Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Maak je najaarslook compleet met een paar lange laarzen!

Natuurlijk zijn we dol op onze ballerina's, slippers, sandalen en luchtige sneakers. Maar we kunnen ook niet ontkennen dat we na een periode van zon, zee en strand stiekem uitkijken naar de tijd dat we in onze warme truien kunnen wegduiken en onze favoriete laarzen mogen dragen. Van herfstpracht krijgen we nooit genoeg en de komst van frissere dagen biedt ons de perfecte gelegenheid om weer een ander deel van de garderobe aanspreken. Mooie skinny's, zachte panty's, comfortabele truien en natuurlijk een oogverblindende laars. Komend najaar zien we opvallend veel lange laarzen.

Lang leve de lange laars

Dag slippers, hallo lange laars! Het fijne aan een gloednieuw seizoen is al die nieuwe trends waar we ons weer tegoed aan kunnen doen. Lazen we in eerdere artikelen al dat hoge sneakers, bergschoenen, snake, zebra en croco helemaal hot zijn komend najaar; nu voegen we aan deze trendlijst ook nog de lange laars toe. En dat vinden we maar wat fijn. Niet alleen omdat lange laarzen er smashing uitzien onder een mooie rok of jurk, maar ook omdat ze lekker warm zijn. Daarnaast zijn ze zowel geschikt om casual als zakelijk te dragen. Zo gaan we direct vanuit kantoor door naar dat feestje bij vrienden die avond. Het mooie van de terugkeer van de lange laars is dat er voor iedere kledingstijl dit seizoen wel een passend model voorhanden is. Was je al fan van de western enkellaars? Dan kun je deze herfst en winter jouw favoriete stijl voortzetten met een lange laars in dezelfde uitvoering. Is je stijl eerder klassiek? Dan zijn er fraaie lange laarzen met hoge hakken. Van stevige outdoor laars tot tot elegante overknee in stretch; ieder type laars is vertegenwoordigd. Om je alvast een beetje op te warmen, hebben wij vier favorieten geselecteerd. Maar pas op, lange laarzen als deze, vragen om snelle beslissingen.

Stijltips voor lange laarzen

Ben je eenmaal gevallen voor dat ene paar onweerstaanbare lange laarzen, dan volgt daarna natuurlijk de vraag: hoe combineer ik deze blikvangers met de rest van mijn garderobe? Om zeker te weten dat jij optimaal kunt genieten van jouw lange laarzen, inspireren we je graag aan de hand van deze vijf stijltips.

Stijltip 1: lang met lang

Waar de trend van lange items vorig jaar al haar opmars maakte, is deze dit jaar niet te missen. Het is het seizoen van de lange jas, de midi-rok en jurk tot over de knie. En al zou je dit in eerste instantie wellicht niet denken; daar vormt de lange laars een perfecte match mee! Denk bijvoorbeeld aan een blouse met een midi-rok en daaronder een paar laarzen tot op de knie. Draag hierbij een lange wollen jas en je stijlplaatje is compleet!

Stijltip 2: skinny jeans

De broek waar de lange laars perfect bij past, is de skinny. Zo zorgen lange laarzen in combinatie met een skinny jeans voor een extra vrouwelijk silhouet. Je kunt hierbij kiezen voor een doorlopend geheel en bijvoorbeeld een zwarte lange laars met een zwarte skinny te combineren. Maar ook het kiezen voor meer contrast levert een mooi plaatje op. Draag bijvoorbeeld je witte tube laarzen onder een blauwe skinny jeans en lange gebreide trui in bruin-, beige- en wittinten, met daarboven een lange jas in bordeauxrood of donkergroen. Zo creëer je een stijlvolle look die voor veel gelegenheden geschikt is.

Stijltip 3: midi-rok of jurk

Droegen we de midi-rok deze zomer vooral in combinatie met een paar chunky sneakers, dit najaar mag je je sportieve schoenen gerust afwisselen met een lange laars. De lange laars geeft de midi-rok weer een geheel andere uitstraling. Waar de sneaker zorgt voor het speelse casual accent, voegt de lange laars juist wat meer vrouwelijkheid toe.

Stijltip 4: Met een gebreide trui

Een trend die dit najaar onze garderobes gaat bestormen, is die van de lange breisels. De lange gebreide wollen trui -in basic uitvoering of voorzien van drukke patronen en versieringen- combineert perfect met een skinny jeans en een lange laars om deze nonchalante look een extra elegante touch te geven. Met name de overknee geldt bij deze look als favoriet.

Stijltip 5: Keep it simple

De lange laars is een echte eyecatcher. Dit heeft als grote voordeel dat je outfit niet veel meer nodig heeft.  De algemene stijltip bij het combineren van een lange laars is dan ook: keep it simple. Ga je graag voor dat bonte korte jurkje, combineer het dan met een stoere enkellaars. Heb je daarentegen een eenvoudige elegante jurk die wel wat extra's kan gebruiken, dan is de lange laars dé schoen die jouw outfit compleet maakt. Datzelfde geldt voor materialen. Lange laarzen zijn super vrouwelijk en dat betekent dat je de rest van je outfit hier wat op aan moet passen. Het gevaar bestaat dat het anders een tikje too much wordt. Combineer je lange laarzen bijvoorbeeld niet met een te korte rok of jurk of leren legging, dat wordt het al snel iets teveel van het goede. Wel mooi is het zoeken naar een mix van materialen. Zoals een eenvoudige blousejurk in jeansstof met daaronder een paar lange western-laarzen. Of een glanzende plooirok tot over de knie met daaronder een paar suède stretchlaarzen. Welke outfit je ook draagt, houd bij lange laarzen extra goed rekening met een juiste balans. Met die tip in je achterhoofd kan de lange laars alleen maar extra stijl aan jouw look toevoegen!

Warm en stijlvol het najaar in

Met dit voorproefje aan lange laarzen en alvast wat stijltips, houdt niets je meer tegen om dit najaar helemaal voor de lange laars te gaan. En ben jij na het zien van de bovenstaande laarzen nieuwsgierig naar wat onze collectie nog meer aan geweldige lange musthaves in petto heeft? Doe dan nog meer inspiratie op via assem.nl of loop binnen bij een van onze vestigingen en shop nu alvast jouw favoriete lange laarzen. En dan maar hopen op een hele lange winter!