Skip to content
Fijnproever in schoenen

Havaianas slippers

Niets zo fijn als lopen op je slippers op een warme dag. Je trekt ze in een oogwenk aan en uit en ze voelen lekker luchtig aan. Slippers zijn er in alle kleuren van de regenboog. Met Havaianas slippers haal je de zomer én kwaliteit in huis.

  Maat
  Mijn actieve filters
  Merk
  Highlights
  Maat
  Prijs
  € 21 - € 36
  Kleur
  Trends
  Mijn actieve filters

  Havaianas slippers

  Je kent ze vast, de Havaianas slippers. Het Havaianas-verhaal begint in 1962. Naar een Japans sandalenmodel wordt de eerste Havaianas slipper gemaakt. Deze Japanse sandalen hadden zolen gemaakt van rijststro. Wat je daarvan terugziet bij de huidige Havaianas is het herkenbare rijstkorrel patroon op de zolen. De Havaianas slipper werd razend populair. Het Braziliaanse Ministerie van Financiën riep de teenslippers zelfs uit tot een ‘levensnoodzakelijk product voor Brazilianen’. Al snel liep iedere Braziliaanse arbeider op een stel Havaianas. Niet lang daarna ontwerpt Havaianas het flip-flop-model. In 1998 werden ze voor het eerst gespot bij het grote publiek. Je herkende ze indertijd aan de Braziliaanse vlag op de banden van de slipper. De reden achter deze 'handtekening' was de steunbetuiging aan het Braziliaanse voetbalteam. Het succes werd in een mum van tijd fenomenaal, de slippers werden een wereldwijde hit.

  Happy Havaianas

  Wie aan Havaianas denkt, denkt aan zon, zee en strand. Maar vooral aan genieten. Lopen op de beroemde Braziliaanse teenslipper staat voor genieten van het leven, pluk de dag en energie. Havaianas zijn in een heleboel verschillende kleuren verkrijgbaar. De meest verkocht kleuren zijn zwart, blauw, wit, grijs, beige en rosé gold. Daarnaast zijn de slippers verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals de Animals, Glitter, Logo Metallic en de Brasil logo. Je wordt hoe dan ook vrolijk van een paar Havaianas.

  Do good met Havaianas

  Loop je graag op slippers maar loop je nog liever op duurzame slippers? Dan voel jij je het lekkerst bij de Havaianas IPE. Dit model steunt het Environmental Research Institute van Brazilië. Een deel van de opbrengst -7 procent van ieder verkocht paar- gaat naar deze stichting die zich inzet voor het behoud van het regenwoud, waaronder de Amazone, en de flora en fauna van Brazilië. En niet alleen het regenwoud wordt op deze manier ondersteund, ook de oceanen in en rondom Brazilië kunnen rekenen op 7 procent van ieder verkocht paar.

  Shop je Havaianas online bij Van den Assem

  Bij Van den Assem schoenen vind je een breed assortiment aan Havaianas, in allerlei kleuren en voor alle smaken en voor alle leeftijden. Neem alvast een kijkje in onze nieuwe collectie. Zit je kleur of model er niet bij? Laat je dan ook eens inspireren door modellen slippers en sandalen voor dames van een van onze andere kwaliteitsmerken!