TERUG

Trendjournaal

Oog voor detail: 5 x de mooiste manieren om veters te strikken

Geschreven door Katja Tremio

Heeft u net een paar sneakers of veterschoenen gekocht en vindt u het leuk om uw nieuwe blikvangers een extra trendy touch te geven? Dan kan ‘de ladder’, ‘het spinnenweb’, de ‘doubleback’ of een ander creatief veterpatroon uitkomst bieden. Er zijn namelijk eindeloos veel mooie manieren om uw schoenen te veteren, anders dan in het gebruikelijke patroon. En dat hoeft niet eens zoveel tijd te kosten: met behulp van de onderstaande strikmethoden tovert u uw nieuwe schoenen in een paar minuten tijd om tot ware kunstwerkjes!

5 x stijlvol veters strikken

Wat speurwerk op het gebied van shoe lacing leert ons dat er ontzettend veel creatieve manieren zijn om schoenen te voorzien van een opvallende veterstijl. Sommige van deze stijlen komen het best tot hun recht met een paar vlotte sneakers, andere zijn ook goed toe te passen op nette veterschoenen (zoals de straight bar). Wij vonden vijf stijlvolle bekende patronen die uw schoenen een subtiele twist geven, en hebben deze stap voor stap voor u beschreven. Of u nu nette schoenen of opvallende sneakers draagt: er is altijd een strikmethode die bij u en uw schoenen past!

Speels: de ladder

De ladder

Wilt u uw sneakers eens een keer anders dan anders veteren, maar kiest u daarbij het liefst voor een subtiel patroon? Dan is de ‘ladder’ de strikwijze die uw sneakers het juiste accent geeft. Dit patroon dankt haar naam aan de twee rijen verticale lussen, verbonden door horizontale ‘treden’. Uw sneakers in minder dan vijf minuten voorzien van dit speelse patroon, doet u zo:

Stap 1: Zet uw sneaker met de neus van uw wegkijkend voor u op tafel.

Stap 2. Haal de veter van binnen naar buiten door de beide onderste ogen. Breng de uiteinden omhoog en controleer of ze even lang zijn.

Stap 3. Trek het rechteruiteinde van de veter van buiten naar binnen door het oog erboven. Er ontstaat een verticale lus tussen de twee ogen. Doe nu hetzelfde met het linkeruiteinde van de veter.

Stap 4. Rijg nu het rechteruiteinde van de veter door de lus aan de linkerkant van de schoen. En vice versa.

Stap 5. Blijf stap 3 en stap 4 herhalen tot de bovenste ogen van de schoen zijn bereikt en voilà: de ladder!

Simpel en recht: horizontale strepen (straight bar)

Straight bar

Deze manier van strikken levert een rij van horizontale lijnen op, zonder dat er op de achtergrond een veter te zien is. Het is een nette, strakke manier van strikken, die zich niet alleen goed leent voor sneakers, maar ook voor het stylen van nette schoenen. U maakt de straight bar als volgt:

Stap 1: Zet uw sneaker met de neus van u wegkijkend voor u op tafel.

Stap 2. U begint bij de onderste rij ogen. Haal de veter van buiten naar binnen door de beide ogen.

Stap 3: Het rechteruiteinde van de veter steekt u van binnen naar buiten door het oog erboven.

Stap 4: Dan steekt u het linkeruiteinde van binnen naar buiten door het derde oog -van onderaf gezien- aan de linkerkant, u slaat dus een oog over.

Stap 5: Vervolgens brengt u het rechteruiteinde horizontaal naar het linkeroog op dezelfde rij. U steekt de veter van buiten naar binnen door het oog.

Stap 6: Het linkeruiteinde brengt u horizontaal naar het rechteroog op dezelfde rij. Ook hier steekt u de veter van buiten naar binnen.

Stap 7: Het rechteruiteinde steekt u van binnen naar buiten door het vierde oog -van onderaf gezien- aan de rechterkant. U slaat dus weer een oog over. Vervolgens steekt u de veter horizontaal van buiten naar binnen door het rechteroog op dezelfde rij.

Stap 8: U blijft deze stappen herhalen, totdat u bij de bovenste twee ogen bent.

Veters knopen in knotted-style

Knotted

De knotted is een speelse strikwijze die er in eerste instantie misschien wat ingewikkeld uitziet, maar in de praktijk relatief eenvoudig te maken is. Eenmaal voorzien van de knotted-style, ogen uw sneakers stijlvol met een rebels accent. Deze acht eenvoudige stappen helpen u bij het knopen van uw veters volgens de knotted.

Stap 1. Zet uw sneaker met de neus van u wegkijkend voor u op tafel.

Stap 2. Neem een wat langere veter. Haal deze door de beide onderste ogen van de schoen.

Stap 3. Breng beide uiteinden omhoog en controleer of ze even lang zijn.

Stap 4. Wikkel de uiteinden van de veters om elkaar, zoals u doet wanneer u uw veters strikt (de stap voordat u een lus in uw veter maakt).

Stap 5. Trek de veter aan en haal de uiteinden van binnen naar buiten door het volgende oog erboven.

Stap 6. Herhaal stap 4 en 5 totdat u bovenaan bij de twee bovenste ogen bent gekomen.

Stijlvol: het spinnenweb

Het spinnenweb

Het spinnenweb dankt haar naam aan een kruislings geregen veterpatroon wat uw sneaker direct een eigenwijze boost geeft. Het repeterende patroon komt vooral tot zijn recht bij een sneaker met acht paar ogen en is, wanneer u deze strikwijze eenmaal onder de knie hebt, in een paar minuten tijd te maken. Deze stappen helpen u uw schoenen voorzien van het enige spinnenweb wat absoluut niet stoffig te noemen is!

Stap 1: Zet uw sneaker met de neus van u wegkijkend voor u op tafel.

Stap 2. Start bij de op-één-na-onderste rij ogen, vanaf de neus gezien.

Stap 3. Haal de veter van binnen naar buiten door beide ogen. Breng de uiteinden omhoog en controleer of ze even lang zijn.

Stap 4: Steek het rechteruiteinde van de veter van buiten naar binnen door het oog daaronder. Doe hetzelfde met het veteruiteinde links. Er ontstaat aan beide zijden een lus.

Stap 5: De uiteinden steken nu uit de onderste ogen. Vanaf hier gaan we naar boven.

Stap 6: U kruist de uiteinden met elkaar en steekt ze links en rechts door het eerstvolgende lege oog.

Stap 7: U steekt het rechteruiteinde van de veter vervolgens beneden door de lus. Hetzelfde doet u voor het linkeruiteinde aan de linkerkant.

Stap 8: U blijft stap 6 en 7 herhalen tot u bij de bovenste twee ogen komt. En tadaaa....uw schoenen zijn voorzien van een spinnenweb, dat u voor eeuwig wilt laten zitten!

Boven en onder: de doubleback

Doubleback

Het is niet voor niets dat de doubleback zich achteraan in dit rijtje van stikmethoden bevindt: deze manier van veteren vergt van deze vijf strikmethoden de meeste oefening. Maar dan hebt u ook wat: de doubleback springt direct in het oog vanwege het kruislingse patroon zowel aan de onder- als bovenkant van de schoen doorloopt. Gaat u voor een echter veteruitdaging? Volg dan de onderstaande acht stappen en laat u verrassen door dit mooie patroon.

Stap 1: Zet uw sneaker met de neus van u wegkijkend voor u op tafel.

Stap 2. U begint bij de ogen op de tweede rij van boven. Haal de veter van buiten naar binnen door het oog links en rechts.

Stap 3. Breng beide uiteinden omhoog en controleer of ze even lang zijn.

Stap 4. Kruis de veters met elkaar en steek de uiteinden van buiten naar binnen in het vierde oog van bovenaf gezien (u slaat dus links en rechts een oog over).

Stap 5. Herhaal stap 4 totdat u bij het onderste paar ogen van de schoen bent.

Stap 6. Eenmaal onderaan, steekt u het linkeruiteinde van de veter recht omhoog in het oog op de zevende rij -van bovenaf gezien- aan de linkerkant. Hetzelfde doet u met het rechteruiteinde aan de rechterkant, u trekt daarna de veter aan.

Stap 7. Nu ‘werkt’ u uw weg weer omhoog door kruislings de uiteinden in de vijfde rij ogen, van boven geteld, te steken. Vervolgens herhaalt u deze kruissteek bij de derde rij ogen van bovenaf.

Stap 8. U kruist de uiteinden opnieuw en steekt hierbij onder de horizontale veter ter hoogte van het tweede oog door naar de eerste rij ogen helemaal bovenaan.

En zie daar: uw schoenen zijn geveterd in een echte doubleback!

Shoe lacing: een subtiele twist aan uw schoen

Het maken van een nieuw veterpatroon in uw schoenen vraagt even wat handigheid, maar verdient zichzelf dubbel en dwars terug als het gaat om de extra touch die het aan uw schoenen toevoegt. En heeft u de bovenstaande vetermethodes eenmaal onder de knie? Dan zijn de nieuwe mogelijkheden eindeloos. Zo kunt u de bovenstaande patronen bijvoorbeeld met verschillenden kleuren veters maken of wat dacht u van veteren met linten? Ook zijn er online nog veel meer trendy manieren te vinden, waarop u uw schoenen kunt voorzien van opvallend veterwerk. Vooral bij sneakers komt een bijzonder patroon mooi tot zijn recht. De uitdaging hierbij is om de stijl van het veterwerk aan te passen aan de stijl van de schoen. Bij een witleren strakke sneaker past een eenvoudig patroon prachtig. Een bontere, opvallende sneaker kan juist met een extravagante methode zoals het spinnenweb nog stijlvoller ogen. En stijlen zoals de straight bar en de doubleback matchen prima met een zakelijke sneaker. Heeft u nog een paar mooie, nieuwe veters liggen en schoenen die een extra accent verdienen? Dan is dit de perfecte gelegenheid om uw blikvangers te voorzien van een veterpatroon wat hen nóg meer laat stralen!

Tot slot laten wij u graag nog drie extra methoden zien om uw veters creatief te strikken. 

Weet u al met welke van deze strikmethoden u uw schoenen die eigenzinnige touch gaat geven?

Laat het ons weten in een reactie!

Rating | Entry Details

54321 (5.0/5, gebaseerd op 2 reacties)

Voeg uw reactie toe

Reacties

  • Rina op 27 Mar 2019 09:22

    54321

    Echt een leuke suggestie! Ik ga er zeker een aantal proberen.


Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

Zonder gewiebel op hakken lopen? Met deze 14 tips loopt u zonder problemen op hakken!

Goed op hakken lopen is niet eenvoudig. De 14 tips uit dit artikel kunnen u helpen om van goed op hakken…
Lees meer
16465 | 2 | 25 Jun 2019

Trendjournaal

Slingback pumps oubollig en truttig? Deze 20 prachtexemplaren bewijzen het tegendeel!

Slingback pumps oubollige schoenen? Niets is echter minder waar. Wij laten 20 prachtexemplaren zien!…
Lees meer
7368 | 2 | 22 Jun 2019

Schoenenkennisbank

Hoe uw schoenen onderhouden uw outfit afmaakt: 4 materialen uitgelegd (25 tips)

Schoenen zijn een belangrijk deel van uw outfit. Uw schoenen onderhouden is dan ook belangrijk en mag…
Lees meer
20244 | 1 | 21 Jun 2019

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen