Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Deze sandalen zijn geschikt voor kantoor

Van de gedachte dat we dit jaar misschien weer net zo'n topzomer krijgen als vorig jaar, worden we erg blij. Direct daarna rijst de eerste fashion vraag: wat trekken we aan naar kantoor als de mussen van het dak vallen? En hoe zit het met het dragen van een sandaal? Persoonlijk zijn wij dol op sandalen. Deze chic ogende schoenen zijn én luchtig én staan fantastisch onder diverse (kantoor)outfits. Maar welke soort sandalen zijn kantoorproof? Wij zochten het voor je uit en doken dieper in de wereld van zomerse kantoorsandalen. Zie met eigen ogen hoe fris, mooi en verrassend onze chique sandalen zijn. En ontdek hoe je je sandalen met flair en klasse draagt tijdens een kantoordag. 

Voordat we je bijpraten over het dragen van sandalen die geschikt zijn voor kantoor, geven we eerst enkele tips die betrekking hebben op het dragen van gepaste zomerse kantooroutfits. Ieder bedrijf is natuurlijk anders, want waar de één gruwelt van spaghettibandjes, trekt de ander juist de streep bij een top zonder mouwen, maar er is wel een aantal kledingregels te bedenken waar het gros van de bedrijven zich aan wenst te houden. Na het lezen van deze tips weet je, voor zover nog niet bekend, precies wat als passend wordt gezien en wat af te raden is. En mocht je alsnog twijfelen over wat binnen het bedrijf waar je werkt, als juiste zakelijke zomeroutfit wordt gezien, vraag dan naar het kledingprotocol.

Kantooroutfits: de do's

Met behulp van de volgende tips houd je je zakelijke outfit luchtig én gekleed!

Tip 1: Wat bij je past

De belangrijkste regel wat betreft het dragen van zakelijke kleding, is dat je outfit niet afleidt. Wat dat dan precies is, ligt aan het betreffende kledingitem. Dat nauwsluitende jurkje kan bij de één netjes en zakelijk staan, terwijl een ander in dezelfde jurk juist de aandacht vestigt op een manier die mensen als niet prettig kunnen ervaren. Kies daarom voor kleding die past bij je persoonlijkheid en bij je figuur. Dan gaat het niet snel mis.

Tip 2: Lekker neutraal

Normaal gesproken zijn wij een groot voorstander van kleur. Die ene top in felroze of een blazer met gele accenten in leopard look is bij ons al snel favoriet. Wat betreft kantoorkleding en het dragen van (uitbundige) prints en kleuren zijn we wat meer gematigd. Op kantoor geldt over het algemeen de regel: less is more. Ga voor lichte kleuren en subtiele details. Echte zomerse en lichte kleuren zijn: wit, beige, crème en lichtblauw. Gelukkig valt hier net zo goed mee te scoren.

Tip 3: De panty

Als je graag rokjes en jurken draagt tijdens je werk, dan is het in de zomer natuurlijk niet raar wanneer je geen panty draagt. Al zijn er overigens wel zomerpanty's verkrijgbaar. Deze panty's zijn extra licht en huidkleurig, zodat ze bijna niet opvallen. Mocht je kiezen voor de blote benen, smeer ze dan in met een verzorgende lotion, zodat ze er mooi glad en glanzend uit zien.

Tip 4: Met of  zonder mouw

Tops zonder mouwtjes zijn ideaal wanneer het hartje zomer is. Toch gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat niet iedere arm een mouwloze top kan hebben. Ook hier hebben we te maken met de kwestie: wat staat het beste bij jou en jouw figuur? Kies anders voor een nette top met een bescheiden mouwtje.

Tip 5: Trek die jurk aan

Wie zegt dat de jurken in de kast moeten blijven wanneer er moet worden gewerkt en we te maken hebben met heerlijk warme dagen? Trek die (rustige en zakelijke) jurk vooral aan, maar let wel op de lengte van je jurk of rok. Met name voor de dames die zittend werk verrichten, is het slim om te kiezen voor een jurk of rok die maximaal tot net boven de knie opkruipt. Een gevalletje upskirt (waarbij het ondergoed te zien is als u zit) willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Tip 6: Veilig vestje

Verschijn je in je zomerse zakelijke jurk of in een luchtig broekpak met (mouwloze) top, dan ziet je eruit om door een professioneel ringetje halen. Toch is het handig om eveneens een dun jasje of vestje mee naar kantoor te nemen. Zeker wanneer je die dag een presentatie moet geven, maakt een jasje of vestje je outfit compleet.

Eerste hulp bij het dragen van sandalen naar kantoor

Om helemaal sandaalproof op kantoor te verschijnen, hebben wij enkele tips. Want een mooie sandaal is één ding, maar hem dragen zoals het hoort is een tweede.

Tip 1: Op naar de pedicure

Onze voeten zitten het merendeel van het jaar verstopt in onze schoenen. Door de bank genomen krijgen ze weinig aandacht van hun eigenaren en moeten ze een beetje wennen wanneer ze in de buitenlucht komen. Ga voordat je je nieuwe sandalen aantrekt even langs de pedicure of prep je voeten zelf. Even scrubben, hier en daar wat vijlen en een vochtinbrengende crème op waterbasis aanbrengen, doet al wonderen. Extra tip: smeer je voeten 's avonds voordat je gaat slapen in met een crème en trek katoenen sokken aan. De volgende dag merk je direct resultaat; je voeten voelen heerlijk zacht aan.

Tip 2: In de verf zetten

Kale teennagels in een open teen sandaal is natuurlijk een mogelijkheid, maar waarom niet kiezen voor een (subtiele) kleur? Transparante lak of een lichtroze teint laten je nagels er verzorgd uitzien, zonder dat ze direct opvallen.

Tip 3: Smeeralarm

We vergeten ze vaak wanneer het op insmeren aankomt. De huid aan de bovenzijde van voeten is erg dun en verbrandt daarom snel: dit kan al gebeuren tijdens dat ene half uurtje lunchpauze buiten. Smeer je voeten dan ook goed in, wanneer je 's ochtends op je zomerse sandalen het huis verlaat.

Op je sandalen naar kantoor: jazeker!

Op zomerse dagen lopen we er ook zakelijk graag wat luchtiger bij dan normaal. Dat linnen pak of die zijden blouse voelt prettig aan op de huid als het hoogzomer is. En daar dragen we dan graag een luchtige schoen bij. De damessandaal is een prima alternatief, mits de voeten goed verzorgd zijn en de sandalen je professionele look versterken. Mijd de uitbundige prints en kleuren en kies voor een sandaal met subtiele details. Bezoek voor onze complete collectie sandalen onze website: www.assem.nl of loop binnen bij een van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag.