damesschoenen! U kunt zich hier waarschijnlijk uren vermaken door op te ruimen of uw schoenen te passen. Zo kunt u zich even terugtrekken als u daar behoefte aan heeft. Perfect!

5. Strak en stijlvol

Schoenenkast met verlichting

Natuurlijk hebben we bij deze lijst met schoenenkast-inspiratie ook aan de man gedacht. Want als de schoenenkast in de slaapkamer komt te staan, dan wilt u natuurlijk dat u man hem ook mooi vindt, nietwaar? Bovenstaande schoenenkast zal bij veel mannen met een mooie collectie herenschoenen in de smaak vallen. Hij is strak en zwart en door de verlichting die in de kast verwerkt is, vallen de schoenen extra op!

6. Een gesloten kast

Gesloten schoenenkast

De meeste schoenenkasten in deze lijst met schoenenkast-inspiratie zijn open kasten. Bovenstaand voorbeeld is echter heel anders. De kast is gesloten, waardoor uw hal er altijd opgeruimd uitziet. Om zoveel mogelijk plezier uit deze kast te halen is het belangrijk om uw damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen logisch te ordenen. Zo bent u niet de hele tijd aan het zoeken naar het juiste paar!

7. Schoenen voor hem en schoenen voor haar

Schoenenwand in inloopkast

Als u een ruime inloopkast heeft, dan is er niets leuker dan deze te delen met uw partner. Door de verscheidenheid aan kleding die u heeft, ontstaat namelijk een prachtig gevulde kast. En niet alleen wat betreft kleding, want zowel de collectie damesschoenen als herenschoenen kunnen leuk uitgestald worden. Laat u door bovenstaande schoenenkast inspireren en bedenk hoe u uw eigen schoenen en de schoenen van uw partner kunt verdelen. Links voor u, rechts voor hem?

8. De loze ruimte onder een trap

Schoenenkast in de trap

De ruimte onder een trap is vaak loze ruimte. Kijkt u echter naar bovenstaande schoenenkast-inspiratie dan ziet u dat u deze ruimte ook heel nuttig kunt gebruiken. Door lades te maken van de traptreden en hier schoenen in op te bergen bijvoorbeeld! Geef elk gezinslid zijn eigen la om alles ordelijk en overzichtelijk te houden. Zo zijn damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen mooi verdeeld!

9. Die ene kast in de hal

Schoenenkast in hal

Veel mensen zullen het wel herkennen: Een kast in de hal die eigenlijk helemaal geen duidelijke functie heeft... En daarom besluit u om uw schoenen hierin op te bergen. Niet alleen is de plek van deze kast perfect, maar er is vaak ook voldoende ruimte voor tientallen damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen. Kijkt u maar eens naar bovenstaande foto voor een prachtig voorbeeld!

10. Een stijlvol gordijn

Schoenenkast achter gordijn

Wilt u uw schoenen wel graag tentoonstellen, maar heeft u (helaas) niet de beschikking over een grote, lege ruimte? Dan is bovenstaand voorbeeld perfect voor u! Door een kleine nis te voorzien van een mooi schoenenrek kunt u tientallen schoenen, zowel dames-, heren- als kinderschoenen, kwijt. Het gordijn zorgt ervoor dat de verschillende kleuren van de schoenen niet voor een rommelig geheel zorgen. Wij vinden het prachtig!

11. DIY schoenenkast inspiratie

Zelfgemaakte schoenenkast

Heeft u er wel eens aan gedacht om zelf een schoenenkast op maat te maken met behulp van Pvc-buizen? Bovenstaande kast is wat ons betreft prachtig. Wilt u de kast nog stijlvoller maken, kies er dan voor om de buizen eerst te schilderen. Hoe het resultaat er dan uit kan zien, ziet u bij ons voorbeeld 14 verderop in dit artikel!

12. Omdat schoenen u laten stralen

Schoenenkast met glazen deuren

Gaat u ook stralen zodra u schoenen ziet? Bovenstaand voorbeeld van schoenenkast-inspiratie is helemaal gericht op deze gedachte. De witte kast en de beige achterwand zorgen ervoor dat de schoenen mooi opvallen en de gouden lamp in combinatie met de gouden kruk zorgen voor dat beetje extra klasse. Zo komen uw mooiste pumps, sandalen, espadrilles en instapschoenen extra mooi uit. Prachtig!

13. Een eigen kast voor de kinderen

Schoenenkast voor kinderschoenen

We hebben u net al een schoenenkast laten zien die gemaakt is van Pvc-buizen. Ook bovenstaande kast is hiervan gemaakt. In dit geval is er echter voor gekozen om de verschillende buizen in diverse kleuren blauw te schilderen. Hierdoor ontstaat een mooi geheel dat vooral bij kinderen in de smaak zal vallen.

14. Uw mooiste schoenen

Schoenen uitstallen

Uw mooiste schoenen verdienen een speciaal plekje waar iedereen ze kan bewonderen. In bovenstaand voorbeeld is ervoor gekozen om de schoenen naast verschillende decoratieve items uit te stallen. Denk bijvoorbeeld aan mooie geurkaarsen, huisparfum, een bijzondere tas of kleine plantjes.

15. Geen kast maar een rek

Schoenenrek

Heeft u geen plek voor een schoenenkast of heeft u niet veel schoenen om hierin te zetten? Dan is een schoenenrek zoals op bovenstaande foto een prachtig alternatief. U kunt uw schoenen, zoals uw mooiste pumps, simpelweg aan het rek hangen als u ze op wilt bergen. En als u ze aan wilt trekken dan heeft u zo het gewenste paar te pakken. Simpel, maar erg leuk!

16. Zwart en wit...

Zwartwitte kast

Bent u ook dol op zwart en wit? En weet u dit op tientallen manieren te verwerken in uw outfit? Dan is bovenstaande schoenenkast waarschijnlijk uw droomkast. Niet alleen de kledingstukken en de schoenen zijn zwart en wit, maar ook de kast, de dozen, de kleerhangers en de sieradenstandaard passen binnen dit kleurenpalet.

17. Hip en trendy

Schoenenkast voor mannen

Wauw, deze kledingkast is strak en helemaal hip en trendy. De droom van iedere sneakerliefhebber! Het strakke, zwarte design geeft de kast een stoer uiterlijk en zorgt ervoor dat de gekleurde schoenen extra opvallen. En zo te zien is er nog genoeg ruimte voor nieuwe sneaker exemplaren, zowel voor hem als voor haar.

18. Een schoenenmuseum

Tentoonstellen van pumps

Dit voorbeeld is prachtig. Niet alleen door de schoenenkast, maar vooral door de imposante collectie damesschoenen. Ze hebben prachtige kleuren die u direct laten stralen. Het is een waar plaatje om naar te kijken en het voelt bijna zonde om de schoenen van hun plek te halen. Dit is absoluut een schoenenmuseum in wording! Vrouwen hebben een bijzondere band met hun schoenen. Door de juiste schoenen aan te trekken, krijgen we zelfvertrouwen en beginnen we te stralen. En dat onze favoriete schoenen niet alleen gezien mogen worden aan onze voeten, maar ook als ze in de kast staan, bewijzen bovenstaande 21 foto's van schoenenkast-inspiratie wel!

Als u één kast mocht kiezen, welke van bovenstaande schoenenkasten is dan uw favoriet?

Laat het ons weten in een reactie!

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Trendjournaal

14 combinaties die werken. Zo combineer je je jumpsuit en schoenen als een fashionista

Schoenenliefhebbers

Slingback pumps oubollig en truttig? Deze vier prachtexemplaren bewijzen het tegendeel!

Schoenenkennisbank

Loafers dragen anno 2020: een essentiële gids voor de stijlvolle man van nu

Rating | Entry Details

43210 (4.6/5, gebaseerd op 8 reacties)

Voeg uw reactie toe

Reacties

  • Wendy Verbruggen op 02 Nov 2019 10:05

    54321

    Ben erg gecharmeerd van de sneakerkast. Is deze op maat gemaakt of ergens te koop? Van welk materiaal is deze gemaakt en kunt u een richtprijs geven als de kast 3 meter breed en 2,59 hoog, vriendelijk dank!


Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen