TERUG

Trendjournaal

De kracht van make-up: deze 32 oogmake-up voorbeelden doen u versteld staan

Geschreven door Alexandra

Make-up kan ervoor zorgen dat u binnen no time een heel andere uitstraling krijgt. Met de juiste concealer worden wallen in een handomdraai weggewerkt en met een goede laag mascara ziet u er ineens een stuk minder moe uit. Om te laten zien hoe veelzijdig make-up kan zijn, laten we u de 32 mooiste oogmake-up voorbeelden zien. Van heel natuurlijk tot extravagante kleurrijke looks: werkelijk alles komt aan bod.
 

Oogmake-up voorbeelden: zoveel mogelijkheden zijn er

Het aanbrengen van make-up op de ogen zorgt direct voor een compleet andere look. U kunt het simpel houden met slechts een laagje mascara, maar het is ook mogelijk om een prachtige smokey eye aan te brengen voor een feestje.

Om u een overzicht te geven van de mooiste oogmake-up voorbeelden, hebben we de looks gecategoriseerd. We hebben ons op de volgende vier hoofdcategorieën gericht:

 • Looks voor iedere dag
 • Looks met natuurlijke tinten
 • Looks voor een feestje
 • Extravagante looks bomvol kleur.
   

Looks voor iedere dag

Niet iedereen voelt de behoefte om dagelijks in de weer te gaan met verschillende oogschaduwkleuren, eyeliner en mascara. In deze categorie hebben we ons dan ook gericht op looks die niet veel tijd kosten, maar die uw uitstraling wel een boost geven.
 

1. Zacht, warm en simpel

Zachte, warme bruine ooglook

Deze eerste look in de lijst met oogmake-up voorbeelden is een hele zachte look waarin slechts twee warme bruintinten gebruikt zijn. Op het ooglid is een huidskleurige oogschaduw gebruikt die richting het uiteinde vervaagt in een iets donkerdere bruine tint. Deze donkere tint is ook onder het oog aangebracht.

Op de wimpers brengt u enkel nog een laag mascara aan. Dit zorgt ervoor dat uw gehele oogopslag er een stuk frisser uit ziet.

 

2. De subtiele eyeliner

Look met subtiele eyeliner
(Bron)

De tinten in deze ooglook zijn vergelijkbaar met de bruine kleuren uit het vorige voorbeeld. Echter zit er in deze bruintinten iets meer shimmer verwerkt, waardoor de look een glanzend geheel vormt.

Om uw ogen er nog meer uit te laten springen kunt u een heel subtiele eyeliner op het ooglid aanbrengen. Hierdoor zult u merken dat uw ogen er net iets meer uitspringen.

Wanneer u op de onderste waterlijn een huidskleurig oogpotlood aanbrengt, krijgt u direct een frisse oogopslag. Breng een laag volume mascara aan en u bent klaar om de dag te beginnen.

 

3. Gouden warmte

Gouden warme ooglook
(Bron)

Naast bruintinten is het ook mogelijk om met goudtinten te werken. Zoals u hierboven kunt zien kan dit al op een vrij subtiele manier door enkel een gouden kleur op het midden van het ooglid te deppen. De oogopslag wordt frisser, zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen.

Wederom is mascara een belangrijke toevoeging in een look als deze. Het zorgt ervoor dat uw blik veel meer open is en u krijgt hierdoor een vriendelijkere uitstraling.

 

4. Iets meer diepte

Diepte in de buitenste ooghoek
(Bron)

Bij deze laatste dagelijkse look van de oogmake-up voorbeelden is te zien dat u eenvoudig wat diepte aan kunt brengen in uw ooglook. Dit doet u door een donkerdere bruine tint in uw buitenste ooghoek aan te brengen en deze ook door te trekken onder het ooglid.

Om ervoor te zorgen dat u niet direct het effect van een smokey eye creëert, brengt u op het ooglid en in de binnenste ooghoek een lichte bruine tint aan. Zo zal het zwaartepunt aan de buitenkant liggen, wat uw ogen een optische lift geeft.

 

Looks met natuurlijke tinten

Wanneer u aan oogschaduw denkt, kunt u natuurlijk denken aan kleuren als groen, roze of blauw, doch zijn er ook prachtige ooglooks te creëren met natuurlijke tinten. Hierbij kunt u denken aan bruin, taupe, roze of koper.

In de volgende oogmake-up voorbeelden laten we zien dat deze natuurlijke tinten voor een prachtig effect zorgen.

 

5. Mat met een strakke winged eyeliner

Matte ooglook met winged eyeliner
(Bron)

Mocht u niet zo van glimmende oogschaduw houden, dan zijn er gelukkig ook een hoop prachtige matte tinten te verkrijgen. In de ooglook zoals u deze hierboven ziet zijn enkel matte bruintinten gebruikt. Bij de wimperrand wordt een lichte tint gebruikt, die overloopt in een donkerdere kleur in de arcadeboog.

Om het geheel kracht bij te zetten is er hier gekozen voor een matzwarte, krachtige winged eyeliner. Een eyeliner als deze zorgt ervoor dat uw ogen het eerste is wat iemand ziet zodra u een feestje binnenstapt.

U kunt ervoor kiezen om nepwimpers te gebruiken zoals in deze look is gedaan, maar een volume mascara is voor deze ooglook ook zeer geschikt.

 

6. Gouden glitter

Gouden glitter look
(Bron)

Ook zonder winged eyeliner zijn natuurlijke kleuren uitstekend te verwerken in een ooglook. In dit voorbeeld is voor een glitterende gouden kleur gekozen die over het hele ooglid is aangebracht. In de arcadeboog is deze geblend met een taupe kleur, wat voor iets meer diepte zorgt. Deze taupe kleur is ook onder het ooglid aangebracht.

Hierboven is er gekozen voor een subtiele nepwimper, echter hoeft u deze keuze niet per se te maken. Het gebruik van een volume mascara is voldoende. Vergeet niet om ook uw onderste wimpers van een laagje mascara te voorzien.

Op de onderste waterlijn brengt u nog een huidskleurig potlood aan voor de heldere oogopslag.

 

7. Dé kleur voor blauwe ogen

Ooglook met koper
(Bron)

Wanneer u blauwe ogen heeft, is koper dé kleur om uw ogen eruit te laten springen. Doordat oranje en blauw contrasterende kleuren zijn, krijgt u direct een knallende oogopslag. Koper is overigens ook mooi om te gebruiken bij groene en bruine ogen.

Zoals u hierboven kunt zien is de glimmende koperkleur over het gehele ooglid aangebracht. Alleen in de arcadeboog wordt de kleur een beetje geblend met een warme bruintint. Deze kleur is ook onder het oog aangebracht.

Voor een frisse look kunt u in de binnenste ooghoek een warme highlight kleur aanbrengen. Een laag mascara maakt het helemaal af.

 

8. Eén kleur is voldoende

Ooglook met één kleur
(Bron)

In alle oogmake-up voorbeelden die u hiervoor heeft kunnen zien waren telkens meerdere kleuren gebruikt om tot het desbetreffende eindresultaat te komen. In dit voorbeeld kunt u zien dat u met slechts één kleur ook een frisse ooglook kunt krijgen.

Hier is gekozen voor een lichtroze tint, maar u kunt ook voor een andere tint kiezen zoals bijvoorbeeld taupe of goud. Om de look krachtiger te maken is er gekozen om een subtiele winged eyeliner toe te voegen. Zo springen uw ogen er net iets meer uit.

 

9. De smokey winged eyeliner

Bruine smokey eyeliner
(Bron)

Dat een winged eyeliner gezet kan worden met een zwarte liner moge duidelijk zijn. Echter zijn er meer manieren om voor een winged eyeliner te kiezen.

De winged eyeliner zoals deze hierboven te zien is, is een stuk subtieler. De bruine kleur heeft haast een smokey effect, waardoor deze niet zo straks is als de winged eyeliners die we eerder hebben gezien.

De eyeliner is doorgetrokken onder het oog, waardoor het plaatje esthetisch gezien helemaal klopt.

 

10. Nog meer smokey eyeliner

Zwarte smokey eyeliner
(Bron)

Werd er in het vorige voorbeeld voor een bruine smokey winged eyeliner gekozen, deze look laat zien dat dit ook heel goed gaat met een zwarte tint. Om de rest van de look iets spannender te maken, is er met warme bruin- en kopertinten gewerkt. Dit geeft uw look net dat beetje extra.

Vergeet niet om een mascara aan te brengen om ook uw wimpers eruit te laten springen.

 

11. Een krachtige arcadeboog

Look met krachtige arcadeboog
(Bron)

Wilt u uw ogen meer diepte geven en deze er echt uit laten springen?

Dit kunt u doen door uw arcadeboog sterk aan te zetten. Zoals u kunt zien is er op het ooglid een huidskleurige tint aangebracht. Hier zit een kleine shimmer in, zodat uw ogen blijven stralen. In de arcadeboog is een koele donkerbruine kleur aangebracht die mooi omhoog is geblend. Zo creëert u in een handomdraai een subtiele maar toch sexy oogopslag.

 

12. Rosé goud op het oog

Rosé goud op het oog
(Bron)

De kleur rosé goud is prachtig en is steeds vaker om ons heen te zien. Is het niet in woon- en modeaccessoires, dan is het wel als één van de kleuren van de nieuwste iPhone 7. De populariteit is ongekend.

Het is dan ook niet gek dat deze kleur terug te zien is in deze lijst met oogmake-up voorbeelden. De kleur verloopt van lichter in de binnenste ooghoek naar donkerder in de outer V.

Door het geheel te combineren met een strakke winged eyeliner wordt deze look in een handomdraai ontzettend sexy. Hierboven is de look gecombineerd met nepwimpers, echter doet een volume mascara ook haar werk.

 

13. Warm en uitdagend zonder eyeliner

Warme en uitdagende ooglook
(Bron)

Zagen we in de voorgaande voorbeelden vooral veel looks met een strakke eyeliner, dit voorbeeld laat zien dat uw oogopslag ook warm en uitdagend kan zijn zonder een lijntje boven het oog.

In deze look is een zachte goudtint aangebracht op het bewegend ooglid. Deze kleur wordt in de buitenste ooghoek geblend met een donkerdere bruine kleur. De twee tinten die op het ooglid gebruikt worden, zijn doorgetrokken onder het oog. Dit maakt de look volledig af.

Vergeet niet om een volume mascara aan te brengen. Ook zou u nog een huidskleurig potlood aan kunnen brengen op de onderste waterlijn. Dit zal uw blik opener maken.

 

Looks voor een feestje

Make-up kan dagelijks gedragen worden, echter is het wel zo speciaal om voor een feestje volledig uit te pakken met uw make-up look. De oogmake-up voorbeelden die wij hierna met u delen zijn dan ook stuk voor stuk geschikt voor een feestje.

De looks zijn iets excentrieker dan de looks die wij hierboven aan u hebben laten zien, al blijven ze nog altijd draagbaar.

 

14. Ware zeemeermin-ogen

Zeemeermin ogen
(Bron)

Wanneer roze en turquoise met elkaar gecombineerd worden, wekt dit direct de indruk van een zeemeermin. Deze look is er dus niet écht een voor iedere dag, maar op een feestje kan dit goed.

Op het ooglid is een koele roze kleur aangebracht met veel shimmer. In de arcadeboog wordt deze kleur geblend met een warme bruintint. Onder het oog is een turquoise kleur aangebracht, wat een mooi contrast vormt met de roze kleur. Uw ogen zullen er zo ongetwijfeld uitspringen!

Een volume mascara maakt het geheel af.

 

15. Glitter, glitter...

Glitter smokey eye
(Bron)

Denkt u aan feest, dan denkt u aan glitter. Het zal u dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat glitter perfect werkt in ooglooks. Het laat uw ogen er hoe dan ook uitspringen.

In het voorbeeld wat u hierboven ziet is op het bewegend ooglid gekozen voor een glitterende gouden kleur. Deze kleur is aan de randen geblend met onder andere een zwarte en een diepe paarse tint. Deze zwarte kleur is ook doorgetrokken onder het oog, wat de look direct een smokey effect geeft.

Maak het geheel af met een zwarte winged eyeliner, een flinke laag mascara of juist nepwimpers. Zo bent u het stralende middelpunt van de avond.

 

16. … en nog meer glitter

Taupe met glitter
(Bron)

Nog een ander feestje in de planning waarbij u graag glitter in de ooglook verwerkt?

Nummer 16 in de lijst met oogmake-up voorbeelden is er wederom een waar u niet om de glitter heen kunt. Echter is de glitter nu enkel als lijntje aangebracht in de arcadeboog.

De rest van het oog is prachtig opgemaakt in een koele grijs-paarse tint. In het midden van het ooglid is een lichtere tint aangebracht dan op de rest van het ooglid. Hierdoor ligt de focus op het midden van het oog.

Zachte, subtiele nepwimpers zullen deze look helemaal afmaken.

 

17. Zomer in de bol

Ooglook met neon kleuren
(Bron)

Deze look kunnen we niet anders dan zomers noemen! Op het ooglid is een neon roze kleur aangebracht die in de arcadeboog met een oranjebruine kleur wordt geblend. In de binnenste ooghoek en onder het oog is een felle gele tint aangebracht.

Breng op de wimpers een laag volume mascara of nepwimpers aan en u bent helemaal klaar voor een tropisch feestje op bijvoorbeeld Ibiza.

 

18. Glitter liner

Glitter eyeliner
(Bron)

Aan de klassieke winged eyeliner look is in dit voorbeeld een feestelijke twist gegeven. Boven het zwarte lijntje is namelijk een glitter eyeliner aangebracht. Op deze manier kunt u glitter ook op een heel stijlvolle manier in uw look interpreteren.

In dit voorbeeld is gekozen om op het ooglid oogschaduw aan te brengen, echter kunt u er ook voor kiezen om enkel de glitter eyeliner aan te brengen. Maak het geheel af met volume mascara en u bent ready to go!

 

19. De smokey eye

Klassieke smokey eye
(Bron)

Dit rijtje met oogmake-up voorbeelden zou niet compleet zijn zonder deze klassieker: de smokey eye.

Een smokey eye creëert u door zwart en grijstinten met elkaar te blenden op het ooglid. Er zijn veel verschillende technieken, die allemaal voor nét een andere twist zorgen. Het is daarom geheel aan u voor welke smokey eye u wilt gaan.

In het voorbeeld hierboven is op het ooglid een diep donkergrijze kleur met lichte shimmer gebruikt. Dit geeft de look wat meer dimensie en het is ook nog eens ontzettend feestelijk.

 

20. De burgundy look

Burgundy look
(Bron)

De populaire wijnrode kleur, ook wel burgundy genoemd, is fantastisch te verwerken in een ooglook. Deze kleur staat prachtig bij hazelbruine ogen.

Zorg ervoor dat u richting de binnenste ooghoek een lichtere kleur gebruikt. U wilt voorkomen dat lijkt alsof uw ogen ontstoken zijn. Breng de donkere kleur daarom enkel in de outer v aan. Zo creëert u een diepe en tegelijk sexy oogopslag.

Deze look maakt u af met een strakke zwarte winged eyeliner en een laag volume mascara.

 

21. De groene ooglook

Groene smokey eye
(Bron)

Mocht u groene ogen hebben, dan zal deze bovenstaande look u ongetwijfeld prachtig staan. Deze groene smokey eye zal uw oogkleur immers prachtig benadrukken.

Op het ooglid is een diepe, donkergroene kleur aangebracht. Deze kleur is aan de randen geblend met een matzwarte kleur, wat zorgt voor de klassieke smokey look. Om de look af te maken kunt u de kleuren ook onder het oog aanbrengen.

De tinten uit deze ooglook staan ook prachtig bij vrouwen met een olijfkleurige huid.

 

22. Blauw op blauw

Blauwe smokey eye

Lieten we bij het vorige voorbeeld zien hoe de groentinten in de oogschaduw prachtig staan bij groene ogen, hier zien we hetzelfde gebeuren met blauw.

Helderblauwe ogen worden mooi naar voren gehaald door de blauwe tinten die in de ooglook zijn gebruikt. De blauwe tinten zijn rondom het hele oog aangebracht en mooi vervaagd richting de arcadeboog.

Vergeet wederom niet om een volume mascara te gebruiken.

 

Extravagante looks

Zoals u aan alle oogmake-up voorbeelden kunt zien kan make-up dagelijks gebruikt worden en pakken we vaak uit als het aankomt op een feestje. Echter speelt make-up ook een grote rol op bijvoorbeeld de catwalk. Daar ziet u de meest extravagante looks voorbij komen die bomvol kleur zitten.

De looks die we hieronder laten zien zult u waarschijnlijk zelf nooit gaan dragen, echter kunnen zij wel als inspiratie dienen. Wellicht ziet u een mooie kleurencombinatie of kan één van de looks omgezet worden naar een meer draagbare variant.

 

23. De sneeuwkoningin

IJsblauw met veel glitter
(Bron)

We beginnen de extravagante looks met een voorbeeld dat vrij eenvoudig naar een draagbare look om te toveren is.

In deze look is ontzettend veel glitter verwerkt. Over het hele ooglid, onder het oog en zelfs op de onderste wimpers zijn glitters verwerkt. Deze glitters worden gecombineerd met een voortreffelijke ijsblauwe kleur oogschaduw. Het geheel wordt afgemaakt door een stel nepwimpers.

Bij het zien van deze look denken wij direct aan een sneeuwkoningin. Heeft u dat ook?

 

24. Witte eyeliner met diamanten

Witte eyeliner met diamanten
(Bron)

Het idee van een witte eyeliner is zo gek nog niet. Integendeel, dit kan juist schitterend staan. In dit voorbeeld is echter voor een bijzondere twist gekozen.

Deze eyeliner is namelijk volledig aangekleed met kleine holografische diamantjes. Dit zorgt ervoor dat u deze look hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks draagt. Al kunnen we niet anders zeggen dan dat het er fantastisch uitziet.

 

25. De feather look

Feather look
(Bron)

Bij deze look van de oogmake-up voorbeelden denken we direct aan veren en vogels. De manier waarop de eyeliner is aangebracht op zowel het ooglid als de wenkbrauw, geeft het idee van vleugels weer.

De prachtige lange nepwimpers laten u haast denken dat deze dame zo weg kan vliegen.

 

26. Een canvas voor kleur

Canvas voor kleur
(Bron)

Het aanbrengen van make-up gebeurt zo nauwkeurig dat we het haast kunst kunnen noemen. In deze look is echter daadwerkelijk een kunstwerkje gecreëerd.

De manier waarop de verschillende kleuren zijn aangebracht zorgt ervoor dat u minutenlang naar deze look kunt kijken, zonder verveeld te raken. Prachtig, we kunnen niet anders zeggen!

 

27. De regenboog eyeliner

Regenboog eyeliner
(Bron)

Deze extravagante look is er een die eenvoudig na te maken is. Aan de klassieke winged eyeliner is een kleurrijke draai gegeven door er een regenboog van te maken. De kleuren zijn helder en lopen prachtig in elkaar over.

Als u goed kijkt zijn er onder de onderste wimperrand ook nog wat glitters aangebracht. Zo wordt deze look wel héél feestelijk.

 

28. Hoe paars en groen elkaar aanvullen

Paars en groen complementeren
(Bron)

Wij hadden er geen idee van, maar na het zien van deze ooglook zijn we ervan overtuigd dat paars en groen ontzettend goed samengaan.

In deze look is met een paarse glitterende eyeliner een extreem heftige wing gecreëerd. Hiertussen is gewerkt met verschillende groentinten die allemaal prachtig tot hun recht komen. In de binnenste ooghoek is een ontzettend felle turquoise kleur gebruikt. Dit is werkelijk een plaatje om te zien!

 

29. Een gevlekt succes

Petrol en gifgroene ooglook
(Bron)

We hadden nooit verwacht dat we een gevlekte eyeliner als deze zo mooi konden vinden. De winged eyeliner heeft een petrol kleur en loopt onder het oog over in een gifgroene tint. Een gewaagde keuze, maar in dit geval blijkt het goed te werken.

 

30. Kaviaar voor op de ogen

Ooglook met bolletjes
(Bron)

In deze bijzondere ooglook zijn er allerlei kleine balletjes op het ooglid gelijmd, waardoor het net lijkt alsof het kaviaar is.

De zwarte kleur die overwegend gebruikt is, wordt afgewisseld met een hele donkerblauwe en donkergroene kleur. De paarse uiteinden aan de nepwimpers zorgen voor een onverwachte laatste touch.

 

31. Black & white

Zwart-witte make-up
(Bron)

Dat zwart en wit elkaar prachtig aanvullen moge duidelijk zijn. In dit voorbeeld zijn deze twee dan ook met elkaar gecombineerd. Het zwart is verwerkt in de extreme winged eyeliner en in de arcadeboog. Het wit wordt juist tussen de zwarte lijnen verwerkt, waardoor het zwart er nog meer uitspringt.

Al met al is dit een look die u waarschijnlijk niet dagelijks zult dragen, echter zou een iets minder extreme variant voor een feestje goed kunnen.

 

32. Als in een sprookje

Sprookjesachtige make-up
(Bron)

Deze laatste look in de lijst met oogmake-up voorbeelden is er een die veel dames aan zal spreken. De ooglook bestaat namelijk uit roze en glitter. Daar wordt u stiekem ook vrolijk van, niet?

Op het ooglid en onder het oog is gewerkt met een roze oogschaduw, waarover verschillende soorten glitter aangebracht zijn. Op het ooglid is ook een roze winged eyeliner toegevoegd, wat de look nog net iets meer kracht geeft.

Vergeet niet om lange, volumineuze nepwimpers aan te brengen en een lila highlighter in de binnenste ooghoek aan te brengen. Voilà, uw sprookjesachtige look is helemaal klaar!

 

 

Het moge na deze 32 oogmake-up voorbeelden duidelijk zijn dat er oneindig veel mogelijkheden zijn wanneer het aankomt op oogmake-up. U kunt kleuren blijven combineren, wel of geen eyeliner toevoegen en kiezen voor een mascara of juist een nepwimper.

De kracht van make-up is groot en sterk. Echter is het vooral belangrijk dat u zich comfortabel voelt bij de look die u kiest. U bent immers degene die er de gehele dag mee rondloopt. Er is, zoals u kunt zien, in ieder geval genoeg om uit te proberen!

Wilt u uw vriendinnen ook deelgenoot maken van de eindeloze mogelijkheden van oogmake-up?

Deel dit bericht dan op social media.

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

Loafers dragen anno 2020: een essentiële gids voor de stijlvolle man van nu

Trendjournaal

Hippe sneakers voor heren die voor kwaliteit gaan (6 topmerken)

Schoenenkennisbank

Schoenen voor brede voeten

Rating | Entry Details

43210 (4.8/5, gebaseerd op 5 reacties)

Voeg uw reactie toe

Reacties

 • Sandra op 05 Jan 2020 09:36

  54321

  Wat een prachtige voorbeelden, foto's . Dank voor de tips !


 • Mama op 12 Nov 2019 23:03

  43211

  Ik zocht eigelijk make-up aanbrengmanier voor dieper ingevallen grijs/blauwe ogen, om ze minder diep te laten lijken! Hoor graag de tips hierover.


 • Mireille Maris op 20 Oct 2019 18:45

  54321


 • Janneke op 15 Mar 2019 10:43

  54321

  Hoe kan ik weten welk merk oogmekup dat is? Heb nl interesse in de gouden look welk merk is dat welke poeder?


Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen