TERUG

Schoenenliefhebbers

Het nieuwe jaar staat voor de deur: tijd voor een grote schoonmaak in de schoenenkast

Geschreven door Katja Tremio

Bijna iedereen heeft wel een of meerdere paar schoenen staan, waar niets meer mee gebeurt. Ja, ze zijn leuk of ja, ze zitten best lekker en tóch trek je ze niet aan. Nu zijn mooie schoenen fijn om naar te kijken natuurlijk, maar het is wel zonde als ze nooit het daglicht zien. Veel van deze 'vergeten' paren verdienen een tweede leven. Sterker nog: ze kunnen voor een ander een groot verschil maken. Daarom hebben we bij Van den Assem het 'restyle-cle programma' in het leven geroepen. Met dit programma geef je anderen de kans de beste versie van zichzelf neer te zetten met behulp van jouw schoenen. Doe je mee? Let's restyle-cle!

Stel, je hebt een chic paar veterschoenen staan of een net enkellaarsje maar de schoenen zitten nauwelijks aan je voeten. Dan kun je ervoor kiezen deze te doneren aan ons restyle-cle programma. Hoe werkt het? Bezoek onze Van den Assem-winkel aan het Gelderlandplein 149-153 in Amsterdam en lever daar jouw schoenen in. Je ontvangt een voucher van 10% korting voor ieder paar dat je inlevert! Alle soorten en maten schoenen zijn welkom, zolang ze maar sollicitatiewaardig zijn. Je mag zelfs schoenen inleveren, die niet bij Van den Assem zijn gekocht. Heb je schoenen gedoneerd, dan zorgen wij er vervolgens voor dat ze bij Dress for Success terechtkomen. Deze wereldwijde professionele non-profitorganisatie voorziet werkzoekenden met een minimum inkomen van representatieve kleding en individueel advies om succesvol te kunnen solliciteren. Zo helpen zij mensen op weg naar sociale participatie en economische onafhankelijkheid. Schoenen die niet geschikt zijn voor een sterke presentatie bij het solliciteren, gaan naar een volgend goed doel zoals de organisatie Hulp voor Onbehuisden (HVO Querido) en kledingbank Hebben & Houwen. Op deze manier krijgen alle schoenen een tweede of zelfs derde kans. Jouw gedoneerde schoenen vinden dus hoe dan ook een goede bestemming!

De gedoneerde representatieve schoenen, die geschikt zijn voor een sterke presentatie bij het solliciteren, stellen we kosteloos beschikbaar aan de klanten van Dress for Success. Zij mogen hun set kleding, compleet met mooie schoenen, bovendien houden! De hulp vanuit Dress for Success kan voor werkzoekenden net het verschil maken tussen het wel of niet krijgen van een baan.

Van den Assem over deze nieuwe stap

Met  het Van den Assem-team hebben we, in het kader van duurzaamheid, nagedacht over een manier waarop ongebruikte schoenen toch een functie zouden kunnen krijgen. Collega Maaike van Kester, projectmanager van ons restyle-cle programma, vertelt over de zoektocht naar een passende organisatie die wel raad weet met al deze schoenen: "Een van de ambassadeurs van Dress for Success plaatste een oproep dat ze op zoek waren naar schoenen. Ze krijgen altijd veel kledingdonaties, maar misten schoenen om de outfit af te maken. Een van mijn collega's tagte mij onder de oproep en zo is het balletje gaan rollen. Na contact te hebben gehad met de ambassadeur, sprak ik de Algemeen Manager van Dress for Success Amsterdam Corina Koekenbier aan en zijn we op bezoek geweest op hun locatie in Amsterdam. Daar bleek al snel dat we veel raakvlakken hadden, zoals een persoonlijke stijl ontwikkelen, goede eerste indruk creëren en klanten trots in hun schoenen laten staan."

Een succesvolle samenwerking

Op vrijdag 13 september jl. lanceerde Dress for Success ‘Project Zuidas’: een duurzaamheidsproject mede op initiatief van alle op de Zuidas gevestigde advocatenkantoren, ABN AMRO en Dress for Success Amsterdam. In de praktijk vertaalde dit zich naar het plaatsen van een kledingcontainer op de Zuidas waarin medewerkers van alle Zuidaskantoren hun gedragen kleding kunnen deponeren. Tijdens deze lancering werd onder andere een modeshow gehouden met een aantal partners van Dress for Success. Als Van den Assem sloten we ons hierbij aan door de schoenen te sponsoren. Dit event vormde het startpunt van het restyle-cle programma; sindsdien kun je als klant je gedragen schoenen inleveren in onze winkel op het Gelderlandplein. Dat onze samenwerking met Dress for Success goed verloopt, blijkt wel uit de eerste succesverhalen. Maaike: "Eén van de bezoekers is inmiddels volop werkzaam in de wereld van video & fotografie. Zij mocht onder andere diverse bekende Nederlandse hiphoppers op de gevoelige plaat vastleggen of promoten via video. Een andere klant is zijn eigen bedrijf gestart en ontwerpt inmiddels logo's en teksten voor T-shirts, die gretig aftrek vinden."

Honderden schoenen en counting

Het restyle-cle project levert -behalve een heleboel positieve reacties- vooral heel veel schoenen op! "Klanten waarderen en omarmen het initiatief enorm", vertelt Maaike. "Dit blijkt ook uit de tot nu toe honderden gedoneerde schoenen. Omdat het nu al zo'n groot succes is, rollen we het project op termijn uit naar andere winkels." Wil je op dit moment een paar schoenen doneren aan Dress for Succes? Dan ben je van harte welkom om deze af te geven in onze winkel aan het Gelderlandplein in Amsterdam of op ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Uiteraard is het ook mogelijk om je schoenen rechtstreeks te doneren. Dress for Success heeft negen vestigingen, onder andere in Rotterdam, Utrecht en Maastricht.

'Stijl herken je aan de schoenen', is hét mantra bij Van den Assem. Stijl is tijdloos, persoonsgebonden en uniek. Dankzij de donatie van jouw vergeten schoenen help je, in samenwerking met Van den Assem en Dress for Success, een ander zijn of haar eigen stijl te ontwikkelen. Zo laten jouw ongebruikte schoenen een ander stralen!

In gesprek met Dress for Success

Corina Koekenbier, Algemeen Manager Dress for Success Amsterdam, is blij met de betrokkenheid van Van den Assem schoenen: "De afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt aan de professionalisering van Dress for Success. Door onze zichtbaarheid te vergroten, ons netwerk uit te breiden en dankzij goede acquisitie worden we nu ondersteund door diverse mooie merken en winkels. Hun positieve imago straalt af op Dress for Success en daar plukken onze klanten uiteindelijk de vruchten van. Ruim 70% stroomt uit naar werk."

Wist je dat:

-Er in de toekomst meer Van den Assem inleverlocaties bij komen?

-Jouw donatie 1 (of meer) van de 1000 klanten aan een stijlvolle outfit helpt?

-Ruim 70% van de bezoekers een baan vindt met hulp van Dress for Success?

-Je zoveel schoenen mag inleveren als je wilt?

-Jij heel populair onder je vrienden wordt wanneer je vouchers met 10% korting op nieuwe Van den Assem schoenen kunt uitdelen! ; ) 

Meer kledingsessies en andere ambities

Corina ziet de komende jaren graag een aantal doelen gerealiseerd worden. Corina: "Op dit moment kleden we zo'n 1000 klanten op jaarbasis. Het streven is om dit de komende drie jaar uit te breiden naar 1300 klanten. Ook gaan we ons meer richten op participatieklanten. Vaak zijn dit vanwege armoede geïsoleerd geraakte mensen voor wie naar buiten gaan alleen al lastig is. Wij investeren veel tijd in het werven van sponsoren en (financiële) donateurs op ieder niveau. Zo hebben we een vriendenflyer ontwikkeld waarin wij bedrijven verschillende pakketten aanbieden, die ons in staat stellen klanten te kleden van top tot teen. Als tegenprestatie worden bedrijf en bijdrage vermeld op onze website en op onze social media-kanalen. Ook plaatsen we de voor-en-na foto's van de gerealiseerde kledingsessies. Daarnaast blijven we nieuwe mooie merken en bedrijven aan ons binden, zodat het slagingspercentage van klanten die onder andere dankzij een kleedsessie van Dress for Success een job of een stage weten te vinden nog groter wordt."

Restyle-cle je mee? 

Is jouw goede voornemen dit jaar een opgeruimde kleding- en schoenenkast en draag jij Dress for Success ook een warm hart toe? Gun die schoenen achteraan in je shoedrobe dan een tweede leven en lever ze in bij onze Van den Assem-vestiging aan het Gelderlandplein in Amsterdam of op ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Zo maak jij met jouw schoenen het verschil voor iemand anders én shop je je volgende paar favoriete schoenen met 10% korting, dat is nog eens win-win!

Wil je meer weten over het restyle-cle programma van Van den Assem?

Klik dan hier.

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

How to wear: schoenen onder een zomerse rok of jurk (7 looks)

Trendjournaal

Sneak peek: acht sneakertrends om verliefd op te worden!

Schoenenkennisbank

Tips voor smalle voeten

Rating | Entry Details

54321 (5.0/5, gebaseerd op 2 reacties)

Voeg een reactie toe

Reacties

 • mae op 29 Dec 2019 15:13

  54321

  Mijn vraag is mag/kun je de voucher gebruiken voor online aankopen? Nieuw? Sale?

  Nathalie op 03 Jan 2020 14:32

  Hoi Mae,

  Wat leukdat je geinterresseerd bent in deze fantastische actie! De voucher is in te leveren in onze winkels en is te gebruiken op onze actuele collectie.

  Als ik je nog ergens mee kan helpen hoor ik dat graag.

  Nathalie
  Team Webcare.


Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen