TERUG

De familie

De schoenenmeisjes van Van Zuilen

Geschreven door Katja Tremio

Zo worden de dames van het Van den Assem team binnen Van Zuilen Mode ook wel genoemd. Van Zuilen Mode, gevestigd in acht historische panden in het centrum van Gorinchem, behoort tot de mooiste en meest stijlvolle winkels die Nederland rijk is. Deze schitterende modespeciaalzaak biedt met haar multi-brand collectie en verschillende shop-in-shops ruim 1.500 vierkante meter aan winkelplezier voor dames en heren. Daarnaast is er inmiddels ook een webshop gelanceerd. Petra de Gruijter en Syreeta Lopulalan vormen, samen met floormanager Gina en collega’s Danique en Lotte, het team van de Van den Assem-shop binnen Van Zuilen Mode. Deze twee rasechte Van Zuilen dames vertellen over de chemie tussen Van Zuilen en Van den Assem, oprechte betrokkenheid en het creëren van de juiste ambiance.

 

Een gouden jubileum

Afgelopen jaar bestond Van Zuilen Mode vijftig jaar. Deze van origine damesmodezaak werd in 1967 opgericht door Jet van Zuilen onder de naam Modehuis Van Zuilen. Al snel groeide de zaak uit tot een bekend fenomeen in Gorinchem en omstreken. In 1987 namen zoon Bert en zijn vrouw Agnita het roer over. Sindsdien is Van Zuilen Mode uitgebreid met een herenafdeling, verschillende shop-in-shops, een webshop en een schoenenafdeling in samenwerking met Van den Assem Schoenen. Bij Van Zuilen Mode vindt u merken zoals Luisa Cerano, Maison Scotch, Marc Cain, Jacob Cohen, Cambio en Scotch & Soda.  

 

Van den Assem bij Van Zuilen Mode

Petra de Gruijter en Syreeta Lopulalan werken beiden al meer dan elf jaar bij Van Zuilen Mode, met veel enthousiasme vertegenwoordigen zij hier Van den Assem Schoenen. Petra: “Ik ben begonnen op de herenafdeling. Vanaf het moment dat Van den Assem acht jaar geleden binnen Van Zuilen Mode werd opgenomen, ben ik een dag in de week in de Van den Assem shop gaan werken. Inmiddels ben ik hier het merendeel van de tijd te vinden en spring ik soms nog bij op de herenafdeling. Die afwisseling maakt het werk ontzettend leuk.” Syreeta: “Ik ben bij Van Zuilen gestart op de damesafdeling, bij de young & trendy lijn. Vanuit daar volgde de overstap naar de Van den Assem shop. Het leuke van het adviseren bij schoenen is dat je, nadat je de wensen van de klant in beeld hebt gebracht, sneller een concrete schoen kunt pakken. Inmiddels hebben we een groot aantal vaste klanten. Sommige klanten komen speciaal voor Van den Assem naar Van Zuilen Mode, anderen willen helemaal gekleed worden. Het geeft mij iedere keer weer voldoening wanneer ik een klant kan verrassen met een mooie schoen die het plaatje compleet maakt.”   

"Het is echt een feest als je bij ons de winkel in komt"

 

Bijzondere ambiance

Vraag Petra en Syreeta naar wat Van Zuilen Mode zo bijzonder maakt en het gaat direct over sfeer. Deze straalt af op klanten én op collega’s. Petra: “Ik ervaar de geweldige sfeer in de winkel als heel bijzonder, deze wordt denk ik gevormd door een gastvrije instelling, een ontzettend hoog servicegehalte en personeel met verstand van zaken. Het is echt een feest als je bij ons in de winkel komt. Het voelt goed om dat samen met collega’s en klanten iedere dag weer tot stand te brengen. Mensen die naar onze winkel komen zoeken dat ook bij ons, die fijne ambiance. In combinatie met ons uitgebreide aanbod van kwaliteitsmerken uiteraard.” Syreeta: “Mensen komen bij Van Zuilen Mode voor gezelligheid en een eerlijk advies. Mijn collega’s op de damesafdeling weten vaak precies wat een klant wil en halen alles uit de kast om daar de juiste items bij te vinden. Iedereen heeft bij ons die drive om voor klanten tot het uiterste te gaan. Voor mij zit het bijzondere van Van Zuilen Mode ook in de samenwerking tussen de collega’s. Ik werk hier zelf inmiddels elf jaar, maar diverse collega’s werken er al langer. Dat zegt wat over de cultuur die er heerst en de betrokkenheid van mensen. Ook bijzonder vind ik het feit dat Bert en Agnita, de eigenaren, zelf nog regelmatig op de vloer staan. Zij vormen echt het gezicht van Van Zuilen Mode. Dat vinden klanten prachtig en het laat zien hoe zij midden in het team staan.” 

 

De mooiste merken voor iedere gelegenheid

Van casual tot dress, Van Zuilen Mode biedt in iedere stijl een ruime keuze aan toonaangevende merken. Petra: “We kleden mensen voor allerlei gelegenheden, van de moeder van de bruid tot mensen die een zakelijk event hebben, of mensen die gewoon voor dagelijks gebruik een nieuw item zoeken. De kunst is om in ieder advies dicht bij de mensen zelf te blijven. Dat lukt vaak door je oprecht te verdiepen in de klant en in wat hij of zij zoekt. Wij zijn een servicewinkel, ons aanbod is groot en een keuze daarin maken kan lastig zijn. Daar bieden we klanten graag onze hulp bij. Heeft iemand een mooi item van bijvoorbeeld Marc Cain gevonden, dan weten wij welke andere merken daar goed mee combineren. Zo kan iemand nog meer shinen in een outfit. Dat is waar we zowel bij Van Zuilen als Van den Assem goed in zijn.” Syreeta: “Het shop-in-shop idee is helemaal van nu en werkt in ons geval heel goed. Sommige van onze klanten komen speciaal voor Van den Assem Schoenen, daarnaast zijn er mensen die door collega’s vanuit de verschillende kledingafdelingen naar ons worden doorgeleid om een outfit compleet te maken met een paar bijpassende schoenen. Als schoenenwinkel binnen Van Zuilen zorgen wij ervoor dat een klant dat ene nieuwe jurkje op twee compleet verschillende manieren ziet door er pumps of juist sneakers onder te passen. We verkopen hier allerlei stijlen en adviseren over de meest uiteenlopende looks. Veel van onze klanten kiezen voor ons vanwege dat meedenken. Natuurlijk zijn er ook mensen die in eerste instantie liever zelf rondkijken en dat is uiteraard ook prima. Zien we dat iemand toch hulp wenst, dan springen we vanzelfsprekend graag bij."

 

Van Zuilen en Van den Assem, matching DNA’s

Wat maakt de combinatie Van Zuilen Mode en Van den Assem Schoenen zo succesvol? Kan dit liggen aan het type bedrijven? Petra: “Het heeft absoluut te maken met het werken volgens dezelfde gedachte. Gastvrijheid, betrokkenheid en behulpzaamheid zitten bijvoorbeeld in beide organisaties stevig verankerd. Daarnaast leeft er, ondanks groei, zowel bij Van Zuilen als Van den Assem een echt familiegevoel en een sterke ons-kent-ons cultuur. Het is knap hoe beide bedrijven dat doen. Ik zie ook echte betrokkenheid tussen de zaken. Leo (Van den Assem, red.) loopt regelmatig even binnen om te zeggen dat de winkel er weer mooi uitziet. Ook is er veel contact tussen eigenaren Bert en Agnita en de inkopers van Van den Assem. Dan wordt besproken hoe een collectie loopt en wat er eventueel beter kan. Syreeta: “Verder staan beide bedrijven bekend om hun mooie merken en on-trend fashion, ze versterken elkaar. Lijnen worden op elkaar aangepast, zo verkoopt Van Zuilen kleding van Fabienne Chapot en hebben wij de schoenen uit deze lijn." 

 

Een beetje Van dit en een beetje Van dat

Hoewel ze in dienst zijn van Van Zuilen Mode, voelen Petra en Syreeta zich allebei ook een beetje ‘Van den Assem’. Petra: “Als medewerker voel ik mijzelf onderdeel van Van Zuilen Mode en van Van den Assem. Leo en Berry Van den Assem doen meer dan hun best om je het gevoel te geven dat je er als shop-in-shop collega helemaal bij hoort. Zo worden we, samen met alle collega’s binnen Van den Assem, ieder seizoen uitgenodigd op het hoofdkantoor om onder het genot van een hapje en drankje uitleg te krijgen over de nieuwe collectie. Tijdens zo’n avond voel je je onderdeel van de ‘familie’ en klets je bij met collega’s die je normaal gesproken vooral via de telefoon of per mail spreekt. Het is leuk om dan de gezichten bij die contacten te zien. Syreeta: “Wij waren een van de eerste shop-in-shops voor Van den Assem en zijn van begin af aan altijd erg bij Van den Assem betrokken. Nog steeds krijgen we regelmatig training over een bepaald merk of bijvoorbeeld in het onderhoud van schoenen. Zo blijven we op de hoogte en houden we feeling met de rest van de organisatie.” 

 

De schoenenmeisjes

Samen een outfit voor een klant compleet maken met een mooi paar schoenen, binnen Van Zuilen weet iedereen de dames van Van den Assem te vinden. Syreeta: “Collega’s noemen ons hier ook wel ‘de schoenenmeisjes’." Petra: “Als Van den Assem team binnen Van Zuilen Mode zijn we heel hecht. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en zijn altijd bereid voor elkaar te lopen. Omdat je elkaar door en door kent, maak je gebruik van elkaars sterke punten en zorg je er samen voor dat iedere klant met een goed gevoel de deur uitloopt. Echt contact maken met mensen, het ze naar de zin maken en de klant blij maken met een kwaliteitsitem dat helemaal bij diegene past. Dat is, of je nu werkt bij Van Zuilen of Van den Assem, waar wij gelukkig van worden.”    

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

How to wear: schoenen onder een zomerse rok of jurk (7 looks)

Trendjournaal

Sneak peek: acht sneakertrends om verliefd op te worden!

Schoenenkennisbank

Tips voor smalle voeten

Rating | Entry Details

54321 (5.0/5, gebaseerd op 1 reactie)

Voeg een reactie toe

Reacties

  • Ingrid op 09 Sep 2018 08:54

    54321

    Ga zeker een keer kijken bij de schoenenmeisjes.


Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen