Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Comfortschoenen, meer dan alleen makkelijke schoenen voor moeilijke voeten

Comfortschoenen. Waar denk je aan als je dit woord hoort? Aan schoenen voor moeilijke voeten? Aan een oudere dame die mogelijk niet goed ter been is en die schoenen draagt die eigenlijk niet onder haar outfit passen? Of een oudere man die niet meer goed in staat is om zijn veters goed strak te strikken en daarom schoenen met klittenband draagt? Een stijlvolle, lage hak of een chique veter- of gespschoen zouden de outfit van zowel de vrouw als van de man in jouw beleving beter complementeren, maar je begrijpt dat comfort hier een grotere rol speelt dan presentatie. Dat comfortschoenen door deze doelgroep gedragen worden is juist. Dat comfortschoenen alleen makkelijke schoenen voor moeilijke voeten zijn, is echter niet volledig. Comfortschoenen mogen namelijk niet alleen gezien worden als makkelijke schoenen voor moeilijke voeten, het zijn comfortabele schoenen voor iedereen!

Comfortschoenen

Wist je dat comfortschoenen allang niet meer voldoen aan het traditionele beeld van degelijke, ietwat oubollige schoenen die eigenlijk onder geen enkele outfit passen? De schoenen hebben in de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan en zien er tegenwoordig erg hip, leuk en stijlvol uit! Dat bewijzen ook de damesschoenen uit onze Assem Perfect Fit collectie. In deze collectie vind je elegante, trendy damesschoenen van kwaliteitsmerken zoals HassiaWaldläufer en Xsensible. De fraai ogende schoenen van deze merken lopen stuk voor stuk heerlijk en dat is voor iedere voet aantrekkelijk! Onze schoenenexpert Sofie behandelt tijdens haar schoenenspreekuur dan ook de vraag: bestaat de moeilijke voet eigenlijk wel, of kan iedere voet baat hebben bij een comfortschoen?

Makkelijke schoenen voor moeilijke voeten of comfortabele schoenen voor iedereen?

We hebben je verteld dat het beeld dat comfortschoenen alleen makkelijke schoenen voor moeilijke voeten zijn, niet helemaal klopt. Maar hoe zit dit dan precies? Eigenlijk is het heel simpel. Comfortschoenen zijn schoenen voor iedereen die net niet lekker in de leest van een confectieschoen past. En om net niet helemaal lekker in een confectieschoen te passen, hoef je echt geen gekke knobbels, pijnlijke eeltplekken of kromgegroeide tenen te hebben. Ook bij bijvoorbeeld je hoge pumps of chique instappers is het mogelijk dat de leest nét niet helemaal lekker aansluit op je voet. Denk maar eens terug aan alle keren dat je maar wat blij was dat je jouw hoge pumps of enkellaarsjes na een lange dag weer uit kon trekken. Niet alleen was dit een verademing voor je voeten, maar het verzachtte ook direct de zeurende pijn die je al een groot deel van de dag voelde (en uit alle macht probeerde te negeren).

Je schoenen zijn prachtig, maar eigenlijk pas je er net niet lekker in. Iedere ochtend is het weer een worsteling om er goed in te stappen en na een paar uur voel je de pijntjes al opkomen. En misschien herken je het ook wel van je partner. Nette herenschoenen zijn een vereiste in het zakenleven, maar bij veel heren veroorzaken deze schoenen ook kleine pijntjes en kwaaltjes die eenvoudig uit kunnen groeien tot iets groters. Als het op onze voeten aankomt, kiezen we er massaal voor om uiterlijk vertoon boven comfort te stellen. Hierdoor lopen we allemaal lang door op net niet goed passende damesschoenen of herenschoenen en liggen problemen als likdoorns, pijnlijke eeltplekken, beknelde zenuwen en rugproblemen op de loer. Gek eigenlijk, want gezonde voeten zijn erg belangrijk voor een gezond lichaam. Benieuwd hoe dit zit?

Beste schoenen voor je voeten

De meeste mensen zijn niet dol op hun voeten. Toch is het belangrijk om goed voor ze te zorgen. Je voeten zijn immers de basis waar de rest van je lichaam een groot deel van de dag op steunt. Bovendien liggen er in je voeten tientallen zenuwuiteinden die, als we de uitgangspunten van de voetreflexologie aanhouden, allemaal in verbinding staan met andere delen in je lichaam. Zit het dus niet goed in je voeten, dan neemt de kans dat je ook ergens anders in je lichaam last krijgt, aanzienlijk toe. Goed voor je voeten zorgen, doe je echter niet door dag in dag uit hoge hakken te dragen. En ook niet door dagelijks op net niet passende schoenen te lopen. Hoe je dan wel goed voor je voeten zorgt? Juist, door het dragen van comfortschoenen. Deze schoenen sluiten goed aan op je voeten en ze bieden steun en stevigheid. Een gouden combinatie als het aankomt op een goede gezondheid van je voeten!

Comfortabele schoenen: de transformatie

Comfortschoenen hebben een aantal kenmerken die niet altijd gelden voor confectieschoenen. Zo zijn comfortschoenen vaak voorzien van een losse zool en zijn modellen niet alleen in de klassieke breedtemaat (breedtemaat G), maar in verschillende breedtematen (oplopend van E tot M) mogelijk. Deze kunnen smaller zijn dan normaal, maar ze kunnen ook breder zijn. Het voordeel van een losse zool is dat je deze, indien nodig, kunt vervangen voor een zool die beter aansluit op je voet. En ook als je steunzolen nodig heeft, kun je deze mogelijk in de schoen kwijt. Overigens zie je de losse zool niet alleen terug bij comfortschoenen, maar ook bij confectieschoenen. Met name bij damessneakers en herensneakers zie je de losse zool wel eens terug.

Let op: bij het plaatsen van je eigen zolen, is het belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen. Zo is het belangrijk dat je voet ook na het plaatsen van de steunzool voldoende ruimte heeft in de schoen. Je voet mag niet te hoog liggen en je moet je tenen nog kunnen bewegen. Ook is het belangrijk dat je steunzolen even breed zijn als de schoenen. Is dit niet het geval, dan zorgt dit op termijn voor wrijving en zul je problemen gaan ervaren. Door schoenen te kiezen met een bredere breedtemaat, verzeker je je ervan dat je steunzolen altijd goed passen. Naast deze twee kenmerken wijken comfortschoenen verder eigenlijk niet meer af van confectieschoenen. Ook niet qua uiterlijk.

Comfortschoenen en modetrends

Ook bij het ontwikkelen van comfortschoenen worden de huidige modetrends goed in de gaten gehouden en waar mogelijk doorgevoerd. Grote, bekende merken binnen de comfortschoenen, zoals Hassia, Waldläufer en Xsensible ontwerpen bijvoorbeeld comfortschoenen met dierenprint of met een leuke metallic glans. Twee trends die je ook terugvindt binnen de wereld van de confectieschoen. Dat het een comfortschoen is, zie je er dus niet vanaf, maar je voeten merken het wel! 

Comfortschoenen en confectieschoenen

Hoewel comfortschoenen er tegenwoordig erg hip uitzien, zijn er veel mensen, en dan met name mensen uit de wat jongere generaties, die er niet graag voor uitkomen dat ze comfortschoenen dragen. Het imago van deze schoenen is, onterecht, die van een oubollige, degelijk schoen. Er lijkt bijna een taboe op te rusten. Toch slaan comfortabele schoenen de laatste jaren wel een flinke slag en worden ze populairder en populairder. Hoe kan dit? Vermoedelijk door de sneakertrend waar dames de laatste jaren steeds meer voor vallen. Deze trend laat goed zien hoe wij meer en meer bereid zijn om de hoge hakken en oncomfortabele modellen links te laten liggen en ons te hullen in stoere en vrouwelijke, maar zeer comfortabele damesschoenen zoals sneakers of instapschoenen. Zie je de comfortschoen niet als een comfortschoen, maar als een hippe sneaker dan wordt het dragen ervan misschien ook voor jou een stuk aantrekkelijker. En wil je toch schoenen dragen met een hak? Ook dan bieden comfortschoenen uitkomst. De Assem Perfect Fit collectie bevat namelijk verschillende modellen met een mooie, subtiele hak.

Comfortschoenen als comfortabele schoenen voor moeilijke voeten

Dat comfortschoenen niet alleen makkelijke schoenen voor moeilijke voeten zijn, wil overigens niet zeggen dat deze schoenen geen uitkomst bieden voor mensen met verschillende gezondheidsklachten. Zo kunnen zeker onderstaande doelgroepen erg veel baat hebben bij het dragen van comfortschoenen:

  • Diabetespatiënten
  • Reumapatiënten
  • Patiënten met rugklachten

Gezonde voeten zijn immers belangrijk voor een gezond lichaam. Het dragen van comfortschoenen is niet alleen weggelegd voor mensen die op zoek zijn naar makkelijke schoenen voor moeilijke voeten. Comfortschoenen zijn geschikt voor iedereen die vindt dat zijn of haar voeten het beste verdienen. Sta je dus sterk in je (comfort)schoenen en ben je benieuwd welke schoenen bij jou passen? Bij alle Van den Assem-vestigingen kun je terecht voor advies op maat én voor de nieuwste collectie Assem Perfect Fit comfortschoenen.