Klanten aan het woord: Mevrouw Rijnberg-Wessels

''Ik leerde mijn man kennen op mijn achttiende. Hij kwam toen al bij Van den Assem op de Nieuwe Binnenweg, bij Cees van den Assem. Mijn man werkte in de scheepvaart en Cees verkocht de handgemaakte schoenen van Greve, die konden het beste tegen de olie op de dekken.

 Na een tijdje ging hij ook damesschoenen verkopen. Cees en ik waren altijd blij elkaar te zien. ‘Hallo mevrouw Rijnberg, ik heb nog wat voor u staan’, zei hij dan. Hij ging dan naar boven en kwam met vier paar terug. Hij kende precies mijn stijl: sportief, altijd een lage hak.

''Stiekem mis ik Cees nog altijd''


Ik weet geen andere zaak en ben nog nooit vreemdgegaan. Niet met een man en ook niet met schoenen (lacht). Mijn man overleed dertig jaar geleden aan een hartinfarct, hij was pas 56 jaar. Na een tijdje kwam ik met een vriendin in de winkel. Ik moest het Cees vertellen, maar wist niet goed hoe. ‘Cees, je hebt een klant minder’, zei ik. Hij snapte het gelijk. ‘Wat erg!’ zei hij. ‘Zo’n stoere man!’'

Nu ik geen auto meer kan rijden, ga ik met mijn zoon naar de winkel. Hij woont op Curaçao en als hij op bezoek komt, mag ik altijd kiezen wat we gaan doen. Dat is nooit moeilijk, naar Van den Assem! (lacht)

Ik koop jaarlijks twee paar, zomerschoenen en winterschoenen. Oude schoenen gaan naar het goede doel. Eén paar bewaar ik voor als het regent. Van den Assem heeft tegenwoordig een veel grotere collectie.
Zoveel paren tijdens de opruiming, dan slaagt toch iedereen? Drie jaar geleden brak ik mijn heup en nu kan ik alleen schoenen met goede ondersteuning dragen, het liefst van Waldläufer. De fijne service is onveranderd, ik word altijd geweldig geholpen! Maar stiekem mis ik Cees nog altijd als ik in de zaak ben.”

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen