Skip to content
Bruin met witte cowboylaarzen
Maureen  - 
Ga terug

Zo draag je de City Western trend

'Hoe draag je cowboylaarzen?' Deze vraag is opnieuw relevant, aangezien de City Western-trend een nieuw seizoen van mooie, stoere boots ingaat. Heb jij altijd al een voorliefde gehad voor franjes, puntige neuzen en opvallende laarzen? Haak dan aan op de western boots trend 2022 en maak van western boots voor dames -oftewel cowboylaarzen- jouw musthave schoenen. De klassieke modellen zijn aangepast naar de laatste trends, zodat je je cowboylaarzen gemakkelijk combineert met uiteenlopende outfits. Hoe je dit doet, leggen we je uit aan de hand van 8 verschillende trends en bijbehorende looks. Na het lezen van dit item formuleer jij op de vraag 'hoe kun je cowboylaarzen combineren?' zonder problemen de meest stijlvolle antwoorden!

City Western in 8 trends

Hieronder nemen we je mee in acht City Western-trends die je niet wilt missen!

  • Western boots trend: cowboy boots over je jeans
  • City Western laarzen: trendkleuren zand & cognac
  • Western trend: zwarte cowboylaarzen met witte details
  • City Western chic: boots onder een pak
  • City Western 2022: hoge laarzen
  • Western trend: geef je cowboylaarzen wat franje
  • Cowboylaarzen in opvallende kleuren
  • Western trend: Suède, prints en contrast

De City Western trend 2022/2023

City Western combineert een vleugje nostalgie en romantisch Wilde Westen met het moderne stadse leven van nu. Het succesvol stylen van deze look zit hem in de details: je outfit een juiste hoeveelheid western geven, betekent keuzes maken. Ga je voor de blouse met franjes of kies je voor een jurk met opvallende stiksels? Dan laat je de cowboylaarzen in de kast. Pak je juist graag uit met een paar eigentijdse enkellaarsjes, dan houd je de rest van je outfit meer 'city' dan 'western'. Met dit uitgangspunt in ons achterhoofd inspireren we je graag met de mooiste outfits met cowboylaarzen van dit moment. En die trends variëren van cowboylaarzen in opvallende kleuren tot de nieuwste western trend: boots met jeans en blazer.

Cowboylaarzen: laat je inspireren door deze najaarstrends!

De cowboylaarzen van nu vallen onder de City Western-trend. De stoere, elegante schoenen die deze trend voortbrengt, nemen inmiddels een vaste plek in onze schoenenkasten in. Dit is deels te verklaren door de manier waarop de western boots voor dames zichzelf blijven vernieuwen. Zo evolueerde de trend van halfhoge cowboylaarzen het afgelopen jaar naar meer hoge City Western laarzen en zien we nu een mix van korte cowboy boots voor dames tot halfhoge en hoge cowboylaarzen. Daarbij zien we nog steeds veel cowboylaarzen in zachte bruintinten, maar ook in opvallende kleuren. Parallel daaraan loopt de trend naar weer volledig zwarte laarzen, witte laarzen én zwarte cowboylaarzen met witte details. Nog een reden voor de populariteit van deze laarzen, is dat cowboylaarzen fijn combineren met de meest uiteenlopende outfits. Zo zijn western laarzen onder een jurk net zo'n goed idee, als western boots over een jeans. De veelzijdigheid van deze schoenen, maakt dat we western boots voor dames blijven omarmen.

1. Western boots trend 2022: cowboy boots over je jeans

Hoewel je de western trend op allerlei manieren kunt dragen, is één klassieke combinatie dit seizoen helemaal terug van weggeweest. Dit seizoen dragen we onze city western laarzen namelijk weer gewoon ouderwets over onze jeans. Passende outfits met cowboylaarzen binnen deze trend zijn onder andere de skinny jeans met daarover een paar hoge western boots voor dames en de wat lossere jeans met daarover een paar halfhoge laarzen in een cognac of nudetint. Draag erover een simpel shirt met een lange geruite blazer en je hebt de look van dit jaar te pakken!

Cowboylaarzen in cognac

2. City western laarzen: trendkleuren zand & cognac

Een van de trendkleuren dit jaar is cognac. Deze prachtige warme tint past helemaal bij de City Western look. Logisch dus dat we veel city western laarzen uitgevoerd zien in deze klassieke kleur. Cognac vormt de perfecte match met de trend in zachte zandtinten. Denk een paar cognac kleurige laarzen onder een korte of langere jurk in beige, zandkleur of oudroze en je creëert al snel een tijdloze boho-chique look. Deze klassieke cowboylaars staat trouwens net zo prachtig bij een nauwsluitende lichtblauwe of zwarte jeans met daarboven een witte blouse. Ook andere lichte cowboylaarzen in zandkleur, lichtbruin of middenbruin passen binnen het palet trendkleuren van dit najaar.

Western boots dames

Item 1 of 5
Zwarte cowboylaarzen met witte details

3. Zwarte cowboylaarzen met witte details

Naast de kleurenpracht van de lichte bruintinten, zien we binnen de western look voor dames ook city western laarzen opkomen in een klassieke combinatie van zwart en wit. Dit levert prachtige western boots voor dames op in zwart met een fraai vlammenpatroon in wit. Een label dat helemaal thuis is in zwarte laarzen met witte details of details in andere kleuren, is Toral. Deze overwegend zwarte cowboylaarzen combineren, dankzij de witte details, fijn met zo'n beetje alle andere kleuren en ogen extra speels dankzij het fraaie contrast. Naast deze trend van zwarte cowboylaarzen met details, blijven ook volledig witte western boots voor dames en helemaal zwarte city western laarzen on trend. Zo kun je zwarte laarzen combineren met bijvoorbeeld een korte zwarte rok met daarboven een langer jasje in print of een mooie donkere herfsttint. Ook witte cowboylaarzen combineren fijn met najaarstinten. Witte enkellaarsjes geven je najaarslook een fris en luchtig accent.

4. City Western chic: boots onder een pak

Er zijn een aantal steady trends in kleding die we opnieuw meenemen naar het nieuwe seizoen, zoals de maxi-dress in bonte print, de wijde midi-rok en de comfortabele jumpsuit. Draag je cowboylaarzen met ieder van deze items en je creëert een nonchalante look. Een andere western trend waar we meer van gaan zien, is die van het pak in een enkele kleur of print. Zo zien we pakken in oudroze, zand of in een klassieke print, zoals de ruit. Naast het pak met de lange pantalon, zien we tevens het mantelpak met blazer en korte rok opkomen. Dit pak zorgt voor een zakelijke, stadse look en leent zich dus perfect voor een snufje City Western wanneer je het combineert met een stoer paar western boots voor dames. Stijl het geheel af met een smetteloos witte blouse en opvallende oorbellen en je bent een echte stadse Zuidelijke schoonheid.

Cowboy boots met metallic

5. City Western 2022: hoge laarzen

Hoewel je dit seizoen ook prima kunt kiezen voor korte cowboy boots voor dames, is dé western trend van dit moment de hoge laars. Draag je hoge cowboylaarzen onder een jurkje of over een paar jeans en je hebt de manier om je cowboylaarzen te stylen te pakken! Maak beide outfits met cowboylaarzen compleet door erover het musthave item van dit seizoen te dragen: de ruimvallende blazer. Het fijne van hoge laarzen is bovendien dat ze je benen ook bij de koudste najaarstemperaturen lekker warm houden. Dat maakt deze western trend extra aantrekkelijk.

6. Cowboylaarzen: geef je outfit wat franje

Franjes vormen een gewild detail wanneer het gaat om het toevoegen van wat southern style aan een outfit. Zo zien we ook dit najaar de franje vaker terug als versiering op damestassen en is een bruin suède jasje met franjes aan de mouwen nog steeds een gewild item als het gaat om het creëren van een City Western look. Verder zorgen verschillende modellen western boots voor dames met franjes voor de ultieme City Western-uitstraling. Zeker in combinatie met een verder rustig kleur- en materiaalgebruik geeft een randje franjes je schoen een vrolijk, opvallend accent. Draag je cowboylaarzen met franjes of andere accenten? Laat dan verdere western-accenten achterwege. Kies voor een eenvoudige look met jeans en top of ga bijvoorbeeld voor de leren midi-rok en een simpel shirt. Nonchalant chic, eigentijds en supervrouwelijk!

Paarse suede western boots

7. Cowboylaarzen in opvallende kleuren

Naast alle prachtige lichte cowboylaarzen, cognac boots en zwarte laarzen, mag ook deze trend niet ontbreken in dit overzicht. Dat is namelijk de trend van western boots voor dames in een opvallende kleur. Denk bijvoorbeeld aan western laarzen in een opvallende blauwe, roze of groene tint. Helemaal van nu zijn de hoge laarzen in een opvallende kleur. Draag je gekleurde western boots ook hier onder het mantelpak met de korte rok in een donkere kleur en je nieuwe western boots krijgen alle ruimte om te stralen! Benieuwd naar wat voorbeelden van deze gekleurde laarzen? Kijk dan eens bij trendlabel Lina Locchi.

8. Cowboylaarzen: metallic, prints en contrast

Maak jij graag een statement met je schoenen? De nieuwe collectie western boots voor dames biedt volop keuze uit cowboylaarzen voorzien van kleurrijke details, opvallende stiksels, metallic accenten of een combinatie van dit alles. Ook met een paar volledig zilver- of goudkleurige cowboylaarzen aan je voeten geef je jouw outfit een echt stralend accent. Ga jij graag voor een opvallende schoen? Laat je dan eens inspireren door de cowboylaarzen van Elena Iachi, een label dat bekendstaat om haar mooie designs, versieringen en kleurgebruik. En houd je je western boots liever basic maar wel voorzien van een opvallend detail? Kies in dat geval voor een cowboy boot in het zwart of bruin met metalen punt op de spitse neus. Echte blikvangers verdienen natuurlijk de volle aandacht. Dit betekent dat de favoriete outfits met cowboylaarzen toch vooral de rustige outfits zijn. Draag je mooie boots bijvoorbeeld met een eenvoudige jeans of broek en bijpassende top. Kies in dit geval voor een top in één kleur en ga voor één accent, zoals een pofmouw of peplum model top.

Western boots trend 2022: City Western chic

Het lijdt geen twijfel: in 2022/2023 is de City Western trend nog volop aanwezig en blijven een paar eigentijdse cowboylaarzen gewilde blikvangers voor onder een outfit. Draag je cowboylaarzen onder een jurk of onder een mantelpak met korte rok of stijlvolle pantalon. Of gewoon helemaal trendy: over je jeans. Wat betreft de western boots voor dames zelf zien we een terugkeer naar een meer klassiek kleur- en materiaalgebruik met cowboylaarzen in bruin- en zwarttinten, uitgevoerd in suède of gladleer en voorzien van een metalen neusstuk.

Daarnaast blijven de boots in opvallende kleuren, voorzien van metallic details of een overall goud- of zilverkleurige uitvoering populair. Verder vormen de witte cowboylaarzen en de zwarte cowboylaarzen met witte details graag geziene varianten. Geruststellende conclusie: City Western laarzen blijven ons voorlopig verrassen met nieuwe, eigentijdse uitvoeringen die een extra vleugje pit geven aan de meest uiteenlopende city western-looks. Dus howdy 2022/2023 en hallo western-chic!