Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Hippe sneakers voor heren die voor kwaliteit gaan

Een goed paar sneakers mag eigenlijk nooit ontbreken in een uitgebalanceerde herengarderobe. Ook dit jaar blijven hippe sneakers voor heren een ware musthave. Hippe schoenen voor heren geven iedere outfit een fijne nonchalante touch en zijn in eindeloos veel stijlen en varianten verkrijgbaar. Zo zien we zowel de witte sneaker als de kleurrijke variant voorbijkomen. Ook trendkleur zilver en de croco print zijn van de partij als het gaat om de sneakertrends dit (voor)jaar. Hoewel de diversiteit groot is, herken je veel kwaliteitsmerken aan een opvallend eigen signatuur. In dit artikel laten we je graag kennismaken met zes merken die bekendstaan om hun geweldige sneakers. Met welke van deze trendy sneakers voor heren breng jij jouw outfit naar een volgend style level?  

Zes hippe sneakers voor heren

Ben jij benieuwd naar de sneakertrends van dit jaar? Scrol dan naar beneden en ontdek de sneakers van kwaliteitslabels Floris van BommelGhoudSantoniHoganHarris en Philippe Model. Deze labels weten hun sneakers als geen ander een unieke trendy twist te geven en tegelijkertijd herkenbaar te blijven qua design. Lees hieronder meer over deze zes specialisten op het gebied van hippe sneakers voor heren en laat je verrassen door de nieuwste wannahaves!

1. Floris van Bommel

Elegant, tijdloos en hoogstaande -Italiaanse- kwaliteit: dat zijn de drie pijlers waar de schoenen van Ghoud op rusten. Ghoud- voluit Ghoud Venice- is een label dat haar roots in het Italiaanse Venetië heeft liggen. In de sneakers van dit label is het onmiskenbare Italiaanse gevoel voor stijl te herkennen. Verder laten de bedenkers achter dit -in korte tijd zeer bekend geworden- merk zich bij het ontwerpen van hun sneakers inspireren door alles wat de wereld aan kleuren, gebruiken en tradities te bieden heeft. Dit levert iedere keer weer een verzameling van eigenzinnige, vaak kleurrijke en ultra hippe sneakers op.

null

Met zilveren accenten van Floris van Bommel

Mooi in kleur- en materiaalgebruik is deze sportieve sneaker van Floris van Bommel. Het contrast tussen het donkerblauwe mesh en suède contrasteert prettig met de oranje details. Dit effect wordt nog eens versterkt dankzij de zilverkleurige accenten aan de zijkant van de sneaker. Zilver en goud behoren tot de trendkleuren op schoenengebied dit jaar. Fraai is de wijze waarop de merknaam Floris van Bommel als oranje label op de tong van de sneaker is verwerkt. Omdat de kleur blauw de boventoon voert, is deze sneaker breed te combineren. Het oranje en zilver geven deze hippe schoen voor heren een edgy touch. Detail: de schoenen van Floris van Bommel vallen over het algemeen ruim. Is het liefde op het eerste gezicht? Bestel je musthave dan in een halve tot hele maat kleiner.  

Bekijk alle sneakers van Floris van Bommel

2. Ghoud

Elegant, tijdloos en hoogstaande -Italiaanse- kwaliteit: dat zijn de drie pijlers waar de schoenen van Ghoud op rusten. Ghoud- voluit Ghoud Venice- is een label dat haar roots in het Italiaanse Venetië heeft liggen. In de sneakers van dit label is het onmiskenbare Italiaanse gevoel voor stijl te herkennen. Verder laten de bedenkers achter dit -in korte tijd zeer bekend geworden- merk zich bij het ontwerpen van hun sneakers inspireren door alles wat de wereld aan kleuren, gebruiken en tradities te bieden heeft. Dit levert iedere keer weer een verzameling van eigenzinnige, vaak kleurrijke en ultra hippe sneakers op.

null

Groen & suède van Ghoud

De suède heren sneaker van Ghoud Venice valt op dankzij de prachtige kleur groen waarin deze is uitgevoerd. De keuze voor blauwe veters in plaats van witte, geeft de sneaker een eigenwijs karakter. Het suède zorgt voor een luxe uitstraling en maakt dat de nette sneaker voor heren goed onder een casual chique outfit gedragen kan worden. Subtiel is ook de wijze waarop de lijn van de loopzool onderdeel uitmaakt van het totale ontwerp. Deze trendy heren sneaker straalt klasse en kwaliteit uit. 

Bekijk alle sneakers van Ghoud

3. Santoni

Santoni staat bekend om het uitgangspunt dat perfectie de norm is. Iedere schoen van dit label wordt door de beste schoenmakers op traditionele wijze vervaardigd. Waarschijnlijk ken je dit kwaliteitsmerk onder andere van de prachtige gespschoenen, instapschoenen en boots, maar ook de hippe Italiaanse sneakers voor heren van Santoni zijn absoluut stijlvol te noemen. Santoni’s worden ook wel de Rolls-Royces onder de modieuze herenschoenen genoemd. Draag een paar sneakers van dit merk en je valt ongetwijfeld op. Het vakmanschap en de strakke afwerking van deze schoenen blijven zelden onopgemerkt. Ben je op zoek naar hippe herenschoenen, maar wil je ook dat deze luxe uitstralen? In andere woorden: ben je op zoek naar meer dan een gewone herenschoen? Dan zijn de exclusieve sneakers van Santoni wellicht iets voor jou.

null

Nette wit leren sneaker van Santoni

De retro-schoen belooft dit jaar een grote opmars te maken. Niet zo gek dus dat Santoni hierin het voortouw neemt door met deze eigen versie van de nette wit leren sneaker voor heren te komen. De stijlvolle sneaker met ronde neus is uitgevoerd in wit leer voorzien van perforaties. Het witte leer en de wit suède accenten zorgen, samen met de bruin rubberen loopzool, voor een mooie mix van retro en nu. Deze Santoni sneaker komt zowel casual als onder een pak helemaal tot zijn recht. Let wel: deze sneaker valt ruim. Daarom adviseren we je een maat kleiner te bestellen. 

Shop sneakers van Santoni

Meer witte sneakers voor heren

Item 1 of 4

4. Hogan

Al sinds 1986 staat Hogan voor creativiteit, moderniteit en innovatie. Het schoenenmerk is onderdeel vanTod’s, een Italiaanse groep van producenten van luxeproducten. De hippe sneakers voor heren van Hogan zijn casual met een hint naar luxe en gemaakt met veel oog voor detail. Ontwerpen van Hogan zijn modern en tegelijkertijd gericht op het tijdloze. Zo behouden ze seizoen na seizoen hun waarde en kun je ze altijd blijven dragen. Kenmerkend voor de ontwerpen van Hogan is de 'H' die altijd op de zijkant van de schoen terug te vinden is. Mooi is dat dit merklogo opgaat in het ontwerp en hierdoor niet direct opvalt.

null

Wit met trendkleur oker van Hogan

Zoals gezegd is de retro-trend onmiskenbaar aanwezig dit jaar. Is dit helemaal jouw stijl? Dan is deze suède lage sneaker van Hogan een echte blikvanger. De goedgekozen kleuraccenten in okergeel en zwart maken de verder witte sneaker net even anders. Het leer en suède zorgen, samen met de beige rubberen loopzool, voor een fijne retro vibe. Ook de schoenen van Hogan vallen ruim, tot ongeveer een halve maat groter. Bestel deze schoen daarom een maat kleiner dan je gebruikelijke maat. 

Bekijk sneakers van Hogan

5. Harris

Harris is een bijzonder merk dat sinds 1913 schoenen van hoogwaardige kwaliteit maakt. Dit Italiaanse merk begon met het produceren van stevige schoenen voor het Italiaanse leger. Deze schoenen waren van goede kwaliteit en stonden bekend om hun lange levensduur. Kennis en vakmanschap hebben Harris gemaakt tot het merk dat het vandaag de dag is: synoniem voor praktische en stijlvolle schoenen van een hoge kwaliteit. De schoenen worden met de hand gemaakt en met gebruik van alleen de beste materialen. De ontwerpen van Harris sneakers zijn opvallend en overstijgen iedere trend, waardoor deze schoenen garant staan voor jarenlang draagplezier. Ga jij voor markante schoenen met een unieke uitstraling? Dan valt de collectie van Harris voor jou in de categorie must-see!

null

Sneaker in croco en studs van Harris

Deze sneaker model Tributo 2 van Harris valt op vanwege een bijzondere combinatie van materialen en prints. Zo is het grijze leer aan weerszijden van de wreef voorzien van een opvallend ruitpatroon in studs en loopt het witte crocoleer op de neus door tot bovenaan de tong. De rode patch en lichtgrijze slangenprint op de achterzijde van de schoen maken de mix van kleuren en prints compleet. Tot slot is het gekartelde ontwerp van de zool een van de kenmerken waaraan deze schoen te herkennen is als een echte Harris. Bestel deze schoen dan een maat kleiner dan je gebruikelijke maat. De schoenen van Harris vallen over het algemeen namelijk ruimer uit. 

Bekijk meer sneakers van Harris

Andere sneakers van Harris

Item 1 of 4

6. Philippe Model

Tussen al het Italiaanse schoenengeweld mogen de hippe herensneakers van het Franse label Philippe Model niet ontbreken. Dit trendy sneakermerk -opgericht door stylist Philippe Model- heeft met haar geraffineerde, eigentijdse sneakers in korte tijd de mode-industrie weten te veroveren en dat is niet zo vreemd. Met een sneaker van dit merk weet je je immers verzekerd van een handgemaakte schoen die opvalt dankzij een elegant uiterlijk, het gebruik van hoogwaardige materialen, mooie kleurencombinaties en speelse accenten zoals het herkenbare logo aan de zijkant van de schoen. Dat Philippe Model een beetje kleur niet schuwt, bewijst deze multicolour sneaker voor heren wel.

null

Kleurrijke sneaker van Philippe Model

Een echte statement sneaker, dat is deze kleurrijke lage nylon en suède herensneaker model TZLU van Philippe Model. De hoofdkleuren van deze schoen zijn rood, oranje, blauw, geel en groen. Leuk detail: zelfs de loopzool bestaat uit drie verschillende kleurlagen. Met dit item krijgt iedere outfit direct een extra pop of colour!

Shop Philippe Model sneakers

Stoer of netjes?

De bovenstaande zes merken laten goed de verschillen tussen de hippe sneakers voor heren van dit jaar zien. Zowel in stijl als in kleurgebruik. De sneakers van Floris van Bommel en Philippe Model staan bijvoorbeeld voor de sportieve, kleurrijke look. Santoni en Hogan kiezen voor retro-achtige stijlvolle sneakers die juist terughoudender zijn qua kleur. Zoek je nette en tegelijkertijd sportieve sneakers, dan kun je terecht bij Ghoud. Tot slot zijn er de sneakers van Harris voor de modebewuste man die zich graag onderscheidend kleedt. Kortom, er is voor iedere stijl wel een hippe herensneaker te vinden!