Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Uitpakken met schoenen voor onder een pak: dit zijn je opties

Schoenen onder pak: een veelgebruikte zoekterm die dus een groot aantal heren bezighoudt. En een hele goede vraag denken wij. Want welke schoenen draag je nu onder welk pak? 'Pak schoenen' zijn er namelijk in vele modellen en kleuren. En welk paar staat nu het best bij dat lichtblauwe pak? Of dat marineblauwe pak? En sneakers onder een pak: mag dat eigenlijk wel? Nette schoenen onder een pak: er zijn er meer dan genoeg. Wij laten zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je jouw nieuwe schoenen voor onder een pak het beste kunt combineren.

Lees meer over:

  • Pak schoenen
  • Kleur schoenen onder blauw pak
  • Sneakers onder pak

Schoenen maken de man

De uitdrukking kleren maken de man ken je ongetwijfeld. Vrij vertaald vertelt deze uitdrukking ons dat kleding een grote rol speelt bij de uitstraling van een man. Nette, stijlvolle en goed passende kleren zorgen bijvoorbeeld voor een betere uitstraling dan kapotte, afgetrapte en niet passende kleding. Dat een goede uitstraling belangrijk is voor bijvoorbeeld een goede eerste indruk, weten we allemaal. We vertrouwen hierop als we een date hebben, maar bouwen ook in het zakenleven op deze eerste kennismaking. We doen er dan ook alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Mannen trekken bijvoorbeeld hun beste pak aan, poetsen hun manchetknopen nog eens extra op en besteden extra tijd en aandacht aan het knopen van hun stropdas. Wat echter, ten onrechte, nog wel eens wordt vergeten, zijn de schoenen onder een pak. Zonde, want de combinatie tussen een strak pak en goede schoenen kunnen net het verschil maken.

Tien pareltjes van schoenen onder een pak

Om te laten zien wat de mogelijkheden zijn wat betreft de juiste schoenen onder een pak, hebben we een lijstje gemaakt waarin de verschillende mogelijkheden aan bod komen. Kies je voor gespschoenenveterschoenensneakers of toch loafers? Het kan allemaal. Voor iedereen zijn er schoenen onder een pak die niet alleen bij de outfit, maar ook bij jouw persoonlijke kledingstijl passen.

1. Pak schoenen: gespschoenen met één gesp

Gespschoenen zijn bij veel mannen favoriet. Ze zien er superzakelijk uit en geven je outfit een flinke boost. Doordat bovenstaande schoenen maar één strap en één gesp hebben, zijn deze schoenen erg chic. De ideale schoenen onder een pak, zo lijkt het. Deze schoenen zijn erg eenvoudig te combineren. Kies je voor cognackleurige gespschoenen, kleed je dan ook in een bruin pak. Ook een donkergrijs, lichtgrijs en marineblauw pak zijn een perfecte aanvulling op deze cognackleurige schoenen. Wat betreft je riem is het aan te raden dat deze dezelfde kleur heeft als je schoenen. Zo ontstaat er een mooi, stijlvol geheel.

2. Nette schoenen onder pak: gespschoenen met twee gespen

Naast de enkele gespschoenen zijn ook de double monk straps, oftewel de schoenen met dubbele straps en dubbele gesp, prachtige schoenen voor onder een pak. In tegenstelling tot de schoenen met een enkele strap en gesp, zorgen deze schoenen voor een vlot, jong en speels geheel. Helemaal in combinatie met de lichte en donkere kleurverschillen in het leer en de wingtip-decoratie op de voorzijde van de schoen, maken dit soort schoenen je outfit helemaal af. Met deze schoenen zie je er niet alleen gelikt uit, maar houd je ook een slag om de arm en geef je aan dat je wel in bent voor een lolletje op zijn tijd. Moet ook kunnen, nietwaar?

3. Schoenen onder pak: klassieke veterschoenen

Kies je voor de klassieke veterschoenen als de beste schoenen onder een pak, dan zit je eigenlijk altijd goed. Je speelt hiermee op veilig, maar dat is absoluut prima. Veterschoenen behoren niet voor niets tot de klassiekers. Het zijn fraaie schoenen die voor een stijlvolle look zorgen. Klassieke veterschoenen kunnen gedragen worden naar verschillende gelegenheden waar je een pak draagt of wordt geacht te dragen. Wat dacht je van een bruiloft, gala of (zakelijk) feest? Bruin, blauw of zwart: de klassieke veterschoen kan iedere kleur hebben. Draag er een wit overhemd bij, misschien een gilet en een stropdas ja of nee, dat laten we aan jou over. Er zijn ook klassieke veterschoenen met een leuke twist. Zo kan deze opvallen qua textuur, kleur of materiaalgebruik. Houd jij van klassiek met een knipoog? Kijk dan eens naar onze complete collectie veterschoenen voor heren.

4. Smoking schoenen: strak in de lak

Ben je uitgenodigd voor een galabal of andere formele gelegenheid waarbij de dresscode black tie of white tie luidt? Dan is kiezen voor lakschoenen onder een pak een goed idee. Lakschoenen zijn overigens niet alleen geschikt voor onder een smoking. Ook als schoenen onder een pak komen deze pareltjes perfect tot hun recht.

5. Sneakers onder pak: helderwit

Laat de gelegenheid het toe, dan kun je wat betreft je schoenen onder een pak ook kiezen voor witte sneakers. Je creëert hiermee een nonchalante en hippe look die helemaal past bij deze tijd. Doordat de sneakers zelf een neutrale kleur hebben, kun je uitpakken wat betreft je pak. Kies bijvoorbeeld voor een pak met mooie print, krijtstreep of kleur. Maar ook een mooi zwart pak en een wit overhemd kan in combinatie met deze sneakers voor een geweldige, hippe outfit zorgen.

6. Sneakers voor onder pak: maar dan in kleur

Vind je sneakers onder een pak mooi, maar zijn wit of zwart niet helemaal jouw kleuren? Kies dan voor een andere kleur, zoals grijs of groen. Het leuke aan sneakers is dat ze niet alleen voor een nonchalant voorkomen, maar ook voor een nette look kunnen zorgen. Je kunt deze schoenen onder een pak dan ook naar diverse gelegenheden dragen. Heb je bijvoorbeeld een groot familiefeest dan zijn dit de juiste schoenen, maar ook als je met vrienden uit eten gaat in een (sterren)restaurant kun je gekleurde nette sneakers prima dragen.

7. Pak schoenen: makkelijk en snel

Schoenen onder een pak vinden die niet alleen in de winter, maar ook in de zomer mooi staan, is lastig. Natuurlijk kun je altijd kiezen voor veterschoenen of gespschoenen, maar ook loafers zijn eigenlijk altijd een succes. Bovenstaand exemplaar is hier een goed voorbeeld van. We zien aankomende lente en zomer veel suède loafers voorbij komen. En suède geeft iedere schoen een chique touch. En de loafer al helemaal.

Hoe loafers dragen: de traditionele manier

Als je je helemaal volgens de traditionele regels wilt kleden, zul je blootsvoets in je loafers moeten stappen. Hierbij is het wel belangrijk dat je je broekspijpen enkele centimeters oprolt. Alleen op deze manier krijg je de elegante look waarnaar je op zoek bent.

Tip: Blootvoets in je loafers stappen heeft een aantal nadelen. Je krijgt namelijk vrij snel warme voeten die ook nog eens beginnen te zweten. Nu kun je dit voor lief nemen, maar je zou ook gebruik kunnen maken van kleine, onzichtbare sokken. Deze komen niet boven je schoen uit, maar voorkomen wel dat je voeten gaan zweten en misschien onaangenaam gaan ruiken.

8. Schoenen onder pak: zomerse instapschoenen

Loafers zijn er natuurlijk in veel varianten. Zo heb je instapschoenen die niet direct seizoensgebonden zijn, maar ook instapschoenen die de zomer ademen. En ook al duurt het nog even voordat dat vurig gewenste zonnetje tevoorschijn komt; het kan geen kwaad om alvast na te denken over je opties. Kies je voor instapschoenen onder een pak, zorg dan voor een zomers tintje door een lichte kleur te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een helder- of gebroken wit linnen pak? Of kies voor een groen, beige of blauw pak? Alle drie zorgen ze voor een verfijnde look. Door deze schoenen onder een pak te dragen zorg je voor een echte binnenkomer!

Hoe loafers dragen: een tweede geaccepteerde manier

Dat loafers officieel gezien zonder sokken gedragen dienen te worden, wil echter niet zeggen dat je hier ook aan moet voldoen. Wel is het belangrijk om, áls je sokken draagt, de juiste sokken met de juiste loafers te combineren. Als je niet wilt dat de nadruk op je sokken ligt, draag dan egale sokken in dezelfde kleurschakering als je loafers. Wil je dat je sokken juist wel nadruk krijgen, draag dan sokken met een patroon. Belangrijk hierbij is dat het patroon op je sokken terugkomt in de rest van je outfit. Als je overigens besluit om sokken te dragen, is het wel de bedoeling dat je sokken ook gezien worden. Ze verstoppen onder je broekspijpen is er niet bij. Je had dan immers net zo goed geen sokken aan kunnen trekken. Beter draag je een iets kortere broek of rol je jouw broekspijpen wat op. Hoe loafers dragen precies moet, is dus meer dan het simpelweg aantrekken van je loafers. Er zijn verschillende regels die aangeven welke loafers mannen in welke situatie gedragen kunnen worden. Daarnaast kan niet iedere loafer gedragen worden met elk type kleding. Wel ben je in staat om met de loafer je gewone outfit nét dat beetje extra klasse te geven, waardoor je te allen tijde een stijlvolle verschijning zult zijn.

Schoenen onder een pak: keus genoeg

Zoals je ziet kun je ook met schoenen onder een pak flink uitpakken. Je kunt voor klassieke schoenen kiezen, zoals de veterschoenen of de gespschoenen, maar ook uitpakken met een leuke print of kleur. En wil je een sportief of een meer casual tintje aan je outfit meegeven? Dan gaan er met de mogelijkheden van de loafers en sneakers deuren voor je open. Kleren maken de man is immers een spreekwoord dat tot op de dag van vandaag nog steeds geldt.