Skip to content
Fijnproever in schoenen

Veja schoenen

Tijdloze en basic sneakers voor zowel mannen als vrouwen waarbij in het productieproces rekening wordt gehouden met zowel mens als natuur. Deze (h)eerlijke Veja schoenen passen wat ons betreft bij (bijna) al onze outfits. Welke kleurencombinatie vind jij het leukst?

Maat
Mijn actieve filters
Categorieën
Merk
Highlights
Maat
Prijs
€ 79 - € 160
Kleur
Collectie
Materiaal
Binnenvoering
Uitneembaar voetbed
Mijn actieve filters

Veja schoenen

Maak kennis met Veja: een sneakermerk dat modieuze ontwerpen schoenen produceert met oog voor het milieu. Veja sneakers zijn verkrijgbaar in allerlei kleurencombinaties, voor mannen en voor vrouwen. Door hun basic, maar herkenbare look (check de 'V' aan de zijkant van de schoenen) zijn Veja schoenen gemakkelijk te combineren onder diverse outfits.

Veja: waar het allemaal begon

Veja (spreek uit als ‘vega’) is opgericht door twee jonge Fransmannen. We gaan terug naar het jaar 2003. Het jaar waarin auditors Sébastien Kopp en François-Ghislain Morillion een Chinese fabriek bezochten, in opdracht van een Frans kledingmerk. De condities en barre werkomstandigheden maakten een diepe indruk op de mannen. Behalve met slechte werkomstandigheden, kwamen zij ook in aanraking met fairtrade merken en bedrijven. Met eigen ogen zagen zij dat eerlijke handel de economie positief verandert en meer in balans brengt. Eenmaal terug in Parijs besloten zij een product te ontwikkelen volgens de richtlijnen van duurzame productie en eerlijke handel. De keuze voor sneakers was snel gemaakt. Sneakers zijn één van de populairste schoenen van deze tijd en bovendien een symbool voor de generatie van Kopp en Morillion. Zij waren degenen die sneakers droegen in de jaren 90, de tijd dat de schoen grote populariteit won en zich verplaatste van het sportveld naar de straat. In 2005 verkocht Veja haar eerste sneaker. Voor de productie maakt zij onder andere gebruik van organisch en fairtrade katoen, geoogst rubber en gerecyclede plastic flessen.

Veja sneakers voor dames en heren

Dat het merk is opgericht door twee mannen, wil niet zeggen dat Veja alleen sneakers voor mannen maakt. Aan de ontwerptafel wordt ook hard gewerkt aan de mooiste Veja schoenen voor vrouwen. De Veja sneakers voor dames zijn qua kleurgebruik anders dan de ontwerpen voor de heren. Verder zijn de schoenen even natuurlijk en fairtrade gemaakt.

Veja schoenen bestel je gemakkelijk en snel op assem.nl

Voor het mooiste Veja aanbod ben je bij Van den Assem aan het juiste adres! Bestel vandaag nog op assem.nl jouw favoriete Veja schoenen en wij bezorgen je nieuwe sneakers gratis bij je thuis. En voldoet je gloednieuwe paar toch niet helemaal aan de verwachtingen, geen punt: binnen 30 dagen mag je jouw bestelling gratis retourneren. Voor meer inspiratie, bekijk ook het assortiment damessneakers van Philippe ModelHogan en Toral. De heren kunnen voor hun herensneakers terecht bij topmerken als NubbikSantoni en Harris.

Voor al jouw overige schoenenwensen kun je een kijkje nemen op assem.nl waar we een groot assortiment aan dameschoenen en herenschoenen aanbieden.