Beste gast

Dames Heren Gallery collection

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Sale

Nieuwe collectie

Schoenen

Kleding

Accessoires

Merken

Looks

Inspiratie

Damesschoenen

Herenschoenen

Merken

Sale

Schoenen

Kleding

Tassen

Accessoires

Nieuwe collectie

Merken

Looks

Inspiratie

De comeback van UGG

De comeback van UGG
De classy sloffen, die zowel binnen als buiten kunnen worden gedragen, zijn op wederom niet aan te slepen.

Fashion is net zo veranderlijk als het weer. Want wie had gedacht dat juist UGG's weer in de mode zouden komen? En hoe! De sheepskin laars is op dit moment net zo geliefd als back in 2008. De classy sloffen, die zowel binnen als buiten kunnen worden gedragen, zijn op wederom niet aan te slepen. Logisch ook, want er niets zo fijn als warme voeten hebben terwijl het buiten bar en boos is.

UGG blijft ons verrassen. Het is waarschijnlijk de meest geliefde én de meest gehate schoen ter wereld. Ben jij team UGG? Dan kun jij dit seizoen weer je lol op, want de nieuwe collectie is hartstikke on trend. De nieuwste modellen prijken al aan de voeten van onder andere de zusjes Hadid- en als zij ze leuk vinden, dan weet je het wel...-. Ook verschillende topmodellen zijn al gespot in een paar kersverse UGG's. Wat de nieuwe UGG's dan zo begerenswaardig maakt? De zool! De plateauzool is de nieuwe toverformule van het merk. En zeg nou zelf, dat ziet er toch super uit zo'n verhoogde UGG? Deze variant, die een moderne twist geeft aan de klassieke UGG's, is iets korter dan de originele UGG. Fashion trendwatchers voorspellen dat deze nieuwe UGG's mét plateauzool een van de grootste trends van dit najaar worden. Daar moet je bij zijn dus.

BEKIJK HIER DE COLLECTIE VAN UGG

Lage UGGS

Nog altijd favoriet zijn de lage UGG's. Maar het merk startte haar carrière met de iets hogere schacht. Je kunt deze hogere variant het beste vergelijken met enkellaarsjes. Later werden de lage UGG's geïntroduceerd en er kwam een ware run op de schoen. Uiteraard werden de UGG's allang niet meer gebruikt als pantoffels. Onder een casual outfit deden ze -en doen- ze het net zo goed. In onze webshop vind je alle varianten, zowel laag als hoog als met plateauzool.

UGG's dames laarzen

Voor de dames is het assortiment aan UGG laarzen heel ruim. Kies voor een hoge laars die je voeten én onderbenen op de juiste temperatuur houdt. Ben jij vooral gecharmeerd van de lage modellen? Geen probleem, ook die zijn goed vertegenwoordigd bij ons. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende uitvoeringen en kleuren. Zo zijn er modellen met een stijlvolle rits aan de zijkant en ook modellen met de befaamde plateauzool. Wat dacht je van een enkellaarsje met plateauzool en klittenband over de wreef? Helemaal van nu én vertrouwd comfortabel, zoals je van UGG gewend bent.

BEKIJK HIER ALLE UGG'S DAMES LAARZEN

UGG's heren

Niet alleen aan de dames wordt gedacht, UGG is er voor iedereen dus ook voor de heren. Voor de heren geen plateauzolen, maar wel een heleboel ander moois. Enkellaarsjes met elastiek aan de zijkant voor een casual effect en ook stoere boots met bijvoorbeeld een rubberen instap, die hetzelfde comfort bieden als iedere andere UGG schoen. Toch liever een veterboot? Bingo. Die is ook van de partij. De keuze is reuze en de uitkomst altijd hetzelfde: warme voeten in een trendy verpakking.

BEKIJK HIER ONS ASSORTIMENT AAN UGG'S HEREN SCHOENEN

Ugly boots trend

Naast de ugly dad sneakeres hebben we ook een ugly boots trend. Het kan en mag dus gewoon weer. Hoe 'lelijker' je boots, hoe beter. Aan die trend voldoet UGG helemaal. Lomp, uit verhouding, grof: noem het zoals je het wilt noemen, UGG's zijn 'mooi van de lelijkheid'. De kunst is om jouw UGG's zo te dragen, dat het helemaal okay is. Jouw ugly boots in de vorm van UGG's draag je bijvoorbeeld onder een klein en smaakvol leren broekje met hoodie of een kort rokje met een dikke maillot en erboven weer een grof gebreide trui. Contrast is het sleutelwoord.

Terug naar toen

De iconische schoen kent een bijzondere geschiedenis die ons terugvoert naar de Australische kust waar een jonge surfer -Brian Smith- een grote voorliefde had voor sheepskin. Want na een sessie op het water hielden schoenen met sheepskin de voeten warm. Deze surfer met visie was ervan overtuigd, dat de wereld deze liefde op een dag met hem zou delen. In 1978 vertrok Brian met een zak vol sheepskin laarzen richting Californië, Amerika. Daar aangekomen lanceerde hij zijn merk: UGG. Nadat Deckers Outdoor Corporation het schoenenmerk overnam, kwamen er in 1998 twee laarzen, vier pantoffels en een aantal casual schoenen op de markt.

De ontspannen levensstijl van Californië had duidelijk invloed op de ontwerpen van UGG. Vanaf het jaar 2000 ontwikkelde het merk zich van laarzen en pantoffels naar stijlvolle items. UGG belandde in het segment van hoogkwalitatieve schoenen en werd gezien als een luxemerk. Modetijdschriften tilden de boots naar een hoger niveau en ook op de catwalk paradeerden topmodellen rond op de warme luxe laarzen. Inmiddels zijn deze heerlijk warme en comfortabele schoenen van schapenvacht niet meer weg te denken uit modeland. De winkels van het schoenenlabel zijn te vinden in de betere winkelgebieden over de hele wereld, waaronder: Soho New York, Covent Garden Londen, Omotesando Hills Japan, Solana Peking China en Le Marais Parijs.

In 2008 kwam het nieuwe merk UGG, met wat later dé schoenenhit van de zeroes bleek te zijn, met een laars die nog het meeste weghad van een pantoffel. Al snel werd de wereld in twee kampen verdeeld. Want óf je was een fan vanaf het eerste uur óf je wilde nog niet dood gevonden worden in een paar UGG's. Hoe dan ook, het merk maakte binnen no time naam en faam en al snel leek het alsof iedereen een paar UGG's bezat. En het is ook moeilijk om niet van de schoenen te houden. Over de succesformule later meer. Na een aantal jaar was de liefde gedoofd en verdween de schoen van het toneel. Niemand had het er meer over. UGG's werden gezien als een modegril (wel een zeer succesvolle) en kamp 'nee' was blij dat de waanzin voorbij was.

Sterk merk UGG

Een aantal jaar later, het is 2017, maakt het merk een comeback door samenwerkingen aan te gaan met grote modemerken. Zo was er in 2017 een samenwerking met Y/Project, met daarin een nieuw model in de vorm van een slouchy boot. Deze samenwerking smaakte naar meer. Dus sloeg het Australische merk de handen ineen met het Amerikaanse merk Telfar en het Britse label Molly Goddard. Een schot in de roos, zo bleek. Intussen gaan de sheepskin boots weer als vanouds als zoete broodjes over de toonbank.

De UGG-succesformule

Wat maakt UGG's zo comfortabel? De makelij van de laarzen is gebaseerd op de 'Californië-constructie'. Dit is een ontwerp waarmee UGG zo dicht mogelijk bij het 'op-blote-voeten-lopen' gevoel wil komen. Het is een constructie die meestal wordt toegepast op hardloopschoenen. Het gewichtloze en flexibele karakter van de zool ondersteunt de natuurlijke loopbeweging en geeft de drager het gevoel geen schoenen aan te hebben. Een echte UGG-zool bestaat uit een Treadlite by UGG buitenzool die zestien procent duurzamer is, twintig procent meer grip biedt en een demping geeft die vijfentwintig procent langer aanhoudt, dan de traditionele EVA-buitenzolen. Daarnaast heeft een originele UGG-zool een Imprint van UGG-binnenzool die uit drie verschillende lagen zacht en dempend schuim bestaat. De eerste laag is gemaakt van geheugenschuim, de tussenlaag van PORON-schuim en de onderste laag is van EVA gemaakt en geeft de binnenzool het prettige 'kusseneffect'. Het grote voordeel van deze binnenzool, is dat deze zich naar je voet vormt en voor een gedegen ondersteuning zorgt de hele dag lang. Eerst worden het leren bovendeel en de binnenzool aan elkaar genaaid, waarna het geheel aan de buitenzool wordt vastgemaakt. Het resultaat daarvan is de lichtste schoen ooit!

UGG's voor binnen en voor buiten

Hoewel UGG's in eerste instantie als surfschoenen zijn ontwikkeld en dus als buitenschoenen zijn bedoeld, worden ze ook veel binnen gedragen. Het grote voordeel van de schoen is dat je hem binnen als pantoffel draagt, maar dat je er wel gewoon de afvalcontainer mee buiten kunt zetten. Mocht je ze graag juist buiten willen dragen, dan kun je ook overgaan tot aankoop van pantoffels voor binnen. UGG pantoffels welteverstaan. Dat betekent dat je hetzelfde comfort hebt als wanneer je UGG laarsjes draagt, maar dan in een andere vorm. Er zijn namelijk heel veel mooie en fijne UGG pantoffels verkrijgbaar. Wat te denken van een instappantoffel met elastieken band op de hiel? Een mocassin model met sheepskin? Vacht aan de binnen- en de bovenkant? In het roze? of lila? Maar beige, zwart, grijs of bruin kan natuurlijk ook. Er is voor iedereen wel een UGG pantoffel te vinden.

UGG's handschoenen dames

Hul jezelf compleet in UGG en schaf naast een paar mooie boots, enkellaarsjes, sneakers of pantoffels ook een set van de allerwarmste handschoenen aan. Gemaakt van dezelfde kwaliteit leer en natuurlijk gevoerd met het welbekende sheepskin. Boodschappen doen, fietsen, hollen voor de trein of aanmoedigen langs de lijn: het wordt allemaal dragelijker met UGG handschoenen.

Welkom terug UGG

Ruim tien jaar geleden zetten ze de schoenenwereld op z'n kop. Je kon geen (fashion) magazine openslaan of je zag een celebrity op een paar UGG's lopen. Na een aantal seizoenen ebde het enthousiasme weg. Om een kleine tien jaar later te beginnen aan een revival. Inmiddels is het merk een aantal samenwerkingen én lockdowns verder en kunnen we wederom spreken van een hit. Plateauzool, short, mini, classic, met knoop, rits of strik, in het roze, paars, grijs, met glans of gewoon in het lichtbruin zonder poespas: er lijkt voor iedereen een UGG te zijn. En dat stelt ons gerust. Dat betekent dat het een comfortabele en modieuze winter gaat worden.

UGG HANDSCHOENEN

Shop onze laarzen

Shop onze jurken

 

Gelukt!

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand Naar winkelmand

Gelukt!

Ga naar mijn account