Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Kleurrijke herensneakers combineren: 5 opvallende exemplaren en stijltips

Sneakers hebben, bij zowel de dames als de heren, een vaste plek in de schoenenkast. Ze zien er leuk uit, zitten heerlijk en er is volop keus. Vandaag de dag zijn er sneakers te koop in allerlei vormen en kleuren. Zo kennen we de witte sneaker, een musthave voor iedere sneakerfan, de leren sneaker, de suède, metallic of mesh sneaker, de sneaker die eruitziet als runner, de sneaker met dikke zool en natuurlijk de kleurrijke sneaker. Deze laatste is een bijzondere, want kleurrijke sneakers, of sneakers met opvallende kleuraccenten, vallen natuurlijk op. En dat is ook de bedoeling, maar af en toe kan het lastig zijn om zo'n kleurrijk paar te combineren met de rest van jouw garderobe. Dit geldt met name voor het mixen van herensneakers met de juiste outfit. Daarom laten wij je in dit artikel kennismaken met vijf paar kleurrijke herensneakers en geven wij je een aantal stijltips cadeau. Zo weet je straks precies met welke sportieve schoen je zeker gezien mag worden en bij welke outfits deze paren het beste passen.

De laatste trends omtrent kleurrijke herensneakers

Binnen de kleurrijke herensneakers zijn verschillende trends te onderscheiden. Zo zien we aan de ene kant veel schoenen die in hun geheel voorzien zijn van een felle kleur, maar zijn er aan de andere kant ook tal van schoenen waarbij gekozen is voor neutrale kleuren in combinatie met bijzondere kleuraccenten. Wij hebben vijf paar herensneakers gevonden die allen op hun eigen manier de show stelen. Onderstaande sneakers springen er wat ons betreft echt uit. Met onze stijltips ben je er zeker van dat jouw kleurrijke herensneakers het podium krijgen dat ze verdienen.

null

1. Kleurrijke herensneaker

We beginnen direct met een wel heel opvallend model! Deze nylon sneaker in diverse kleuren voor heren is van het merk Philippe Model. Philippe Model staat bekend om de formule: traditioneel vakmanschap in een designer-jasje. De sportieve schoenen zijn allen herkenbaar aan het Philippe Model embleem aan de zijkant. Ze blijven ons echter verrassen met de unieke designs en kleurcombinaties. Dit lage sneaker model met ronde neus is vervaardigd uit nylon met suède in diverse kleuren. De hoofdkleuren zijn rood, oranje, blauw, geel en groen. Dit zien we zelfs terug in de zool. De merknaam prijkt op de tong en de achterbies.
Extra fijn: het uitneembare leren voetbed is te vervangen door een persoonlijke inlegzool. 

Stijltip: Combineer deze schoenen bijvoorbeeld met een donkere broek, zodat de kleuren van jouw schoenen extra opvallen. Of pak het anders aan en combineer deze schoenen juist met een lichte chino. Niet alleen is deze sneaker erg zomers, door de vele kleuren in de schoen kun je ze met verschillende (basic) items uit jouw garderobe combineren. Een wit hemd zorgt voor een fresh look.

Bekijk alle multi colour sneakers
null

2. Een opvallend kleuraccent: gaaf groen

Bij kleurrijke herenschoenen denk je misschien direct aan schoenen zoals het Philippe Model-paar dat we zojuist aan je lieten zien. Het kan echter ook anders. Dit is bijvoorbeeld het geval als niet de hele schoen is voorzien van een opvallende kleur, maar er alleen enkele bijzondere kleuraccenten zijn toegevoegd. Zoals bij deze witte runner van het Italiaanse merk Diadora Heritage. Deze runner is uitgevoerd in wit leer met verschillende patronen en perforaties op de neus. De merknaam is in het groen op de tong aangebracht en weerszijden van de wreef beschikt over het logo in tevens deze kleur. Groen is een hele fijne kleur. Je kunt er een statement mee maken, maar groen kan ook veilig voelen. Deze groen gecombineerde runner is zeker opvallend te noemen zonder dat de sneaker 'schreeuwt'. Schoenen van dit schoenenmerk hebben een nostalgische uitstraling. De missie van dit Italiaanse schoenenlabel is dan ook om ‘oude’ sneakerontwerpen terug in het hedendaagse modebeeld brengen.

Stijltip: Er zijn verschillende manieren waarop je deze wit met groene herensneakers kunt dragen. Zo kun je gaan voor de combinatie met een lange jeans of chino, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie met een korte chino. Combineer het groen met zwart, wit of rood. Zorg er daarbij voor dat je sokken niet zichtbaar zijn.

Bekijk alle witte herensneakers
null

3. Knallen met geel

Geel staat voor vrolijk, positiviteit en energie. Eigenschappen en gevoelens waar we allemaal wel geassocieerd mee willen worden. Een sneaker waar je echt mee kunt knallen, is dit leren exemplaar van het merk Ghoud. Dit model met ronde neus is uitgevoerd in fluor geel leer met blauwe en fel oranje accenten met opliggende stikranden. De binnenvoering is van stof en leer, het uitneembare voetbed is te vervangen door een persoonlijke inlegzool. Een stevig contrefort draagt bij aan het comfort. Verder heeft de gebroken witte rubberen loopzool een medium profiel voor een stevige grip. Hiermee kom je netjes en sportief voor de dag! 

Stijltip: Deze sportieve Ghoud-sneaker combineert goed met denim. De combinatie van blauwe, oranje en gele accenten zorgen voor een frisse look. Je kunt ze bijvoorbeeld met een (lichtblauwe) spijkerbroek combineren of draag deze kleurrijke herensneakers met een mooie chino en een wit T-shirt. Een mooie zonnebril erbij en je bent echt gekleed voor de zomer!

null

4. Een blauwtje lopen 

Vind je zwart te somber, maar wel mooi als accent? Bekijk dan dit model eens. Deze herensneaker is van het Italiaanse merk Harris. Het schoenenmerk maakte al voor aanvang van de Eerste Wereldoorlog robuuste schoenen voor het Italiaanse leger. Kenmerkend voor dit schoenenlabel zijn de gekartelde zool, contrasterende kleuren en opvallende veters of gespen. Deze sneaker met ronde neus en witte veters is uitgevoerd in blauw gecombineerd leer met diverse slangen- en crocoprints. Ook het binnenwerk bestaat uit leer. Hiermee kun je wat ons betreft gerust een blauwtje lopen! Let op: De ontwerpen van Harris vallen over het algemeen ruim (tot ongeveer anderhalve maat groter). Wij raden aan anderhalve maat kleiner te bestellen.

Stijltip: Combineer deze opvallende sneaker met mooie basics in zwart of wit. De schoen is hier de eyecatcher van jouw outfit. Zodra je dit combineert met te veel andere kleuren en materialen, kan het al snel een bonte kermis worden. Houd je look daarom verder rustig en kies voor een casual wit T-shirt, of een mooi wit overhemd, gecombineerd met een zwarte broek. 

Shop sneakers van Harris
null

5. Zachte aardetinten

Vind je bovenstaande sneakers iets te uitdagend? Een kleurrijke schoen hoeft niet altijd een felle kleur te bevatten. Dit bewijst bovenstaande herensneaker van het merk Floris van Bommel, een familiebedrijf uit het Brabantse Moergestel dat zich al honderden jaren binnen de schoenenwereld bevindt. Deze nette sneaker is uitgevoerd in brique suède met grijsblauwe details op de achterbies. De sneaker heeft verschillende deelnaden. Het zachte materiaal zorgt, ondanks de opvallende kleur, voor een rustige look. De binnenzijde is uitgevoerd in leer en een stevig contrefort draagt bij aan het draagcomfort. Het uitneembare voetbed is te vervangen door een persoonlijk inlegzool. De rubberen loopzool heeft een medium profiel en meet circa 2,5 cm. 
Let op: De ontwerpen van Floris van Bommel vallen over het algemeen ruim (tot ongeveer een halve maat groter). Wij adviseren een halve tot hele maat kleiner te bestellen.

Stijltip: Aardentinten combineren goed met andere aardetinten. Match deze brique schoenen bijvoorbeeld met een beige chino, of een grijze broek. Ook bruin past goed bij de brique kleur. Zorg er wel voor dat er genoeg contrast zit in de kleuren van jouw outfit. Als de kleuren erg dichtbij elkaar liggen, maar nét anders zijn, kun je plank mislaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen! 

Bekijk de sneakers van Floris van Bommel

3x zo kun je kleurrijke herenschoenen combineren

Nu je weet op welke manieren kleuren verwerkt worden in herensneakers en hoe deze kleurrijke herensneakers dan weer combineren met andere kleuren, is het wellicht ook leuk om te zien op welke manieren je andere kleurrijke herenschoenen kunt combineren. Je loopt waarschijnlijk niet iedere dag op sneakers en hebt ook wel eens een ander soort schoen aan. We hebben een drietal inspirerende looks voor je op een rijtje gezet waarin we laten zien hoe de kleuren van deze herenschoenen kunnen combineren met de rest van jouw outfit. Welke is jouw favoriet?

null

Look 1: Een combinatie van kleuren

Het ligt voor de hand om kleurrijke herenschoenen te combineren met kleuren binnen hetzelfde kleurenpalet. Bovenstaande look laat echter zien dat dit niet per se nodig is. Hier worden roze schoenen, een blauwe jeans en een groene trui namelijk perfect bij elkaar gedragen.

Look 2: Licht in een donkere outfit

Witte sneakers zijn een musthave onder de sneakerliefhebbers. Met bovenstaande outfit krijg je een idee van hoe je witte sneakers zou kunnen combineren. De sneakers vallen op doordat er een combinatie is gemaakt met donkere kleding. De donkere broek en het donkere T-shirt laten de schoenen extra shinen. En dat is toch wat je wilt met dit soort schoenen?

Look 3: Urban chic

Deze outfit voldoet wat ons betreft volledig aan de stempel urban chic. De lichte kleuren van de pantalon en het overhemd zorgen voor een prachtige basis. Deze is aangevuld met verschillende groentinten. Aan de ene kant is er gekozen voor een prachtige khaki overjas, maar daarnaast ook voor felgekleurde loafers dan wel instapschoenen. Je kunt het ook omdraaien en ze met een kaki broek combineren en juist een lichte kleur jas.
Hierdoor ontstaat een prachtige zomerse outfit die het stadsgevoel bij ons oproept!

Kleurrijke combinaties

In dit artikel hebben we verschillende kleurrijke herensneakers en verschillende looks uitgelicht. Kleurrijke herensneakers en herenschoenen combineren doe je door de kleuren van jouw schoenen en de kleuren van jouw kleding op een bepaalde manier op elkaar af te stemmen. Dit kun je doen door dezelfde kleur in meerdere items terug te laten komen, maar je kunt dit ook doen door kleuren uit hetzelfde kleurenpalet of kleuren met dezelfde intensiteit te mixen en te matchen totdat je de juiste combinatie te pakken hebt. We hopen dat het met deze tips voor jullie iets gemakkelijker én leuker wordt om kleuren te combineren in jullie kleding, mannen. 

Welke kleur schoenen draag jij het liefst? En op welke manier combineer je deze kleurrijke herensneakers?

Laat het ons weten in een reactie!