Skip to content
Ga terug

Hoge laarzen combineren: 6 trendy boots met outfit inspiratie

Regen of zonneschijn: hoge laarzen dragen is altijd fijn. Bij hoge laarzen dragen denk je misschien aan koud en guur weer, maar laten we eerlijk zijn: ook op zonnige dagen kan het combineren van een luchtige outfit met hoge laars een uitkomst zijn. Wanneer je jouw favoriete hoge boots hebt gevonden stel je jezelf de vraag: hoe combineer je hoge laarzen? Voor een klassieke look met een eigentijds accent combineer je onze stijlvolle Elena Iachi beige chelsealaarzen met een koraalkleurige plissérok met een witte trui of blouse. Een casual en vrouwelijke look begint met een paar on-trend cowboylaarzen en een wijduitlopende jeans of zwierige jurk. Ontdek onze nieuwe collectie met trendy chelsea boots, combat boots of cowboylaarzen in zand- en nudetinten. Ben je benieuwd hoe je bruine laarzen kunt combineren?  

In dit artikel lees je meer over het combineren van dameskleding met bruine laarzen, cowboylaarzen, combat of chelsea boots:

  • Hoge laarzen of chelsea boots en een midi-rok
  • Hoge laarzen of cowboylaarzen en een korte rok
  • Hoge laarzen of combat boots en een oversized blazer
  • Hoge laarzen of chelsea boots/ veterlaarzen en een lange rok
  • Jurk met cowboylaarzen

Nieuwsgierig welke laarzen op dit moment onze favorieten zijn?

Hoge laarzen combineren

null

1. Hoge laarzen combineren met een skinny jeans

Een skinny jeans gecombineerd met hoge laarzen, hiermee kun je de plank bijna niet misslaan. Het is mooi om een contrast te creëren tussen je laarzen en je broek door, bijvoorbeeld, een donkerblauwe of zwarte jeans te combineren met witte of beigekleurige laarzen. Deze stijlvolle hoge beige laars van Nubikk heeft een grove zool maar de ronde neus geeft dit model een vrouwelijke touch. Wanneer je een zwarte jeans met zwarte laarzen combineert, kan dit eveneens voor een erg mooi effect zorgen. 

Ga je voor formeel? Draag op de skinny dan een mooie blouse met een wat langere blazer. Dit zorgt voor een chique en tegelijkertijd modieuze uitstraling. Voor een wat informele look kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie coltrui of het met een lang vest combineren. Vind je dit iets té basic? Draag dan een paar mooie oorbellen bij deze outfit.

Naast de skinny jeans zijn ook de flared jeans weer volop te zien in het straatbeeld. Uiteraard kun je hieronder ook jouw favoriete hoge laarzen aantrekken. Wij zouden ze echter minder snel met een flared broek combineren. Je wilt immers dat je mooie hoge schoenen opvallen! 

null

2. Hoge chelsealaarzen combineren met een animal print jurk

De casual look van de bloemetjesjurk zorgt in combinatie met de hoge laarzen, die heel vrouwelijk zijn, voor een fashionable outfit. 

De animal print is niet meer weg te denken uit modeland. Een jurk of maxi-rok met een paar stevige chelsea boots is de perfecte balans tussen een stijlvolle look met een hoog comfort gehalte. Deze VIA VAI chelsea boots zijn vanwege hun cleane look en stevige profiel de musthaves voor in-between dagen/de wat frisse lentedagen.  

Vind je de jurk of rok niet getailleerd genoeg? Dan kun je er altijd een riempje op dragen. Met een smal ceintuur creëer je iets meer taille. De riem is ook een leuke toevoeging wanneer je de jurk wat te saai vindt.

null

3. Hoge laarzen combineren met een plissérok

Draag jij altijd enkellaarsjes of pumps onder je plissérok? Probeer dan ook eens dezelfde rok met lange laarzen te combineren. Een plisserok is wellicht niet het eerste waar je aan denkt in combinatie met hoge laarzen, omdat de laarzen voor een deel verborgen worden onder de rok. De kunst is dan ook om een rok te kiezen die niet te lang en niet te kort is. Wanneer de rok net over de laarzen valt, draag je deze look het mooist. Ondanks dat het niet de meest gangbare outfit is, is deze combinatie erg stijlvol en past deze erg goed bij een winterse look. Wanneer je een midirok draagt met hoge laarzen, is het erg mooi om een combinatie te maken van verschillende stoffen en materialen.

Combineer suède hoge laarzen bijvoorbeeld met een glanzende rok of laarzen van leer met een suède rok. Kies je voor laarzen in een beige tint zoals deze Elena Iachi laarzen, durf dan eens om deze bijvoorbeeld met een felgekleurde plissérok te combineren. Het contrast dat hierdoor wordt gecreëerd, zorgt voor een wat speelse look. Succes gegarandeerd!

null

4. Cowboylaarzen combineren met een wijde pantalon

Een kort rokje en hoge laarzen combineren tot een stijlvolle, chique outfit kan soms een uitdaging zijn. De rok mag niet te kort zijn, maar ook liever niet te lang. Het is namelijk wel mooi om een stukje been te laten zien tussen de jurk en de hoge laarzen, maar te veel been kan het snel een tikkeltje ordinair maken. Voor overknee laarzen geldt: houd een stukje been vrij ter grootte van ongeveer een hand, dan zit je altijd goed. Bij laarzen tot de knie mag je best iets meer been laten zien, omdat deze laarzen immers wat korter zijn. Zie bijvoorbeeld de hoge bruine laarzen hieronder. Belangrijk is dat de laars goed aansluit aan je been, zodat de laars niet afzakt of afknelt. Tenzij je bewust voor afzaklaarzen kiest uiteraard. 

Draag onder de jurk een mooie panty of in de wintermaanden een lekker warme, dikke maillot. 

5. Hoge laarzen combineren met een oversized blazer

De oversized blazer staat chic, zit erg comfortabel en is zeer geschikt voor kantoordagen. De oversized blazer is er in verschillende varianten: verschillende materialen, lengtes en stijlen. Met print, zonder print, enkele rij knopen, double breasted, chic of net over the top...de oversized blazer kan iets boven de (knie)laars vallen zodat je wat been laat zien, maar de blazer kan ook prima net op de (knie)laars vallen. Een outfit met een oversized blazer is comfortabel en heeft een zakelijke uitstraling. De hoge laarzen zorgen er namelijk voor dat de outfit precies de juiste vrouwelijke touch krijgt. Hierdoor kun je deze outfit ook prima naar een zakelijke afspraak dragen. De combinatie van de oversized blazer met hoge laarzen zorgt voor een krachtige uitstraling.

null

6. Lange rok met chelsea boots 

Een lange jurk of rok met cowboylaarzen of chelseaboots is vandaag de dag een veelgeziene combinatie. Zo'n lange jurk of plissérok geeft wat extra lengte en zorgt voor een chique uitstraling. Of je nu naar een zakelijke afspraak gaat of uit lunchen gaat met vriendinnen: met een jurk met hoge laarzen kom je altijd goed voor de dag! Draag hem op de warme dagen lekker met blote benen en op de koudere dagen in combinatie met een dikke panty. Een kleur die altijd werkt in combinatie met andere kleuren en verschillende jurken, is beige of nude, de trendkleuren van dit moment. Deze beige veterlaarzen van Lina Locchi  staan gekleed, verzorgd en vrouwelijk. 

Hoe draag jij jouw hoge laarzen?

Hoge laarzen zijn er in verschillende soorten, kleuren en materialen, ze staan eigenlijk iedereen en passen bij bijna elke outfit. Daarnaast zijn ze ontzettend vrouwelijk. What's not to like? Hoge laarzen zijn echte blikvangers. Het is echter wel belangrijk dat je de hoge laarzen combineert met de juiste outfit. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je verzekerd bent van een prachtige look wanneer je hoge laarzen gaat dragen.

Het materiaal

Het materiaal van de laars is erg bepalend voor de uitstraling van de laars. Met hoge suède laarzen of mooie lange (glad)leren laarzen zit je altijd goed. Glimmende materialen, zoals lakleer, kunnen de hoge laarzen al snel een wat ordinaire uitstraling geven en dat wil je waarschijnlijk voorkomen.

De outfit

De outfit waarmee je de hoge laarzen combineert, is allesbepalend. De hoge laarzen hebben toch wel een enigszins sexy en erg vrouwelijke uitstraling. Om voor die echte stijlvolle look te gaan is het daarom het mooist wanneer je de laarzen combineert met kleding die wat meer bedekkend is. Less is more, en dan bedoelen we in dit geval less bloot.

Basic is altijd goed

Hoge laarzen zijn echte eyecatchers en doen het daarom altijd goed in combinatie met een basic outfit zonder al te veel opsmuk. Een simpele, basic outfit kun je helemaal afmaken met een paar mooie hoge laarzen (met of zonder hak). Handig dus als je even geen inspiratie hebt. Basic is altijd goed!

Wij houden van hoge laarzen. En jij?

Zoals je ziet kun je hoge laarzen, zoals cowboylaarzen of knielaarzen, combineren met oneindig veel outfits! Of je nu een zakelijke afspraak hebt, naar een diner gaat of een avondje uit: hoge laarzen kunnen altijd. Tijd dus om de hoge laarzen uit de kast te trekken of om een paar aan te schaffen. Dankzij deze leuke kledingcombinaties heb je in elk geval voldoende inspiratie!

Welke van bovenstaande looks is jouw favoriet? Ga je voor platte laarzen, of liever met een (hoge) hak? Laat het ons weten in een reactie!