Beste gast

Dames Heren Gallery collection

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Damesschoenen

Herenschoenen

Merken

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Zo draag je loafers onder je outfit

Zo draag je loafers onder je outfit
De loafer is een populaire schoen en oogt altijd net.

Hoe draag je loafers voor heren?

De loafer is een geliefde schoen onder de heren. Met een paar loafers aan je voeten creëer je in een handomdraai een frisse en nette look. Heren dragen de loafers vooral casual, maar zakelijk kan -met onze tips- ook. Maak kennis met de veelzijdigheid van de loafer en draag hem in stijl.

Zo zien de verschillende loafers eruit

De klassieke loafer stamt uit de jaren 50. Dit wil echter niet zeggen dat er sindsdien nooit meer iets aan de loafer is veranderd. Er zijn inmiddels meerdere varianten op de markt die stuk voor stuk hun eigen karakteristieke uiterlijke kenmerken hebben.

1. De penny loafer 

De penny loafer is een klassieke loafer die te herkennen is aan de leren band, die dwars over de wreef van de voet loopt. In deze band prijkt over het algemeen een diamantvormige opening waar een kleine munt (een penny) in gelegd kan worden. Waar deze munt voor bedoeld is, is nooit echt duidelijk geworden. De een beweert dat het een modestatement was van Engelse prep school studenten, terwijl een ander betoogt dat de opening gebruikt werd om geld te bewaren, zodat de drager in geval van nood altijd iets op zak had.

Hoe draag je de penny loafer?

De penny loafer is een relatief formele loafer die niet bij iedere outfit even goed staat. Ga je bijvoorbeeld casual gekleed, dan kun je beter niet voor de penny loafer kiezen. Kiest je voor een iets nettere outfit, dan is de penny loafer een passende aanvulling.

2. De tassel loafer

Ook de tassel loafer is een klassieke schoen die gemakkelijk aan- en uitgetrokken kan worden. De loafer is te herkennen aan de decoratieve kwast die voor op de schoen bevestigd is. De tassel loafer wordt over het algemeen vervaardigd van suède. Er zijn echter ook varianten die van leer gemaakt zijn.

Hoe draag je de tassel loafer?

De tassel loafer is minder formeel dan de penny loafer en kan daardoor beter met casual of semi-casual dan met chique kleding gecombineerd worden.

3. De driving loafer

Deze variant van de loafer is ontworpen om het besturen van dure Italiaanse auto’s gemakkelijker te maken, zonder dat de bestuurder met zijn schoenenkeuze afbreuk deed aan de rest van zijn smaakvolle outfit. De zool van de driving loafer heeft traditioneel een opvallend profiel, zodat een autobestuurder de grip op de pedalen gemakkelijk kon behouden. Heden ten dage wordt dit concept echter niet altijd in een even sterke mate doorgevoerd. De driving loafer heeft daarnaast vaak ook enige decoratie op de wreef. Dit kan in de vorm van een strik die doorloopt rond de hak van de schoen, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een leren band, zoals bij de penny loafer.

Hoe draag je de driving loafer?

De driving loafer is een erg toegankelijke loafer, die in het dagelijks leven door veel mannen gedragen wordt. Zeker in de zomer is dit de go-to schoen voor de stijlvolle man.

4. De snaffle loafer

Dat de loafer een succes was, werd ook door de grote modehuizen opgepikt. Zo speelde Gucci bijvoorbeeld op de trend in door zijn eigen loafers te ontwerpen: de snaffle loafer. In de volksmond ook wel de 'Gucci loafer' genoemd. Dit type loafer is te herkennen aan een gouden koperband die dwars over de wreef loopt. De koperband heeft veel weg van een gesp, maar kan net niet als zodanig geclassificeerd worden.

Hoe draag je de snaffle loafer?

De snaffle loafer kan geclassificeerd worden als semi-casual of chic. Je kunt deze stijlvolle schoen onder andere dragen onder een nette jeans of onder een casual suit.

5. De kilt loafer

De naam van deze loafer doet al vermoeden wat de inspiratie is geweest. De kilt loafer is een ode aan de Schotse klederdracht en kenmerkt zich door de opvallende versiering op de wreef van de voet. De gelijkenis met de kilt is zeer treffend te noemen. Dit is echter niet de enige versiering die de kilt loafer heeft. In veel gevallen heeft de kilt loafer namelijk ook een opvallende wingtip voorkant.

Hoe draag je de kilt loafer?

De kilt loafer is een opvallende variant van de loafer die in verschillende situaties gedragen kan worden. De kilt loafer zit wat betreft formaliteit tussen chic en casual in. Echter kun je deze schoen beter dragen bij een korte broek dan bij een pak.

6. De venetian loafer

De loafers die we hierboven beschreven hebben, hebben vrijwel allemaal een opvallende decoratie. De venetian loafer heeft deze versieringen niet. Het is een simpele schoen die zich kenmerkt door de open ruimte tussen de lip en de rest van de schoen.

Hoe draag je de venetian loafer?

Hij ziet er eenvoudig uit, maar kan daardoor gemakkelijk gecombineerd worden. Zeker bij alledaagse kleding zoals een jeans of korte broek komen deze loafers volledig tot hun recht.

Hoe loafers dragen nu eigenlijk moet: dit is de etiquette

Loafers klinken wellicht als schoenen waar je snel inschiet, als je net iets te laat bent voor een evenement of vergadering. Toch is dit niet het geval. Als je de loafer op een smaakvolle manier wilt dragen, is er een aantal regels die je dient te volgen. We leggen je precies uit hoe loafers dragen nu precies moet.

Casual, semi-casial en chic

In principe zijn loafers een stijlvol alternatief voor iedere andere schoen die je buiten je werk om aan zou trekken. De loafer is echter chiquer en tilt je outfit met gemak naar een hoger niveau. Hoewel de loafer dus in verschillende situaties gedragen kan worden, is het wel belangrijk dat je deze op de juiste manier combineert met je kleding. Deze combinatie is afhankelijk van de aard van de gelegenheid.

Casual

Als je hebt besloten om je loafers in een casual setting te dragen, dan pas je ook je kleding hierop aan. Een net pak is dus wat overdreven, maar een mooie jeans met stijlvolle polo passen perfect. Wat wellicht leuk om te weten is, is dat de loafer zich door de jaren heen heeft ontwikkeld van klassiek tot sportief in de meest brede zin van het woord. Aangezien de sportwereld van grote invloed is op het totale modebeeld, ontkomt ook de classy loafer niet aan een extra sportieve touch. Zo bestaan er verschillende soorten loafer-zolen en één daarvan is de sportieve zool. Deze is over het algemeen wat dikker en grover dan de klassieke variant. Een 'sportieve' loafer staat leuk onder een casual outfit en leent zich prima voor vakanties.

Semi-casual

Als je iets netter voor de dag wilt komen, kun je wederom met loafers uit de voeten. Je kunt de loafers in dit soort situaties het best combineren met een linnen of chino broek en overhemd. Wel is het belangrijk dat je loafers opvallen. Niet doordat ze een schreeuwende kleur hebben, maar doordat ze goed zichtbaar zijn. Sla je broekspijpen een aantal keer om, zodat er ruimte vrijkomt tussen je loafers en je broek. Let wel op: het is niet de bedoeling dat je enkel zichtbaar is als je staat. 

Chic

Ook tijdens een chique gelegenheid zouden loafers de schoenen van je keuze kunnen zijn. Tijdens chique gelegenheden kunt je het best voor zwarte of bruine loafers kiezen en deze combineren met een nette broek en blazer of met een nette broek, een overhemd en een stropdas. Ook een casual suit is prima te combineren met loafers. Zorg er dan wel voor dat de loafers niet te opvallend zijn. Idealiter hebben ze een donkere kleur en zijn ze van hoogwaardig materiaal gemaakt. Let ook in dit geval op de lengte van je broek. De broek mag niet over de loafers vallen, maar er mag ook niet te veel ruimte vrij zijn. Als de broek tot de rand van de loafers komt, heb je de juiste lengte gevonden.

Loafers onder een pak

De loafer kan bij casual gelegenheden, semi-casual gelegenheden en bij chique gelegenheden. Je vraagt je nu wellicht af of er ook situaties zijn, waarbij je de loafer het best in de kast kunt laten staan. Deze situaties zijn er zeker. Zo zijn loafers niet geschikt als je verwacht wordt op een black tie-evenement of als je een driedelig pak aanhebt.

Sokken in loafers

Sinds de loafer bestaat vraagt men zich al af hoe loafers dragen moet. In Europa is men bijvoorbeeld van mening dat sokken niet gecombineerd kunnen worden met loafers. Echter zijn er ook genoeg mannen die hun loafers wel het liefst dragen met sokken. Hoe zit het nu?

Hoe loafers dragen: de traditionale manier

Als je je helemaal volgens de traditionele regels wilt kleden, zult je blootsvoets in je loafers moeten stappen. Hierbij is het wel belangrijk dat je je broekspijpen enkele centimeters oprolt. Alleen op deze manier krijg je de elegante look waarnaar je op zoek bent.

Tip: Blootsvoets in je loafers stappen heeft een aantal nadelen. Je krijgt namelijk vrij snel warme voeten die ook nog eens beginnen te zweten. Nu kun je dit voor lief nemen, maar je zou ook gebruik kunnen maken van kleine, onzichtbare sokken. Deze komen niet boven je schoen uit, maar voorkomen wel dat je voeten gaan zweten en misschien onaangenaam gaan ruiken.

Hoe loafers dragen: een tweede geaccepteerde manier

Dat loafers officieel gezien zonder sokken gedragen dienen te worden, wil echter niet zeggen dat je hier ook aan moet voldoen. Wel is het belangrijk om, als je sokken draagt, de juiste sokken met de juiste loafers te combineren. Als je niet wilt dat de nadruk op je sokken ligt, draag dan egale sokken in dezelfde kleurschakering als je loafers. Wil je dat je sokken juist wel nadruk krijgen, draag dan sokken met een patroon. Belangrijk hierbij is dat het patroon op je sokken terugkomt in de rest van je outfit.

Als je overigens besluit om sokken te dragen, is het wel de bedoeling dat je sokken ook gezien worden. Ze verstoppen onder je broekspijpen is er niet bij. Je had dan immers net zo goed geen sokken aan kunnen trekken. Beter draag je een iets kortere broek of rol je jouw broekspijpen wat op. Hoe loafers dragen precies moet, is dus meer dan het simpelweg aantrekken van je loafers. Er zijn verschillende regels die aangeven welke loafers mannen in welke situatie gedragen kunnen worden. Daarnaast kan niet iedere loafer gedragen worden met elk type kleding. Wel ben je in staat om met de loafer je gewone outfit nét dat beetje extra klasse te geven, waardoor je te allen tijde een stijlvolle verschijning zult zijn.

Bekijk hier loafers voor dames

Hoe loafers dragen voor dames

Ook voor de dames geldt dat de loafer een ideale schoen is wanneer je stijlvol voor de dag wilt komen, maar geen behoeft aan hooggehakte exemplaren aan je voeten. Komend seizoen zien we verschillende modellen loafers voor dames, die op allerlei manieren gestyled kunnen worden.

Chunky loafers

Ja, ook de loafer ontkomt niet aan deze trend. Loafers kunnen en mogen ook chunky zijn. En met chunky bedoelen we grove zolen en ronde neuzen. Hoe je deze trendy loafers het beste draagt? Draag een jeans met rechte pijp, wit T-shirt, blazer en een goede leren shopper en je hebt de perfecte classy outfit te pakken waar je de blits mee maakt op kantoor. In ons assortiment vind je chunky loafers van onder andere Lamica en Nubikk.

Loafers met spitse neus

Als tegenhanger kent de chunky loafer, de loafer met spitse neus. Deze variant oogt vrouwelijk en chic. Zo'n loafer met spitse neus past bij heel veel verschillende outfits, maar het allerleukste vinden wij hem bij jeans of pantalon net boven de enkels. Finish deze look met een mooie top en maak het geheel zo casual of chic als jij wilt.

Loafers met speelse details

Mag er van jou wel wat gebeuren rondom die loafer? Dan heb je bij ons genoeg keuze. Want in onze collectie loafers speciaal voor dames vind je een heleboel exemplaren met speelse details. Denk aan flosjes, strikjes of noppen op het hielpand en de onder de zool (driving loafer). Merken als Stefano Lauran en Brunate weet precies hoeveel een loafer nodig heeft. Combineer jouw loafers met poespas met een simpele outfit, kies bijvoorbeeld voor een effen vouwenpak of vrouwelijke jumpsuit.

Klassieke loafers

Houd jij juist van clean & simpel? Ook dan mag je bij ons aankloppen. Loafers zonder poespas staan elegant onder zowel rok als broek. Voor casual gebruik kun je je loafers combineren met een gekleurde broek en een grof gebreide trui bijvoorbeeld. Een mooie tas maakt het geheel af.

De klassieke materialen suède en leer

Loafers worden over het algemeen van twee materialen gemaakt: suède en leer. Hoewel beide in de meeste situaties volledig tot hun recht komen, zijn er genuanceerde verschillen tussen de materialen.

Suède loafers

Loafers gemaakt van suède zijn een echte klassieker die je outfit een stijlvolle afwerking geven. Suède geeft je schoenen een zachte uitstraling die vooral bij bruintinten prachtig uitkomt. Echter is suède niet het gemakkelijkste materiaal. Als drager van suède loafers zul je er rekening mee moeten houden, dat de schoenen vatbaar zijn voor vlekken en het reinigen ervoor kan zorgen dat de schoenen sneller slijten.

Leren loafers

Met leren loafers zit je altijd goed. Leer is een duurzaam materiaal dat, mits van hoogstaande kwaliteit, lange tijd meegaat. Dit laatste houdt echter wel in dat je het best voor een iets duurdere schoen kunt gaan, waarbij de kwaliteit van het leer hoger is. Het voordeel van leren loafers is dat ze zowel bij een chique als bij een casual outfit gedragen kunnen worden. Heeft het leer een glimmende laklaag? Dan is de schoen het meest geschikt voor chique gelegenheden en wellicht wat overdone voor een casual outfit.

Zo draag je loafers heren & dames

Je hebt kunnen lezen en zien dat de wereld van de loafer heel veelzijdig is. Je draagt je nieuwe loafers naar verschillende gelegenheden. Je klassieke loafers passen bij de smart casual look en de sportieve of chunky loafers eerder bij een casual outfit. En je weet het: sokken mogen, mits je ze op de juiste manier draagt. Have a lovely loafer day!

Welke schoenen onder een flared broek?

Tot welke leeftijd groeien je voeten?

Schoenen voor onder een pak

 

 

Gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand Naar winkelmand

Gelukt!

Ga naar mijn account