Inloggen
Heeft u al een Van den Assem-account? Log hieronder in
Wachtwoord vergeten?
Gratis verzending en retourneren *
Gratis verzending en retourneren *
Klantenservice
Klantenservice 088 - 133 31 33
Thuiswinkel Waarborg Ecommerce europe
Gratis verzending en retourneren *
Gratis verzending en retourneren *

Verzending in Nederland binnen 1 tot 3 werkdagen. U kunt uw bestelling ook op diverse afhaallocaties in Nederland ophalen.

Daarnaast bezorgen wij ook in België en Duitsland.

Retourneren binnen Nederland is altijd gratis.

Indien uw bestelling een totaalbedrag van minder dan € 50 heeft, brengen wij een verzendbijdrage van € 3,95 in rekening.

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag 08:00-22:00, zaterdag 09:00-18:00

U kunt uw vraag ook per e-mail (webshop@assem.nl) stellen.

Indien u reeds besteld heeft, verzoeken wij u vriendelijk uw ordernummer te vermelden.

Log in om uw favorieten in uw schoenenkast te plaatsen.

Veja sneakers

Veja sneakers

Een sneakermerk met modieuze ontwerpen en daarnaast een productieproces met oog voor het milieu: wat ons betreft een gouden combinatie. Maak kennis met Veja (spreek uit als ‘vega’). Tijdloos en basic, dat is waar Veja sneakers voor staan. Veja sneakers zijn verkrijgbaar in allerlei kleurencombinaties, voor mannen en voor vrouwen. Door hun basic uitstraling zijn Veja sneakers gemakkelijk te combineren onder diverse outfits.

Veja: waar het allemaal begon

Veja (spreek uit als ‘vega’) is opgericht door twee jonge Fransmannen. We gaan terug naar het jaar 2003. Het jaar waarin auditors Sébastien Kopp (38) en François-Ghislain Morillion (38) een Chinese fabriek bezochten, in opdracht van een Frans kledingmerk. De condities en barre werkomstandigheden maakte een diepe indruk op de mannen. Naast dat de mannen, die later het merk Veja zouden oprichten, veel in aanraking kwamen met slechte werkomstandigheden, kwamen zij ook in aanraking met Fair-Trade merken en bedrijven. Met eigen ogen zagen zij dat eerlijke handel de economie positief verandert en meer in balans brengt. Met als resultaat een eerlijke uitwisseling tussen producenten en consumenten. Eenmaal terug in Parijs besloten zij een product te ontwikkelen volgens de richtlijnen van duurzame productie en eerlijke handel. De keuze voor sneakers was snel gemaakt. Sneakers zijn één van de populairste schoenen van deze tijd en bovendien een symbool voor de generatie van Kopp en Morillion. Zij waren degene die sneakers droegen in de jaren 90, de tijd dat de schoen grote populariteit won en zich verplaatste van het sportveld naar de straat. In 2005 verkocht Veja haar eerste sneaker. Voor de productie maakt zij onder andere gebruik van organisch en fairtrade katoen, geoogst rubber en gerecyclede plastic flessen. Wil je meer weten over Veja? Lees dan dit artikel. 

Veja sneakers voor dames

Dat het merk is opgericht door twee mannen, wil niet zeggen dat Veja alleen sneakers voor mannen maakt. Aan de ontwerptafel wordt ook hard gewerkt aan de mooiste Veja sneakers voor vrouwen. De Veja sneakers voor dames zijn qua kleurgebruik anders dan de ontwerpen voor de heren. Dit verschil is vooral zichtbaar in het kleurgebruik.

Veja schoenen: de kenmerken

Wat is nu kenmerkend aan een Veja schoen? Veja schoenen zijn tijdloos. De sneakers zijn te herkennen aan de letter ‘V’ op de zijkant van de schoen. Deze letter is vaak een andere kleur dan de schoen zelf. De schoenen zijn overwegend wit van kleur. Daarnaast zijn alle Veja schoenen duurzaam geproduceerd. Dat is wat ons betreft nog het belangrijkste en mooiste kenmerk van alle Veja schoenen.

Verzending binnen 1-3 werkdagen

Verzending binnen 1 tot 3 werkdagen

Gratis verzending binnen Nederland, België en Duitsland*

Gratis verzending binnen Nederland, België en Duitsland*

Gratis en eenvoudig ruilen of retourneren binnen Nederland

Gratis en eenvoudig ruilen of retourneren binnen Nederland

Veilig betalen

Veilig betalen