TERUG

De familie

Even inzoomen: de fotostudio

Geschreven door Socialmedia

In een goede webshop weet een bezoeker precies wat hij koopt. Een geslaagde online aankoop hangt nauw samen met een complete presentatie van beeld en tekst. De Van den Assem-fotostudio snapt dit als geen ander. We maken kennis met de werkwijze van het team achter de scherpe foto’s en de productteksten. Natasja Bekker is de schrijvende kracht bij de fotostudio van Van den Assem. Samen met vier fotografen -Landa Penders, Kelly Alexandre, Giovanni Karg en Marvin de Monte- zorgt zij ervoor dat de producten helemaal tot hun recht komen. Hecht en professioneel: zo laat het team zich volgens haar het best omschrijven. “We geinen, zingen en werken ontzettend hard samen”, vertelt Natasja. “Voor mij voelt werken met mijn collega’s alsof ik iedere dag met mijn vriendengroep gave dingen mag doen. Die balans tussen samen dollen en knetterhard werken, maakt dat ik hier voorlopig nog niet ben uitgeleerd.”

Doe-het-zelven

Het bijzondere aan de fotostudio van Van den Assem is dat ze de productie in eigen beheer maakt. Niet alleen de schoenen worden door het team zo goed mogelijk gepresenteerd, ook de modellen en de bijbehorende kleding-shoots doen ze zelf! Natasja: “Wij kennen het bedrijf het beste. We weten waar het merk voor staat, wat het uit wil stralen en voor wie we het doen.” “Buiten de productie om werken we juist veel samen met externe partijen. Daar leren we alleen maar van.”

Het echte werk

Omdat er honderden schoenen, accessoires, kleding en tassen per seizoen voorbij komen, professionaliseert het creatieve team in hoog tempo. Zo ligt de focus op dit moment op het creëren van eenheid en efficiënt werken. Eenheid qua uitstraling is belangrijk voor de herkenbaarheid en efficiëntie zorgt ervoor dat het fotograferen van het productaantal omhoog gaat. Als er nieuwe collecties komen, stort het team zich volledig op de presentatie hiervan. In de rustige periodes legt Natasja zich toe op het verbeteren van de webshopfuncties en het onderzoeken/terugbrengen van de retouraantallen. De fotografen concentreren zich meer op de creatieve fotografie, zoals de social media-beelden.

Worksongs

Dat het team close is, las u al. Maar wist u ook dat ze allemaal dol zijn op zingen? Menig favoriet nummer of Duitse schlager kan rekenen op de vocale ondersteuning van Natasja en de fotografen. Veel collega’s komen tijdens het werken dan ook graag even bij de fotostudio langs. Voor een gezellig praatje of voor een goede meezinger natuurlijk. Natasja: “Er heerst zo’n fijne sfeer in de fotostudio. Je kunt volledig jezelf zijn en je mag je eerlijk uitspreken over dingen. Dat geldt trouwens voor alle collega’s binnen Van den Assem. Het bedrijf is toegankelijk, iedereen kent iedereen. Knopen worden daardoor sneller doorgehakt, omdat de lijntjes kort zijn.”

Steady team

Het team in de fotostudio draagt bij aan de koopbeleving van de klant en dat beseft Natasja zich maar al te goed. “Kleine aanpassingen kunnen al een enorm verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een andere indeling van de teksten of een alternatieve manier van fotograferen die de koopbeleving van onze klanten stimuleert. On top blijven in de retail is erg belangrijk. Alles voor een ultieme webshopbeleving voor onze klanten!”

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

Goed nieuws voor mannen met een kleine schoenmaat.

De familie

De comeback van UGG

Schoenenkennisbank

Kleine voeten? Kleine schoenen!

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen