TERUG

Uw kleding langer mooi houden? Deze 6 items zijn een must

Geschreven door Ilse Visscher

Er hangt een goed maatpak in uw kast en ook voor uw business casual look heeft u fijne kledingstukken in huis. U ziet er eigenlijk altijd tiptop uit. Maar naarmate u uw nieuwe kleding en pakken vaker aan heeft gehad, krijgen ze toch last van slijtage. Uw kleding langer mooi houden kunt u gelukkig al met zes handige producten.

Bent u benieuwd wat deze zes wonderproducten voor uw kleding zijn? In dit artikel delen we onze tips speciaal voor u.  

 

Kleding slijt

Het is vast geen nieuws voor u dat kleding slijt. Ook wanneer u kwalitatief goede stoffen draagt, zult u merken dat op den duur slijtage optreedt. Dit is natuurlijk jammer, maar het is ook zonde om uw kleding ongedragen in de kast te laten hangen.

Naast slijtage kan het ook voorkomen dat het niet het materiaal is dat slijt, maar dat het kledingstuk zijn vorm verliest. Denkt u bijvoorbeeld aan truien die niet mooi meer vallen.

Sommige mensen kiezen daarom zelfs liever voor goedkopere kleding, dan dat ze hun dure kleding zien vervagen. 

Zonde!

Er zijn namelijk verschillende manieren waarop u kunt voorkomen dat uw kleding slijt of zijn vorm verliest. En hier heeft u maar zes simpele items voor nodig.  

 

De reddende zes

U gaat graag voor kwaliteit en wilt hier wel zo lang mogelijk van genieten. Op die manier is het de investering pas echt meer dan waard.

Hieronder stellen we de reddende zes aan u voor wat betreft het langer mooi houden van uw kleding. Wat dacht u van goede hangers, een goed strijkijzer, een kledingborstel, een schoenspanner, een schoenlepel en een tas voor uw pak?

Is uw kleding langer mooi houden echt zo gemakkelijk?

Het antwoord is ja en we zullen u snel vertellen waarom.

 

1. Hangers

 Hangers met jasje en overhemden

Als u investeert in een mooi pak en mooie kledingstukken, waarom zou u deze dan op goedkope hangers hangen? Uw kleding langer mooi houden begint bij het opbergen ervan.

Voor de meeste kleding zijn simpele hangers prima, maar als u uw jasjes mooi wilt houden, is het het waard om in goede hangers te investeren. U kunt in dit geval plastic kledinghangers liever links laten liggen en voor de houten variant gaan.

Plastic kledinghangers kunnen onder het gewicht van kleding namelijk meebuigen en zijn hierdoor minder goed in staat om de vorm van uw kleding goed te houden. Een houten hanger is steviger en zal uw kleding wel mooi in vorm houden. Ook ijzeren kledinghangers zijn om deze reden af te raden. De dunne draadjes zorgen ervoor dat uw kleding te plat hangt.

Kies bij houten hangers voor hangers met ronde vormen, zo voorkomt u dat er op ongewenste plekken vouwen in uw kleding komen.

Voor uw broeken kiest u ook het best voor houten hangers, maar dan hangers met een horizontale balk. Hier kunt u uw broek overheen hangen zonder dat deze kreukt.

 

2. Strijkijzer

Strijkijzer op strijkplank

Kreukels in kleding zijn bijna niet te voorkomen. Zeker het wassen en drogen zullen uw overhemden niet kreukloos doorstaan.

Een overhemd met kreukels onder een strak pak is natuurlijk niet de bedoeling. Het is tijd voor het strijkijzer.

Nu zijn er ontelbaar veel verschillende soorten strijkijzers. Als hij maar warm wordt en de kreukels verwijdert, is het voor de meeste mensen al prima. Maar wist u dat ook het strijkijzer dat u kiest, van invloed is op het langer mooi houden van uw kleding?

Een tweetal handige tips voor het kopen van het juiste strijkijzer:

 1. Stoomstrijkijzer: Stoom vergemakkelijkt het strijken. De kreukels gaan sneller uit uw overhemden en hierdoor wordt de stof minder lang aan de hitte van het strijkijzer blootgesteld. Een win-winsituatie.
 2. Emaillen strijkzool: Verschillende strijkijzers, verschillende zolen. Een brede zool met een spitse punt is altijd fijn. Daarnaast glijdt een emaillen strijkzool beter dan bijvoorbeeld een zool van Inox/RVS.

 

3. Kledingborstel

Kledingborstel
(Bron)

Uw kleding langer mooi houden doet u niet alleen door ze op de juiste manier op te hangen en te strijken. Ook het onderhouden van uw kleding heeft invloed op de levensduur van een kledingstuk.

Een van de handige items hiervoor, is de kledingborstel. Pluisjes, haren of andere, droge viezigheid kunnen door het dragen aan bijvoorbeeld uw pak blijven hangen.

Nu kunt u ervoor kiezen om deze met zo'n handige kledingroller te verwijderen. Deze rollers hebben vaak een lijmlaagje waardoor alle haartjes, stofjes en vuiltjes eraan blijven plakken.

Erg handig, maar minder goed voor uw kleding.

U kunt het best kiezen voor de wat vriendelijkere, en effectievere, kledingborstel. Voordat u uw jasje aantrekt, gaat u er even met de borstel overheen. U houdt niet alleen de stof vuilvrij, u ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen.

 

4. Schoenspanner

Schoenspanner

Naast een mooi pak of goed overhemd wilt u natuurlijk ook dat uw schoenen zo lang mogelijk meegaan.

Voor schoenen is het belangrijk dat u het materiaal op de juiste manier onderhoudt, maar ook dat u uw schoenen na het dragen goed opbergt.

Een item dat u helpt uw schoenen langer mooi te houden is de schoenspanner. De schoenspanner zorgt ervoor dat uw schoenen mooi in vorm blijven als u ze niet draagt.

Ze zorgen er namelijk voor dat de loopplooi in uw schoen vermindert. Dit is zowel voor het uiterlijk van de schoen als voor het draagcomfort een pluspunt. Ook onttrekken schoenspanners vocht uit uw schoenen. Dit voorkomt nare luchtjes.

 

5. Schoenlepel

Schoenlepel

We blijven nog even bij de schoenen. Uw kleding langer mooi houden is immers weinig succesvol als uw schoenen niet dezelfde aandacht krijgen. Een prachtig pak met gekreukelde schoenen eronder... Wat vindt u?

Naast de schoenspanners is er nog de schoenlepel. De schoenlepel maakt het niet alleen gemakkelijk om uw schoenen aan te trekken, maar zorgt er ook voor dat uw schoenen mooi blijven.

Als een schoen lastig aan te trekken is, gaan mensen namelijk vaak wrikken en draaien. Dit kan ervoor zorgen dat het contrefort van de schoen beschadigd en minder stevig wordt.

 

6. Tas voor uw pak

Tas voor maatpak
(Bron)

Eerder schreven we al een artikel over hoe u uw kleding netjes houdt voor een zakenreis. Hierin kwam naar voren dat er verschillende technieken zijn waarop u uw pak netjes mee kunt nemen.

Een belangrijke start voor het langer mooi houden van uw pak, is het aanschaffen van een speciale tas hiervoor. Zolang uw pak netjes thuis hangt kan er weinig gebeuren, maar het zou toch zonde zijn als al uw inspanningen thuis te niet worden gedaan door een zakenreis.

U kunt kiezen voor een speciale tas die u los mee kunt nemen, maar ook een hoes is een prima optie. Deze hoes met pak kunt u vervolgens in een koffer stoppen of als handbagage meenemen.

Het handige van hoezen is dat deze niet alleen praktisch zijn tijdens de reis, maar u kunt hier ook uw pakken in ophangen in de kast. Zo blijven ze zeker mooi en netjes tot de volgende keer dat u ze zult dragen.  

 

Extra tips voor mooie kleding

Man op fiets

De zes items hierboven vormen belangrijke accessoires. Uw kleding langer mooi houden zal hiermee zeker lukken.

Toch zijn er nog tal van andere factoren van invloed op de levensduur van uw kleding. Wat dacht u bijvoorbeeld van het wassen ervan of de vraag of een kledingstuk opgevouwen of opgehangen moet worden.

Hieronder geven we u daarom nog een aantal extra tips, zodat u uw kleding nóg langer mooi kunt houden.

 1. Was uw kleding niet te vaak. Wassen zorgt voor een kleine slijtage en in het geval van uw pakken is het sowieso aan te raden gebruik te maken van een stomerij.
   
 2. Suède is een materiaal waarbij het lastig kan zijn het mooi te houden. Dit komt vooral doordat het verwijderen van vlekken uit suède lastig is. Gelukkig kunt u uw suède kleding, net als uw suède schoenen, inspuiten met een beschermende coating.
   
 3. Wollen kleding hangt u nooit op, deze kunt u beter vouwen en in uw kledingkast neerleggen. Wanneer u wol ophangt, krijgen de schouders van uw trui of vest het zwaar te verduren. Wollen items zijn namelijk te zwaar om op te hangen.
   
 4. Draag niet iedere dag hetzelfde, maar wissel af. We hebben allemaal onze lievelingsstukken, maar ook die gaan langer mee wanneer u ze een keer in de kast laat hangen.
   
 5. Uw kleding langer mooi houden kan ook door binnenstebuiten te wassen. Dit helpt bij denim tegen verkleuren en bij wollen truien tegen het ontstaan van pluizen. Ook het wassen van dezelfde kleuren bij elkaar is aan te raden.

 

Uw kleding gaat nog jaren mee

Als u de reddende zes items in huis heeft kunt u uw kleding op de juiste manier opbergen en onderhouden. Vooral een paar goede houten hangers doen wonderen voor uw jasjes, overhemden en pantalons.

Een stoomstrijkijzer is daarnaast het ideale strijkijzer voor als u lang van uw kleding wilt genieten. Kanttekening daarbij is wel dat u uw pakken en delicate stoffen het best naar de stomerij kunt brengen.

Voor uw schoenen, en zeker leren schoenen, is het goed om schoenspanners en schoenlepels te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat uw schoenen hun vorm behouden en vrij blijven van ongewenste kreukels en vouwen.

Uw kleding langer mooi houden kunt u tot slot doen door deze niet te vaak te wassen en als u wast, doe dit dan binnenstebuiten. Let tot slot ook op het materiaal van uw kleding. Suède kunt u voor een langere levensduur beter inspuiten met een coating en wol kunt u beter vouwen in plaats van hangen.  

 

Heeft u nog toevoegingen op de verschillende items en tips voor het mooi houden van kleding?

We horen ze graag van u!

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenliefhebbers

De schoenentrends van dit najaar

Schoenenkennisbank

Lopen zonder pijn doe je met deze 8 tips tegen blaren

Schoenenkennisbank

Jouw inloopkast ordenen met 8 tips: maak van jouw droom geen nachtmerrie

Rating | Entry Details

54321 (5.0/5, gebaseerd op 1 reactie)

Voeg een reactie toe

Reacties

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen