TERUG

Nooit genoeg (van) schoenen: Frédéric

Frédéric Minvielle (46),
sales- en marketingdirector van SCARNO, vertegenwoordiger van UNISA, POLLINI, LOLA CRUZ en LOVE MOSCHINO.

Tekst: Karin Spillenaar-Koolen

Als ik me aankleed… “Kies ik eerst de schoenen, daar stem ik de rest van mijn outfit op af. Schoenen kunnen je outfit maken of breken. Laatst was ik op een bruiloft; de dames droegen prachtige jurkjes, maar bijna allemaal met een verkeerd paar schoenen eronder… doodzonde!”

Mijn favoriete paar… “Zijn mijn gouden veterschoenen van Moschino. Heel opvallend, ik draag ze alleen naar feestjes. Complimenten gegarandeerd! Ik praat zelf ook graag met mensen over hun schoenen, schoenen kunnen echt een ijsbreker zijn. Ze vertellen veel over iemand.”

"Koop met je hart, niet met je hoofd"


Mijn stijl zou ik omschrijven als… “Modern klassiek met een twist: een kekke kleur, een opvallend accent…Ik ben ook dol op loafers, die draag ik in de zomer zonder sokken. Het liefst draag ik merken die ik zelf verkoop, zoals Pollini. En ik ben gek op Tod’s en Gucci. Ik heb zo’n veertig paar schoenen in mijn kast staan. Dat valt best mee toch?”

Van sneakers... “Ben ik moe. Ik woon nu vijftien jaar in Nederland en heb te veel mannen op witte sneakers gezien, zelfs laatst op de fashionbeurs in Amsterdam! Er is in Nederland nog wel wat werk te doen als het om mannen en mode gaat. Begin eens met het dragen van sneakersokken, zou ik zeggen.”

Mijn beste koop… “Deed ik toen ik modejournalist was voor het Britse Esquire: rode lakloafers van Gucci. Ze waren te opvallend, het gesprek ging altijd over mijn schoenen. Bij een verhuizing deed ik ze daarom weg. Daar heb ik nog steeds spijt van. Anderzijds, je moet blijven veranderen. Maar als ik ergens een mooi paar rode Gucci-loafers tegenkom, dan weet ik wat ik doe!”

Mijn gouden tip… “Koop met je hart, niet met je hoofd. Kijk niet enkel naar comfort en ‘praktisch’, of de schoen bijvoorbeeld bij veel outfits past. Word verliefd, durf risico te nemen en koop dat paar. Uiteindelijk is het een cadeautje voor jezelf, waar je heel gelukkig van wordt. Ik zie dat de Nederlandse vrouw dit steeds vaker doet. Het straatbeeld wordt eleganter en stijlvoller, ik noem dat het Máximaeffect. Natuurlijk moet een paar welgoed zitten, daarom houd ik zo van Unisa: comfortabel én stijlvol.”.
 

Liefs, Marketing Team
Rating | Entry Details

Voeg uw reactie toe

Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook
Stories

Interview met de ontwerpster van HASSIA: Rosemarie Okcu

Rosemarie Okcu vertelt in dit interview alles over het ontwerpen en verkopen van schoenen op haar manier.
Stories

Een cocktailbar in eigen huis? Met deze benodigdheden mixt u de lekkerste cocktails

Wilt u uw eigen cocktailbar aan huis? Dan kunt u niet zonder deze 8 benodigdheden voor een cocktailbar voor thuis. Binnenkort mixt u de sterren van de hemel

Look of the week by Lonneke Nooteboom!

In dit artikel leest u hoe Lonneke Nooteboom, founder van Style My Day, een najaarslook styled gecombineerd met de booties van het merk Maripé.

Shop de producten

© 2017 Van den Assem Schoenen