Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Welke schoenen draag je onder een flared broek?

Waar de skinny broek jarenlang op eenzame hoogte stond, heeft deze inmiddels concurrentie gekregen. Niets minder dan de ‘gouwe ouwe’ flared broek vult onze kledingkast met een vleugje retro. Als jeans of als chique pantalon; de flared broek heeft stijl en brengt de zachte vormen terug. Hallo jaren 70 en hallo nieuw silhouet. Zeker weten dat we binnenkort de flared broek en masse omarmen. Rest ons alleen nog de vraag: welke schoenen draag je onder een flared broek?

In dit artikel lees je meer over:

  • Welke schoenen onder flared broek?
  • Schoenen onder flared broek: enkellaarzen
  • Schoenen onder flared broek: pumps
  • Schoenen onder flared broek: espadrilles
  • Schoenen onder flared broek: sandalen
  • Schoenen onder flared broek: sneakers
  • Stijltips voor het dragen van een flared pants

Weet jij al precies welke schoenen perfect gaan passen bij jouw flared broek, of doe je graag eerst wat inspiratie op?

null

Welke schoenen onder flared broek?

Steeds vaker komt hij voorbij: de flared broek. Oftewel: de broek met wijde pijpen. Want een flared broek is niets anders dan een broek die strak op de heupen en bovenbenen zit, om daarna vanaf de knieën wijder uit te lopen. Vooral de flared jeans is een geliefde uitvoering van de flared broek, maar ook andere stretchy materialen lenen zich prima voor dit model broek. De flared broek staat ook bekend als de bell bottom. Het woord bell betekent ‘klok’ en verwijst daarmee naar het klok-effect dat de broek, dankzij zijn vorm, creëert in het silhouet. Flared broek of flares is echter de term die meestal voor dit model met de wijde pijpen wordt gebruikt.

De flared broek is niet nieuw. Zo was het model ongekend populair in de jaren 60 en 70. Daarna bleef het lange tijd rustig, op een kleine opleving in de jaren 90 na. Inmiddels hebben we de flared broek opnieuw ontdekt. Misschien wel een logische reactie na een lange periode van skinny broeken-dominantie. Met de flared broek geven we onze benen weer vrijheid. Bovendien voegt de flared broek met de juiste schoenen, zomaar wat extra centimeters aan je lengte toe. Tenzij je jouw benen optisch liever wat verkleind. Ook dan biedt de flared broek, maar dan in combinatie met platte schoenen, dé oplossing. Kortom, de flared broek is van alle markten thuis. Tenminste, wanneer je er de juiste schoenen bij draagt. Daarom zetten wij hier een aantal mooie combinaties voor je op een rij. En delen we stijltips waarmee jij in jouw flared broek de show steelt!

null

Schoenen onder flared broek: enkellaarzen

Een van onze favoriete schoenen voor onder de flared broek, is wel het enkellaarsje. Enkellaarzen bieden comfort, stevigheid aan de enkels én geven je flared broek net dat beetje extra. Bovendien zul je zien dat je een brede keuze hebt in mooie combinaties van de flared broek met modellen enkellaarzen. Zo geven cowboylaarzen met spitse neuzen je flared jeans een vleugje western. Terwijl je met klassieke enkellaarsjes met blokhak en rechte neus, kiest voor het retro-gevoel. Ook enkellaarsjes met plateauzolen passen perfect in dit plaatje. En geef je liever een meer eigentijdse draai aan je flared broek? Ga dan voor de enkellaars met chunky zool. Vooral de uitvoeringen in nubuck en suède vormen een fijn duo met de flared broek. Maak je outfit compleet met een fraaie top met daarover een gilet van teddy of suède.

null

Schoenen onder flared broek: pumps

Deze combinatie is minder geschikt voor onder de flared jeans, maar gaat vooral op voor de katoenen broek of de flared broek gemaakt van een zachte stretchstof. Geef jouw flared broek een chique draai, door te kiezen voor een paar hoge pumps. Pumps met een plateauzool zijn hier mooi. Zeker wanneer je graag wat extra centimeters aan je lengte toevoegt, maar liever niet op al te hoge hakken loopt. De plateauzool is bovendien een subtiele knipoog naar de hoogtijdagen van de flared broek: de seventies. Met een paar pumps met spitse neuzen geef je jouw flared broek in een handomdraai een zakelijke uitstraling. Draag erboven een mooie blouse met colbert en je bent klaar voor de werkdag.

Pumps voor onder je flared broek

Item 1 of 5

Schoenen onder flared broek: espadrilles met sleehak

Naast de enkellaars met plateauzool, vormt er nog een type schoen al jarenlang een ijzersterk duo met de flared broek, en dat is natuurlijk de espadrille. De espadrille, liefst met peep toe, sleehak en touwzool, levert vandaag de dag nog steeds een elegant zomers plaatje op. Combineer de flared broek en espadrilles met een schouderloze top met ruches, grote shopper en dito zonnebril en ciao bella!

null

Schoenen onder flared broek: sandalen

Hoewel schoenen met plateauzool of sleehak goed passen onder een flared broek, wil dit niet zeggen dat een fijn gevormde schoen geen match is. Zo kun je onder een flared broek ook prima een delicater schoentje, zoals een paar sandalen met hak of en paar muiltjes dragen. Geef je zwarte flared pantalon bijvoorbeeld een feestelijke uitstraling, door eronder een paar gouden metallic leren sandaaltjes te dragen. Of ga voor een smaakvolle, zomerse combinatie van een flared broek in opvallend rood of groen met daaronder een lila of lichtblauw suède muiltje. Maak je outfit compleet met een top met V-hals, een lange ketting en een kleine clutch en je bent de belle van het bal!

Bekijk hier alle damessandalen

Schoenen onder flared broek: sneakers

Geef je jouw flared broek graag een stoere, sportieve uitstraling, dan zijn sneakers natuurlijk de logische keuze. Want ook sneakers kunnen prima onder een flared broek. En zoals bij enkellaarsjes de chunky zool of plateauzool prima werkt, gaat dit ook op voor de sneaker. Kies bijvoorbeeld voor een kleurrijke dad sneaker of witte sneaker met chunky zool of voor een sneaker met plateauzool om onder je flared jeans te dragen. Let wel op dat je flared broek door de combinatie met platte sneakers niet te lang wordt. Dan loop je het risico om je flared broek bij de hakken stuk te lopen. Combineer de sneaker en broek met een korte top of een mooie blouse in de broek. Ga je voor retro 2.0? Kies dan voor een mooie Veja sneaker of een sneaker van Diadora Heritage.

null

Stijltips voor het dragen van flared pants

Nu je weet welke schoenen er allemaal passen bij je flared broek, is het een kwestie van het completeren van je outfit met een goedgekozen blouse, top of jack en de juiste accessoires. Hieronder delen we nog een aantal stijltips die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte flared broek en bij het samenstellen van je totale outfit.

Tips bij het dragen van je flared broek:

  • Zorg ervoor dat de broek niet te lang is. Voeg je graag wat centimeters toe aan je lengte? Kies de lengte van de broek dan op de hoogte van je schoenen met hakken. Draag er in dat geval liever geen platte schoenen onder. Een te lange broek maakt dat je deze sneller kapot loopt bij de hakken.  
  • Voorkom ook het dragen van een te korte flared broek. Een broek op standje ‘hoog water’ valt hier extra op en maakt je benen optisch korter. Kies alleen voor kort wanneer je dit rigoureus doet in de vorm van de cropped flared jeans. Dit model broek valt tot halverwege de kuit en is vooral mooi wanneer je er een hoge, aansluitende enkellaars onder draagt.
  • Kijk of de broek strak aansluit op de heupen en bovenbenen en of de wijde uitloop pas begint bij de knie. Alleen dan krijg je het ultieme vrouwelijke ‘klok-effect’.
  • Een flared broek is vanwege de vorm wat ‘zwaar’ aan de onderkant. Dit betekent dat je voor een luchtigere bovenkant gaat om het silhouet in balans te houden. Kies bijvoorbeeld voor een mouwloze top met V-hals of voor een top met een bescheiden mouwtje. Hoewel de pofmouw op dit moment erg populair is, is het beter om deze hier weg te laten. Zo voorkom je dat de outfit te massief wordt.
  • Draag, ook in het kader van de balans, je top of blouse in de broek. Waar bij de skinny de combinatie met lange wijde tops mooi is, ga je hier liever voor een kortere bovenkant.
  • Kies voor een mooie blouse of top om je flared broek helemaal van nu te maken. Draag alleen een coltrui wanneer je de jaren 70-stijl bewust volledig door wil voeren. Een mooie combinatie in de zomer is de schouderloze top of de top waarbij één schouder onbedekt is. Ook een top met spaghettibandjes en ruches staat hier mooi.
  • Een flared broek is wat massiever dan een skinny broek of een broek met smalle, rechte pijpen. Daarom leent dit type broek zich minder voor een drukke print of wassing. Wil je de lengte van je benen benadrukken en je flared broek extra laten stralen? Kies dan voor een effen kleur. Smaakvol én slank!
null

Draag je flares met flair

Moet jij nog even wennen aan de flared pants of heb je deze al helemaal omarmd? Na het lezen van dit artikel ben je wellicht alsnog om en ga jij ook overstag voor deze vrouwelijke, stijlvolle broek. Nu je weet hoeveel soorten schoenen hier geweldig bij staan, hoeft niets je meer tegen te houden om op zoek te gaan naar de perfecte flared broek voor jou. En ga je graag voor de combinatie met dé trend van dit moment: schoenen met grove zool? Lees dan hier het item 'De mooiste damesschoenen met grove zool'.