TERUG

Schoenenkennisbank

Schoenen inlopen: dé 8 trucjes om uw nieuwe pareltjes zo snel mogelijk pijnloos te kunnen dragen!

Geschreven door Romy Snelders

U kent het vast wel: u heeft een nieuw paar schoenen gescoord en u bent er he-le-maal verliefd op. Na een paar uur lopen op de schoenen is de liefde echter over, want uw voeten doen ontzettend pijn!

Het liefst trekt u uw nieuwe schoenen natuurlijk meteen de hele dag aan. Of het nu een paar schoenen is dat u gekocht heeft voor een feestje, voor uw werk of voor een andere gelegenheid, nieuwe schoenen willen we het liefst meteen dragen. En dan het liefst ook pijnloos.

Helaas is de realiteit soms dat u, nadat u uw nieuwe schoenen een paar uur heeft gedragen, ontzettend zere voeten krijgt. Resultaat: voeten met flinke blaren en een nieuw paar schoenen dat in de kast verdwijnt.

U moet soms uw nieuwe schoenen inlopen en dat kan wat tijd kosten. Maar er zijn gelukkig een aantal trucjes waarmee u dit proces kunt versnellen. In dit artikel verklappen we u acht trucs waarmee u uw schoenen sneller kunt inlopen. Zo kunt u die nieuwe schoenen zo snel mogelijk de hele dag zonder pijn dragen!

 

Voorzorgsmaatregelen bij nieuwe schoenen

Er wordt vaak aangeraden om nieuwe schoenen niet direct een hele dag te dragen, maar om dit op te bouwen. De eerste dag zo'n twee uurtjes, de volgende dag vier, enzovoorts. Totdat de schoenen uiteindelijk ingelopen zijn en u ze een hele dag pijnloos kunt dragen. Dit is dan eigenlijk ook de beste manier om nieuwe schoenen in te lopen. Maar hier hebben we niet altijd het geduld voor.

Er zijn een aantal trucjes waarmee u ervoor kunt zorgen dat u uw schoenen sneller inloopt, die we zo direct aan u zullen verklappen. Daarnaast hebben we nog een aantal tips voor 'voorzorgsmaatregelen' die u kunt treffen als u nieuwe schoenen heeft gekocht en deze toch direct een hele dag wilt gaan dragen.

 

1. Blarenpleisters!

Blarenpleister

Ga voorbereid op pad door blarenpleisters mee te nemen. Mocht u dan gedurende de dag last krijgen van een blaar, kunt u er in elk geval een pleister opplakken om de pijn wat te verzachten. U kunt ook eventueel op voorhand al een pleister plakken op een plek waar de schoen knelt, zodat de kans op blaren kleiner wordt.

 

2. Deodorant rollen

Er zijn een aantal plaatsen op de voeten waar vaak wrijving ontstaat bij het dragen van nieuwe schoenen. Voornamelijk de hiel en de tenen zijn hier gevoelig voor. Door deze wrijving ontstaan vervolgens blaren. Gaat u uw nieuwe schoenen direct een hele dag dragen? Rol dan wat deodorant op de plaatsen waar veel kans is op wrijving. De deodorant vermindert de wrijving en zo heeft u dus minder kans op blaren.

 

3. Een extra paar schoenen

Schoenen omwisselen

Neem eventueel een extra paar schoenen mee als u uw nieuwe schoenen een hele dag gaat dragen. Krijgt u echt last van uw voeten, dan is het namelijk wel prettig om uw nieuwe schoenen te kunnen verwisselen voor een paar dat al ingelopen is. En dat is ook een stuk charmanter dan de rest van de dag rond te strompelen van de pijn...

 

Schoenen inlopen, het kan sneller!

Een nieuw paar schoenen kan soms nog wat stug zijn en strak aan uw voeten zitten. Voordat u een hele dag pijnloos op deze schoenen kunt lopen, moet u de schoenen inlopen. Met de volgende 8 tips kunt u het proces van schoenen inlopen versnellen, zodat u uw nieuwe schoenen zo snel mogelijk de hele dag kunt dragen.

 

1. Sokken dragen

Sokken dragen

Door wat dikkere sokken te dragen in uw schoenen, rekken de schoenen een beetje op. Nu is het voor de dames niet heel charmant om een paar pumps met dikke sportsokken te dragen als u over straat gaat, maar u kunt bijvoorbeeld 's avonds thuis uw schoenen een paar uur dragen met dikke sokken erin. Wilt u toch met sokken de deur uit? Probeer dan eens een paar glittersokjes. Zo loopt u uw schoenen wat uit en bent u ook nog eens hartstikke fashionable.

Heren kunnen hun nieuwe schoenen vaak wel met sokken dragen overdag. Maar wilt u zeker weten dat u niet halverwege de dag begint te strompelen vanwege blaren op uw voeten, dan kunt u ook voor de veilige optie gaan en de schoenen eerst thuis een paar uur dragen met sokken.

Omdat uw voeten 's avonds al wat uitgezet zijn, werkt dit trucje extra goed als u de schoenen 's avonds met dikke sokken draagt. Trek uw nieuwe schoenen 's avonds thuis een paar uur aan met dikke sokken en u zult voelen dat ze na een paar dagen al wat opgerekt zijn.

 

2. Natte kranten

Dit simpele trucje werkt erg goed voor leren schoenen die aan de voorkant knellen. Maak wat kranten vochtig en maak hier proppen van. Stop deze vervolgens aan de voorkant in uw schoenen en laat ze zo een nachtje staan.

Probeer om zoveel mogelijk kranten in de schoenen te stoppen maar let er wel op dat de schoen niet vervormt. Nadat de schoenen een nachtje hebben gestaan met de natte kranten trekt u ze de volgende dag aan als ze nog vochtig zijn. Het prettigste is dan om de schoenen wel met sokken te dragen.

Door de schoenen te dragen als ze nog vochtig zijn gaan ze precies naar uw voeten staan.

 

3. Vochtige sokken

Pijnlijke voeten

Dit is wellicht niet de prettigste optie, want lopen met natte sokken is niet erg comfortabel. Maar gaat u lederen schoenen inlopen, dan werkt dit wel. Maak een paar dunne sokken vochtig en draag deze in uw nieuwe schoenen. Door het vocht gaat het leer uitzetten en wordt het soepeler. De schoen vormt zich zo snel naar uw voet.

Het is even een onprettig gevoel met die natte sokken in uw schoenen, maar het is het zeker waard. Uw nieuwe schoenen zullen al snel als gegoten zitten!

 

4. Draag de schoenen eerst thuis

Het liefst gaat u natuurlijk meteen met uw nieuwe schoenen naar buiten. Naar uw werk, naar een feestje of naar een diner. Het maakt niet uit naar welke gelegenheid, uw nieuwe schoenen laat u het liefst meteen aan de hele wereld zien.

Om uw schoenen goed in te lopen is het echter een beter idee om ze eerst een paar keer thuis te dragen. U kunt ze dan namelijk gewoon weer uittrekken op het moment dat u zere voeten krijgt. Zo kunt u het dragen van de schoenen opbouwen. Trek uw nieuwe schoenen bijvoorbeeld 's avonds thuis een paar uurtjes aan en draag ze dan elke dag net iets langer. Al snel zult u de schoenen dan een hele dag pijnloos kunnen dragen.

Tip: Koopt u een paar schoenen voor een speciale gelegenheid? Koop deze dan ruim van tevoren, zodat u ook dan de tijd heeft om de schoenen thuis in te lopen.

 

5. Een schoenspanner

Schoenspanners

Met een schoenspanner kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe schoenen al snel minder strak om uw voeten zitten. Daarnaast zorgt een schoenspanner er ook voor dat leren schoenen hun vorm behouden en dat er minder snel scheurtjes in het leer ontstaan. Een win-win situatie dus. Schoenspanners zijn er in verschillende soorten, vormen en materialen. Sommige schoenspanners rekken de schoen enkel in de lengte op, sommige ook in de breedte. Bedenk dus hoe u de schoen wilt oprekken voordat u een schoenspanner aanschaft.

 

6. Een aardappel

Dit is een echt huishoudtrucje: een aardappel in uw nieuwe schoenen stoppen. Schil een grote aardappel, veeg deze kort even af zodat hij niet te vochtig is en stop hem voorin uw schoen.

Zorg ervoor dat de aardappel groot genoeg is om een soort 'bobbel' te veroorzaken in uw schoen. Als de aardappel te klein is heeft dit trucje simpelweg geen effect. Laat de aardappel een of twee nachten in uw schoen zitten om deze wat op te rekken.

Naast het oprekken heeft de aardappel nog een andere fijne bijkomstigheid: aardappels schijnen namelijk goede geurvreters te zijn. Mochten er nare luchtjes aan uw schoenen zitten, zijn deze dus ook gelijk verwijderd.

 

7. Uw schoenen föhnen

Schoenen föhnen
(Bron)

Uw föhn is niet alleen geschikt om uw haar mee in model te brengen, u kunt er ook uw nieuwe schoenen mee in model brengen! Dit trucje werkt voor zowel leren als synthetische schoenen.

Trek een paar dikke sokken aan in uw nieuwe schoenen en verwarm met een föhn de plek of plekken waar de schoenen knellen. Door de schoenen te verwarmen worden ze soepeler. Als u de schoenen na het verwarmen nog zo'n tien minuten aanhoudt kunnen ze naar uw voeten gaan staan.

 

 

8. De schoenmaker

Schoenmaker

Hebben alle voorgaande trucs niet het gewenste effect gehad, of laat u het toch liever aan een professional over? Dan kunt u natuurlijk altijd met uw nieuwe schoenen naar de schoenmaker gaan.

De schoenmaker kan vervelende knelpunten vaak gemakkelijk verwijderen of uw schoenen wat oprekken zodat ze beter zitten. De schoenmaker weet ook precies welke methode voor uw schoenen het beste werkt. Succes gegarandeerd dus!  

 

Uw schoenen inlopen kan soms wel een week duren. Met de trucjes uit dit artikel kunt u dat proces gelukkig wat versnellen, zodat u uw nieuwe schoenen zo snel mogelijk kunt dragen. Ondanks dat deze trucs helpen om het proces van schoenen inlopen wat te versnellen, zijn het geen wondermiddelen: het betekent niet dat u dankzij deze trucs uw nieuwe schoenen al na één dag pijnloos de hele dag kunt dragen. Voor schoenen inlopen geldt nog altijd: geduld is een schone zaak...  

Heeft u nog tips om schoenen sneller in te lopen?

Deel ze met ons in een reactie!

Rating | Entry Details

43210 (4.7/5, gebaseerd op 6 reacties)

Voeg uw reactie toe

Reacties

  • Hanneke op 10 Apr 2019 07:37

    54321

    Walk away spray helpt uitstekend!


  • Jessica op 13 Mar 2019 11:06

    32121

    Mijn ‘tip van de dag’ is: Koop vooral geen schoenen die al in de winkel (te) strak zitten! Sinds ik daarmee gestopt ben (en een 0,5 tot 1 maat groter koop) heb ik nooit meer last gehad van blaren en/of zere voeten


Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Trendjournaal

Ik ga op reis en neem mee: één van de 4 musthave vakantieschoenen van dit seizoen

Welke schoenen neemt u mee op vakantie? In deze blog leest u meer over welke vakantieschoenen niet mogen…
Lees meer
41 | 0 | 25 May 2019

Trendjournaal

Stijlvol & zomers: loafers in mocassin-style voor heren

Heren opgelet: shop nu bij Van den Assem Schoenen on trend loafers van kwaliteitsmerken zoals Tod's,…
Lees meer
78 | 0 | 23 May 2019

Trendjournaal

In 5 stappen zomerklaar voor de mooiste sandalen!

Goed voorbereid de zomer in? Lees dan hier hoe u uw voeten in 5 stappen zomerklaar maakt en shop de mooiste…
Lees meer
335 | 0 | 16 May 2019

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen